HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

> Potopul Lui Noe - Mit Sau Realitate?, argumente pro si contra
abis
mesaj 6 Apr 2004, 12:04 PM
Mesaj #1


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



De ce nu pot accepta ca povestea lui Noe este un fapt real? De ce sunt uimit ca atatia oameni educati o considera istorie si nu un simplu mit?
Pentru mine este una dintre cele mai putin credibile parti din intreaga biblie.
Noe, a carui varsta se apropia de 600 de ani, impreuna cu fii sai, a construit o corabie suficient de mare pentru a adaposti cate o pereche din fiecare animal de pe planeta (desi biblia nu este foarte clara in aceasta privinta, in unele versete vorbindu-se de sapte perechi din animalele curate si o pereche din cele necurate - de unde o fi stiut Noe daca tigrii, cangurii sau pinguinii sunt curati sau nu?) pentru cel putin 150 de zile.

Care sunt problemele:

1. Arca
Corabia construita de Noe trebuie sa fi fost mai mare decat un trans-atlantic modern. Sunt milioane de specii de animale pe planeta. Numai insecte se cunosc aproape un milion de specii (plus cele care sunt inca neclasificate de stiinta). Numai cateva exemple: peste 5500 de specii de libelule; 2300 specii de termite; 20500 specii de lacuste; 150000 specii de fluturi. Daca luam un mascul si o femela din fiecare specie, avem cel putin doua milioane de insecte, cu dimensiuni de la cele sub-milimetrice pana la cele mari de cativa centimetri, unele necesitand conditii speciale de viata (fara sa mai pomenim de insectele a caror hrana sunt alte insecte!). Numai insectele ar umpla cateva nave bune, inainte de a putea imbarca animalele mai mari! Arca ar fi trebuit sa fie mai mare decat orice alta nava cunoscuta in intreaga istorie.
Incapeau toate aceste animale, cu provizii cu tot, in corabia ce avea "trei sute de coti in lungime, cincizeci de coti in latime si treizeci de coti in inaltime"? Nu, trebuie sa fi avut dimensiuni mult mai mari.
Multe animale au nevoie de un habitat aparte si de o hrana specifica. Koala, de exemplu, trebuie sa consume un kilogram de frunze proaspete de eucalipt zilnic, care le asigura aportul nutritional si apa (nu pot deci consuma frunze uscate). Multe animale pot fi intalnite pe un singur continent, altele chiar pe o singura insula, intr-o singura padure, pe un singur munte. Cum au reusit sa strabata zeci de mii de kilometri pana in Orientul Mijlociu cele de pe insulele din Pacific sau cele din Antarctica?
Cum putea arca sa ofere conditii de viata pentru toate aceste animale? Exista cam 320 de specii de pasari colibri; ele se hranesc doar cu nectar si trebuie sa consume cantitati mari in fiecare zi. Deci Arca trebuia sa transporte 640 pasari colibri care aveau nevoie de provizii proaspete de nectar, in fiecare zi. Nectarul este produs numai in flori, care nu pot creste in cala intunecata a unei corabii.
Arca trebuia sa dispuna de niste sisteme de instalatii sanitare si de ventilatie superioare tuturor celor pe care le-a produs pana acum tehnica moderna pentru nave uriase (de ex. portavioane). O mare problema la bordul Arcei ar fi fost cantatatile uriase de excremente, care ar fi produs de asemenea cantitati imense de metan si alte gaze toxice. O gradina zoologica obisnuita, cu cateva sute de animale, are nevoie de cateva zeci de ingrijitori pentru alimentatie si pentru pastrarea curateniei. E usor de imaginat o gradina zoologica plutitoare cu milioane de animale, ingrijita de un batran si de familia sa?
Adeptii teoriei creationiste pretind ca rezervele de petrol ale lumii provin din lesurile animalelor moarte la potop; atunci, de unde a gasit smoala Noe pentru a tencui corabia? Vasele mari moderne sunt construite din metal. Un vas din lemn de asemenea dimensiuni nu isi poate sustine nici macar greutatea proprie, dar sa mai si pluteasca, incarcat fiind pana la refuz. Iar cantitatile de lemn necesare constructiei ar fi saracit intreaga zona si, evident, i-ar fi pus pe ganduri pe acei "pacatosi" din cauza carora Dumnezeu voia sa pedepseasca lumea. Iar acestia, ca niste adevarati pacatosi, ar fi impiedicat construirea arcei prin furturi, talharii, incendieri...

2. Potopul
Biblia spune ca la potop apa a acoperit toti muntii si i-a depasit cu 15 picioare. Pentru a acoperi inclusiv Everestul, volumul de apa cazut la potop trebuie sa fi fost de milioane de kilometri cubi. De unde a venit? Si unde a disparut dupa potop? Si de ce i-au trebuit omnipotentului Dumnezeu, care a creat mii de galaxii instantaneu, atatea zile pentru un biet, la scara universului, potop?
Sa calculam cam cata apa a cazut la potop:
- raza Pamantului este de aprox. 6370km
- inaltimea Everestului este de aprox. 8.8km
- volumul Pamantului, calculat la nivelul marii, este de 1.082.696.932.000km cubi
- volumul Pamantului, calculat la inaltimea Everestului, este de 1.087.190.293.000km cubi.
Printr-o simpla scadere rezulta un volum de aprox. 4.493.361.000 km cubi de apa! Iar daca tinem cont ca ploaia a durat 40 de zile, rezulta ca nivelul apei marii a crescut cu aprox. 220 metri in fiecare zi (8800/40=220)!
Cum apa de ploaie este apa dulce, un asemenea volum ar fi diluat drastic oceanul (scazand dramatic concentratia de saruri), provocand dezastru in randul florei si faunei marine, care ar fi disparut cu desavarsire. La fel si flora terestra: poate oricine sa faca un experiment, tinand un ghiveci cu flori timp de 150 de zile scufundat in cada pentru a verifica daca planta isi mai revine.
Dupa ce apele s-au retras (unde?), apar alte probleme. Ce s-a intamplat cu corpurile tuturor celor care au murit, oameni si animale? Sigur supravietuitorii ar fi fost decimati de molimele ce ar fi izbucnit, avand in jur atata carne putrezita.
Arca a acostat pe Ararat, care este un munte inalt, acoperit in permanenta cu zapada. Cum au supravietuit animale obisnuite cu zonele calde nu se stie, nici cum au coborat muntele animale ca pinguinii, elefantii, cangurii, camilele si crocodilii - animale care nu au abilitatile caprelor negre.

3. Animalele
Cum au ajuns koala si cangurii inapoi in Australia?
Cum au ajuns ursii polari si pinguinii inapoi la Polul Nord, respectv la Polul Sud?
Cum au ajuns testoasele-gigant inapoi in insula Galapagos?
Cum a ajuns pasarea dodo inapoi in Mauritius?
Cum au ajuns furnicile rosii inapoi in jungla Amazonului?
Daca erau doar doua (sau sapte, depinde) animale din fiecare specie, cum au parcurs zeci de mii de kilometri inapoi in zonele de origine fara a muri de foame din cauza lipsei alimentatiei specifice, fara a muri in diverse accidente sau fara a sfarsi in stomacul altor animale?
Nu toate animalele au facut drumul inapoi. Geneza 8:20 arata ca Noe a sacrificat din toate perechile de animale curate cel putin unul. Adica dupa ce s-a chinuit atata vreme sa le salveze, sa le ingrijeasca in arca, sa le hraneasca, sa le igienizeze, primul lui gest este sa macelareasca sute de mii sau milioane de animale! De ce trebuia sa faca sacrificii pentru a-i multumi lui Dumnezeu, pentru ca Noe si ai lui nu s-au aflat in nici un pericol, atata vreme cat Dumnezeu le spusese de la inceput care va fi deznodamantul potopului?
Multe dintre vietuitoarele salvate de la potop sunt microorganisme care provoaca cele mai cumplite boli. Multe bacterii, virusi, paraziti isi desfasoara intregul ciclu de viata in purtatori specifici. Asta inseamna ca toti oamenii, plantele si animalele erau purtatorii tuturor bolilor provocate de aceste microorganisme: cineva purta virusul (virusii) gripali, cineva malaria, hepatita, tuberculoza, variola, scarlatina, ciuma, altcineva SIDA... Arca trebuie sa fi fost un vas bolnav, bantuit de toate molimele omenirii.
Dar despre dinozauri ce sa credem? A luat Noe dinozauri pe arca? Cate o pereche (sau cate sapte) din fiecare specie? Biblia spune ca trebuiau luate animale din toate speciile, deci trebuie sa se fi aflat si dinozauri la bordul arcei.
Daca au murit in potop toate animalele planetei, cu exceptia celor de pe arca, este imposibil de explicat de ce in straturile geologice in care se gasesc fosilele de dinozauri nu se gasesc si fosile ale animalelor care (spun evolutionistii) au aparut mai tarziu: caini, pisici, elefanti, capre etc.

4. Supravietuitorii
Odata debarcati, Noe si familia sa au primit sarcina de a repopula Pamantul. Inca o data, incestul este ridicat in biblie la rang de virtute... Se mai ridica o intrebare: fiind ei singurii suprevietuitori, de unde putem sti care este desfasurarea evenimentelor din Vechiul Testament, INAINTE de potop? Avem pentru asta doar cuvantul lui Noe. Doar ce stia el despre trecut.
Rasa umana a reinceput cu Noe. Oare de ce omniscientul Dumnezeu s-a mai deranjat sa-i faca pe Adam si pe Eva? Nu era mai simplu sa inceapa direct cu Noe?
Alt lucru interesant: dupa potop, "purul" si "virtuosul" Noe s-a grabit sa faca vin, sa se imbete si sa danseze gol (Geneza 9:21). Comportament tipic de marinar care a stat prea mult pe mare! Ca sa nu mai spunem ca l-a blestemat pe Canaan pentru ca s-a suparat pe tatal sau Ham, desi Canaan nu avea nici o vina ca-l surprinsese in timpul betiei.

5. Curcubeul
Daca prima aparitie a unui curcubeu a avut loc dupa potop, apar cateva intrebari:
S-au schimbat legile fizicii intr-o zi? Desi greu de explicat pentru antici, curcubeul este un fenomen fizic banal.
Cum avea loc inainte de potop refractia luminii?
Din acel moment s-au modificat ochii tuturor creaturilor?
Cum distingeam culorile inainte?

Concluzie:
Pare incredibil ca lumea pe care Dumnezeu a hotarat sa o inece la Potop era mai rea sau mai pacatoasa decat lumea de azi. Daca Dumnezeu a hotarat sa renasca rasa umana din "purul" si "virtuosul" Noe, cum se explica pacatele lumii de azi? Dumnezu cel omniscient nu stia ce va urma? Oare cate rele puteau face oamenii de dinaintea potopului? Nu cred ca aveau probleme cu drogurile, cu copiii care isi mitraliaza colegii de scoala, cu crima organizata, cu armele de distrugere in masa, cu razboaiele mondiale, cu genocidele, cu poluarea. Nu a prevazut Dumnezeu viitorul?
Dumnezeu, care poate crea si distruge mii de galaxii intr-o fractiune de secunda si fara nici un efort, a inghesuit intr-o barcuta de lemn milioane de animale, a acoperit intreaga planeta cu apa, a uscat-o la loc, dupa care a repopulat planeta... Care este rostul? Era suficient sa pocneasca din degete si totul ar fi fost asa cum doreste el sa fie...
De ce sa ucida sute de milioane de animale, insecte, pasari, oameni (inclusiv copii si bebelusi care, abia nascuti, nu avusesera timp sa pacatuiasca)?
Dumnezeu cel atotputernic si milostiv a decis sa omoare, prin inec, milioane de nou-nascuti nevinovati. Probabil ca, omniscient fiind, stia ca atunci cand vor creste vor pacatui la fel ca si parintii lor, si vor infunda iadul. Acei copii au murit insa fara sa pacatuiasca, deci vor merge acum in rai!!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
4 Pagini V  < 1 2 3 4 >  
Start new topic
Raspunsuri (70 - 104)
abis
mesaj 21 Apr 2004, 12:01 PM
Mesaj #71


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Scuza-ma, dar nu prea inteleg ce legatura au toate astea cu subiectul discutiei. Daca ai argumente referitoare la potop, spune-le. Dar analogia cu coasa si cu cartile de filozofie nu am inteles-o.
Daca vedem, auzim, umblam - astea sunt "minuni" care tin de biologie. Nu putem comunica prin telepatie (cel putin, nu toti), nu putem zbura (nu cu avioane, ci cu propriile noastre puteri), nu putem cobori in Groapa Marianelor... Ce relevanta are? Natura si evolutia ne-au inzestrat cu unele capacitati si cu altele nu. Nu-i nici o minune in asta.
Scrie intr-o carte veche ca un om batran si familia sa au construit o barca, pe care au urcat cate o pereche din toate vietuitoarele, ca a urmat o inundatie care a acoperit tot globul si dupa aceea apele s-au retras, iar oamenii si vietuitoarele din barca aceea au repopulat pamantul. Este ceva rau in incercarea de a verifica daca aceste lucruri chiar s-au intamplat cu adevarat? Nu cred.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 21 Apr 2004, 12:39 PM
Mesaj #72


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



deci,fiinta ta tine de biologie.mama ta te-a nascut,nu ti-a dat viata,nu-i tot una,zic eu.

ce n-ai inteles din analogia cu coasa,draga,obiectul era ales la intamplare,in penultimul paragraf ti-am si explicat.referitor la potop,ce te incalzeste,ce te raceste?

ca a existat sau nu?daca ti-as aduce dovezi,ai trece automat la crestimism,sau despici firul in patru ca sa avem ce conversa,si mihai,pe-aici conversatia nu e o arta,ci o cearta,cel putin asta e impresia mea.

eu mi-am exprimat parerea referitoare la potop,la credinta la tot,ori crezi ce zice Biblia,ori crezi ce vrei,esti liber,indiferent ce argumente ti-ar aduce unii tot le contracarezi.

ma rog,si diavolul cunoaste Sfanta Scriptura si-o rastalmaceste cum ii pica bine.


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 21 Apr 2004, 12:39 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
abis
mesaj 21 Apr 2004, 12:54 PM
Mesaj #73


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE (ioana1 @ 21 Apr 2004, 01:41 PM)
pe-aici conversatia nu e o arta,ci o cearta,cel putin asta e impresia mea

Ai impresia ca acum ne certam?
Eu sunt de felul meu foarte calm si linistit, nu obisnuiesc sa ridic vocea nici in discutiile fata in fata, daramite in scris. Cu o doamna (sau o domnisoara) cu atat mai mult nu mi-as permite sa ma cert. Am expus doar ideile mele, bazate (indraznesc sa sper) pe argumente logice si rationale.
Daca mi-ai aduce dovezi in primul rand le-as analiza cu mare atentie, iar daca voi constata ca ai dreptate voi deveni un infocat aparator al potopului universal. Ar fi un bun inceput pentru convertirea la crestinism, cred eu.
Ai spus:
QUOTE
indiferent ce argumente ti-ar aduce unii tot le contracarezi

Asta s-a intamplat pentru ca nu mi s-au adus argumente serioase. Daca unii incearca sa-mi spuna ca 2+2=5, ce sa le fac? Sa vad argumentele si dupa aceea vorbim despre ele. Daca nu le pot contracara, ai salvat poate un suflet de la necredinta. Ce zici?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 21 Apr 2004, 01:16 PM
Mesaj #74


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



bun,ai dat un exemplu bun.

daca o persoana iti demonstreaza(ipotetic,vorbind) ca 2+2=5,te indoiesti(nu ma refer la persoana ta ,desigur),desi tu de cand ai inceput sa socotesti ai STIUT ca 2+2=4,te indoiesti gandindu-te ca poate sau sigur esti net superior celeuilalt care e un prost,afirmant acest lucru imposibil.

daca un grpu de persoane vin si-ti demonstreaza ca 2+2=5,deja ajungi sa te indoiesti daca intr-adevar ai stiut bine o viata intreaga acest lucru,si crezi acum ca tu ai fost cel prost.

SAU:stapanirea de sine,stapanirea cunostintelor tale,toate ghidate de o forta suprema,care iti dezvaluie incetul cu incetul tainele cunoasterii,caci despre asta vorbeste Sfanta Scriptura,despre taine,pe care Dumnezeu le-a dezvaluit si le dezvaluie copiilor Lui pentru a-i feri de caderea in pacat,si de chinurile iadului.

deci,stiinta este pentru mine,cunoastere in parte,medicina (tratament)vindecare in parte,toate le cunoastem la limita,dincolo de lilita nu le poti cunoaste ,caci numai Creatorul tuturor lucrurilor le poate cunoaste.

ar mai fi multe de spus,dar referitor la potop repet:Dumnezeu ti-a dat viata,omul si-a ales calea,deci nu ma impiedic de o arca fie ea si de 200 de picioare,daca pluteste sau nu,credinta l-a mantuit pe om,increderea oarba in Dumnezeu,supunerea totala,caci nu faci ce vrei ,ci ceea ce trebuie sa faci,asa cum spune Cuvantul,caci am scapat odata de moarte prin harul Domnului Isus Hristos.

-cum se scris Iisus sau Isus?
-Isus s-a nascut in anul 1 d.C.,sau in anul 7 i.C.

etc,etc,sunt intrebarile celor ce nu cred ,celor ce cauta intuneric,nu lumina,caci daca si-ar deschide inima Lumina ar patrunde singura.

Iti doresc o binecuvantare vesnica,si vreau sa spun ca nu stiu multi ce dragoste adevarata le lipseste,ce pace ,si ce bucurie in suflet.


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 21 Apr 2004, 01:23 PM
Mesaj #75


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Nu pentru toti este suficient sa creada orbeste, ci trebuie sa cerceteze. Daca cercetarea confirma teoria, foarte bine, iar daca nu, inseamna ca teoria este gresita.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 21 Apr 2004, 01:35 PM
Mesaj #76


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



eu vorbesc pentru mine,toata viata am fost o cerebrala,am cautat raspunsuri pe care nu le-am gasit,si pe care le gasesc acum pas cu pas si daca intrebi si pe altii iti vor spune acelasi lucru.

tocmai ascultarea orbeste te mantuie,altfel nu se poate ,asculti sau faci ce vrei,ceea ce -ti place


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 21 Apr 2004, 01:40 PM
Mesaj #77


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



QUOTE
Daca cercetarea confirma teoria, foarte bine, iar daca nu, inseamna ca teoria este gresita.

Asa-mi place... gandire pozitiva, stiintifica, alea-alea... rofl.gif
Ia zii, draga abis, in cazul asta, teoria relativitatii care ti s-a predat la scoala este adevarata sau gresita?
Ca inca nu a fost demonstrata/confirmata.
Americanii pregatesc in aceasta perioada un experiment de mare anvergura in spatiul extraterestru ca sa observe mai bine relatia dintre timp, masa si viteza.
Ergo, pana se termina experimentele, si cele care vor urma, teoria lui Einstein e gresita? jamie.gif Banuiesc ca o sa spui ca nu. Altfel... go back to school, dude!
La fel e si cu potopul, si cu Biblia in general. Asteapta confirmarea de catre stiinta si nu da cu pietre din prima, strigand ca si Coana Leana "Dovada, dovada!"


1,61: RZA, te rog, fara ironii pe site, ok? Multam!

Acest topic a fost editat de 1,618033: 21 Apr 2004, 02:39 PM


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 21 Apr 2004, 01:41 PM
Mesaj #78


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Daca Dumnezeu ar fi vrut doar sa-l ascultam orbeste ne-ar fi dat numai urechi, nu si creier cu care sa gandim. Arata-mi unde am gresit in primul post de pe acest topic, la cele cinci probleme pe care le-am ridicat!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 21 Apr 2004, 01:44 PM
Mesaj #79


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



lasa-ma sa-ti dau un sfat:citeste Iov,desigur daca vrei,esti liber arbitru,rau nu-ti face sigur,si nu o singura data ,citeste-l de cateva ori,cu Iov incepe Intelepciunea,in Biblie si se termina la Proverbe.

Iov=cum sa stii sa suferi
Psalmi=cum sa stii sa te rogi
Proverbe=cum sa stii sa traiesti

deci vorbesc acum oamenilor,nu crestinilor,nu ateilor,ci tuturor caci in ochii lui Dumnezeu toti suntem egali,toti suntem in acceasi masura iubit,desi unii simt mai mult lucrul asta ,altii mai putin,sau altii deloc,in functie de puterea credintei noastre.toti am primit o viata sa stim cui o-nchinam:lui Dumnezeu,diavolului sau insine


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 21 Apr 2004, 01:56 PM
Mesaj #80


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



@Ioana1
Am citit si Iov, si Ezechiel, si Iona, si Cantarea Cantarilor... Am citit mai mult decat majoritatea celor pe care ii intalnesti duminica in biserica

@RZA
O teorie se poate verifica experimental. Teoria "potopului universal" nu are nici o sustinere. Ce sa astept, sa-mi demonstreze stiinta cum koala se hranea cu frunze de eucalipt proaspete la bordul arcei? Cum au coborat camilele din varful muntelui si s-au dus pana in Arabia? Sa-mi spuna stiinta cu ce s-au hranit carnivorele de la bordul arcei atatea luni de zile? Sa-mi raspunda stiinta la intrebarile pe care le-am pus la inceputul topicului?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 21 Apr 2004, 02:02 PM
Mesaj #81


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



dar atunci,cine vrei sa-ti raspunda?Dumnezeu?nu te-ntinzi mai mult decat trebuie.

poate am spus gresit "citit",trebuia sa spun "inteles",degeaba bati toba la urechea surdului.

iti doresc pace si bucurie in suflet!


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ahriman
mesaj 21 Apr 2004, 02:09 PM
Mesaj #82


Serafim al Viselor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.284
Inscris: 1 March 04
Din: Ploiesti
Forumist Nr.: 2.418



Din cate vad, ioana1 ne propune o solutie care s-a mai vehiculat pe acest forum, o solutie demna de Universul Credintei: credeti si nu cercetati! Asta-i Dumnezeul cel bun si iubitor! Iti spune ce sa faci, indiferent ce (si multe din chestiile propuse nu sunt prea sanatoase) dar nu ai voie sa te indoiesti macar un pic de justetea ideilor sau sa vezi cat de cat ce vrea sa insemne cuvantul suprem... Buna filosofie, n-am ce zice!
Insa sa revenim on-topic si sa discutam doar despre potop, care este evident ca n-a avut dimensiuni planetare, oricat de mult ne-am stradui sa il facem asa!


--------------------
Violenta este ultimul refugiu al incompetentilor!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 21 Apr 2004, 02:45 PM
Mesaj #83


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Si spuneti-i careva lui RZA sa se dea cu google inainte sa mai spuna ca teoria relativitatii nu s-a demonstrat experimental!


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 21 Apr 2004, 03:11 PM
Mesaj #84


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



Dar nu inainte sa-i spuna careva lui Catalin ca RZA il ignora total.


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ahriman
mesaj 21 Apr 2004, 03:12 PM
Mesaj #85


Serafim al Viselor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.284
Inscris: 1 March 04
Din: Ploiesti
Forumist Nr.: 2.418



rofl.gif rofl.gif rofl.gif


--------------------
Violenta este ultimul refugiu al incompetentilor!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SolaScriptura
mesaj 21 Apr 2004, 04:20 PM
Mesaj #86


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 278
Inscris: 22 January 04
Forumist Nr.: 1.931



Potopul experimental smile.gif ...
Eu ma apuc sa-l demonstrez daca ceva din lumea asta poate sa inchida usa arcei dupa Noe.
Factorul important din experiment u este la dispozitia noastra, noi suntem la dispozitia lui... Ca si cum a-ti vrea sa demonstrati vaporizarea apei dar nu aveti apa...
Fratii mei, trageti invatamintele pentru care a fost lasata istorisirea potopului... sa nu ne credem dumnezei cand suntem in picioare doar datorita bunatatii celui care mai lasa pentru un timp (care dintre voi stie, experimental sau cum vreti voi pentru cat timp?) in noi suflarea lui datatoare de viata...
abis, sunt lucruri in big bang cel putin la fel de greu de crezut ca si in cazul potopului... dar daca nu suntem sinceri cu noi asta este...
De la experimentul lui Miller pana la aparitia unei simple forme vii trebuie CREDINTA, foarte multa CREDINTA.
Si in stiinta ADN-ul apare prin CREDINTA.
Cuvantul"a crede" nu are nimic de-a face cu stiinta?
Si toti traim prin credinta... dar depinde in ce ne punem aceea credinta, in ceva trecator ca si noi sau in ceva vesnic...


--------------------
"In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." Faptele Apostolilor 4:12.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 21 Apr 2004, 04:33 PM
Mesaj #87


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Big Bang, Miller, ADN, aparitia vietii? Au vreo legatura cu subiectul discutiei?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ahriman
mesaj 21 Apr 2004, 04:40 PM
Mesaj #88


Serafim al Viselor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.284
Inscris: 1 March 04
Din: Ploiesti
Forumist Nr.: 2.418



Chestia cu ADN-ul care apare prin credinta m-a dat pe spate!
Si cum zicea si abis, sa revenim la subiectul discutiei... Pana la experimentul care nu va fii niciodata efectuat, sa ne rezumam la calculele stiintifice, care pana una-alta spun ca potopul global nu avea cum sa aiba loc!


--------------------
Violenta este ultimul refugiu al incompetentilor!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SolaScriptura
mesaj 22 Apr 2004, 07:27 AM
Mesaj #89


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 278
Inscris: 22 January 04
Forumist Nr.: 1.931



QUOTE
Din cate vad, ioana1 ne propune o solutie care s-a mai vehiculat pe acest forum, o solutie demna de Universul Credintei: credeti si nu cercetati! Asta-i Dumnezeul cel bun si iubitor! Iti spune ce sa faci, indiferent ce (si multe din chestiile propuse nu sunt prea sanatoase) dar nu ai voie sa te indoiesti macar un pic de justetea ideilor sau sa vezi cat de cat ce vrea sa insemne cuvantul suprem... Buna filosofie, n-am ce zice!
Insa sa revenim on-topic si sa discutam doar despre potop, care este evident ca n-a avut dimensiuni planetare, oricat de mult ne-am stradui sa il facem asa!


Si in jurul carei cifre se invarte probabilitatea ca un potop global sa fi avut loc? O sansa la 10^x... cat ar fi acel x?
Se poate produce ADN-ul experimental? Si atunci de ce credeti ca asa a fost? Credinta are si partea ei oarba, nu e asa? laugh.gif

Acest topic a fost editat de SolaScriptura: 22 Apr 2004, 07:33 AM


--------------------
"In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." Faptele Apostolilor 4:12.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 22 Apr 2004, 08:15 AM
Mesaj #90


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

Se poate produce ADN-ul experimental?


Da, se poate! Ti-am mai zis o data! Experimentul Urey-Miller! Dar asta nu are legatura cu potopul. Potopul asa cum e descris in Biblie este ceva lipsit de sens, inconsistent, nu doar nedovedit. Tu nu ai raspuns nici macar unei singure critici la adresa ideilor tale. Asta arata ca esti de rea-credinta si nu vrei sa accepti lucrurile evidente.


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SolaScriptura
mesaj 22 Apr 2004, 08:42 AM
Mesaj #91


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 278
Inscris: 22 January 04
Forumist Nr.: 1.931



Si potopul poate fi "demonstrat", luand 13 de specii intr-o corabie si facand presupuneri asupera restului speciilor. Demonstram ca 13 specii pot sa traiasca intr-o arca un anumit timp, deci toate celelalte specii pot sa traiasca.
Sunt de rea credinta in "demonstratia" mea?


--------------------
"In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." Faptele Apostolilor 4:12.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 22 Apr 2004, 09:15 AM
Mesaj #92


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



nu ai zis bine,orice poae supravietui cu puterea sau prin puterea lui Dumnezeu.

Noe nu s-a indoit de Dumnezeu,ca la 600 de ani va putea construi o arca,nu s-ar indoit ca pe timpul potopului va putea supravietui ,nu s-a indoit "ca-l mananca animalele",nu s-a indoit de nimic,caci Dumnezeu L-a considerat neprihanit tocmai datorita increderii lui oarbe in Dumnezeu.

amintiti-va de Saul=Pavel,prigonitorul crestinilor,ucigasul crestinilor,omul fara Dumnezeu,s-ar intors la 360`,si si-a slujit viata in cinste lui Dumnezeu,L-a vazut pe Isus,si a crezut in Isus,orbeste,la propriu si la figurat,si-a recapatat vederea prin credinta in Fiul lui Dumnezeu.

nu amanuntele ne intaresc credinta,nu demonstratiile logice,cautati in zadar,caci nu cautati unde trebuie,lasati-l pe Dumnezeu sa va descopere adevarul,caci numai prin puterea voastra va fi imposibil,credeti-ma.


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 22 Apr 2004, 09:18 AM
Mesaj #93


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



sola,am mancat o virgula la primul aliniat,am vrut "nu,ai zis bine"


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 22 Apr 2004, 09:18 AM
Mesaj #94


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

Si potopul poate fi "demonstrat", luand 13 de specii intr-o corabie si facand presupuneri asupera restului speciilor. Demonstram ca 13 specii pot sa traiasca intr-o arca un anumit timp, deci toate celelalte specii pot sa traiasca.
Sunt de rea credinta in "demonstratia" mea?


Da, esti. Potopul inseamna mult mai mult decit 13 specii intr-o arca. Cat timp nu adresezi nici un raspuns nici unei critici esti de rea credinta.

QUOTE

nu amanuntele ne intaresc credinta,nu demonstratiile logice,cautati in zadar,caci nu cautati unde trebuie,lasati-l pe Dumnezeu sa va descopere adevarul,caci numai prin puterea voastra va fi imposibil,credeti-ma.


Pai sa ne descopere el atunci! eu il astept. Nu inteleg de ce nu vine sa imi descopere adevarul.


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 22 Apr 2004, 09:25 AM
Mesaj #95


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Apropo, Saul-Pavel nu s-a intors chiar la 360 de grade. Poate la 180?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ahriman
mesaj 22 Apr 2004, 09:28 AM
Mesaj #96


Serafim al Viselor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.284
Inscris: 1 March 04
Din: Ploiesti
Forumist Nr.: 2.418



Intr-adevar, Dumnezeu se lasa cam mult asteptat si, pe deasupra, nu a oferit pana acum prea multe dovezi ale existentei sale
In rest, Noe nu avea cu adevarat 600 de ani(timpul se masura altfel atunci si, in orice mitologie, mai exista si exagerari, pentru a oferi mai multa prestanta personajelor)
Saul=Pavel Orbirea lui temporara poarte fi explicata destul de simplu stiintific, fara elemente mistice si magie.

Acest topic a fost editat de Ahriman: 22 Apr 2004, 09:29 AM


--------------------
Violenta este ultimul refugiu al incompetentilor!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 22 Apr 2004, 09:32 AM
Mesaj #97


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



haideti sa va spun o pilda:doua furnici mergeau pe camp,una dintre ele era neroada,cealalta inteleapta.ajung ele la doua linii lungi de fier si se urca pe una dintre ele.cea inteleapta spune:
-stii tu ce-s astea
-nu,vine raspunsul
-sunt doua linii de cale ferata.pe linieile astea sunt asezate roti,pe roti sunt niste cutii care se numesc vagoane,in vagoanele ale stau oameni,vagoanele formeaza un tren,care este tras de o locomotiva
-taci!?
-si asta nu e tot.locomotiva trage trenul,locomotiva este dirijata de un nene de la un panou de control cu multe becuri,pe fiecare linie e un nene,toata tara e plina de linii,trenuri si nenici pe linii,si toti nenicii sunt controlati de un presedinte al tarii,caruia ii apartin liniile,trenurile,nenicii,calatorii din vagoane.
-tu esti nebuna?cum poate sa controleze un presedinte toate astea?
-simplu,are un panou,la care sunt contectate toate panouriloe celor care controleaza toate liniile si toate trenurile
-eu nu cred
-dar este adevarat
-tu esti proasta.daca pe liniile astea doua merg niste roti,pe care stau niste cutii,in care sunt oameni,care sunt trese de locomotiva,controlata de un panou al unui nene,si nenea ala controlat de presedinte,atunci sa dea ordin presedintele sa vina acum un tren sa ma omoare aici pe linie....

liniste...nu vine nici un tren.....
-vezi,ce proasta estei?spuene furnica neroada,cum poti sa spui asa prostii?
furnica inteleapta ii raspunde zambind:
-tu crezi ca presedintele ocupat cu atatea coordonari de trenuri in fiecare zi,se opreste din timpul lui ca sa trimita un tren sa calce o furnica neroada?


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SolaScriptura
mesaj 22 Apr 2004, 09:39 AM
Mesaj #98


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 278
Inscris: 22 January 04
Forumist Nr.: 1.931



QUOTE (Catalin @ 22 Apr 2004, 11:20 AM)
QUOTE

Si potopul poate fi "demonstrat", luand 13 de specii intr-o corabie si facand presupuneri asupera restului speciilor. Demonstram ca 13 specii pot sa traiasca intr-o arca un anumit timp, deci toate celelalte specii pot sa traiasca.
Sunt de rea credinta in "demonstratia" mea?


Da, esti. Potopul inseamna mult mai mult decit 13 specii intr-o arca. Cat timp nu adresezi nici un raspuns nici unei critici esti de rea credinta.

Si viata inseamna mai mult de 13 aminoacizi... si atunci care credinta sa o imbratisez? Pe cea adevarata, normal.


--------------------
"In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." Faptele Apostolilor 4:12.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 22 Apr 2004, 09:52 AM
Mesaj #99


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Uite, vezi? iar esti de rea credinta! ce treaba au aminoacizii cu potopul? nici una. Tu folosesti tactici evazive incorecte!


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 22 Apr 2004, 10:05 AM
Mesaj #100


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



cataline,tu vrei sa ti se construiasca o arca,sa ti se demonstreze potopul ca sa crezi in Dumnezeu?

se pare ca noi nu putem face acest lucru,numai Dumnezeu te poate face sa crezi cu adevarat,degeaba incercam noi sa te convingem.


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 22 Apr 2004, 10:08 AM
Mesaj #101


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

cataline,tu vrei sa ti se construiasca o arca,sa ti se demonstreze potopul ca sa crezi in Dumnezeu?


Cred in Dumnezeu. Nu cred in potop. Nu e nici o legatura intre cele doua credinte.


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ahriman
mesaj 22 Apr 2004, 10:25 AM
Mesaj #102


Serafim al Viselor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.284
Inscris: 1 March 04
Din: Ploiesti
Forumist Nr.: 2.418



Corect! Desi unii ar putea veni si sa spuna ca daca crezi in Dumnezeu, atunci crezi in ceea ce spune Biblia si, implicit, accepti si potopul asa cum este prezentat acolo... Insa e cale lunga intre credinta in Dumnezeu si o carte de mituri...


--------------------
Violenta este ultimul refugiu al incompetentilor!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 22 Apr 2004, 10:25 AM
Mesaj #103


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



pai nici credinta mea nu se raporteaza la potop,hai c-ai fost simpatic,dar Dumnezeu a poruncit,nu?Noe a ascultat,a indeplinit porunca lui Dumnezeu,pentru el capatase trecere,foarte important,a capatat trecere,deci in toata lumea de atunci au fost scapate 8 suflete,deci nu cred in potop cred in cuvantul lui Dumnezeu,si daca El a condiderat in marea lui Intelepciune sa fie un potop si eu nu m-am nascut atunci ca sa mor nepocaita,nu pot decat sa-I dau slava pentru asta.

nota 1 Pet.3.20,2 Pet 3


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ahriman
mesaj 22 Apr 2004, 10:29 AM
Mesaj #104


Serafim al Viselor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.284
Inscris: 1 March 04
Din: Ploiesti
Forumist Nr.: 2.418



Ce dovezi avem ca a existat Noe si ca au fost in corabie doar el si ai lui? De unde au iesit apoi chinezii, negrii, arabii?


--------------------
Violenta este ultimul refugiu al incompetentilor!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Storm
mesaj 22 Apr 2004, 10:32 AM
Mesaj #105


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 131
Inscris: 13 January 04
Forumist Nr.: 1.805



Ahrimann, intrebarea ta imi aminteste de o vorba veche de cand lumea:

Necunoscute sunt caile Domnului ! spoton.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 June 2024 - 04:20 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman