Salata De Vinete |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Salata De Vinete |
7 Jul 2004, 08:56 PM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.344 Inscris: 16 June 04 Din: berlin Forumist Nr.: 3.860 |
niciodata nu reusesc sa o fac ca la romani... e destul de buna si cum o fac eu, dar nu are chiar acelasi gust ca salata de vinete care am mancat in romania...
si saptamana urmatoare avem o petrecere la sectia de romana la facultate si am promis sa aduc salata de vinete... puteti sa-mi dati niste sfaturi ce as putea sa fac fals eu... sau ma dati reteta cum o faceti voi si eu vad ce nu fac bine? sau e, cum a spus un prieten al meu, ca vinete in germania nu au acelasi gust ca in germania, si niciodata n-o sa reusesc sa fac adevarata salata de vinete? -------------------- |
|
|
7 Jul 2004, 09:06 PM
Mesaj
#2
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
7 Jul 2004, 10:10 PM
Mesaj
#3
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.851 Inscris: 14 October 03 Forumist Nr.: 985 |
Iti voi da reteta mea, sper sa iti placa...
Reteta mea de vinete Se coc vinetele pe flacara sau gratar, dar flacara sa fie, le cojesti si le lasi cateva ore sa se scurga pe un plan incliinat (sucul acela al lor e maar si strica gustul si pe deasupra cade greu la ficat). Apoi: * cureti cateva cepe potrivite (sau una mare), o dai pe o razatoare nu foarte fina - potrivita, si apoi intr-un tifon bun storci bine ceapa de zeama. * pui in vasul de mixer ceapa stoarsa cu putina sare(sare daca nu e destula mai adaugi si pe parcurs), apoi adaugi putin ulei de floarea soarelui de buna calitate si vegeta (nu prea multa vegeta ca strica gustul) si mixezi pana se face ca o pasta. * adaugi acum doua galbenusuri de ou si amesteci cu mixerul pana se face mainoneza, adaugi ulei si faci mainoneza in continuare (sa fie cam/aproape aceiasi cantitate de mainoneza pe care o ai si de vinete, poate fi si cu o idee mai putina maioneza) * vinetele le pui la robotul de bucatarie pentru a le marunti bine si apoi le adaugi la maioneza facuta dupa care amesteci iar cu mixerul sau cu robotul pana se omogenizeaza bine. Sper sa-ti iasa bune, pofta buna! PS: Tu nu esti romanca? de unde esti? |
|
|
Promo Contextual |
7 Jul 2004, 10:10 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
8 Jul 2004, 04:18 AM
Mesaj
#4
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Rikita, iti dau si reteta mea de salata de vinete - care o fac atat de des...
Eu coc vinetele direct pe flacara de aragaz data la maxim dar invelite in 2 folii de aluminiu. Le coc pentru 5 minute pe fiecare parte (pe 4 parti) dupa care desfac folia de aluminiu (taiata cu un cutit si atentie, sunt aburi fierbinti). Cu ajutorul unui vas mic cu apa foarte rece in care imi inmoi degetele de fiecare data, "jupoi" pielita si le transfer pe un fund de lemn pe care il las inclinat (pun un prosop de bucatarie sub unul din capete) pentru 30 de minute. Vinetele nu se toaca cu cutitul sau nimic metalic (le innegreste), eu mi-am adus din tara un tocator de vinete (care arata ca un cutit din lemn) dar cu putin chin le poti toca cu o lingura sau paleta de lemn. Deasemeni nu recomand sa faci vinete cu mixerul, eu am incercat o data si au iesit foarte apoase. Deci, se toaca vinetele si se pun intr-un castron. Se picura ulei (eu folosesc de masline, mi se pare mai gustos, dar poti folosi si vegetal) si se amesteca cu lingura de lemn. Pun cam o ceasca de cafea de ulei (deja nu mai masor) la aprox. 1.5 kg de vinete (greutatea lor crude). O alta indicatie ca vinetele au suficient ulei ar fi ca se deschid la culoare, devin cremoase si incep sa prinda o anumita stralucire (glistening in engleza). Dupa aceea pun ceapa - tocata f f marunt sau data prin razatoare si scursa, asa cum zice si Tri. Se pune sare dupa gust. Si gata. Eu nu pun maio. Maioneza se pune de obicei ca sa le deschida la culoare (daca e prea multa strica gustul ala de afumatura) si eu nu am gasit necesar niciodata. In orice caz sper ca orice reteta incerci sa-ti iasa si sa ne spui si noua. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
8 Jul 2004, 10:27 AM
Mesaj
#5
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.849 Inscris: 30 March 04 Din: Timisoara Forumist Nr.: 2.824 |
Desi nu-mi place deloc sa fac mancare (mai bine mor de foame...spre rusinea mea), salata de vinete o fac cu cea mai mare placere, si e printre putinele macaruri in a caror productie particip
Pe scurt o fac cam asa: - autoritatea suprema coace vinetele, sau le aducem gata facute de acasa - iau doua galbenuse de oua si incep sa fac maioneza. Ca sa nu se taie, la inceput pun o lingurita de mustar. Apoi invart la lingura aia de lemn si adaug ulei pana cand se face o pasta destul de groasa care nu curge. - vinetele coapte le tai marunt marunt cu un cutit de lemn. Cu cat mai marunt cu atat mai bine. - amestec tocatura de vinete cu maioneza - pun sare dupa gust - pun usturoi dupa gust - 2-3-4 bucati. Personal imi place sa se simta bine. E nasol daca trebe sa pupi pe careva dupa aia, dar daca-i dai si lui salata, problema o sa fie reciproca. - o bag la frigider. Daca e calda nu prea are gust... - o scot de la frigider si o mananc pe paine cu rosii si cu branza. Inca ceva: totul se face fara mixer. Mixerul face spuma si scoate apa din salata, iar la final o sa fie un fel de crema de unt cu un gust mai putin placut. ....nu stiu cine naiba m-a pus sa va povestesc toate astea, dar acuma innebunesc de foameee -------------------- Suntem ceea ce gândim. (Buddha)
|
|
|
8 Jul 2004, 01:58 PM
Mesaj
#6
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.344 Inscris: 16 June 04 Din: berlin Forumist Nr.: 3.860 |
multumesc!
o sa incerc toate retetele si dupa asta decid care versiune imi place cel mai mult... TriRegnum - sunt din germania. -------------------- |
|
|
8 Jul 2004, 02:11 PM
Mesaj
#7
|
|||||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.851 Inscris: 14 October 03 Forumist Nr.: 985 |
Si ca sa nu mori singura te anunt ca mi-ai facut pofta, trimit servitoarea sa-mi faca rost imediat de vinete...bine ca ai spus si cu ce le mananci ca sa-mi pot si imagina... Misti, tu esti sefa...eu in cele ale bucatariei m-am initiat mai tarziu...
Guten Appetit! |
||||
|
|||||
8 Jul 2004, 02:45 PM
Mesaj
#8
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 688 Inscris: 18 May 04 Forumist Nr.: 3.544 |
chiar daca incerci toate retele mai adauga si putina zeama de lamaie... mai ales daca pui maioneza
-------------------- ' Murim câte putin în fiecare zi, trebuie sa ne obisnuim cu asta. '
Emile Zola |
|
|
10 Jul 2004, 10:58 PM
Mesaj
#9
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 183 Inscris: 4 January 04 Din: Drobeta Turnu Severin Forumist Nr.: 1.689 |
E foarte buna si cu ceapa taiata marunt!
-------------------- E trist sa ajungi sa regreti lucuri pe care ti-ai fi dorit sa le faci, dar ai fost prea comod sau nu ai avut curaj!
|
|
|
11 Jul 2004, 07:40 AM
Mesaj
#10
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.037 Inscris: 3 January 04 Forumist Nr.: 1.685 |
Sa va spun cum le fac si eu.
Eu le fac numai pe gratar. Le cam intorc cu grija tot la 10 minute. Am grija sa nu se sparga coaja. Pe gratar cind le coci, coaja se intareste bine. Le iei jos si le pui pe ceva inclinat, eu tai putin virful vinetei sa se scurga zeama aia...Dupa ce s-au racit, crestez vinata si bag mina si scot miezul cu f mare usurinta, coaja fiind tare, you can scoop out the insides, parca am inteles ca stii engleza, nu? Eu nu le jupoi ca nu trebuie, scot miezul rapid si il pun in strecuratoarea de plastic. Le acopar cu o farfurie de plastic si le bag la frigider peste noapte sau 24h. Rikita se scurge peste jumatate de cana de zeama din ele (eu fac 6 vinete mari). Zeama aia cum spunea Tri, e rea ptr stomac, ficat si intestine, un sistem digestiv sensibil nu o suporta, + ca face gaze... Cind le prepar, pun vinetele pe o planseta si le toc repede, in 3 minute sint tocate. Tai ceapa rosie dulce marunt (mie imi plac vinetele crunchy) si le pun in castron. Citeodata pun si ceapa verde. Apoi tai 1 ardei rosu marunt si il bag in vinete, nu numai ca le inmulteste dar ii da si culoare frumoasa prin contrast + ca e f sanatos, la urma eu pun sare si maioneza din borcan (Best foods), cred ca aveti si voi mayo comerciala, pui dupa ochi, poate 2 linguri, sau poti pune ulei de masline ca e mai sanatos. Eu nu pun vegeta ca are msg si ii schimba gustul. Amesteci totul si ai o salata superba. Nu e subtire, nu curge, e groasa. Se maninca cu rosii. De unde am invatat sa pun ardei... In RO aveam o vecina care avea colita, grozav ii placeau vinetele dar nu suporta deloc ceapa, a fost f creativa cind a inlocuit-o cu ardei. De la ea am furat idea, si iti spun sincer, cine maninca vinete cu ardei la mine, imi fura idea. Nu ma supar deloc. Guess what?? Miine fac vinete, deja salivez.... Un ultim lucru...nu pot convinge deloc prietenii americani sa guste macar... imi spun ca: "It looks disguisting!" Stii ce le spun: "Fain! More for me!" -------------------- Prayer is the bridge between panic and peace.
|
|
|
11 Jul 2004, 09:16 AM
Mesaj
#11
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Sfat:
Pentru a evita neplacerile cu ficatul sau pancreasul, dupa ce vinetele sint coapte si curatate, dar intregi, aruncati-le pentru 3-4 minute intr-o cratita in care clocoteste apa cu putina sare. Apoi se scot si se scurg bine. Gustul nu se schimba, salata ramine la fel de buna, insa nu se mai produce aciditate in stomac. ,,Smecheria'' o stiu de la o adevarat doamna, de alta data, care e o gospodina desavirsita! Apa usor sarata in care au fost date in clocot vinetele se innegreste! -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
12 Jul 2004, 09:23 AM
Mesaj
#12
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.849 Inscris: 30 March 04 Din: Timisoara Forumist Nr.: 2.824 |
@Ligia
Am incercat si cu maioneza comerciala, dar nu are gustul ala al maionezei facuta proaspat. Efectiv nu se compara... -------------------- Suntem ceea ce gândim. (Buddha)
|
||
|
|||
12 Jul 2004, 01:00 PM
Mesaj
#13
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.344 Inscris: 16 June 04 Din: berlin Forumist Nr.: 3.860 |
am incercat ieri si a explodat o vinete.
-------------------- |
|
|
12 Jul 2004, 02:28 PM
Mesaj
#14
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.851 Inscris: 14 October 03 Forumist Nr.: 985 |
Nu te superi daca fac o mica corectie, desi nu sunt cel mai in masura(parca eu asa stiu): vinete = plural vânătă = singurlar Sa ne spui cum ti se pare. |
||
|
|||
12 Jul 2004, 02:41 PM
Mesaj
#15
|
|
Debates Partner Grup: Membri Mesaje: 835 Inscris: 14 May 04 Forumist Nr.: 3.492 |
Tri Regnum...Rikita e nemtoaica...nu stie ea exact cum e cu pluralul...
btw: vreau si eu salata de vinete...please... -------------------- Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu!
|
|
|
12 Jul 2004, 02:48 PM
Mesaj
#16
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.849 Inscris: 30 March 04 Din: Timisoara Forumist Nr.: 2.824 |
Va rog din suflet sa inchideti topicul asta! De fiecare data cand il citesc, parca as fi cainele lu' Pavlov
-------------------- Suntem ceea ce gândim. (Buddha)
|
|
|
12 Jul 2004, 03:06 PM
Mesaj
#17
|
|||||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.851 Inscris: 14 October 03 Forumist Nr.: 985 |
Stiu si tocmai de aceea am vrut sa stie putin mai mult.
Sincer si mie mi-e pofta, abea astept sa se coaca toate legumele si sa merg eu la piata, ador sa fac piata si sa nu ma cicale nimeni ca e prea scump, la ce iti trebuie etc |
||||
|
|||||
12 Jul 2004, 03:23 PM
Mesaj
#18
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.344 Inscris: 8 March 03 Forumist Nr.: 41 |
Egoistule ..parca am fii!! Si mie imi curg balele...alo ala care a deschis tema...nu ti-e mila ca am sa mor dezitratat?? Sorin. -------------------- When you have to shoot, shoot, don't talk.
Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii. |
||
|
|||
13 Jul 2004, 12:45 AM
Mesaj
#19
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.344 Inscris: 16 June 04 Din: berlin Forumist Nr.: 3.860 |
multumesc pt. corectare. ma bucur daca ma corectati, pt. ca e asa cum spune flower: nu intotdeauna stiu cum e cu plurarul (si uneiori nici cu genitivul etc.)
ah, dar a reusit bine salata care am facut! hm! (asta ca sa fac invidiosi cei carora (ii? le?) e foame -------------------- |
|
|
13 Jul 2004, 01:29 AM
Mesaj
#20
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
"celor carora le e foame"
Si zi-ne cum ai facut pana la urma. Ma bucur ca ti-au iesit. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
15 Jul 2004, 05:27 PM
Mesaj
#21
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Tocmai am cumparat vreo 3 kilograme de vinete... La Craiova pretul variaza intre 18.000 si 30.000.
Frumoase, dolofane... O minunatie ! Si-o sa fac si o maioneza zdravana, de aceea care ramine ,,ţeapănă'' pe lingura, chit ca o sa mi-o ia bila razna... Abia astept ... Ma duc sa le coc. Asta e singura parte care nu imi place la salata de vinete... Coptul... -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
16 Jul 2004, 06:50 PM
Mesaj
#22
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.344 Inscris: 16 June 04 Din: berlin Forumist Nr.: 3.860 |
am incercat si reteta ta, si cea a lui triregnum... doar le am variat un pic pt. ca nu am avut mixer acasa si nici nu hartia asta de aluminium...
-------------------- |
|
|
16 Jul 2004, 06:58 PM
Mesaj
#23
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Eu nu folosesc hirtie de aluminiu... Le spal si le pun direct pe flacara de la aragaz.
E drept ca dupa copt, aragazut iti cam da de treaba... Rikita, au iesit bune? P.S. Misti, si eu am facut salata de vinete cu mixerul doar o singura data. Si mie mii-au iesit cam apoase... De atunci am revenit la metoda traditionala. E cea mai sigura. -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
16 Jul 2004, 07:04 PM
Mesaj
#24
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.344 Inscris: 16 June 04 Din: berlin Forumist Nr.: 3.860 |
au iesit bine... trebuie sa spun ca mi-a placut mai mult cu maioneza, dar dupa asta cineva mi-a spus ca daca fac maioneza acasa din oua atunci e pericol de salmonele... cu maioneza cumparata tot se poate?
-------------------- |
|
|
16 Jul 2004, 07:31 PM
Mesaj
#25
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 688 Inscris: 18 May 04 Forumist Nr.: 3.544 |
se poate si cu maioneza cumparata... gustul nu e acelasi, dar cine ti-z spus ca e pericol de salmonela? din cate stiu este mentionata data cand sunt ouate si nu cred ca le cumperi de oriunde...
-------------------- ' Murim câte putin în fiecare zi, trebuie sa ne obisnuim cu asta. '
Emile Zola |
|
|
17 Jul 2004, 12:26 AM
Mesaj
#26
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Rikita, tocmai ca e mai bine fara mixer, dupa cum am spus e de preferat sa nu folosesti nimic metalic la prepararea vinetelor. Cat despre maioneza facuta acasa, nu mi-as face probleme daca o folosesti repede si/sau o tii la frigider. E ok si cu cea de la supermarket, desi cel putin ce gasesc eu aici e mult diferita la gust - plus ca daca iei in consideratie toate chimicalele puse in ea ca sa tina pe raft...
Diana-Maria, folia de aluminiu: desi nu face parte din reteta nationala, pe mine m-a invatat o prietena acum ani de zile si de atunci numai asa le coc. Nu aragaz murdar, nu am nevoie de plita. Nu altereaza gustul vinetelor ci doar face treaba mai rapida si mai curata, poate trebuia sa specific asta. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
17 Jul 2004, 11:17 AM
Mesaj
#27
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Misti, m-ai convins!
Data viitoare asa fac ! Multumesc pentru sfat! Nu cred totusi ca maioneza din comert se potriveste pentru salata de vinete. E mai acra si e plina de ,,E''-uri. In ceea ce priveste salmonella... apare in carnea de pasare care nu e preparata cum trebuie , in oua, maioneze, creme, lapte sau de la fructe si legume care se maninca nespalate . Salmonella apare in maioneza daca aceasta din urma nu e consumata in stare proaspata si e lasata la o temperatura ridicata. Daca maioneza e facuta in casa, din oua proaspete, e tinuta de frigider si se maninca repede, nu e nici un pericol. Acest topic a fost editat de Diana-Maria: 17 Jul 2004, 11:27 AM -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
18 Jul 2004, 10:58 AM
Mesaj
#28
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.930 Inscris: 3 November 03 Forumist Nr.: 1.126 |
M-am superdistrat cand am vazut topicul - am crezut ca e un topic despre cat de mult ne place noua salata de vinete!
Oricum e ok! Rikita - nu stiu daca s-a scris aici sau daca tu asa faci, dar eu dau un pont Chestia cea mai beton pe care o poti face la salata e in primul rand sa le toci cu mixerul si nu cu tocator sau cutit pe fund de lemn! Apoi - incearca sa pui usturoi in salata si mai putina ceapa! Iese o chestie ca mori de placere si colegii tai o sa fie dati pe spate klaaar! Bafta! -------------------- "Marile fericiri ie mute...."
|
|
|
20 Jul 2004, 01:44 AM
Mesaj
#29
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
M-am apucat acum sa coc niste vinete si mi-am adus aminte ca nu am mentionat ceva de foarte mare importanta: vinetele se coc pe foc cat se poate de mare.
Si azi o sa pun si eu usturoi la ele - stiu ca tarile arabe fac asa la salata lor de vinete ("baba ganouj"), n-are ce sa fie rau. Dar Yoyo, un mare NU pentru mixer. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
20 Jul 2004, 10:00 AM
Mesaj
#30
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.930 Inscris: 3 November 03 Forumist Nr.: 1.126 |
Pune usturoi - o sa iasa beton iti zic eu!
De ce nu e ok cu mixerul Misti? -------------------- "Marile fericiri ie mute...."
|
|
|
20 Jul 2004, 10:27 AM
Mesaj
#31
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Ca iese... apoasa, zemuita... na, cum sa ii mai spun !
Eu toc vinetele cu un cutit sau cu tocatorul special... Cum imi e mai la indemina. Da, Misti, ai dreptate.Daca nu se coc la foc ultra-iute, se afuma si se amarasc. Plus ca se innegresc. Acest topic a fost editat de Diana-Maria: 20 Jul 2004, 10:29 AM -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
20 Jul 2004, 10:47 AM
Mesaj
#32
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.930 Inscris: 3 November 03 Forumist Nr.: 1.126 |
Pai le lasi sa se scurga zeama din ele si apoi le toci cu mixerul. Si asa ies zemoase?
Eu am vazut facute cu mixerul si erau bune... -------------------- "Marile fericiri ie mute...."
|
|
|
20 Jul 2004, 10:55 AM
Mesaj
#33
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Chiar lasate in frigider la scurs peste noapte,tot apoase ies...
Eu asa am patit-o! -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
20 Jul 2004, 03:54 PM
Mesaj
#34
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.344 Inscris: 16 June 04 Din: berlin Forumist Nr.: 3.860 |
asta cu salmonella ar putea sa fie o paranoia germana... aici multora i-e frice de asta, cunosc multi oameni ca niciodata nu mananc ceva cu oua ... cum sa spuna... roh...
-------------------- |
|
|
21 Jul 2004, 09:46 AM
Mesaj
#35
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 938 Inscris: 11 March 03 Forumist Nr.: 69 |
E asa imi trebuie daca imi bag nasul in aceasta arie...acum stomacul meu isi cere dreptul la salata de vinete!
Asta e partea naspa ca mai stau cam 2 ore la servici...partea buna e ca sigur mai am catea vinete facute si concelate asa ca....dau un telefon mamei sa se uite si daca si poate sa le si faca pina apar acasa! -------------------- Bertrand Russel: Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac , viata o demonstreaza zilnic !!!
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 28 September 2024 - 01:14 AM |