Retete Diverse, la cerere |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Diverse, la cerere |
25 Jul 2003, 08:29 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
M-am gandit sa facem un loc unde sa fie puse cererile de retete, ca sa facem un subiect nou de fiecare data.
Si pentru Sorin, Fasole cu afumatura 250 gr. fasole alba uscata 250 gr. afumatura (costita, coaste afumate, ciolan afumat, ce se gaseste) 100 gr. ceapa 50 gr. suc de rosii sau 1 lingura de bulion desfacut in apa o foaie de dafin o crenguta de cimbru Fasolea uscata se spala in cateva ape si se pune la inmuiat in apa rece peste noapte, sa fie acoperita de apa cam 5 cm. A doua zi se schimba apa, se pune la fiert la foc mediu cam 2 ore (depinde de cat de veche e fasolea) apoi se scurge de apa in care a fiert. Si mai bine daca gasesti fasole (negatita) la conserva - la mine se gaseste si imi face viata tare usoara. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei la foc mediu, dupa un minut se pune si afumatura taiata bucati si se calesc impreuna pana se evapora apa lasata de ceapa, mestecand continuu sa nu se arda ceapa. Se pune cate un pic de apa si se fierbe carnea pana intra furculita usor in ea. Se pune fasolea, sucul de rosii, cimbrul si dafinul, piper dupa gust (nu se sareaza pana la sfarsit, afumatura e sarata) si se fierbe acoperit sau se da la cuptor cam 15 minute (cat sa se ridice undelemnul deasupra) -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
25 Jul 2003, 09:11 AM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.146 Inscris: 13 May 03 Din: Bukale Forumist Nr.: 287 |
As dori sa aflu reteta prin care se poate ajunge la inima ta
-------------------- Life is a sexually transmitted disease.
|
|
|
25 Jul 2003, 09:24 AM
Mesaj
#3
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Vezi, ce nu zice un barbat pentru o fasole cu afumatura
-------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Promo Contextual |
25 Jul 2003, 09:24 AM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
25 Jul 2003, 10:58 AM
Mesaj
#4
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.146 Inscris: 13 May 03 Din: Bukale Forumist Nr.: 287 |
Fasole cu afumatura care se adauga la celelalte retete pe care le-ai scris pana acum (unele dintre ele mi-au fost f folositoare)
Daca stii si reteta pentru Pachetele de primavara (sunt spcialitate cinezeasca dar imi plac la nebunie) te declar femeia perfecta -------------------- Life is a sexually transmitted disease.
|
|
|
25 Jul 2003, 11:16 AM
Mesaj
#5
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Maine iti scriu reteta de pachetele de primavara, acum ma duc intr-un final la culcare. Vrei prajite sau ne?
Si imi pare bine ca n-am facut degeaba bataturi la degete scriind retete. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
25 Jul 2003, 06:48 PM
Mesaj
#6
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.344 Inscris: 8 March 03 Forumist Nr.: 41 |
Mii de multumiri Misti
Dupa ce o fac, am sa fotografiez oala plina si am s-o pun pe Han sa pofteasca toti Te pup Misti! Sorin. -------------------- When you have to shoot, shoot, don't talk.
Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii. |
|
|
26 Jul 2003, 02:19 AM
Mesaj
#7
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Sorin, cu multa placere. Si neaparat vreau poza, da
Marky, azi pe "trezie" mi-am dat seama sa te fi intrebat (dat fiind ca nu stiu unde esti) daca ai acces la ingrediente mai exotice. Eu iti scriu acum cum se face invelisul, si daca dificultatea lui nu te face sa te razgandesti, spune-mi unde esti (chiar pe pm) ca sa stiu ce umpluturi sa-ti dau. Coca pentru pachetele de primavara 1 cana de faina 1/4 lingurita sare 1/2 ou foarte usor batut 2+2 linguri apa (posibil sa mai trebuiasca apa sau faina) Se amesteca sarea cu faina. Intr-un castronel mic se amesteca usor oul cu apa. Se face un caus in faina si se pune oul, se amesteca cu faina, se mai pune apa daca este necesar. Se framanta coca pana cand este uniforma (cateva minute). Se pune intr-un castron, se acopera cu un servet umed si se lasa la odihnit 1 ora. Se taie in sferturi si fiecare sfert se intinde (suprafata data cu faina) foarte foarte subtire. Se presara cu faina daca e nevoie, ca sa nu se lipeasca. Odata intinsa coca, se taie in patrate de 10x10 cm. Se pun pe o farfurie, daca se pun unele peste altele se presara faina intre ele ca sa nu se lipeasca. Se repeta cu restul de coca. Ce nu se foloseste imediat, se poate pastra la congelator (invelite dublu in folie de plastic). Umpluturile sunt diverse. Ajuta-ma si spune-mi ce ti-ar place (si ce te-am intrebat mai devreme). -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
26 Jul 2003, 09:14 PM
Mesaj
#8
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.344 Inscris: 8 March 03 Forumist Nr.: 41 |
FRIGARUI!!
Doriti gust de rai....aici reteta de sislic ( frigarui ) a la Sorin. Produse: copane de pui, grasime de oaie ( curata )condimente de carne de pui si asta tot. Se ia copanul, se despica carnea de pe el ( rugati macelarul ) an asa fel ca sa ramana intr-o bucata.( PARTEA DE SUS). Se taie fiecare bucata in trei in lung. Grasimea de oaie se taie in cuburi de 2/2 cm'. Pe frigaruie se baga mai intai un cap de fasie de carne, dupa el se baga cubul de grasime si se inchide inca o data cu celalalt cat de carne.( in asa fel ca grasimea sa fie inconjurata de carne ). Recomandate tepe de aluminiu de 1.5 mm' grosime si 1 cm' latime,ce nu permit carnii sa ramana pe pozitie cand rasucesti teapa. Recomand sa nu introduceti mai mult de 5 bucati pe o portiune de 30 cm' de teapa. ( asa se rumenesc din toate partile ). Se incing carbunii, se pun frigaruiele imediat (la max. caldura exat invers decat e recomandat cu fripturile ) si se rumenesc 2-3 minute pe fiecare parte. Daca vreti o aroma mai puternica introduceti pe jar cateva lingurite de zahar sau cativa catei de usturoi. Nu uitati un pahar cu apa la indemana pentru a stinge flacarile produse de grasimea topita. Nu stricati gustul cu nimic alt ceva decat paine. Pofta buna si nu uitati semnatura mea......... Sorin. -------------------- When you have to shoot, shoot, don't talk.
Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii. |
|
|
26 Jul 2003, 09:34 PM
Mesaj
#9
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Sorine, vreau si eu la jarul tau.. Noi aici la oras n-avem voie cu jar, si zau daca jarul asta nu face toti banii cand vine vorba de gratar.
Suna extraordinar frigaruile tale, dar daca fac asta pe gratarul meu de aragaz, vin pompierii. *smilie care plange amarnic* -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
26 Jul 2003, 09:56 PM
Mesaj
#10
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.344 Inscris: 8 March 03 Forumist Nr.: 41 |
Mistiiiii.. la mine e loc pt. toti si mai ales pt. tine si ' sefu ' O data a fost pe la noi singur, iar a doua oara daca vine singur Gratarul la mine merge de doua - trei ori pe saptamana asa ca no problem. Si mai ales ca o sa aveti un ghid pe gratis si din toata inima. Stiu ca e usor de promis virtual, dar incearca-ma si ai sa vezi Iar recompensa o sa fie sa ma inveti sa fac mititei cum trebuie, ca iar au iesit pitici ( nu stiu unde gresesc ) Sorin. ps. la Doamne se " arunca manusa " iar eu arunc invitatia !! Acest topic a fost editat de SORIN: 26 Jul 2003, 09:57 PM -------------------- When you have to shoot, shoot, don't talk.
Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii. |
||
|
|||
26 Jul 2003, 10:14 PM
Mesaj
#11
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
As veni, Sorin, desi pana as ajunge la tine m-as opri in Romania, ca deh... e in drum. Dar nu se stie niciodata.
Cu micii, fa-i mai mari - cu curaj. Cat de pitici iti ies? Fa-i cam de marimea asta cruzi: ------------------------------------------------------------------------- [ ] [ ] [ ] ------------------------------------------------------------------------- La gratar or sa se stranga cam la jumatate, si eventual se mai si ingroasa un pic. Acest topic a fost editat de Mistinguett: 26 Jul 2003, 10:16 PM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
25 Aug 2003, 01:47 AM
Mesaj
#12
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Mistinguett , daca pui coca la frigider sa se odihneasca, se intinde mai usor... si merge si pentru coltunasi Daca vrea cineva retete din bucataria greceasca, aici sint! -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
25 Aug 2003, 01:55 AM
Mesaj
#13
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 776 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 241 |
...tot eu sint
Stii reteta pt. sosul "tatziki"?Nu stiu cum se scrie corect Am uitat sa-ti multumesc pt. raspuns!!! Cred ca nu gresesc cind spun ca acest "sos" este grecesc? Te pupic Acest topic a fost editat de Vegas2002: 25 Aug 2003, 01:57 AM |
|
|
25 Aug 2003, 11:45 AM
Mesaj
#14
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
...Nu gresesti,Vegas, nu gresesti...
"Tzatzki" e ... Iei castreveti, nu-i cureti de coaja, doar ii speli, ii dai pe razatoarea fina, ii storci in pumn, cit poti de tare, ca altfel iese " chestia" apoasa, ii amesteci cu 3 parti smintina si o parte iaurt de bivolita sau de oaie( daca esti in tara gasesti sigur, e in comert la cutiute de carton), pisezi niste catei de usturoi cu un praf de sare sa-i inmoaie, ii adaugi si pe ei in compozitie, potrivesti de sare si piper alb, pui si o lingura de ulei de masline ( optional) si dai la frigider...E gata dupa ce sta vreo citeva ore bune si se potriveste de minune la fripturi si frigarui... E preferabil sa il faci inainte cu o zi de a-l consuma. Na, ca m-a luat valul si nu am zis cantitatile. Castravetele ras sa fie cam tot atit cit cantitatea de smintina, poate doar o idee ma putin.Eu le fac din ochi.... Si inca ceva: zeama de la castraveti nu o arunca, e un tonic foarte bun pentru ten, curata si pentru cine are pistrui- ii estompeaza un pic. Asta-i toata"filosofia"... Acest topic a fost editat de Diana-Maria: 25 Aug 2003, 11:50 AM -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
25 Aug 2003, 10:13 PM
Mesaj
#15
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 776 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 241 |
Multumesc pt. reteta,am sa o incerc si am sa-ti spun cum mi-a iesit.
Si BUN VENIT la Han si din partea mea,chiar daca cu intirziere |
|
|
25 Aug 2003, 10:21 PM
Mesaj
#16
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Vegas, o sa-ti iasa bine, sint sigura
Daca mai vrei sa stii si altele, intreaba-ma -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
29 Oct 2003, 07:41 AM
Mesaj
#17
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Calamari prajiti
Se curata sepia (daca este proaspata): se taie capul si tentaculele. Capul se arunca. Tentaculele se taie bucati de aprox. 4 cm. Corpul sepiei se curata de pielita si se scoate osul gelatinos. Se taie in cercuri de aprox. 1 cm grosime. Daca este inghetata, e deja pregatita (sper ) Pentru 500 gr. sepie - se combina o cana cu lapte si un ou (si daca sunt cateva frunze de busuioc, si mai bine). Se bate cu o furculita ca oul sa fie bine incorporat. Se pune sepia in lapte si da la frigider 15 minute. Intre timp se amesteca 1 cana de faina cu o lingurita de paprika, sare si piper, intr-o farfurie adanca. Intr-o cratita suficient de adanca ca 3 degete de ulei sa fie cam o treime din inaltimea ei (un ceaun e ideal) se incalzeste uleiul foarte-foarte bine. Se da sepia prin faina si se prajeste 1-2 minute, pana este frumos aurita. Se scoate din ulei cu o spumiera si se pune pe servetele de hartie (ca sa absoarba excesul de grasime). Se sareaza aditional. Se serveste cu felii de lamaie si sos. Sos aioli pentru calamari: 1 cana de maioneza 1 ardei iute (fara seminte) taiat marunt 1 catel de usturoi zdrobit bine zeama de la 1/2 lamaie 1 lingura de patrunjel sare Se combina foarte bine totul si se da la frigider. Ideal ca sosul sa fie facut inaintea sepiei, ca aromele sa se intrepatrunda. Sos de rosii pentru calamari: 3 linguri ulei - de preferat de masline 2 catei de usturoi, taiat marunt 4 frunze de busuioc, taiat marunt 3 rosii medii, curatate de coaja si seminte si taiate marunt (sau 300 gr. sos tomat) un praf de zahar sare si piper dupa gust Se incing 2 linguri de ulei intr-un vas pe foc mediu si se pune usturoiul si busuiocul, se amesteca pana se inmoaie (sa nu se arda usturoiul). Se adauga rosiile, sarea, piperul si zaharul. Se fierbe 10 minute, se adauga lingura de ulei ramasa. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
24 Sep 2005, 03:01 PM
Mesaj
#18
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Oameni buni... HELP! Catastrofele meteo din anul acesta ne-au lovit direct sau idirect pe toti.. Pe mine m-au lovit la capitolul camara. Cu toatra bunavointa, buni n-a reusit sa adune mai mult de 2 kg de rosii din gradina ceea ce a condus la decizia ca sucul de rosii va fi taiat de pe lista anul asta. Eh, asta nu ar fi o problema foarte grava (Pentru Bloody Mary se gaseste si "nectar") daca inceputul scolii nu ar ameninta sa ma prinda fara depozitul de zacusca pe balcon.
Daca stie cineva vreo reteta de zacusca fara bulion/suc de rosii sau cu ceva care il poate inlocui, as ramane forevar indatorata (am inteles ca varianta pasta de rosii amestecata cu apa cade din start). Ajutati asadar o studenta amarata! Bunatatea va va fi rasplatita! |
|
|
24 Sep 2005, 03:20 PM
Mesaj
#19
|
|||
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
pai ma... zacusca fara bulion, e ca femeia fara p...palarie ! cumpara si tu niscai bulion din comertu socialist, si foloseste-l ... ma rog, in disperare de cauza, pune pasta de ardei capia...
amm... ce intelegi tu prin "pasta de rosii" ?? -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
||
|
|||
24 Sep 2005, 03:38 PM
Mesaj
#20
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
D-aia de amesteca astia din Resita cu apa si pun pe pizza in loc de ketchup
Auzi, da' daca storc rosiile dupa ce le oparesc, nu-i bun? Sau daca le pun pur si simplu asa, oparite, decojite si taiate cubulete? (evident ca nu eu o sa fac zacusca, dar imi da asa un sentiment gospodaresc sa vorbesc la persoana 1.. ) P.S: N-am mai vazut bulioane-n comert.. da' adevarul e ca nici nu am cautat |
|
|
24 Sep 2005, 04:16 PM
Mesaj
#21
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
domle, pe mine m-a speriat cum mananca resitenii... deci .. nu tre sa-mi zici mie
misto sentiment, dom'soara bucatareasa dar nu, nu merge cu rosii stoarse.. ce dracu ma, nu sint cosuri nici cu alea fierte... ; totusi cred ca poti pune rosii crude decojite, taiate cubulete domle, nu se poate sa nu se eziste bulion in comert ! p'aci am avut mari satisfactii cu bulionul Sultan.. dar oricum, tre sa fie ceva si pe acolo; tin minte ca asta-vara am facut niscai cumparaturi in Resita, si am gasit cam tot ce aveam nevoie.. Acest topic a fost editat de simonsays: 24 Sep 2005, 04:18 PM -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
24 Sep 2005, 04:20 PM
Mesaj
#22
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.926 Inscris: 6 April 04 Forumist Nr.: 2.950 |
Adica tigari, bere, alune...
-------------------- Nu semnez.
I love flowers. |
|
|
24 Sep 2005, 04:44 PM
Mesaj
#23
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Adica daca mancam pita cu unt si cu vegeta sau sarmale cu pireu, suntem ciudati??
Safule, da' nu ar trebui decojite rosiile alea totusi? Adica noh, daca le oparesti cateva secunde tot crude sunt, banuiesc... Oricum, pan' la urma cred ca o sa merg la vecina de vizavi sa cer un paharel de sultan "cu imprumut".. Dupa care la vecina de langa, la cea de sus, la aia de jos, si tot asa.. Suna cunoscut? |
|
|
24 Sep 2005, 04:52 PM
Mesaj
#24
|
|||||
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
acu na, ce sa zic, femeile tot femei raman.. intai vorbesc, si dupe ..aaa.. analizeaza puiule, mi-e teama ca o sa ceri mai mult de un "pahar" de bulion; asta in cazul in care vrei sa faci mai mult de un borcanel de zacusca... nu, nu pentru alea sinteti ciudati, o sa-ti zic io .. nu poci aici, ca e prea jenant acu, uis mi lac, ma duc sa incerc o reteta proprie de pulpe de pui la cuptor -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
||||
|
|||||
24 Sep 2005, 05:04 PM
Mesaj
#25
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Nu se gasesc rosii la cutie? Intreb si eu ca nu stiu ce mai e prin comert. Daca sunt stiu ca-s de import si te seaca la buzunar (italienii sunt de vina, dar brava lor ca stiu sa conserve rosiile).
Dupa parerea mea, daca ai rosii proaspete poti sa le oparesti un minutel cat sa poti sa le cojesti, le tai marunti si faci un sos de rosii pe care il "mariti" cu restul zacuscai. (Cateva linguri de apa si pe foc mic vreo 20-30 de minute pentru sos.) Si nu ar fi ciudat deloc, din contra. p.s. nu s-o pune bulion cu apa pe pizza, dar e mai rezonabil decat ketchup. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
24 Sep 2005, 05:37 PM
Mesaj
#26
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
tre sa fie si rosii decojite, la cutie; si sint si italienesti, si romanesti, cel putin in bucuresti
ma, daca tot fierbe rosiile alea.. ar putea sa le caleasca putin, inainte... dupa, oricum fierb in zacusca; aia tre sa stea la fiert, pana "se leaga" .. sint curios ce o sa iasa din cuptoru meu, peste vreo ora -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
24 Sep 2005, 05:46 PM
Mesaj
#27
|
|||
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Exact, nu e nimic altceva decat un sos de rosii pana la urma. Dar zi cum ai facut pulpele alea, ce ne tii pe jar? -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
||
|
|||
24 Sep 2005, 05:57 PM
Mesaj
#28
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Multam de sfaturi! O sa caut si bulion la pravalie, si rosii la cutie (cu toate ca, daca tot e sezonul rosiilor, as folosi proaspete).. pentru zacusca, imi dau si viata!
Misti, om fi noi pe jar, dar iti dai seama prin ce chinuri trece saracu' in aromele care ies din cuptor si stiind ca trebuie sa mai astepte O ORA! P.S: Safule, asteptam poze |
|
|
24 Sep 2005, 06:10 PM
Mesaj
#29
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
Serenitate, sa iti zic ca am facut saptamana trecuta niste zacusca cu ciuperci ? bine, nu iti zic
Misti, am uns tava cu ulei, am pus 2 cepe si 2 morcovi taiate/i rondele mari de vreun cm, un ardei gras felii mari, costita afumata, piper, sare, boia dulce, iar peste am pus copanele; deasupra am pus sare, amestecul meu de piper (negru, verde, coriandru si enibahar macinat ) pentru aroma, si juma de ardei iute tocat; acu le tot scot si le stropesc cu zeama, in care am pus si putina apa, sa nu se prinda continutul ... cand o sa fie aproape gata, dau pe razatoare vreo 2 rosii, le amestec cu niscai mujdei de usturoi... si o sa incerc sa nu le stropesc cu bale pana atunci ma delectez cu un alb dulce, Lacrima lui Ovidiu de 5 anisori, cu boabe de strugure in pahar (sa ii mai ia din dulceata..) cre ca o sa fiu muci cand scot tava, asa ca nu stiu daca mai apuc sa fac poze -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
24 Sep 2005, 06:16 PM
Mesaj
#30
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
De ce bre, nu mai tii la beutura?
Suna super fain ce-ai facut tu acolo. N-are ce sa iasa rau, decat daca le arzi. Sere, si eu votez cu rosii proaspete. Stii cum se cojesc usor, da? -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
24 Sep 2005, 06:29 PM
Mesaj
#31
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
umm... ba tin, dar la amestecu de tzuica cu vin.. pe stomacelul gol .. hac !
pai cum sa se cojeasca.. era un topic de tips pe aici..: ori le "barbiereste" cu un cutit ascutit, si apoi le despieliteaza, ori le arunca in apa clocotita, un minutel. si avand in vedere ca ea doar o sa asiste operatiunea, cred ca "doamna doctor" care va opera zacusca.. se pricepe.. nu e nevoie de prea multe cunostinte -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
24 Sep 2005, 06:31 PM
Mesaj
#32
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Hai mai ca stiam si eu.. Ba chiar am decojit vreo 3 rosii odata, nu mai stiu ce vroiam sa fac cu ele. Important e ca mi-a iesit "operatia"
|
|
|
24 Sep 2005, 06:34 PM
Mesaj
#33
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.926 Inscris: 6 April 04 Forumist Nr.: 2.950 |
Felicitari !
(De fapt, voiam sa-mi admirati noul avatar. ) -------------------- Nu semnez.
I love flowers. |
|
|
24 Sep 2005, 06:40 PM
Mesaj
#34
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Beri, ai o obsesie sa dezgropi mortii, bag seama.
Cu pielitatul: se cresteaza rosia usor in x la partea opusa vrejului si abia apoi se pune in apa clocotita 1 min. Se cojeste mai usor. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
24 Sep 2005, 06:56 PM
Mesaj
#35
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
tocmai am gasit o revista de-a sefei in birou si am dat de niste retete prin ea (prin revista). Va scriu una pe care eu as face-o daca as gati:
Prajitura cu mere si mac preparare 50 min, circa 370 kcal/portie Ingrediente pentru 20 de portii: pt. aluat: 1 cub de drojdie 150 lapte caldut 400 g faina 100 g unt 100 g zahar 1 pic de sare pt. acopereala cu mac: 250 ml lapte 30 g unt 50 g gris 250 g mac macinat 150 g zahar 2 linguri rom pentru acopereala de brinza (dulce): 3 galbenuse de oo 120 g zahar 4linguri lapte 500 g brinza 30 g am uitat cum le zice, is niste struguri uscati... In plus: 4 mere 50 g unt topit 2 linguri zahar pudra 1. Drojdia se moaie in lapte si se amesteca cu celelate ingrediente pt aluat. 45 de minute se lasa la crescut. 2. Laptele, untul si grisul se fierb si se lasa 5 minute sa se umfle. Se adauga macu, zaharu, romul (lichid nu minoritate). Galbenusele se amesteca cu unt, zahar, lapte, brinza si rosinele alea de care ziceam ca sint boabe de struguri uscate si am uitat cum le cheama. 3. Aluatul se pune intr-o tava unsa cu grasime, 15 minute selasa la crescut iara. Cuptorul se incalzeste la 180 de grade Celsius. Merele se decojesc, se scot simburii, se taie felii. Peste aluat se pune amestecul de mac si brinza si etc si peste amestecul asta se aseaza feliile de mere. Se coace 45 de minute. Cind e gata se pensuleaza cu unt topit si se ninge cu zahar pudra. Pofta buna! |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 28 September 2024 - 12:36 AM |