Retete Diverse, la cerere |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Diverse, la cerere |
30 Nov 2005, 06:55 PM
Mesaj
#71
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.492 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Daca n-ai cuptor, am o reteta si mai rapida, dar iti trebuie pasta de rosii sau bulion putin diluat in apa.
Carnea taiata cuburi, se pune in cratita (sau o tigaie cat de cat adanca) si se prajeste la foc mediu pe toate partile (cu sare si piper) cam 10 min. Adaugi ceapa si o calesti si pe ea pana devine galbena-maro. Apoi pui usturoiulsi mai calesti un minut. Adaugi sucul de rosii, putin zahar, ceva verdeata, si lasi sa fiarba 5 minute. Gata. Dar iti trebe garnitura la asta. -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
30 Nov 2005, 06:59 PM
Mesaj
#72
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
Asta este posibil...
Ca garnitura, as putea s pun cartofii, eventual fierti in coaja Multumesc mult. Acest topic a fost editat de Olaf: 30 Nov 2005, 07:00 PM |
|
|
30 Nov 2005, 07:00 PM
Mesaj
#73
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.492 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Spor la treaba!
Inainte sa pui ceapa la prajit langa carne, scoate o bucata de carne si vezi daca e aproape facuta, daca nu e, o mai lasi cateva minute singura. -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
Promo Contextual |
30 Nov 2005, 07:00 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
30 Nov 2005, 07:01 PM
Mesaj
#74
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
Singura problema cu ceapa este ca am vazut ca se face greu, cel putin asta pe care o am. Adica a trebuit sa pun apa peste ceapa nefacuta, de frica sa nu se prajeasca carnea de tot
|
|
|
30 Nov 2005, 07:08 PM
Mesaj
#75
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.492 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Atunci poti renunta la ceapa linistit! Iese f bun cu usturoi. (daca ai marar sau patrunjel, chiar uscate, e beton)
-------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
1 Dec 2005, 10:37 AM
Mesaj
#76
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
Am facut, si a iesit foarte bun. Dar am schimbat un pic: Am prajit intai ceapa, si cand era aproape facuta am pus si carnea. Am mai lasat sa se prajeasca un pic, pe foc iute, dupa care am pus apa, putin cate putin. Apoi bulion, si am lasat sa fiarba. Iar cand era aproape fiert, am pus si usturoiul. Verdeata n-am pus decat ce aveam: cimbru si busuioc.
Acest topic a fost editat de Olaf: 1 Dec 2005, 10:38 AM |
|
|
18 Jan 2006, 08:50 PM
Mesaj
#77
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
Cine stie s-ami spuna si mie cum se fac jumarile din slanina de porc?
Eu am o idee, dar este destul de aproximativa. As vrea o parere avizata. |
|
|
31 Jan 2006, 02:52 PM
Mesaj
#78
|
|
From Cooca Macaii Grup: Moderator Mesaje: 7.228 Inscris: 3 March 04 Din: Pe luna Forumist Nr.: 2.443 |
Iei o bucata de slanina de la burta (ca are si insertii de carnita), o tai cuburi si le pui intr-un vas incins, pe care il acoperi cu un capac. Din cand in cand mai invarti sa nu se lipeasca. Vasul sa fie cu pereti foarte grosi, pentru a disipa mai bine caldura. De preferinta ar fi un vas de tuci. Optional poti sa le condimentezi cu boia de ardei (iute sau dulce). Pofta buna!
-------------------- Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.
If you could reason with religious people there would be no religious people! Don't pray in my school, and I won't think in your church! Ziarul de Rimnic |
|
|
31 Jan 2006, 03:03 PM
Mesaj
#79
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
Multumesc mult.
Vasul trebuie neaparat acoperit? Daca nu-l acopar ce se intampla? Si merge facut si pe plita electrica? |
|
|
6 Feb 2006, 11:09 PM
Mesaj
#80
|
|
From Cooca Macaii Grup: Moderator Mesaje: 7.228 Inscris: 3 March 04 Din: Pe luna Forumist Nr.: 2.443 |
Nu stiu exact nimic din ce m-ai intrebat. Eu ti-am spus reteta "din batrani". adaptari la ea nu am facut, desi sunt disperat dupa fasole prajita cu jumari. Fa o experienta si spune-mi si mie cum ti-a iesit.
-------------------- Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.
If you could reason with religious people there would be no religious people! Don't pray in my school, and I won't think in your church! Ziarul de Rimnic |
|
|
8 Feb 2006, 04:40 PM
Mesaj
#81
|
|
From Cooca Macaii Grup: Moderator Mesaje: 7.228 Inscris: 3 March 04 Din: Pe luna Forumist Nr.: 2.443 |
Olaf, ai facut jumarile? Cum au iesit?
-------------------- Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.
If you could reason with religious people there would be no religious people! Don't pray in my school, and I won't think in your church! Ziarul de Rimnic |
|
|
8 Feb 2006, 04:42 PM
Mesaj
#82
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
N-am ajuns, inca...
|
|
|
11 Mar 2006, 03:50 PM
Mesaj
#83
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Ce-mi mai place mie de mama... De cate ori se duce prin supermarket se intoarce acas' cu cate o dracovenie pe care nici una din noi nu are idee cum s-o pregateasca. Acum a cumparat ghocchi ... asa ca voi apela din nou la ajutorul vostru
Din cate am inteles eu, se fierb si se pregatesc in tigaie cu un sos dupa chef si ce-ai prin casa. Doar ca eu nu am nici macar o singura idee de sos care sa mearga cu gnocchi de cartofi. A mai gatit cineva asa ceva? Imi puteti da vreo idee de reteta, de sos? HELP! |
|
|
11 Mar 2006, 05:32 PM
Mesaj
#84
|
|
Soul feeder Grup: Membri Mesaje: 3.735 Inscris: 7 November 05 Forumist Nr.: 7.214 |
Sere, poti sa le faci simplu cu sos de rosii si cateva frunze proaspete de oregano. Merge si cel uscat foarte bine . Sosul de rosii se pune la fiert, pe foc mic, 5 minute si sa inneci in el 3 catei de usturoi. Sa pui doar o lingurita rasa de oregano uscat la o jumatate de kilogram de rosii si sa nu-l lasi sa fiarba mai mult de un minut.
Mananc gnocchi rar, dar suntem in post si merg foarte bine. Fara carnita. -------------------- Tărâmul Poveştilor.
Loc cu povești Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you. |
|
|
11 Mar 2006, 05:33 PM
Mesaj
#85
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Merge ft fain un dovleac sau zucchini.
Ingrediente: 500 gr dovleac, aproximativ 300 gr faina, cartofi fierti, 1 ou, sare, piper, 2 linguri parmezan, patrunjel verde dupa placere, un pic de nucsoara Pentru sos: 150 gr unt (burro), 10 frunzulite salvie, 3 linguri parmezan Mod de preparare Se taie felii dovleacul si se pune intr-o tava la copt in cuptor. Dupa ce s-a copt se curata coaja si se macina fin. Pe o masa de lucru se pune un pic de faina se adauga dovleacul si celelalte ingrediente si se framanta bine adaugand cate putina faina. Aluatul trebuie sa rezulte de densitatea justa, nici prea moale nici prea tare. Aluatul se taie felii de 3 cm grosime, apoi acestea se taie in felii tot de 3 cm grosime, presarand un pic de faina daca este necesar. Bastonasele se ruleaza cu amandoua mainile, delicat, pina se formeaza bastonase cilindrice de diametru 2,5 cm. Taiati-le cu un cutit la 2 cm. Se pune la fiert o oala mare cu apa, putina sare si un pic de ulei. Intr-o tigaie se pune untul la topit se adauga salvia si se prajeste citeva minute. Intre timp se fierb gnocchi punandu-i la fiert pana plutesc + inca 1 minut la foc inalt. Cu o spumiera se scot si se adauga in farfurii, se presara cu parmezan si sosul cu unt si salvie foarte fierbinte. Pofta buna, Serenity -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
11 Mar 2006, 06:17 PM
Mesaj
#86
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.024 Inscris: 6 September 04 Din: somewhere over the rainbow... Forumist Nr.: 4.413 |
Stie cineva cum se pregateste limba?
-------------------- Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
|
|
|
11 Mar 2006, 06:25 PM
Mesaj
#87
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Mersi fain, dragilor.. Reteta lui Cla e mai complicata, necesita cumparaturi prealabile si ceva talent in bucatarie, dar suna bine. Despre sosul asta cu unt si salvie am mai citit si chiar sunt curioasa ce gust poate da salvia aia..
Cred ca o sa incerc reteta lui Fantasee azi, e mai simpla si mi-e foarte lene sa mai ies din casa si sa bucataresc prea mult. Senchiu, senchiu! |
|
|
11 Mar 2006, 07:20 PM
Mesaj
#88
|
|||
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Hello flori Nu ma pun acum sa caut o reteta, o scriu din cap. Limba (de vita de ex) se fierbe cu zarzavat ca o supa. Si cu leustean, dafin etc. Când e gata se trage pielea de pe ea si se taie in felii. Se face un rântas, stins cu vin rosu, si peste aia zeama in care a fiert. Se leaga, se pune limba cu sosul peste la cuptor, acoperit cu smântâna vreo 1/2 ora. Se serveste dupa gust. Eu as servi pürree la asta. Si o salata de ardei cooopti Pofta buna! PS: Scuze, am uitat. La rântas se pune un pic de pasta de rosii. Am incercat si cu zacusca, e MAI bine Acest topic a fost editat de Cla: 11 Mar 2006, 07:26 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
||
|
|||
11 Mar 2006, 07:28 PM
Mesaj
#89
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.024 Inscris: 6 September 04 Din: somewhere over the rainbow... Forumist Nr.: 4.413 |
Mmmm! Suna bine! Danke Cla! M-ai scos din incurcatura! Sper sa-mi iasa! Desi asa cruda nu prea arata apetisanta! (se poate si fara leustean?)
Am gasit o reteta in care scrie ca se lasa o ora in apa rece... -------------------- Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
|
|
|
11 Mar 2006, 07:52 PM
Mesaj
#90
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Cu placere, flori
Nu inteleg aia cu lasatul o ora in apa rece. Asa ceva stiu doar de la rinichi care miros a urina. Se tin o noapte in lapte ca sa dispara mirosul. Limba e un muschi superb care da si gust la supa sau ciorba. Proaspata sa fie. Gasesti si afumata, aia-i alta treaba. Aia se face cu varza murata. Nu-i nevoie de leustean daca nu vrei. Pune limba si fa-o ca o supa de vita. Ce mirodenii folosesti, asta-i chestie de gust. Aa, scuze, iar am uitat ceva, exista o regula: - Vrei carne buna, pune supa cu apa fierbinte. (se inchid porii) - Vrei supa buna, ia apa rece (iese tot ce-i bun din carne). Pofta buna! Acest topic a fost editat de Cla: 11 Mar 2006, 07:59 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
11 Mar 2006, 07:56 PM
Mesaj
#91
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.024 Inscris: 6 September 04 Din: somewhere over the rainbow... Forumist Nr.: 4.413 |
Multam Cla...Limba mea fierbe de zor acum cu multa ceapa, morcov dafin usturoi si tot ce mi-a mai cazut in mina prin bucatarie sper sa iasa buna!
-------------------- Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
|
|
|
11 Mar 2006, 08:25 PM
Mesaj
#92
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Miammiammiam... mhhhh... succes!
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
12 Mar 2006, 04:06 AM
Mesaj
#93
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Acum am eu o intrebare: Cum se face o fTiptuTa de poTc??
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
12 Mar 2006, 08:51 PM
Mesaj
#94
|
|||
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Se perpeleste la foc mic, dupa care se fierbe in suc propriu.. Inca ceva! Colega mea de camera a cumparat zilele trecute niste condimente, printre care si menta uscata.. Bine-nteles ca habar nu avea ce sa faca cu ea dar deh... femeile. Eu mi-am amintit ca am citit la un moment dat o reteta de Tatziki (sper ca asa se scrie) unde se folosea si menta. Am tot auzit laudata salata asta. Bun. Retete de Tatziki am gasit o gramada pe net.... Intrebarea e.. cu ce e buna salata asta? Si daca ati facut-o si e buna, nu ar strica si o reteta.. |
||
|
|||
12 Mar 2006, 09:32 PM
Mesaj
#95
|
|
Soul feeder Grup: Membri Mesaje: 3.735 Inscris: 7 November 05 Forumist Nr.: 7.214 |
Sere grecii fac o supa cu iaurt la care pun menta, dar la tzatziki nu pun decat iaurt foarte gras, usturoi pisat, castraveti (proaspeti dati pe razatoare si storsi bine de zeama) si sare. Exista variante cipriote, turcesti si bulgaresti ale sosului, insa care contin si ulei de masline, zeama de lamaie si te miri ce altceva. Trebuie lasat la rece si il poti manca abia dupa vreo doua ore.
Initial se folosea cu keftethes, adica exact chiftelutele pe care le stim noi, sau cu niste pite mici umplute cu diferite feluri de friptura cu ierburi. In timpul postului, tavernele originale servesc acest sos la cartofi natur sau prajiti, presarati cu oregano. Personal ... sunt in stare sa-l pun in orice, numai la cafea n-a mers . -------------------- Tărâmul Poveştilor.
Loc cu povești Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you. |
|
|
12 Mar 2006, 09:43 PM
Mesaj
#96
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Merci fain! (iti meriti pe buna dreptate titulatura de "bucatareasa", oare e ceva ce sa nu stii?)
In reteta aia de tzatziki (asa se scrie!! ) pe care o citisem eu, spunea tipa respectiva ca menta face salata (sau sos, ce e) si mai racoroasa. Am inteles... oregano. Oregano cu rosii. Oregano cu carne. Oregano cu paine Da' eu cu menta ce fac.. ceai? Edit: Asaaaaa... si zici ca e bun cu chiftelute de carne? Si friptura/chifletele/etc. sa fie fierbinti? (stii tu, pentru "contrast" ) Acest topic a fost editat de Serenity: 12 Mar 2006, 09:47 PM |
|
|
13 Mar 2006, 02:37 PM
Mesaj
#97
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Mmmh...Tzatziki
Fantasee, reteta ta e cea originala Varianta cu menta o stiu de la Pakistanezi, dar nu stiu cum se cheama. Eu personal, n-as strica bunate de Tzatziki cu menta... Sere, se poate manca la orice carne fripta fara sos. Si la orice fel de gratar, frigarui, chiftelute. Grecii il mananca la fel ca noi mujdeiul de usturoi. Ma mir ca ai fost in Grecia si n-ai incercat...!? ce pacat... merg foarte bine si masline si ardei iute murat pe lânga... Merge si la mici -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
14 Mar 2006, 04:39 AM
Mesaj
#98
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.951 Inscris: 19 October 03 Din: bucuresti Forumist Nr.: 1.018 |
Am o intrebare: de ce se zice pilaf si nu orez fiert?
Diferenta e apa in care se fierbe orezul?... la pilaf e vorba de supa din cate stiu eu... -------------------- Welcome to the jungle
|
|
|
14 Mar 2006, 03:20 PM
Mesaj
#99
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Tyra, vezi aici retete de pilaf si stii de ce
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
15 Mar 2006, 10:34 AM
Mesaj
#100
|
|||
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Pai am mancat acolo, dar era complet diferit... mai gros, mi s-a parut ca era facut cu ceva gen maioneza. E drept, era fooooarte bun, dar nu cred sa fi fost facut dupa reteta asta... Oricum, am facut aseara si am bagat in noi ca animalele cu niste parjoale. A fost bun (am pus si meeeeeeenta ) Acest topic a fost editat de Serenity: 15 Mar 2006, 10:35 AM |
||
|
|||
15 Mar 2006, 06:47 PM
Mesaj
#101
|
|||
Soul feeder Grup: Membri Mesaje: 3.735 Inscris: 7 November 05 Forumist Nr.: 7.214 |
Orice as face, nu-mi ies clatitele probabil fiindca nu stiu sa intorc foaia . Ma bucur ca ti-a iesit papa bun cu tzatziki. Bravo tie! Cla, n-am gustat varianta pakistaneza ... inca . -------------------- Tărâmul Poveştilor.
Loc cu povești Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you. |
||
|
|||
15 Mar 2006, 07:10 PM
Mesaj
#102
|
|||
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Pai e bine ca v-a priit (apropos, varianta pakistaneza se numeste Raita, am aflat) Aia cu menta, deci ai avut-o Fantasee, daca de-al nu reusesti sa intorci clatitele, iei 2 tigai si le intorci dintr-una-n alta. Mai bine decât sa le dezlipesti de pe tavan Nu le baga in cuptor cu tigaia, daca are mâner de plastic... Acest topic a fost editat de Cla: 15 Mar 2006, 07:18 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
||
|
|||
17 Mar 2006, 02:40 PM
Mesaj
#103
|
|
From Cooca Macaii Grup: Moderator Mesaje: 7.228 Inscris: 3 March 04 Din: Pe luna Forumist Nr.: 2.443 |
Bre, am niste mazare si niste ciocanele de pui. Dati-mi si mie o idee de mancare! Ca mi-e pofta sa mananc mazare, dar as incerca o reteta noua.
-------------------- Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.
If you could reason with religious people there would be no religious people! Don't pray in my school, and I won't think in your church! Ziarul de Rimnic |
|
|
17 Mar 2006, 03:47 PM
Mesaj
#104
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Marius, io asa as face: frig puiu si mazarea o fac extra:
Bagi in blid ulei + ceapa taiata marunt, invârti un pic pe-acolo. Pui o lingura de faina, iara invarti si sa ai grija sa nu se arda. Stingi cu lapte, iarasi invartind, ca sa nu se faca galuste. Pui mazarea inauntru + marar, ceva sare, piper... invarti treaba pana e mazarea gata. Dupa gust - ceva smântâna. Merge bine un purrée de cartofi pe lânga. Daca vrei ceva mai iesit din comun, pui puiul fript si mazarea deasupra la cuptor, acoperita toata treaba cu cascaval sau Parmesan ras Pofta buna! Acest topic a fost editat de Cla: 17 Mar 2006, 03:55 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
17 Mar 2006, 04:08 PM
Mesaj
#105
|
|
From Cooca Macaii Grup: Moderator Mesaje: 7.228 Inscris: 3 March 04 Din: Pe luna Forumist Nr.: 2.443 |
Danke, Cla.
-------------------- Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.
If you could reason with religious people there would be no religious people! Don't pray in my school, and I won't think in your church! Ziarul de Rimnic |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 28 September 2024 - 12:39 AM |