Tips And ... Tools, tot ce ne poate ajuta |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Tips And ... Tools, tot ce ne poate ajuta |
14 Oct 2004, 04:22 PM
Mesaj
#1
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
si voi inaugura acest topic cu:
- Cum cojim rosiile de pielita, fara sa aruncam pulpa: spala rosia, apoi "rade-o" cu cutitul (ca si cum ai folosi o lama pentru a te barbieri/epila ) pe toata suprafata ei, fara a intepa coaja; dupa ce toata suprafata a fost riguros rasa, inteap-o si incepe cojirea; pielita se va desprinde extrem de usor - recomand ca inainte de orice operatiune ... culinara ascutirea cutitelor !! cred ca voi continua cu unele sugestii din cartea de bucate a Sandei Marin, carte exceptionala, dupa parerea mea. -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
24 Dec 2006, 05:46 PM
Mesaj
#71
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.107 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Acum, ca fiecare are de-a face cu faina la bucatarie...
Aruncati o mâna de faina în sus si aprindeti bricheta în norul ala. Se recomanda vata în urechi si sa nu aratati asta la copii -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
26 Jun 2007, 11:17 AM
Mesaj
#72
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Cla
Am o intrebare pt cunoscatori : daca la visinata pun in loc de alcool din ala de magazin sau in loc de vodca niste palinca de prune, de casa, curata, naturala etc ... o fi bine sau o fi rau? -------------------- |
|
|
Promo Contextual |
26 Jun 2007, 11:17 AM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
26 Jun 2007, 11:27 AM
Mesaj
#73
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.926 Inscris: 6 April 04 Forumist Nr.: 2.950 |
Tu incearca si anunta-ne si pe noi.
-------------------- Nu semnez.
I love flowers. |
|
|
26 Jun 2007, 11:30 AM
Mesaj
#74
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Pai eu asa cred ca fac.
-------------------- |
|
|
26 Jun 2007, 11:58 AM
Mesaj
#75
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.044 Inscris: 8 May 05 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 6.257 |
Iese buna si cu palinca (din experienta).
|
|
|
26 Jun 2007, 12:01 PM
Mesaj
#76
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.926 Inscris: 6 April 04 Forumist Nr.: 2.950 |
Pese: Jude, parintii tai stie ? -------------------- Nu semnez.
I love flowers. |
|
|
26 Jun 2007, 12:02 PM
Mesaj
#77
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.044 Inscris: 8 May 05 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 6.257 |
Nu, ei cred ca am biroul plin de carti.
|
|
|
8 Feb 2010, 02:55 PM
Mesaj
#78
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 7 Inscris: 3 February 10 Forumist Nr.: 15.903 |
Un lucru ce nu-l ia nimeni in seama este pozitionarea diverselor in bucatarie. De exemplu este de preferat ca aragazul sa nu fie pozitionat in asa fel incat atunci cand stai cu fata la el si gatesti sa nu ai usa in spate. Chiar daca gatesti singura in casa sistemul tau nervos va fi avertizat ca ai spatele expus. Aceasta avertizare subliminala va contribui la o stare de neliniste. Daca pozitia aragazului nu poate fi schimbata, e de preferat ca pe timpul gatirii sa fie usa bucatariei inchisa.
Apoi, aragazul nu este indicat sa stea in fata ferestrei atat din motive de armonie Feng Shui dar mai ales din spirit practic. In momentul in care se va deschid usa sau geamurile se va face curent, aragazul se poate stinge ca sa nu mai vorbesc de caldura si miros ce sunt raspandite. |
|
|
8 Feb 2010, 05:15 PM
Mesaj
#79
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 22.306 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
Chiar daca gatesti singura in casa sistemul tau nervos va fi avertizat ca ai spatele expus. Aceasta avertizare subliminala va contribui la o stare de neliniste. Hmmm... De unde stii ca "sistemul nervos" va fi astfel "avertizat subliminal"? Nu pot sa cred chestia asta... Din experienta iti spun ca astfel de "avertismente" nu exista, cand trebaluiesc prin bucatarie (da, si barbatii o fac uneori) nici nu realizez daca stau cu spatele la usa ori nu. Si nici nu simt vreodata astfel de nelinisti. QUOTE e de preferat ca pe timpul gatirii sa fie usa bucatariei inchisa E de preferat si din alte motive - sa nu umpli casa cu aburi ori cu tot felul de mirosuri (in cazul in care n-ai o hota foarte buna). -------------------- |
|
|
8 Feb 2010, 05:35 PM
Mesaj
#80
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
eu cred ca topicul asta n-are nici in clin nici in mineca nici cu pozitia aragazului in bucatarie, nici cu fengshuiul...dupa umila mea parere aici ar fi trebuit spuse lucruri/mici secrete/instrumente care ne sunt de ajutor in a gati/prepara/mesteri una-alta prin casa
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
9 Feb 2010, 12:55 PM
Mesaj
#81
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 7 Inscris: 3 February 10 Forumist Nr.: 15.903 |
Hmmm... De unde stii ca "sistemul nervos" va fi astfel "avertizat subliminal"? Nu pot sa cred chestia asta... Din experienta iti spun ca astfel de "avertismente" nu exista, cand trebaluiesc prin bucatarie (da, si barbatii o fac uneori) nici nu realizez daca stau cu spatele la usa ori nu. Si nici nu simt vreodata astfel de nelinisti. E de preferat si din alte motive - sa nu umpli casa cu aburi ori cu tot felul de mirosuri (in cazul in care n-ai o hota foarte buna). Lasa-ma pe mine sa-ti aprind becul in camera-ti obscura a meditatiilor profunde, ceea ce nu ai "vazut" nu-i musai ca nu"se exista". So, da-mi voie sa ma duc la alt ghiseu ca nu-mi plac "functionarii constipati" |
|
|
(kikki dee) |
18 Apr 2014, 01:08 PM
Mesaj
#82
|
Guests |
Carnea de friptura devine frageda si suculenta daca se stropeste cu suc de lamaie inaite de a fi pusa la fript. Friptura de porc devine mai crocanta, daca inainte de frigere se unge carnea cu bere cu apa sarata si apoi se frige la temperatura mai mare. Cotletele slabe devin suculente daca inainte de a fi preparate sunt lasate cateva minute in apa cu otet. Carnea de pasare va capata gustul carnii de vanat daca este frecata cu condimente si va fi tinuta 24 de ore in marinata de otet, foi de dafin, piper si ienibahar. Se poate obtine o crusta de snitele fina si crocanta, daca se adauga, in compozitia prin care este tavalita carnea un varf de cutit de praf de copt. Mirosul de miel sau de oaie poate disparea definitiv daca, inainte de a fi gatita, carnea se opareste cu lapte clocotit. Carnea trebuie sa stea in lapte timp de o ora, pana se raceste laptele. Cea mai rapida friptura este cea cu os, deoarece acesta este un bun conductor de caldura si permite patrunderea caldurii pana in mijlocul bucatii de carne. Carnea de friptura nu se bate niciodata prea tare pentru a nu distruge fibrele. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 28 September 2024 - 12:24 AM |