Retete Diverse, la cerere |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Diverse, la cerere |
25 Jul 2003, 08:29 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
M-am gandit sa facem un loc unde sa fie puse cererile de retete, ca sa facem un subiect nou de fiecare data.
Si pentru Sorin, Fasole cu afumatura 250 gr. fasole alba uscata 250 gr. afumatura (costita, coaste afumate, ciolan afumat, ce se gaseste) 100 gr. ceapa 50 gr. suc de rosii sau 1 lingura de bulion desfacut in apa o foaie de dafin o crenguta de cimbru Fasolea uscata se spala in cateva ape si se pune la inmuiat in apa rece peste noapte, sa fie acoperita de apa cam 5 cm. A doua zi se schimba apa, se pune la fiert la foc mediu cam 2 ore (depinde de cat de veche e fasolea) apoi se scurge de apa in care a fiert. Si mai bine daca gasesti fasole (negatita) la conserva - la mine se gaseste si imi face viata tare usoara. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei la foc mediu, dupa un minut se pune si afumatura taiata bucati si se calesc impreuna pana se evapora apa lasata de ceapa, mestecand continuu sa nu se arda ceapa. Se pune cate un pic de apa si se fierbe carnea pana intra furculita usor in ea. Se pune fasolea, sucul de rosii, cimbrul si dafinul, piper dupa gust (nu se sareaza pana la sfarsit, afumatura e sarata) si se fierbe acoperit sau se da la cuptor cam 15 minute (cat sa se ridice undelemnul deasupra) -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
24 Sep 2005, 07:27 PM
Mesaj
#36
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
poazele sint facute cu un uebcam, deci is cam .. ma rog, neclare
inainte si dupa (alaturi sint niste ardei umpluti "de post" ... ) -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
24 Sep 2005, 07:42 PM
Mesaj
#37
|
|||
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
stafide -------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
||
|
|||
Promo Contextual |
24 Sep 2005, 07:42 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
24 Sep 2005, 08:02 PM
Mesaj
#38
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
nu, stafide sint femeile alea trecute de 50 de anisori, care se infrumuseteaza in disperare, ca poate-poate mai casca cineva ochii la ele..
deci comentariul motanului, la copanele de la cuptor... citez: "miaaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUuuu.... mie nu-mi dai BAAAAAAAAAA !!!????? " mi-e groaza ca tre sa fac loc sa intre si ardeii umpluti, facuti de mandra mea... toilet, here i cooomee.... -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
25 Sep 2005, 08:24 PM
Mesaj
#39
|
|||
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Simoane, io personal am umplut tastatura de bale si te injur.. Daca nu sunt singura, nu-i a buna.. Iti dai seama cata energie negativa se indreapta in directia pulpelor tale acum?
Banuiesc ca ai luat farfuria, ai asezat-o undeva unde sa-I fie comod LUI, si restul serii l-ati petrecut servindu-L si facand plecaciuni in speranta ca ura cerului si-a Inaltimii Sale nu se va pogori asupra voastra... Nu? |
||
|
|||
25 Sep 2005, 09:13 PM
Mesaj
#40
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.926 Inscris: 6 April 04 Forumist Nr.: 2.950 |
Adica maine o sa mearga cracanat ? -------------------- Nu semnez.
I love flowers. |
||
|
|||
25 Sep 2005, 09:23 PM
Mesaj
#41
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Si poimaine, dupa ce se recupereaza, o sa-l vedem la bratul lui Fuego
|
|
|
25 Sep 2005, 09:30 PM
Mesaj
#42
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.926 Inscris: 6 April 04 Forumist Nr.: 2.950 |
Am citat in cazul in care, pana citeste el aici, instinctul de autoconservare te-ar face sa editezi. -------------------- Nu semnez.
I love flowers. |
||
|
|||
25 Sep 2005, 10:06 PM
Mesaj
#43
|
|||||
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
iti dai seama ca li se rupe ? mare parte sint digerate pana acum .. asta ca sa ma esprim elegant, ca un domn ..
clar ca DA ! crezi ca mai aveam trai cu el in casa daca nu manca ?? plus ca are un har aparte; daca nu ii dai, se uita fix pana scapi pe jos ! INVARIABIL se intampla asta beri, tzancule.. daca esti cuminte, poate iti cumpar luni o inghetata cu gust de pui .. -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
||||
|
|||||
25 Sep 2005, 10:08 PM
Mesaj
#44
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.926 Inscris: 6 April 04 Forumist Nr.: 2.950 |
Ca altfel, ce ? Iar imi dai palme ?
-------------------- Nu semnez.
I love flowers. |
|
|
25 Sep 2005, 10:37 PM
Mesaj
#45
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Uite ce-am facut eu aseara. Un steak de vita (in sange, va rog cei bolnavi cu inima sa nu se uite), si pe langa salata cu rosii de la taran, trasei un fel mai ciudat de pizza/tarta cu tomate. Asa arata inainte de cuptor, si asa e gata.
Durere-n gat sa pui poze aici la bucatarie. Acest topic a fost editat de Mistinguett: 25 Sep 2005, 10:42 PM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
25 Sep 2005, 10:41 PM
Mesaj
#46
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.926 Inscris: 6 April 04 Forumist Nr.: 2.950 |
Atat am de spus:
-------------------- Nu semnez.
I love flowers. |
|
|
25 Sep 2005, 11:35 PM
Mesaj
#47
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Uite, din respect si pofta pentru friptura lui Misti n-o sa va povestesc cum se razbuna animalu' meu cand nu primeste de mancare
|
|
|
25 Sep 2005, 11:38 PM
Mesaj
#48
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Hai zi, cum?
Si 1- credeam ca o sa va innebuniti mai tare dupa tarta decat dupa friptura. 2 - inca astept reteta de langosi a bunicii. Pretty please. (Promit ca fac poze cu ce iese ) -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
26 Sep 2005, 12:03 AM
Mesaj
#49
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
Misti, faci poza cu ce iese ?? pe partea ailanta ?? incep sa inteleg dece Mihai nu ne lasa sa punem poze la Bucatarie...
-------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
26 Sep 2005, 12:10 AM
Mesaj
#50
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Brava, prietene. Tocmai cand aproape ca-l convinsesem.
Si nu-mi mai rastalmaci cuvintele ca acus te editez. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
26 Sep 2005, 12:21 AM
Mesaj
#51
|
|||||
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
detalii Misti, uite chiar o s-o intreb reteta (daca si-o mai aminteste). Dar nu erau chiar ceva deosebit, am exagerat si eu putin... |
||||
|
|||||
26 Sep 2005, 10:15 AM
Mesaj
#52
|
|||
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
daaa.. sigur, astia cum s-au vazut sus, cu puteri nelimitate, cum ii asupresc pe aia micii... -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
||
|
|||
26 Sep 2005, 11:22 AM
Mesaj
#53
|
|
care este oPsedata Grup: Membri Mesaje: 1.061 Inscris: 27 September 04 Din: Timisoara Forumist Nr.: 4.566 |
mai, misti, reteta de langosi e simpla:
pui si tu un pic de lapte caldut cu drojdie....lasi sa se dizolve....apoi adaugi faina si framanti o tzarica....dupa care lasi sa creasca, adica acoperi vasul in care ai framantat si il ascunzi sub ceva paturi/perini/plapume.....aaa, sa nu uit....pui si niste ulei cand framanti, nu foarte mult. no, acuma, dupa ce o crescut (adica aluatul tre sa se indrepte spre buza vasului), rupi bucati din el (eventual ii dai ceva forma - poti sa-l intinzi cu mainile), il coci in ulei incins - musai incins, sa nu se umple de ulei.... daca vrei sa-l umpli cu ceva, io iti recomand branza cu marar... asadar...vasul in care framanti sa fie de vreo doua-trei ori mai inalt decat cantitatea de aluat initiala....ca doar tre sa creasca.... -------------------- prietenia e o chestiune de opinie!
"cine se iubeste se (auto)tachineaza" (carmelita) oPsedatii stiu de ce :D |
|
|
26 Sep 2005, 03:11 PM
Mesaj
#54
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Ciuperci cu smantana
Se taie maruntel ciupercile (am mancat cu bureti, dar pot si fi si alte soiuri, neotravitoare sa fie ) si se pun la fiert in apa suficienta. Separat, in alt vas, se pune apa la fiert. Cand ciupercile dau in clocot se arunca apa si se completeaza cu apa fierbinte. Se face operatiunea de 2 ori. In a treia apa se adauga peste ciuperci 2 cepe tocate, o rosie mare decojita si tocata, putin ulei, putin delicat. Apa sa nu fie prea multa, sa nu le acopere, iar daca mai e nevoie se completeaza cu apa fierbinte. Cand sunt aproape gata se adauga smantana din belsug (smantana grasa, preferabil de la tarani) si se lasa la fiert inca 30 de minute. La sfarsit se adauga patrunjel maruntit. Ai grija sa nu aiba prea multa apa cand adaugi smantana! -------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
26 Sep 2005, 06:12 PM
Mesaj
#55
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Carrad, adica reteta de gogosi? nu e nici o diferenta intre ele decat ca langosile se umplu deci.
M-ar fi ajutat asa o idee despre cat e "niste" si "un pic", dar las'ca ma descurc eu. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
26 Sep 2005, 07:35 PM
Mesaj
#56
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Azi nu mai am timp ca tre sa plec la un chef dar maine o pun pe a mea mama sa-mi scrie reteta aia de langosi si promit sa o pun si aici
Si.. imi spune si mie cineva cum se face afinata? Ca mi se rupe sufletul sa stiu ca o sa ajunga dulceata afinele alea |
|
|
27 Sep 2005, 08:03 AM
Mesaj
#57
|
|
care este oPsedata Grup: Membri Mesaje: 1.061 Inscris: 27 September 04 Din: Timisoara Forumist Nr.: 4.566 |
misti, draga, poti pune si apa in care sa dizolvi drojdia....si evident ca am scris niste si un pic pt. ca habar n-am care sunt cantitatile...mama-mea pune dupa ochi....da' lasa ca o-ntreb si vad ce zice ea....poate imi spune alta reteta
sere...la afinata m-ai prins pe faza: afinele le pui cu zahar (in fct. de cantitatea de afine si cat te lasa inima....nu prea mult ca devine prea dulce...) si le lasi sa iasa zeama din ele...sa zicem de pe o zi pe alta, de seara pana dimineata (si aici depinde de fruct, ca unele se zemosesc mai repede, altele mai greu)...dupa care torni alcool, preferabil de 98 de grade lasi maglavaizul la macerat....il gusti si tu dupa vreo saptamana, doua....si vezi daca e prea tare...atunci poti adauga niste apa....dupa vreo luna poti sa strecori afinele si sa pastrezi numai licoarea....sau poti sa lasi asa, cu afine cu tot...oricum, faza cu apa nu e obligatorie...las-o asa, sa fie tare -------------------- prietenia e o chestiune de opinie!
"cine se iubeste se (auto)tachineaza" (carmelita) oPsedatii stiu de ce :D |
|
|
27 Sep 2005, 10:32 AM
Mesaj
#58
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
eu in aluatul de gogosi pun lapte si galbenuse de oua (vreo 3 la juma kil faina) si unt topit si zahar vanilat.
|
|
|
27 Sep 2005, 11:08 AM
Mesaj
#59
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
Sere, sa nu te puna necuratu sa torni APA in afinata !! carrad cred ca a folosit mixtura pentru bandijonari, nu pentru uz intern
la vreun kil de fructe, pui juma (sau mai mult) de kil de zahar, si, dupa ce lasa zeama, 3-4 litri de alcool: 2 de alcool dublu rafinat ALIMENTAR, restu rachie sau palinca (alde Blacky mi-a zis ca la ei - Cluj - palinca e aia slaba, si tzuica aia tare... recte o pui pe aia tare ); o lasi la zacut cel putin 2 saptamani, timp in care zgaltai de doua ori pe zi recipientu' (care tre sa stea acoperit, dar nu foarte etans). sa ne aduci si noo carrad, m-ai dezamagit.. asa dai tu retete, draga ?? -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
27 Sep 2005, 01:16 PM
Mesaj
#60
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Saru'mana si raman datoare (cu o sticla )! Chiar si-n chinurile mahmurelii de-acum, tot imi lasa gura apa dupa afinata aia..
|
|
|
27 Sep 2005, 01:19 PM
Mesaj
#61
|
|
care este oPsedata Grup: Membri Mesaje: 1.061 Inscris: 27 September 04 Din: Timisoara Forumist Nr.: 4.566 |
simonule, ce prostii spui tu, draga?
lasa fata sa puna numai alcool...io i-am zis ca apa e optionala, da' nu e dezirabila si nu pune tuica sau palinca, pentru ca se duce naibii gustul de afinata....io am baut afinata facuta cu tuica de la ardeal si vreau sa-ti spun ca nu mi-a placut si nu e musai s-o scuturi asa des afinata aia -------------------- prietenia e o chestiune de opinie!
"cine se iubeste se (auto)tachineaza" (carmelita) oPsedatii stiu de ce :D |
|
|
27 Sep 2005, 02:21 PM
Mesaj
#62
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
maa.. daca tzuica are aroma de diverse chestii, da; dar daca e curata, si tare, iti iese o afinata.. mama mama... Te rog, crede un bun consumator
-------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
28 Sep 2005, 01:12 AM
Mesaj
#63
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.926 Inscris: 6 April 04 Forumist Nr.: 2.950 |
Eu merg pe mana consumatorului... Sere, asteptam rezultatul...
-------------------- Nu semnez.
I love flowers. |
|
|
28 Sep 2005, 08:10 AM
Mesaj
#64
|
|
care este oPsedata Grup: Membri Mesaje: 1.061 Inscris: 27 September 04 Din: Timisoara Forumist Nr.: 4.566 |
sere, io zic sa imparti alea 5 afine in doua parti egale
una o faci dupa reteta mea, cealalta dupa reteta lui simonu' si la urma ii dam lui barrie sa deguste, ca arbitru! -------------------- prietenia e o chestiune de opinie!
"cine se iubeste se (auto)tachineaza" (carmelita) oPsedatii stiu de ce :D |
|
|
28 Sep 2005, 12:02 PM
Mesaj
#65
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
ihh.. lu beri ii dam o lae sa dezguste; adica noi muncim , si asta culege roadele ? ia.. la gara, nea' beri !
-------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
30 Nov 2005, 06:31 PM
Mesaj
#66
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
Intrebare: pot face o mancare cu cu usturoi si carne de porc? Daca da, cum? (nu friptura)
|
|
|
30 Nov 2005, 06:40 PM
Mesaj
#67
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.492 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
De ce nu?
Ceva legume ai? O ceapa, un cartof sau orice altceva. Zi ce ai si-ti zic ce sa faci! -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
30 Nov 2005, 06:42 PM
Mesaj
#68
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
Am ceapa, am si cartofi... si cam atat.
Stau prost la capitolul mirodenii, dar o sa ma duc sa cumpar Acest topic a fost editat de Olaf: 30 Nov 2005, 06:42 PM |
|
|
30 Nov 2005, 06:51 PM
Mesaj
#69
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.492 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Ai cuptor? La ce gatesti? Carnea e grasa, slaba sau potrivita?
La cuptor: tai carnea in bucati cat pt o muscatura, pui ulei intr-o tava, cat sa-i acopere fundul, pui carnea bucati, presari cu sare si piper si dai la cuptorul incalzit deja (200grC). Intre timp cureti ceapa, o tai pestisori, cureti carotfii, ii tai cubulete, cureti usturoiul si il tai marunt. Dupa 10 minute scoti tava de la cuptor, amesteci bucatile de carne bine, apoi pui legumele intr-o parte a tavii. Pui apa cat sa ajunga la jumatatea legumelor si dai iar la cuptor cam o ora. mai amesteci la 15 min. Legumele le sarezi inainte. Gata. Pofta mare! -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
30 Nov 2005, 06:55 PM
Mesaj
#70
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
Mmmm, interesant
Chestia este ca am cuptor, dar nu am oala in care sa le pun la cuptor Am numai tavile cuptorului... |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 28 September 2024 - 12:55 AM |