Tips And ... Tools, tot ce ne poate ajuta |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Tips And ... Tools, tot ce ne poate ajuta |
14 Oct 2004, 04:22 PM
Mesaj
#1
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
si voi inaugura acest topic cu:
- Cum cojim rosiile de pielita, fara sa aruncam pulpa: spala rosia, apoi "rade-o" cu cutitul (ca si cum ai folosi o lama pentru a te barbieri/epila ) pe toata suprafata ei, fara a intepa coaja; dupa ce toata suprafata a fost riguros rasa, inteap-o si incepe cojirea; pielita se va desprinde extrem de usor - recomand ca inainte de orice operatiune ... culinara ascutirea cutitelor !! cred ca voi continua cu unele sugestii din cartea de bucate a Sandei Marin, carte exceptionala, dupa parerea mea. -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
16 Jun 2005, 04:13 PM
Mesaj
#36
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
Cu conditia sa ai... vara merge, dar iarna ce faci?
Pentru ficat: ca sa fie mai fraged, inainte de prajire se tine o vreme in lapte (aprox. o ora... cred...) Acest topic a fost editat de Olaf: 16 Jun 2005, 04:14 PM |
|
|
28 Nov 2005, 09:07 AM
Mesaj
#37
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Poate ma lamureste careva... de ce uneori compozitia din sarmale iese foarte tare? Adica e fiarta, dar e tare, seaca oarecum, nu stiu sa explic mai bine... E carnea prea seaca sau ce???
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
Promo Contextual |
28 Nov 2005, 09:07 AM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
28 Nov 2005, 09:11 AM
Mesaj
#38
|
|
Forumista Poeta Grup: Membri Mesaje: 6.500 Inscris: 20 April 04 Forumist Nr.: 3.171 |
O cauza este batranetea vitei, alta cauza cantitatea de carne de vita prea mare, sau prea mult ou.
-------------------- Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic. Indira Gandhi |
|
|
28 Nov 2005, 09:30 AM
Mesaj
#39
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Sau e prea multa carne macra. Are si grasimea rolul ei...
-------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
28 Nov 2005, 09:44 AM
Mesaj
#40
|
|||
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
ou la sarmale ????? Nefe eu zic ca e de vina carnea prea macra.Macina si putina slanina afumata -------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
||
|
|||
28 Nov 2005, 10:15 AM
Mesaj
#41
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Da, la asta cu prea multa carne-carne ma gandeam si eu.
Nu pun ou. -------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
28 Nov 2005, 10:30 AM
Mesaj
#42
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Si pune si feliute de slanina printre sarmale, ca ele isi iau fix grasimea care le trebuie, n-or sa iasa prea grase. Bine, eu pun si niscaiva oase afumate pe acolo...
-------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
28 Nov 2005, 10:53 AM
Mesaj
#43
|
|
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
Doamne, ce bine ca nu sunt gravida.Sunteti de groaza cu sarmalele voastre
-------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
|
|
28 Nov 2005, 11:43 AM
Mesaj
#44
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.352 Inscris: 16 January 05 Din: Saint Augustine /FLA Forumist Nr.: 5.455 |
Asa fac si eu, sunt beton sarmalele asa -------------------- Die for your government |
||
|
|||
12 Dec 2005, 10:58 PM
Mesaj
#45
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Azi am auzit la TV ca se taie câinii in Bulgaria si de-acolo vine gelatina pt supa si prajituri...
Deja am aruncat 2 plicuri de supa la gunoi... -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
26 Apr 2006, 09:05 AM
Mesaj
#46
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Cum facem sa nu se sparga coaja oualor cind le fierbem?
Cateva etape binecunoscute care trebuie de urmat: - inainte sa fie puse la fiert, ouale trebuie sa fie la temperatura camerei - ouale se pun la fiert in apa rece la foc mic. - in apa se pune si sare pentru a nu iesi albusul din ou daca se sparge. Cind puneti sarea, puneti si o ceasca de otet, si veti constata ca nu mai crapa. Totusi, trebuie sa fim atenti la ce oua alegem, sa nu fie crapate. -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
26 Apr 2006, 12:18 PM
Mesaj
#47
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Pai daca-s deja crapate, cum sa nu mai crape?
In rest ai dreptate Michelle, la temperatura camerei se fierb ouale. Daca se baga reci (din frigider) iese o catastrofa. Si daca se baga in microunde, explodeaza -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
26 Apr 2006, 12:40 PM
Mesaj
#48
|
|||
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Pai,adica sa cascam ochii bine ,ca sa nu ne mai miram dupe... hai sa vedem ce salate se pot face cu ouale fierte de pasti care intotdeauna ramin pe la casa omului si risca sa se strice... eu una fac o salata cu ton(merge si al naturale si in ulei) ,rosii,ou fiert,ceapa verde(daca e posibil!),porumb din conserva si maioneza.Daca nu e maioneza merge si cu mustar.Toate taiate cubulete mici ca sa-si amestece bine aroma. -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
||
|
|||
5 Jun 2006, 10:28 AM
Mesaj
#49
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
La ce folositi rozmarin proaspat?Mi-am luat 2 ghivecele unul cu rozmarin si altul cu patrunjel,din acelea care se tin pe pervaz la bucatarie,si acuma musai sa le folosesc.Stiu ca merge la fripturi dar vreau sa aflu la ce e necesar obligatoriu!
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
5 Jun 2006, 11:32 AM
Mesaj
#50
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Obligatoriu? La ceai de rozmarin
In rest... dupa gust - la carne, in chiftele, pasta (ital.), sosuri... -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
5 Jun 2006, 11:52 AM
Mesaj
#51
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Eu l-am testat la pui si am inteles ca si la unele paste ar merge. Insa ai grija cat pui, ca e tare aromat, iar crud sigur e mai puternic decat al ambalat.
-------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
5 Jun 2006, 05:49 PM
Mesaj
#52
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Absolut obligatoriu la miel si muschiulet de porc la cuptor.
-------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
21 Jul 2006, 09:08 PM
Mesaj
#53
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Uleiul de masline e bun la maioneza?
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
21 Jul 2006, 09:27 PM
Mesaj
#54
|
|||
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.492 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sper sa nu strici ca mine juma de sticla de ulei de m degeaba ramai cu cel de floare, e cel mai bun pt maio -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
||
|
|||
21 Jul 2006, 09:48 PM
Mesaj
#55
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Poi de asta intreb inainte, sa nu fac vreo minune.
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
28 Jul 2006, 06:12 PM
Mesaj
#56
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.492 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Heeelp!
Care e diferenta dintre lichior si coniac? Vreau sa fac un sirop sa insiropez o prajitura si am gasit o reteta cu coniac. Acasa am o sticla de lichior si ma gandeam daca n-as putea folosi din el in loc de coniac. -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
28 Jul 2006, 07:17 PM
Mesaj
#57
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Da cum sa nu mearga, Felino.
O sa fie doar un pic mai dulce, asa ca baga ceva mai putin zahar. -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
28 Jul 2006, 07:20 PM
Mesaj
#58
|
|||
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.492 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
inseamna ca e invers, la reteta zice lichior iar eu acasa am coniac, ca nu-i deloc dulce - de aia o am de fapt, ca n-am putut s-o beau. Mersi Cla! -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
||
|
|||
28 Jul 2006, 07:30 PM
Mesaj
#59
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Aaaa, deci invers, scuze. Deci ai nevoie de lichior dar n-ai decat coniac.
Nu cred ca-i asa de bun... de buna ideea... Dar daca altceva n-ai acasa decat coniac, arde-l, ia-i taria si baga vanilie, cuisoare sau de-astea in el, ti-ai facut lichior. Sunt convins ca va deveni o porcarie, dar anunta-ma cum a fost -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
28 Jul 2006, 07:46 PM
Mesaj
#60
|
|||
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
mey,lichiorul e facut de obicei din ceva aromat si parfumat...fructe,ciocolata si se pune la prajituri tocmai pentru parfum...nu are la fel de multe grade(de alcool) cum are coniacul dacaFelina nu a invatat diferenta dintre astea doo eu ce sa mai zic ca ma pusesera la o masa niste francezi sa degust 6 paharele cu verisori ai coniacului...cognac,armagnac,calvados,grappa si nu mai tiu minte ca m-au luat de cap -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
||
|
|||
28 Jul 2006, 08:39 PM
Mesaj
#61
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Doamne-ajuta ca am Algocalmin din România
Apai francezii se mai si-mbata dis-de-dimineata cu Pernod, dupa ce au baut chestia aia aseara, e deajuns sa bea apa dimineata. Asa se ajunge la doping & Tour de France Un lichior calumea e fain. Prietena mea (fiind germana) a devenit fan de visinata. Si mai sa zica cineva ca România-i degeaba... Dar nu poti compara cognac, armagnac, calvados. Doar ca a 2-a zi ai aceeasi dureri de cap Cognac = din struguri Armagnac = din prune Calvados = din mere -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
28 Jul 2006, 09:20 PM
Mesaj
#62
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
iti dai seama ce viata grea am avut,nu?
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
28 Jul 2006, 09:22 PM
Mesaj
#63
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.160 Inscris: 14 February 06 Din: www Forumist Nr.: 7.859 |
Cauta Novalgina sau intreaba farmacistul despre principiul activ : natrium phenyl dimethyl pyrazolonum methyl aminomethansulfonicum ( sau mai simplu, metamizol sodic) -------------------- Nu te pune cu prostul caci are mintea odihnita!Al dracului de odihnita!
|
||
|
|||
28 Jul 2006, 09:32 PM
Mesaj
#64
|
|||
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Te compatimesc... -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
||
|
|||
9 Oct 2006, 04:59 PM
Mesaj
#65
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.492 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Heeelp!
Cum sa dreg o baclava? Mi s-a intarit... -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
9 Oct 2006, 05:18 PM
Mesaj
#66
|
|
Forumista Poeta Grup: Membri Mesaje: 6.500 Inscris: 20 April 04 Forumist Nr.: 3.171 |
Pregăteşti un sirop călduţ din miere de albine o parte, altă parte apă si ceva stropi de esenţă de trandafiri sau rom.
torni peste. -------------------- Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic. Indira Gandhi |
|
|
9 Oct 2006, 05:22 PM
Mesaj
#67
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.492 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Mersi Contraste! Totusi, mi se pare ca e deja prea dulce, imi vine s-o inec in apa chioara...
-------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
9 Oct 2006, 05:27 PM
Mesaj
#68
|
|
Forumista Poeta Grup: Membri Mesaje: 6.500 Inscris: 20 April 04 Forumist Nr.: 3.171 |
Atunci să ştii că nu cunoşti adevărata baclava !
Este leşios de dulce !!! Eu am mâncat baclavale pe tabla circulară în ţara lor. Sunt incomparabile cu cele făcute în România sau oriunde aiurea. La turci, siropul este gros, opulent, vâscos. Iar de dulce, îţi încleie gura. Dar este numai bun pentru gusturile lor. Tu poţi proceda astfel: Pui apă fiartă, răcită spre clad nu călduţ, în care pui ceva esenţe şi neapărat măcar o lingură de miere, amstecată bine. Le scufunzi pe rând, apoi le torni peste siropul rămas. -------------------- Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic. Indira Gandhi |
|
|
9 Oct 2006, 05:39 PM
Mesaj
#69
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
Cand e prea dulce, eu o dreg cu cafea: iau o gura de cafea, iau o gura de baclava... si tot asa, pana termin toate baclavalele din tava
P.S. Cafeaua fara zahar. |
|
|
9 Oct 2006, 05:54 PM
Mesaj
#70
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.492 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Mersi Contraste, asa o sa fac.
-------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 27 September 2024 - 11:56 PM |