Meniu De Craciun |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Meniu De Craciun |
19 Dec 2005, 03:57 PM
Mesaj
#1
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Ce gatiti de Craciun?
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
19 Dec 2005, 04:04 PM
Mesaj
#2
|
|
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
Sarmale, rata umpluta, carnati (productie proprie ) prajiti , cartofi la cuptor
o prajitura ceva -------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
|
|
19 Dec 2005, 04:34 PM
Mesaj
#3
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Sarmale si io, carnati si d'astea la fel, o ciorba acraaa... da' o reteta de sos acrisor pt rata n-ai?
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
Promo Contextual |
19 Dec 2005, 04:34 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
19 Dec 2005, 05:34 PM
Mesaj
#4
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
Meniuri pentru ovo-lacto-vegetarieni :
Sarmalute din orez , pasat , soia . Oua umplute cu masline , maioneza , branza . Cozonac cu mac Cartofi cu legume mexicane . Si ......salata de fructe .... -------------------- |
|
|
19 Dec 2005, 07:28 PM
Mesaj
#5
|
|||
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
ia zii ce prajitura faci? baga si reteta de cartofi... -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
||
|
|||
19 Dec 2005, 09:32 PM
Mesaj
#6
|
|
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
-------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
|
|
19 Dec 2005, 09:36 PM
Mesaj
#7
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
vreau retetaaaa!
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
19 Dec 2005, 09:41 PM
Mesaj
#8
|
|||
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
eeeeeeeeeee, da cine nu o vrea sa stii ca e muuuulta munca dar se merita si o scriu doar daca aveti pe acolo mascarpone si un inel din ala inalt de pus pe langa blatul de tort ca sa poti inalta crema altfel nu stau lipite piscoturile alea de unele singure tortul sta peste noapte la frigidou cu inelu ala jur imprejur si asa pana a doua zi se lipesc piscoturile, care vin inecate in lapte cu rom ,bine de blat capito ? aveti asa ceva prin magazinou de cumparat ? inelu ? -------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
||
|
|||
19 Dec 2005, 09:47 PM
Mesaj
#9
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
avem di tati! baga reteta!!!!!!!!!!!!
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
19 Dec 2005, 09:48 PM
Mesaj
#10
|
|
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
am uitat
rata e cu portocale, intra la capitolul acrisoara ? ca altfel nu stiu nici un sos acrisor -------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
|
|
19 Dec 2005, 09:52 PM
Mesaj
#11
|
|||
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
stai ca trebe sa traduc toata noaptea, ok ? deci pana la Craciun oi fi si eu gata rabdare si tutun, deci -------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
||
|
|||
19 Dec 2005, 09:52 PM
Mesaj
#12
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Lasa, draga, rata aia in pace si zi reteta la minunea de mai sus!
-------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
19 Dec 2005, 09:55 PM
Mesaj
#13
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Iote pe Maraaaa!
Nu de rata cu portocale vorbesc, aia stiu. -------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
19 Dec 2005, 10:03 PM
Mesaj
#14
|
|
Domnitor Grup: MembriOffBoard Mesaje: 2.426 Inscris: 7 December 03 Forumist Nr.: 1.412 |
Oiski, ala nu e Tortul Tiramisu? Faza cu inelul n-o stiam. O cratita rasturnata merge?
Desi piscoturile alea din poza nu arata ca ar fi fost trecute prin cafea. Poate e alt tort. Oricum, dau reteta, poate te ajuta la tradus. Reteta: Timp de preparare: 45 minute (complexitate redusa) Ingrediente 1 pachet piscoturi pentru Tiramisu 1 cutie mascarpone 1 cutie frisca Hulala 3 oua 150 gr zahar esenta de rom cacao cafea fara zahar sau nes fara zahar Mod de preparare Se freaca zaharul cu galbenusurile. Dupa ce amestecul devine spumos, se adauga cutia de mascarpone si se amesteca bine. ( Se poate folosi mixerul). Separat se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus , amestecand pana cand se omogenizeza bine. Se adauga esenta de rom. Intr-un vas, se pune un strat subtire din crema obtinuta, apoi se pun piscoturile (trecute prin cafea, foarte putin, doar sa se umezeasca), unul langa altul ca sa acopere toata suprafata vasului. Peste ele se pune un strat de crema, apoi alt strat de picoturi , terminandu-se cu crema, peste care se pudreaza cacao. Acest topic a fost editat de denise: 19 Dec 2005, 10:11 PM -------------------- __________
|
|
|
19 Dec 2005, 10:23 PM
Mesaj
#15
|
|
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
Tort Malakoff
Numele provine de la generalul francez A.J, Pelissier care a cucerit la 1855 fortul Malakow .Asa ca l-au facut Duc de Malakoff si alti destepti au creat tortul asta pentru el. Pentru blat 2 oua 75 gr zahar 1 lingura de , si acuma vine, miere cu cirese.Hai nu va dati pe spate ca merge si altfel.Luati mierea si o amestecati cu siropul de la dulceata de cirese sa-i dea gust .Deci fara ciresele intregi.Da, aci exista si prostia asta gata facuta. 75 gr faina 1/2 pachetel de praf de copt Crema si ornament 5 galbenusuri (daca sunteti cuminti am sa va scriu si o prajitura unde aveti nevoie doar de albusuri ) 130 gr zahar pudra 200 gr unt 400 gr mascarpone 6 linguri de rom din ala tare de scoate balaurul flacari 50 gr de miere cu cirese 150 gr lapte 450 gr de piscoturi 300 ml frisca cacao preincalziti cuptorul la 180 ° o forma de tort (26 cm) o ungeti doar pe fund cu unt scoateti ingredientele pentru crema din frigidou ca trebe sa aiba temperatura camerei Blatul: ouale se separa .Se bate albusul cu jumate din zahar tare di tat. In alt vas se bat galbenusele cu restul de zahar si o lingura de miere pana zaharul s-a topit.Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca cu galbenusul si albusurile cu grija fara sa mai amestecati ca disperatii , deci cu suflet, incetisor Se baga in forma la cuptor pentru 15 minute .Se scoate api din forma si se lasa la racit. Crema : galbenusurile se bat cu 50 gr zahar pudra pe baie de aburi pana se face o crema spumoasa.Nu dureaza foarte mult .Se ia de pe abur si se bate mai departe putin pana s-a racit. Untul de la temperatura camerei se bate bine intr-un vas cu 50 gr zahar pudra .Se pune in el tot cate putin din crema de galbenusuri si se tot bate .Mascarpone se amesteca cu 3 linguri rom si se pune apoi peste crema unde se amesteca toate cu grija nu prea mult. Blatul se unge cu 50 gr de miere din aia .Se pune in jurul tortului un inel din ala dar se lasa intre el si blat loc cam de 1 cm cat sa incapa roata-roata piscoturile care vin pe rand inecate in lapte cu rom cu partea fara zahar.Piscoturile astea au o parte de zahar si una fara .Ca sa stea asa frumoase le-am taiat la toate varfurile deci nu mai erau rotunde si cu partea taiata jos le-am lipit de blat.Si cand am fost gata am strans inelul ca o menghine cat a fost nevoie ca sa stea fix. 1/3 din crema se pune peste apoi 14-15 piscoturi (si pe astia i-am uns cu lapte) apoi iara crema, iara biscuiti si la urma crema se da la rece pana a doua zi cand se scoate inelu si se bate frisca cu putin zahar vanilat care se pune peste tort se orneaza ca in fotografie SUCCES ! -------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
|
|
19 Dec 2005, 10:25 PM
Mesaj
#16
|
|
Domnitor Grup: MembriOffBoard Mesaje: 2.426 Inscris: 7 December 03 Forumist Nr.: 1.412 |
Da, e alta reteta, dar tortul arata cam la fel. Pentru cei care nu au inelul ala minune- serios, merge un vas si se lasa pentru a doua zi in frigider- cand se fac si ornamentatiile.
-------------------- __________
|
|
|
19 Dec 2005, 11:33 PM
Mesaj
#17
|
|||
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Da' ce lunga e reteta asta... |
||
|
|||
20 Dec 2005, 03:42 PM
Mesaj
#18
|
|
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
Vad ca Michelu a ramas fara grai
Deci Michelule finantezi ceainaria aia sau ba ? -------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
|
|
20 Dec 2005, 03:47 PM
Mesaj
#19
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
M-am oferit si eu sa administrez ceainaria, dar m-a repartizat la contabilitate, rautatea. Cica ea e manager!
Oiskinella, e lunga rau reteta aia! Una mai usoara si la fel de buna n-ai? -------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
21 Dec 2005, 08:11 AM
Mesaj
#20
|
|
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
Muieti is posmagii ?.Exact asa faceti voi .Nu mai capatati nimica.
Poate doar o bucatica de carnatz
Descarca fisierul/ele
-------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
|
|
19 Dec 2010, 10:57 PM
Mesaj
#21
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Mai aveţi sugestii de Crăciun? Mai uşoare, adică nu atâta porc...
-------------------- |
|
|
19 Dec 2010, 11:49 PM
Mesaj
#22
|
|
Cronicar Grup: Admin Mesaje: 5.082 Inscris: 26 December 05 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 7.531 |
cârnaţi fript cu hrean da, ştiu, e de porc... daaar... salată de vinete, salată de boeuf, ciuperci umplute, salată de ton şi murături combinate, cu de toate
-------------------- pantha rhei
Universul Fractal The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite. |
|
|
14 Jan 2011, 03:48 PM
Mesaj
#23
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 2.799 Inscris: 9 September 06 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 8.652 |
Pentru Craciunul viitor, sarmalele pot fi si din carne preponderent de vita cu putina costita afumata. Sunt o minune fierte in vin.
-------------------- An Appeal From James’ Family
An Appeal From James’ Family Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012. Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives. The family appeals for the release of Jim unharmed. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 24 September 2024 - 08:36 PM |