Juego, jocul cuvintelor in spaniola |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Juego, jocul cuvintelor in spaniola |
1 Jul 2004, 08:27 PM
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 23 Inscris: 8 April 04 Forumist Nr.: 2.978 |
Exact ca si la celelalte jocuri care deja exista pe aceasta sectiune( romana si engleza), scriem cate un cuvant in limba spaniola. Nu e nici o problema daca gresim, important ca ne jucam si invatam unii de la altii.
Incepem cu juego sunt sigura ca o gramada de lume tine minte cuvinte, chiar de prin filme samd Acest topic a fost editat de Cool Air: 2 Jul 2004, 04:10 AM -------------------- "A lie told often enough becomes the truth". Lenin
"Life is what happens to you while you're busy making other plans." John Lennon |
|
|
2 Jul 2004, 07:46 AM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.037 Inscris: 3 January 04 Forumist Nr.: 1.685 |
futbol
Cool Air, wow ce repede ai si deschis jocul, trebuia sa astepti sa mai invat si eu putin, Eu propun ca sa scriem translatarea cuvintelor in paranteaza, ce zici? -------------------- Prayer is the bridge between panic and peace.
|
|
|
2 Jul 2004, 08:24 AM
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.115 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Revolucion, hobby-ul celor din America latina...
............ Ligia, ai uitat sa traduci "futbol"... -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
Promo Contextual |
2 Jul 2004, 08:24 AM
|
ContextuALL |
|
|
|
2 Jul 2004, 10:45 AM
|
|||
oare ce-o fi insemnand futbol? rebelde Acest topic a fost editat de Cool Air: 2 Jul 2004, 10:46 AM -------------------- "A lie told often enough becomes the truth". Lenin
"Life is what happens to you while you're busy making other plans." John Lennon |
||
|
|||
2 Jul 2004, 07:19 PM
|
|
adolescente (translatez ptr Clarence: "adolescent")
-------------------- Prayer is the bridge between panic and peace.
|
|
|
2 Jul 2004, 08:13 PM
|
|
ensueño (pt. oricine:vis, visare)
-------------------- "A lie told often enough becomes the truth". Lenin
|
|
2 Jul 2004, 09:26 PM
|
|
mucho dinero (multi bani)
Cool Air, multam fain de traducere, si ca ai inceput jocul, grozav imi place, ma abitioneaza sa invat spaniola mai repede, serios! Spune-mi te rog, tu de unde ai invatat-o...(limba) -------------------- Prayer is the bridge between panic and peace.
|
|
|
3 Jul 2004, 12:06 AM
|
|||
abundancia(bogatie) offtopic: pai de aia am si deschis topicul, m-am luat dupa ideea ta , care e foarte misto , sperand ca mai vor mai si altii, ca si noi, care sa mai invatam de la unii de la altii. nu ca e fun? poate ca ar trebui sa traducem fiecare cuvant, sa mai invete si altii. sa le traduci si pe ale tale, ok? cat despre spaniola, am mers la un curs cam o luna si jumatate cica intensiv , apoi singura.nu ma consider deloc avansata doar pentru ca am cateva cuvinte in vocabular. daca nu imi trece prin cap un anumit cuvant, nu mi-e greu sa ma uit in ce am invatat la curs sau sa consult dictionarele pe care le am (am doua, nu mari dar foarte bune pentru acest nicel) si imi place chestia asta, jocul cu invatatul deodata. -------------------- "A lie told often enough becomes the truth". Lenin
||
|
|||
3 Jul 2004, 07:05 AM
|
|
oro (aur)
Multam de raspuns. Da voi traduce. Cum ti se pare gramatica? Mie cam complexa fata de cea engleza... -------------------- Prayer is the bridge between panic and peace.
|
|
|
3 Jul 2004, 05:21 PM
|
|||
joya(bijuterie) pai e mai dificila gramatica spaniola,si mie asa mi se pare. sunt multe verbe neregulate diferite, timp si persoana, pe care trebuie sa le inveti separat, nici nu stiu daca se pot face reguli care sa te ajute sa le inveti mai usor.alea trebuie tocite. verbele neregulate in engleza sunt parca mai usor de invatat, pentru ca exista doar cele 3 forme (present, simple past, past participle) si parca poti gasi reguli mai usor la cele neregulate. si poate si pentru ca noi, romanii, suntem mai obsinuiti cu limba engleza din filme, muzica (inca de pe vremea lui ceausescu stiam cuvinte din cantecele pe care le ascultam sau de la Dallas), samd, decat cu spaniola. interesul fata de limba spaniola a aparut relativ recent in Romania, de cand cu telenovelele si cantareti ca Shakira sau Ricky Martin. plus ca engleza e cam una, cu ceva diferente intre engleza americana si cea britanica, nu mari(un numar de cuvinte si accentul). dupa cum stiu eu, in Spania se vorbesc patru limbi de sine statatoare: castiliană, catalană, galiciană şi bască(si nu sunt dialecte, ci asa sunt invatate la scoala, in functie de zona) si mai exista spaniola din tarile hispanoamericane. oricum, limba castiliana e cea in care au scris Crevantes dar si Garcia Marquez. asta e ceea ce stiu eu, din ce am citit, nu sunt lingvist. -------------------- "A lie told often enough becomes the truth". Lenin
||
|
|||
3 Jul 2004, 06:41 PM
|
|
coche nueva (masina noua)
Cool, ai dreptate cu verbele neregulate, nu stiu de ce s-au complicat asa latinii astia... Engleza e mai usoara gramatical, dar cind e vorba de expresii nene... e mai complicat Astea trebuie invatate separat... Eu ma duc in fiecare an in Spania, prietenele mele au invatat spaniola in 3-4 luni. Pe cind engleza, le este mai greu datorita expresiilor... Eu o studiez (spaniola) ca imi place sa stiu limbi straine...si aici e plin de mexicani care daca nu intelegi limba lor...te vind... Dupa spaniola ma apuc de franceza si apoi germana. Multam de chat. -------------------- Prayer is the bridge between panic and peace.
|
|
|
3 Jul 2004, 09:34 PM
|
|
camino( cale, calatorie)
eu cred ca prietenele tale, de care ziceai ca au invatat in 3-4 luni (probabil dupa ureche locuind in Spania), asta nu inseamna ca au invatat corect. cam asa sunt unii care invata engleza in america sau canada foarte repede, vorbesc fluent, dar cu o gramada de greseli gramaticale iar vocabularul este limitat la cuvinte usuale. ma rog, probabil nici nu e necesar pentru ei, pentru meseria lor, unde au alte abilitati. daca vrei sa inveti insa limba ca lumea, corect, sa poti intelege si expresiile, si eventual sa si citesti carti de literatura in limba respectiva, sa citeasca ziare mari si complex scrise...cred ca e cam greu in 4 luni...in fine, cine stie? cat despre mexicani, presupun ca nu ii intelegi pentru ca au dialecte si argou. de chat -------------------- "A lie told often enough becomes the truth". Lenin
|
|
5 Jul 2004, 04:45 PM
|
|
Isla Teneriffe (insula Teneriffe)
Cool, nu zi asa! Prietenele astea au mers invatat spaniola ca tine. S-au inscris la cursuri intensive. Invatau 5-6h/zi. Serios. Au fost nevoite. Stiu scrie si vorbi ca in Romana, (una scrie si vorbeste cursivi in 5 limbi) dar sa vezi ce le amesteca acum... exact cum fac eu cu engleza. Sint acolo de 10 ani. Referitor la discutia despre mexicanii... sa stii ca astia au multe jargoane. -------------------- Prayer is the bridge between panic and peace.
|
|
|
6 Jul 2004, 07:55 PM
|
|
arena(nisip)
eu nu am invatat 5 ore pe zi si nici nu sunt nevoita, . -------------------- "A lie told often enough becomes the truth". Lenin
|
|
6 Jul 2004, 11:20 PM
|
|
sol (soare)
Nici eu. -------------------- Prayer is the bridge between panic and peace.
|
|
|
7 Jul 2004, 02:42 AM
|
|||
brisa(briza)
inseamna ca suntem doua forumiste ambitioase (si poliglote pe deasupra) Acest topic a fost editat de Cool Air: 7 Jul 2004, 02:48 AM -------------------- "A lie told often enough becomes the truth". Lenin
||
|
|||
7 Jul 2004, 08:02 AM
|
|
lluvia (ploaie)
Da sintem. Si ca numai joaca nimeni aici si ca avem 'privacidad' o sa ma laud putin... la mine spaniola e a 4-a limba, prietena mea stie pe linga spaniola, care eu acum o invat, germana, ca sa o intrec sau ajung, trebuie sa invat franceza, ca germana ma sperie -------------------- Prayer is the bridge between panic and peace.
|
|
|
7 Jul 2004, 04:22 PM
|
|
tempestad(furtuna) bravo, sa nu te lasi! si eu limba franceza as vrea sa o invat dupa spaniola, poate ar trebui sa ma apuc de franceza, dar mi se pare mult mai frumoasa spaniola, mai dinamica, mai muzicala. in ceea ce priveste limba germana, am invatat-o in scoala generala(din pacate am cam uitat-o , nu am mai practicat-o de multi ani, insa stiu ca in scoala o invatam mult mai usor) mi s-a parut mult mai usoara decat franceza. am invatat mult mai usor limbi germanice(in speta engleza si germana) si un pic mai greu limbi latine(ma refer la cele cu care am mai avut de-a face, adica franceza si spaniola), pentru ca gramatica lor e mai dificla, atatea verbe neregulate... probabil difera de la om la om. cert este ca germana nu e chiar o limba de speriat cum li se pare unora. ideea e sa fii suficient motivat si poti sa inveti si chineza. -------------------- "A lie told often enough becomes the truth". Lenin
|
|
7 Jul 2004, 04:50 PM
|
|
nieve (zapada)
Eu am influenta din Nord de limba franceza si din sud de spaniola. Astea sint prioritatile mele. Germana o voi invata cind o sa ma plictisesc... Eu tot timpul trebuie sa invat ceva, daca nu simt ca mi se usuca neuronul... -------------------- Prayer is the bridge between panic and peace.
|
|
|
7 Jul 2004, 05:15 PM
|
|
Musteriu Grup: Validating Mesaje: 6 Inscris: 5 July 04 Forumist Nr.: 4.018 |
una novia loco
-------------------- oare chiar singur impotriva sistemului?
|
|
|
7 Jul 2004, 05:51 PM
|
|
humorista (comic)
Cyber, te rog frumos pune traducerea in paranteza, te-as ruga sa editez. Apasa butonul Edit, jos in dreapta si tradu. -------------------- Prayer is the bridge between panic and peace.
|
|
|
8 Jul 2004, 10:24 PM
|
|
película(film)
Acest topic a fost editat de Cool Air: 8 Jul 2004, 10:29 PM -------------------- "A lie told often enough becomes the truth". Lenin
|
|
9 Jul 2004, 07:50 AM
|
|
risas (ris)
|
|
|
10 Jul 2004, 05:24 PM
|
|
lloro(planset)
-------------------- "A lie told often enough becomes the truth". Lenin
|
|
12 Jul 2004, 06:20 PM
|
|
lagrima ( )
Hola, Cool Air Sa stii ca mi-am luat o carte faina. Se numeste "How to learn any language". Am rasfoit putin prin ea si a trebuit sa o iau. Tipul te invata "tips and tricks" ptr a invata o limba straina. Sistemul lui de invatare, depaseste motoda odioasa de a memora la nesfirsit cuvintele. O sa o citesc si iti spun si tie daca te intereseaza. -------------------- Prayer is the bridge between panic and peace.
|
|
|
14 Jul 2004, 12:44 AM
|
|
ojo (ochi)
Ok, Ligia.Parte interesanta cartea. Astept cu nerabdare crescanda relatari pline de amanunte -------------------- "A lie told often enough becomes the truth". Lenin
|
|
14 Jul 2004, 06:25 PM
|
|
lengua (limba)
Cool, iti spun cind ma intorc. -------------------- Prayer is the bridge between panic and peace.
|
|
|
15 Jul 2004, 06:27 PM
|
|
Autorul celui mai interesant Editorial din 2004 Grup: Membri Mesaje: 740 Inscris: 19 February 04 Din: in centrul salii Forumist Nr.: 2.276 |
Boca ( gura )
-------------------- "Daruind vei dobandi!"
|
|
|
16 Jul 2004, 10:57 PM
|
|
beso -------------------- "A lie told often enough becomes the truth". Lenin
|
|
21 Jul 2004, 07:10 AM
|
|
amor
Hello Cool Air, iti trimit salutari din Brasov -------------------- Prayer is the bridge between panic and peace.
|
|
|
23 Jul 2004, 12:34 AM
|
|
odio(ura)
Hello LigiaB! distractie placuta! -------------------- "A lie told often enough becomes the truth". Lenin
|
|
23 Jul 2004, 07:21 AM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.069 Inscris: 25 August 03 Forumist Nr.: 668 |
Dar "capsuna" cum se zice pre la voi?
|
|
|
26 Jul 2004, 01:03 AM
|
|||
cum se zice pre la noi "capshuna" zici? pey...este komplikat kum se spune pre la noi... pre la noi se spune ... capshuna -------------------- "A lie told often enough becomes the truth". Lenin
||
|
|||
26 Jul 2004, 08:58 PM
|
|
fruta (fruct)
|
|
|
26 Jul 2004, 10:03 PM
|
|||
daca stimabilul sorin voia sa intrebe cum se zice capsuna in spaniola, ii raspundeam fresa sau fresón. insa stimabilull sorin cu trei de 6 a intrebat cum se zice pre la noi.si i-am zis: la noi se zice tot capsuna. -------------------- "A lie told often enough becomes the truth". Lenin
||
|
|||
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 03:24 AM |