Cafeaua Si Cafeismul |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Cafeaua Si Cafeismul |
5 Jun 2005, 07:46 PM
Mesaj
#1
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 435 Inscris: 3 June 05 Din: derriere la colline Forumist Nr.: 6.391 |
Cafeaua constituie astazi impreuna cu nicotina cele mai cunoscute si raspandite psihostimulente dintre acelea considerate minore.Din boabele de cafea se obtine prin extractie chimica un alkaloid numit cofeina sau cafeina.Se mai gaseste si in ceai, cacao,nuca de cola si menta.O ceasca de cafea poate contine pana la 0,3g cofeina , jumatate din cantitate in ceai si in coca-cola si pepsi o treime.
Care sunt efectele cafelei de dimineata? Efectul produs de doze slabe sau moderate este cautata pentru cresterea productivitatii pe plan intelectual si in prevenirea modificarilor produse de oboseala musculara,de lipsa de somn (efect antinarcotic)sau indispozitie(plictiseala).Acest efect dureaza in medie cam 6-8 ore. Acest topic a fost editat de Actilyse: 5 Jun 2005, 07:46 PM -------------------- Vision de synthese
|
|
|
5 Jun 2005, 08:06 PM
Mesaj
#2
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
CAFEAUA
Substanta de origine vegetala, cafeina se gaseste intre 50 si 150 mg la o ceasca (6-10cl). Daca este consumata in cantitati rezonabile, este un euforizant (tonic cardiac, stimulant al sistemului nervos). Prezenti intr-o proportie mai mica, taninii din cafea sunt diferiti de cei ai ceaiului. Au un rol antioxidant, dar nu previn maladiile cardiovasculare. Cafeina are un efect usor antalgic (impotriva durerii) si este la fel de eficace ca paracetamolul. Se recomanda a se consuma in cazul durerilor de cap. Efectele secundare ale cafelei sunt legate de excesul de cafeina: intestin iritat, palpitatii, insomnie. Este indicat sa consumati doua cesti de cafea pe zi, dupa fiecare masa principala, pentru a facilita digestia, dar nu mai mult de patru. CEAIUL In cantitate moderata, ceaiul contine, de asemenea, cafeina numita "teina" (intre 35-80 mg la o ceasca). Efectele teinei sunt in parte anihilate de taninii prezenti in ceai. Si ceaiul are un rol stimulativ, dar pentru aceasta trebuie consumat in cantitatii mult mai mari. Pentru actiune preventiva, consumati ceai. Continute in tanini, flavonoidele sunt substante antioxidante care previn imbatrinirea si joaca un rol important in prevenirea maladiilor cardiovasculare. Ceaiul verde contine o cantitate mai mare de flavonoide decit ceaiul negru. Daca ceaiul este infuzat un timp mai indelungat, se elibereaza mai multi tanini in apa, blocind astfel teina. Efecte secundare, la egalitate. Absorbiti in cantitati foarte mari, taninii blocheaza absortia fierului de catre organism, ducind la anemie. De asemenea, apar pete pe dinti. Efectele unui exces de teina sunt aceleasi cu ale cafelei. Nu consumati mai mult de un litru de ceai pe zi.Iar ceaiul negru mai prezinta un avantaj :contine si fluor! -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
5 Jun 2005, 09:03 PM
Mesaj
#3
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 435 Inscris: 3 June 05 Din: derriere la colline Forumist Nr.: 6.391 |
Si frunzele de ceai si boabele de cafea contin cofeina, si desi in frunzele de ceai uscate proportia de cofeina este mai mare , este mai putin extrasa astfel incat cafeaua contina mai multa cafeina.Teina din ceai este teofilina cu structura asemanatoare cofeinei.
-------------------- Vision de synthese
|
|
|
Promo Contextual |
5 Jun 2005, 09:03 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
5 Jun 2005, 09:08 PM
Mesaj
#4
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 435 Inscris: 3 June 05 Din: derriere la colline Forumist Nr.: 6.391 |
Flavonoidele, dupa cum le spune numele sunt pigmenti galbeni si nu sunt continuti in tanini sau taninuri, cum e corect.
Acest topic a fost editat de Actilyse: 5 Jun 2005, 09:11 PM -------------------- Vision de synthese
|
|
|
5 Jun 2005, 09:21 PM
Mesaj
#5
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 435 Inscris: 3 June 05 Din: derriere la colline Forumist Nr.: 6.391 |
Principala actiune a flavonoidelor, mai precis flavonozidelor este aceea de factor P, protector capilar, mai putin ca antioxidanti.
Proantocianii continuti in samburii de struguri sunt antioxidanti mai puternici.Pe asta se bazeaza paradoxul francez. -------------------- Vision de synthese
|
|
|
6 Jun 2005, 08:51 AM
Mesaj
#6
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Tipuri de cafea
Se cunosc aproape 80 de soiuri de cafea, din care se cultiva in scopuri indrustiale urmatoarele patru tipuri de cafea: cafeaua Arabica, cafeaua Robusta, cafeaua Liberica si cafeaua Maragogype. Cafeaua Arabica Cafeaua arabica, originara din Africa, mai precis din Abisinia, este cea mai apreciata si mai raspandita specie de cafea. Se cultiva mai ales in America Latina, dar si in Africa, de fapt ea este cea mai cultivata specie si este deosebit de pretuita pentru ciresele sale de calitate superioara, de forma alungita si culoare verzuie - albastruie. Cafeaua arabica are nevoie de soluri bogate in minerale si o temperatura constanta de aprox. 20°C si creste la o altitudine de peste 600 metri. Aceasta are aroma si gustul mult mai rafinate decat alte specii. Cafeaua cu tarie medie este obtinuta in exclusivitate din varietati ale soiului arabica, provenite din America Centrala si de Sud, Kenya, Tanzania, Etiopia. Exceptie face Brazilia, intrucat varietatile de arabica braziliene au o aroma mai putin rafinata. Cafeaua Robusta Cafeaua robusta, originara din bazinul Congo, creste mai rapid si este mult rezistenta acolo unde climatul nu este favorabil cafelei arabice. Se cultiva intens in Africa, India si Indonezia. Cafeaua robusta, spre deosebire de cafeaua arabica, care este pretentioasa la conditiile climatice, se adapteaza usor climatului sever, este rezistenta la boli si daunatori. Boabele acestei specii de cafea sunt mici, au o forma neregulata si culoare maroniu - galbuie. Cafeaua robusta are un gust mai neutru, este mai putin aromata decat arabica si este foarte apreciata in gama de cafea solubila. Cafeaua Liberica Cafeaua liberica, originara din Africa, Liberia, are de asemenea o crestere rapida si o rezistenta buna la boli. Se cultiva exclusiv in campiile subtropicale ale Africii si Americii de Sud, unde umiditatea este foarte mare si temperatura este cuprinsa intre 20 si 25°C. Boabele sunt adesea deformate, de dimensiune medie si culoare de la bruna la galbena. Calitatea acestei specii de cafea este mediocra. Cafeaua Maragogype Acest arbore de cafea a fost descoperit in vecinatatea orasului Maragogype, statul Bahia din Brazilia. Este un hibrid rezultat prin incrucisarea dintre speciile arabica si liberica, exceptand dimensiunile boabelor, el a pastrat caracterele speciei arabica, randamentul acestui arbust este totusi inferior si cultura sa este extrem de imprastiata (Brazilia, Guatemala, Nicaragua, Mexic, Columbia si chiar Java), la o altitudine variind intre 600 si 1000m. Boabele de cafea ale acestui arbust sunt de calitate superioara si medie, iar culoarea lor este verzuie, in ciuda preferintei unor consumatori, calitatea acestei cafele nu poate depasi calitatea cafelei. -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
6 Jun 2005, 09:00 AM
Mesaj
#7
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Istoria cafelei
Istoria cafelei este la fel de bogata ca insasi cafeaua, datand de mai mult de 1000 de ani. In Occident, istoria cafelei incepe acum trei secole, dar in Orientul Mijlociu ea este consumata de toate paturile sociale inca din vechime. Prima referinta la cafea, din surse inregistrate, dateaza din secolul al IX-lea, dar cu multe secole inainte, existau multe legende arabe despre bautura misterioasa si amara cu puteri stimulatoare. Primele plante de cafea au fost aduse pe coastele Marii Rosii din Africa.La inceput cafeaua era considerata aliment si nu bautura. Triburile est-africane macinau boabele crude de cafea si prin amestecarea cu grasime animala obtineau o pasta pe care o modelau sub forma de bile. Acestea erau consumate de razboinicii tribului pentru a avea mai multa energie in timpul luptelor. Incepand cu anul 1000 e.n., renumitul tamaduitor Avicenna, administra cafeaua in chip de medicament. Etiopienii obtineau un fel de vin din fructele de cafea, prin fermentarea in apa a boabelor uscate. Cafeaua crestea in mod natural si in Peninsula Arabiei si din secolul 11 aici cafeaua a fost preparata ca bautura calda. Asa-numitele proprietati stimulative ale cafelei au fost considerate de multi in acele timpuri stravechi, generatoarele unui fel de extaz religios, iar cafeaua ca bautura si-a castigat o reputatie mistica, invaluita in mister si asociata cu preotii si doctorii. De aceea nu este surprinzator ca doua legende puternice au aparut pentru a explica descoperirea acestei boabe magice. O istorie apocrifa datand de pe la 1400, povesteste despre un pazitor de capre yemenit, pe nume Khaldi, care a observat cum caprele sale deveneau neastamparate si energice dupa ce mancau fructele rosii care cresteau in tufisurile necunoscute de pe aceste meleaguri. Uimit de comportamentul lor, Khaldi a dus fructe la o manastire din apropiere, unde staretul a fiert fructele in apa. Acesta a obtinut un lichid amar dar aromat, foarte stimulator, care alunga oboseala si somnolenta. Cealalta poveste este aceea a unui dervis musulman care a fost condamnat de dusmanii lui sa rataceasca prin desert si astfel sa moara de foame. In delirul sau, tanarul a auzit o voce care ii spunea sa manance fructele dintr-un arbore de cafea din apropiere. Dervisul a incercat sa inmoaie fructele in apa si cand nu a reusit, pur si simplu a baut lichidul acela. Interpretand supravietuirea si energia sa ca pe un semn de la Dumnezeu, s-a intors la ai sai si a raspandit credinta si reteta acestei bauturi. Asemenea legende sunt bineinteles neconfirmate, dar exista anumite fapte referitoare la raspandirea arborelui de cafea, care sunt bine documentate. Se pare ca originea cafelei se afla pe continentul african, intr-o zona a Etiopiei cunoscuta sub numele de "Kaffa". De acolo ea se raspandeste in Yemen, apoi in Arabia si Egipt. Cultivarea cafelei s-a extins rapid in toate aceste tari si servitul cafelei a devenit un obicei zilnic placut. Spre sfarsitul sec. al XIV-lea, societatile care practicau comertul au inceput sa-si dea seama de marele potetial pe care il reprezinta cafeaua si au lansat-o cu succes in Europa. Cererea de cafea in Orientul Apropiat era extrem de mare si toate transporturile de cafea care paraseau Yemenul cu destinatia Alexandria si Constantinopol erau foarte bine controlate si pazite pentru ca nici o planta sa nu iasa din tara. In ciuda acestor restrictii, musulmanii in timpul pelerinajului lor la Mecca, au reusit sa ascunda si sa ia cu ei plante de cafea si sa le cultive in tarile lor. Astfel, a inceput cultivarea cafelei in India. Cafeaua a intrat in Europa la acea vreme prin portul Venetia, unde aveau loc schimburile comerciale cu negustorii arabi. Bautura a devenit obisnuita in randul populatiei in momentul in care vanzatorii ambulanti de limonada au inclus-o in oferta lor ca alternativa la bauturile reci. De asemeni, multi dintre negustorii europeni au inceput sa bea cafea in calatoriile lor si au adus acest obicei in Europa. Asemanarile fonetice dintre cuvantul "cafea" si echivalentii sai europeni ( in italiana "caffe", in franceza "caffé" si "kaffee" in germana, de exemplu), i-au determinat pe oameni sa creada ca numele provine din "Kaffa", provincia etiopiana de unde cafeaua isi trage obarsia. Dar o alta ipoteza a sugerat ca acest cuvant povine din arabescul "quahwek", care inseamna "stimulant". Pe la mijlocul secolului 17, olandezii dominau comertul naval si au introdus cultivarea la scara mare a cafelei in coloniile lor din Indonezia, pe insulele Java, Sumatra, Sulawesi si Bali. Cafeaua a ajuns in America Latina cateva decenii mai tarziu cand francezii au adus o planta de cafea in Martinica. La jumatatea secolului 19, o boala rara a plantelor s-a raspandit prin plantatiile de cafea din Asia de sud-est si culturile au fost compromise. Astfel, Brazilia a devenit cea mai mare producatoare de cafea, onoare pe care o detine si astazi. Este interesant ca, desi cafeaua este originara din Africa, cultivarea arborelui in aceasta parte a lumii este relativ recenta. De fapt, plantatorii britanici au fost cei care au reintrodus cresterea cafelei in Africa, chiar dupa Primul Razboi Mondial, infiintand plantatii in zone care ofereau un climat si un sol propice infloririi arborelui. Portal de turism 100 % - agentii de turism , hoteluri, oferte agentii turism www.trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
6 Jun 2005, 04:26 PM
Mesaj
#8
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 435 Inscris: 3 June 05 Din: derriere la colline Forumist Nr.: 6.391 |
Problema consumului de cafea nu trebuie supradimensionata ci trebuie avut in vedere doar excesul sau asa-zisa "dependenta" de cafea, respectiv de cofeina sau cafeina (ambele denumiri sunt corecte).
Ca si celelalte componente ale grupei nooanalepticelor , cofeina se caracterizeaza prin efectul de crestere a motricitatii si a activitatii generale, fara a ajunge la faza de incoordonare,efectul de antagonizare al hipnoticelor si absenta oricarui efect pe sistemul vegetativ. Specificul cafelei , care din dpdv chimic este o trimetilxantina este efectul preponderent asupra SNC.Mecanismul de actiune este direct , la nivel cortical, la aceasta adaugandu-se o inhibitie a sistemului talamic de relaxare.Cortexul senzorial este primul si cel mai intens stimulat ,marirea dozei determina extinderea actiunii la medulla oblongata si la maduva.Se considera ca are o actiune antagonista unui neuromediator adenozina, iar la doze mari are loc inhibitia fosfodiesterazei ,enzima responsabila de inactivarea AMP ciclic. La nivel respirator are actiune eupneizanta , stimuleaza centrul respirator si creste frecventa respiratiilor .Stimuleaza toate functiile inimii si creste debitul cardiac dar produce vasoconstrictia coronarelor.Dupa consumul unei cesti de cafea se pot inregistra palpitatii si usoare dureri anginoase dar de multe ori nu au semnificatie clinica.Creste secretia clorhidro-peptica , poate produce ulcer sau poate reactiva un ulcer. Cafeina , alaturi de alte substante , precum aspirina, paracetamol,barbiturice , se intalneste in formula medicamentelor cu actiune antinevralgica, de mare succes, deoarece creste rezistenta vasculara si scade presiunea LCR,efect deosebit de util in cefaleea post rahianestezie, mai ales in asociatie cu ergotamina. Acest topic a fost editat de Actilyse: 6 Jun 2005, 04:28 PM -------------------- Vision de synthese
|
|
|
7 Jun 2005, 05:17 AM
Mesaj
#9
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.480 Inscris: 12 December 03 Forumist Nr.: 1.466 |
- ce tirada de mesaje si idei incintatoare despre miraculoasa cafea. Sper sa nu va supere expunerea unor idei si informatii care arata caracterul nociv si chiar malefic al cafelei. Avind in vedere ca numele forumului exprima sanatatea si mai ales misterul ... o sa expun si eu citeva idei mai "misterioase" despre "misterioasa cafea" si "cultul" ei. PS. Acest topic a fost editat de thunder: 7 Jun 2005, 03:32 PM -------------------- "De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită, Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător. Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. " |
||
|
|||
7 Jun 2005, 02:34 PM
Mesaj
#10
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 435 Inscris: 3 June 05 Din: derriere la colline Forumist Nr.: 6.391 |
-------------------- Vision de synthese
|
|
|
7 Jun 2005, 03:29 PM
Mesaj
#11
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 435 Inscris: 3 June 05 Din: derriere la colline Forumist Nr.: 6.391 |
Cafeismul este o stare de intoxicatie provocata prin introducerea in organism a diferitelor substante care contin cafeina(cofeina)cim ar fi :cafeaua, ceaiul,racoritoare precum coca-cola si pepsi,cacao, ciocolata,unele medicamente antialgice.
Aceasta stare de intoxicatie este de tip acut sau cronic. Cafeismul acut sau adevarata betie cu cafea,se prodice in situatia depasirii dozei uzuale 250mg cafeina/zi si depinde de sensibilitatea specifica afiecarui individ.Se manifesta prin neliniste,stare de excitatie cu scaderea fixarii atentiei,usoara fuga de idei,insomnie,cresterea diurezei,palpitatii,tulburari vertiginoase si midriaza (dilatatea pupilelor). Depasirea cantitatii de 1g% pe zi face posibila instalalrea convulsiilor si a insuficientei respiratorii. -------------------- Vision de synthese
|
|
|
7 Jun 2005, 05:04 PM
Mesaj
#12
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
Scuze, dar pentru mine, cel putin, 250mg nu este deloc o doza uzuala... Acest topic a fost editat de Olaf: 7 Jun 2005, 05:05 PM |
||
|
|||
7 Jun 2005, 06:46 PM
Mesaj
#13
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 435 Inscris: 3 June 05 Din: derriere la colline Forumist Nr.: 6.391 |
Da, este o exprimare gresita.
Trebuia sa spun ca intoxiactia acuta se produce in situatia depasirii dozelor uzuale si se apreciaza la 250 mg cafeina/zi. -------------------- Vision de synthese
|
|
|
12 Jul 2005, 05:58 PM
Mesaj
#14
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Tuturor ne place sa bem in fiecare zi cate o ceasca de cafea sau de ceai, dar se pare ca acestea nu ne plac pe noi tot atat de mult. Daca bem mai mult de o ceasca pe zi, riscam sa fim nervosi, anxiosi, ne doare capul sau suntem deshidratati, iar, uneori, un consum ridicat de cofeina ne poate face sa fim prost dispusi si sa clacam.
Orice medic nutritionist va va atentiona cu privire la consumul de cofeina si nu numai pentru faptul ca aceasta impiedica absorbtia mineralelor de catre organism, cum ar fi fierul, ci si pentru ca astfel se accelereaza ritmul in care calciul este pierdut de catre articulatii si sistemul osos. Si pentru ca nu vrem sa luam numai partile rele ale cafeinei, vom aminti si beneficiile pe care aceasta le aduce organismului nostru. Intr-adevar, cafeaua si ceaiul isi au si ele rolul lor. Poate cel mai important este faptul ca antioxidantii continuti de acestea ne apara de bolile de inima, amana semnele imbatranirii si ne ajuta sa ne refacem mai repede in urma racelilor sau infectiilor. Chiar si produsele decofeinizate sunt bogate in continutul de antioxidanti, dar incercati sa cumparati acele produse care au fost decofeinizate prin metoda apei (daca eticheta nu ofera nici un indiciu in acest sens, probabil produsul a fost expus unei metode chimice nesanatoase). In timp ce anumite persoane spun ca o ceasca de cafea sau de ceai bauta dimineata ii ajuta sa-si inceapa ziua cu o stare buna si chiar le inlatura problemele legate de constipatie, altele spun ca aceasta le agraveaza iritatiile sistemului digestiv. Unele studii au sugerat chiar faptul ca acest continut de cofeina din cafea sau din ceai poate suprima simptomele bolii Alzheimer. O ceasca de cafea espresso este un bun compromis pentru oricine. Si asta pentru ca nu contine atat de multa cofeina precum cafeaua la filtru sau la ibric. Ne fereste de starile de nervozitate si totusi ne stimuleaza si ne imbunatateste puterea de concentrare. Cafeaua espresso are un continut scazut de cofeina deoarece aburul trece atat de repede prin praful de cafea, incat cofeina nu are timp sa se depoziteze in ceasca. Cafeaua instant (care este fabricata din infuzii uscate de cafea care au fost solidificate) contine, de asemenea, mult mai putina cofeina decat cea obisnuita, dar si aceasta isi are si ea partea ei proasta, din cauza gustului inferior al acesteia. Continutul de cofeina al diferitelor bauturi si alimente - cafea la ibric (o ceasca): 60 - 120 mg - espresso dublu (50g): 45 - 100 mg - cafea instant (o ceasca): 70 mg - cafea decofeinizata (o ceasca): 1 - 5 mg - ceai (o ceasca): 40 mg - ceai verde (o ceasca): 40 mg - cola (350g): 38 - 45 mg - ciocolata calda (o ceasca): 4 mg - ciocolata neagra (25g): 20 mg - ciocolata cu lapte (25g): 6 mg. Valorile sunt aproximative, in special cele referitoare la varietatile de cafea. (Eva.ro) -------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
12 Jul 2005, 05:59 PM
Mesaj
#15
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Culinar.ro iti propune cateva retete speciale care iti vor incanta simturile. Se recomanda a se servi cu zambetul pe buze!
Cafea acidulata Intr-o cana de suc acidulat cu caramel (de genul coca-cola, pepsi), adaugati 3 lingurite de cafea instant si 2 lingurite de zahar. Serviti cu 3-4 cuburi de gheata! Cafea Bahamas Amestecati 60 ml lichior de portocale cu 1 lingurita de zahar, 250 ml cafea filtru fierbinte si 3 lingurite esenta de vanilie. Deasupra adaugati frisca si ciocolata rasa, bautura servindu-se fara a se amesteca. Cafea ‘provocare’ Intr-un pahar mare, inalt adaugati praf de ciocolata calda, de vanilie si 4 lingurite de cafea instant; adaugati apa fiarta cat sa acopere ingredientele si amestecati pana obtineti o pasta omogena. Se toarna apoi 1/3 cana lapte si o lingura de inghetata de ciocolata. Se serveste calduta. Cafea orientala Fierbeti apa in 2/3 ibric si adaugat zahar dupa gust. Cafeaua macinata fin se adauga in timp ce fierbe apa. Folositi aproximativ 5 grame cafea prajita, in cescute de 50 ml. Cand cafeaua este gata, se toarna in cesti mici si se asteapta sa se depuna zatul. -------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
12 Jul 2005, 06:02 PM
Mesaj
#16
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.500 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Nefe, esti tare buna de reclama. Gata, m-ai convins, de maine o sa beau mai mult nes (decofeinizat) cu lapte.
Edit: adica o sa beau zilnic. Acest topic a fost editat de Felina: 12 Jul 2005, 06:04 PM -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
12 Jul 2005, 06:09 PM
Mesaj
#17
|
|||
Vornic Grup: Membri Mesaje: 435 Inscris: 3 June 05 Din: derriere la colline Forumist Nr.: 6.391 |
As dori mai multe informatii despre acest subiect. Multumesc -------------------- Vision de synthese
|
||
|
|||
12 Jul 2005, 06:10 PM
Mesaj
#18
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Am citat sursa, mai mult nu stiu.
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
12 Jul 2005, 06:40 PM
Mesaj
#19
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
am auzit ca cafeaua are efecte afrodisiace
-------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
12 Jul 2005, 06:45 PM
Mesaj
#20
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Cine te-a mintit?
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
12 Jul 2005, 06:51 PM
Mesaj
#21
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
niste oPsedati...
si mai ziceau ca si taurina din red-bull are efecte pozitive... si ca in situatia mea nu ar trebui sa beau asta cu taurina pare credibila, aia cu cofeina e discutabila -------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
12 Jul 2005, 06:53 PM
Mesaj
#22
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Io bag cofea destula in mine si... nimic . Deci, e clar, te-au mintit!
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
12 Jul 2005, 06:58 PM
Mesaj
#23
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
zau? si ce anume ai vrea sa se scoale pe tine?
macar muschii asa un pic nu ... se ...? -------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
12 Jul 2005, 07:02 PM
Mesaj
#24
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Hmm... well... nu intru in detalii, ca se supara mihaitza .
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
12 Jul 2005, 07:04 PM
Mesaj
#25
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
m-am lamurit... suferi de cafeism si nu recunosti
-------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
12 Jul 2005, 07:08 PM
Mesaj
#26
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
M-am uitat la simptomele spuse de acti la cafeism si mi-a placut una: usoara fuga de idei!!
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
12 Jul 2005, 07:13 PM
Mesaj
#27
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
usoara de la caz la caz... depinde cit de sculati sunt muschii
-------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
12 Jul 2005, 07:34 PM
Mesaj
#28
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Ahaaaa! Deci si tu!
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
12 Jul 2005, 07:42 PM
Mesaj
#29
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
habar n-ai cita cafea bag in mine...
-------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
12 Jul 2005, 07:44 PM
Mesaj
#30
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Si muschii ce zic?
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
12 Jul 2005, 08:07 PM
Mesaj
#31
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
sti cum stau toti?
partea proasta ca dupa o vreme de stat sculati dau in nervi nervosi -------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
12 Jul 2005, 08:18 PM
Mesaj
#32
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Pai da, ca si rabdarea lor e limitata .
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
12 Jul 2005, 09:45 PM
Mesaj
#33
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.376 Inscris: 2 May 05 Din: galati Forumist Nr.: 6.233 |
Deci...mai rarut cafelutzele,da?
|
|
|
12 Jul 2005, 09:50 PM
Mesaj
#34
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
13 Jul 2005, 07:03 PM
Mesaj
#35
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
iote ce inteleg eu prin baut cafea
-------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 03:13 AM |