"doar în Rime, Dialoguri!", - doar în rime - |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
"doar în Rime, Dialoguri!", - doar în rime - |
18 May 2007, 02:49 PM
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 708 Inscris: 18 November 06 Din: Hanu' Ancutei Forumist Nr.: 8.965 |
Pentru cei ce își doresc,
Rime, versuri și... firesc Reguli cât mai puțintele, Iac-un topic doar cu cele Se impun prin maniere. M-am gîndit chiar la o temă, (Ca să nu fie-n dilemă, Cei sosiți, mult așteptați) Deci poftiți dar' și creați: Tema: Pe grătar, cârnați! Ce-ar fi să încep chiar eu, Să vă spun că-n gândul meu, Socoteam că și de plouă, Fac un foc, poate chiar două, Și-ntr-un loc imaginar, Vă invit la un grătar. Iar dacă avem noroc, Facem, de tabără foc. Doar e WE, ce păzim? Trebuie să chefuim! Pe grătar, pun eu cârnați, De Pleșcoi, că-s minunați, Sunt din zonă de la mine... Cine și cu ce mai vine? -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
Ce-ar fi mai mult Decat explozia în vânt, A unui glob de... păpădie?" |
|
|
18 May 2007, 04:59 PM
|
|
Forumista Poeta Grup: Membri Mesaje: 6.500 Inscris: 20 April 04 Forumist Nr.: 3.171 |
Eu mai vin!
Am cimbru, ulei, mărar cârnații să-i presărăm ca să fie mai gustoși. și-un pelinaș de mai, - puțin amar - de-o să fim cu toți voioși! -------------------- Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic. Indira Gandhi |
|
|
18 May 2007, 05:23 PM
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 708 Inscris: 18 November 06 Din: Hanu' Ancutei Forumist Nr.: 8.965 |
Mmmm... ce bine sună!
Bine ai venit, Contraste! Pune pelinu-n pahare Pe cârnați dă cu ...miroase! Să trosnească-n jar surceaua, Sfârâie pe foc purcelul, Într-un joc rotim basmaua Și cântăm ca menestrelul! Acest topic a fost editat de Papadie_62: 18 May 2007, 06:17 PM -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
Promo Contextual |
18 May 2007, 05:23 PM
|
ContextuALL |
|
|
|
18 May 2007, 06:06 PM
|
|
Soul feeder Grup: Membri Mesaje: 3.735 Inscris: 7 November 05 Forumist Nr.: 7.214 |
Trimitem prinos de pită:
Coajă arsă, miez gustos. Miez amar de nucă verde Și-un ștergar cusut frumos. -------------------- TÄrĂąmul PoveĆtilor.
Loc cu poveÈti Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you. |
|
|
19 May 2007, 01:28 PM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Am uitat de ceva branza,
Si ciperci cu usturoi, Puneti masa colo-n iarba, Langa flori cu patru foi. Mai la umbra, printre ramuri, Ca sa ne ferim de soare, Cand om fi cu toti mahmuri. -------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
19 May 2007, 03:25 PM
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 526 Inscris: 16 December 03 Forumist Nr.: 1.521 |
Foaie verde mărăcine
Rupeți inima în mine Când vreți să prăjiți cârnatu’ Chiar, ce v-a făcut săracu’? De I-ați pus, așa gând rău Mai ceva ca dumnezeu Nu-I mai dați măcar o șansă Din păcatul lui să iasă Ba din contră-I faceți brânc Să se ducă în adânc În adâncul veacului Din țara stomacului Vai! vai! Vai! că iadul lui E stomacul omului ! Acest topic a fost editat de yuanescu: 19 May 2007, 03:26 PM |
|
|
19 May 2007, 04:01 PM
|
|
Hai, că ne-adunăm si-mi place,
Gașca mare o vom face, Și să vezi paranghelie, Cu și fără pălărie, C-o trântim de nu se știe. Yua, tu n-aduci nimic La grătarul cel vestit? O fleicuță, un peștan, Un șalău sau un crăpcean, C-un mujdei de-ala sârbesc, Aoleooo, deja poftesc! Acest topic a fost editat de Papadie_62: 19 May 2007, 04:03 PM -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
19 May 2007, 06:02 PM
|
|
Ex-Merlina Grup: Membri Mesaje: 3.045 Inscris: 2 December 05 Din: Iasi Forumist Nr.: 7.384 |
Si cum vad la o adica
C-ati uitat de mamaliga Aduc eu ceaun, malai Si-un cos cu cirese de mai. -------------------- |
|
|
19 May 2007, 09:44 PM
|
|
Făcălețul eu l-aduc,
De nu-l rup și mai apuc, Că am vreo doi mușterii Ce din zori pân' la chindii, Din teci săbiile scot, Și se-atacă reciproc. Așa că, Merlina dragă, Pune apă-n tuci, pe foc, Ia mălaiul din desagă, Și hai s-o luăm din loc. Să mai pun un lemn pe jar, Că se trece și-n zadar, Stăm pe lângă el aici, De se stinge, adio mici! -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
19 May 2007, 11:15 PM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.160 Inscris: 14 February 06 Din: www Forumist Nr.: 7.859 |
Doi taciuni si un carbune
Rosii, fierbinti, dar sfiosi, Intrebau in stanga-dreapta De se gatesc caltabos Acest topic a fost editat de alysoft2003: 19 May 2007, 11:17 PM -------------------- Nu te pune cu prostul caci are mintea odihnita!Al dracului de odihnita!
|
|
|
21 May 2007, 10:46 AM
|
|
Caltaboși în plină vară?
Fugi de-aici că ma ia frigul, Te visezi pe sănioară? Așa-ți spune... feelingul? Ia, mai bine dă-te-aproape Să-ncepem să depănam... Punem bârfa pe etape, Ca sa nu ne încurcăm! Iaca, azi e luni, se știe, Iarba nu crește-n câmpie, Nici oriunde, că-i zi mare, După WE, sărbatoare... -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
27 May 2007, 05:02 AM
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 526 Inscris: 16 December 03 Forumist Nr.: 1.521 |
Mâncare-I multă, peste tot
Cârnați în oală și pe foc Tacâmu-I gata pregătit Și vremea e de înghițit Dar poftă n-am deloc ! Și mai e și acest destin La care nu mă mai închin Destin ce m-a făcut mai an Un simplu vegetarian În acest ev meschin … |
|
|
6 Jun 2007, 11:12 PM
|
|
S-a stins focul, reci tăciunii,
Cum să mai mă-ncred în voi? V-am lăsat pe câte unii S-aveți grijă în zăvoi De grătaru' nostru, frate, Ăla râs de mulți din Han, Insă plin, ochi, cu de toate Și râvnit pe-ascuns de ... clan! -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
17 Jun 2007, 05:28 PM
|
|
Liniște-i și azi pe-aici,
Nici tu vers, nici ... limpomplici, Nici un zâmbet, nici o glumă, Trase din creion cu gumă, (Vinovat de-o mașinație C-o pană de inspitație). Sau poate-ați fugit cu toți, În concedii la nepoți, Sau la rude-apropiate Pe plaiuri îndepărtate! Este timpu', aveți dreptate, De concedii așteptate, De odihna meritată Pentr-un an muncă prestată... Hai, vă las!... Am să mai trec Clipe bune să petrec Citind căte-un vers în dungă, Scris, poate, pe-o buturugă De vreun mușteriu, pe fugă... -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
18 Jun 2007, 05:26 AM
|
|
Forumista Poeta Grup: Membri Mesaje: 6.500 Inscris: 20 April 04 Forumist Nr.: 3.171 |
Tu să știi, chiar eu mă cert
n-am mai fost pe INTERNET să mai scriu, să mai citesc... Uite-acum mă străduiesc să mai las și eu un semn. Nu îl scriu l-al tău îndemn ci pentru că timpul scurt l-a salvat pe post de "Smurd" Mare Măria sa Vacanța venită cu trenul de Franța! -------------------- Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic. Indira Gandhi |
|
|
13 Jul 2007, 02:15 AM
|
|
E de jale ce pustiu,
Bate vântul, măi hangiu, Printre mușterii, prin Han, Și-n "Poiana lu' Iocan". Las' că vine toamna iar, Chiar și iarna lui Gerar, Și să vezi participare, Posturi, postări, animare, Dăm cu var, iar renovăm, Schimbăm loock, cosmetizăm, Aerul împrospătăm, De la capăt s-o luăm! -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
3 Aug 2007, 03:47 PM
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 423 Inscris: 8 July 07 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 10.056 |
Ba nu e pustiu deloc..
As intra si eu in joc. Un user incepator, Insa binevoitor... La gratar, la poezele, La pozici sau la cafele... Hanu' asta e cam mare, are multe coridoare, usi ascunse, cai secrete trape, scripeti, arbalete -------------------- Dubito, ergo sum....
|
|
|
3 Aug 2007, 10:21 PM
|
|
Lasă, soro, că nu-i bai, Bun venit!... La treabă, hai! Iar prin Han de te încurci, Şi nu ştii pe un' s-apuci, Te "dotăm" noi cu un... ghid Cu hartă, super-valid Marţi e bine?... Chiar pe... 7, Că-i de "dar" şi e aproape! -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
5 Aug 2007, 09:57 AM
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 423 Inscris: 8 July 07 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 10.056 |
Marti, pe 7? E belea!
Ca e chiar de ziua mea! Papadiq, de unde stii Cand eu voi imbatrani? Multam fain de "bun venit" si...un "uichend" reusit! V -------------------- Dubito, ergo sum....
|
|
|
5 Aug 2007, 11:19 AM
|
|
Ziua ta? Dai de beut!
Câte-oleacă, nu prea mult, Că de-o luăm pe arătură Şi-aiureli ne ies pe gură, Ne luăm scurt şi pe-ndelete, Colecţia de-avertismente... Lângă Vornic ne aşează Mihăiţă, că veghează! -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
7 Aug 2007, 03:04 PM
|
|
Beutura? cum sa nu!
Guleai, tabacioc, fomei... In schimb, io facui o ciorba Si cu mopul ma dedei... Halal zi de-aniversare.... Ploua ca-n "Lacustra" Noroc ca intrai in Han Si-mi trecu de alean... V -------------------- Dubito, ergo sum....
|
|
|
7 Aug 2007, 03:31 PM
|
|
He he he, sorucă dragă,
Avusăi emoţii, zău, Când ai zis de ciorbă bună Şi apoi de mopul tău... Le-am asociat pe dată - (Mi s-o trage de la... dop?) Mi-am imaginat în oală O ciorbiţă, dar... de mop! Noroc c-am trecut cu ochiul, Şi-am citit încă o dată, Uh! Deci tu te dai cu mopul, Eu mă dau... însingurată. Vorba vine, doar m-alint, Ia-mă dară ca atare, Vorbe-n rime da' şi-n vânt, Spre-a stress-ului alungare. -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
4 Sep 2007, 04:23 PM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Jos in vale-i zarva mare,
Veveritele-s calare, Pe alunul din razor. Langa ele mai sfatoase, Cotofenele tin cor. Toata larma e iscata, De-un bursuc de prin ogor. A descoperit se pare, O camara, plina tare. Cu seminte, nuci, alune, Toate puse la pastrare, De roscatele din pom. Zarva-i mare, disperare, Nimeni nu da inapoi. Iarna-i rece, vant, ninsoare, Si de nu gasesti mancare. Nu e nimeni sa te-ajute, Cu ceva, niscai bucate. Iar de nu ai in camara, Na-i s-ajungi ca sa vezi iara, Soare cald, de primavara. Acest topic a fost editat de marduk: 4 Sep 2007, 11:38 PM -------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
7 Sep 2007, 08:04 PM
|
|
Hop şi eu în toiul zarvei
Chiar de nu-s de fel roşcată, Nu ştiam motivul larmei, Nu eram documentată. Acum ştiu, se duse vestea, Cum că toamna a sosit, Picknick-u'-i de-acum poveste, Doar în plan, pus la dospit. Nu-i nimic, că pân' la vară, Este înainte-un an, De cu zori şi până-n seară, Să tot ţesem la un plan. Unul tare, de-o ieşire Mai ceva ca cea de-a fost, Un WeekEnd cu prelungire, De povesti, cu-"Odat' a fost..." -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
5 Oct 2007, 11:23 AM
|
|
Suflu praful de pe rime
Nimeni n-a trecut pe-aci, Sunteţi la cules de .. "prime" Pe producţia la zi? Am vrut toamna să respir, Dar m-am luat de zugrăvit, Din stropi de var mă inspir... Sunt multe de povestit! Sper să termin pân' la iarnă Şi să mă mai potolesc, Că de la sfârşit de vară, Ca furnica robotesc. Ia mai spuneţi, ce-aţi făcut Cât nu am mai dat pe-aici? Sau şi voi aţi fost cu treaba Tot ca bietele furnici? Mă gândeam la un grătar Cu mici şi multă pastramă, Unu'aşa, sub un arţar, Lâng'-un must din astă-toamnă. Eu visez şi-n hol m-aşteaptă, Trafaleţi, varul şi mopul, Melancolic gând se-ndreaptă Către WE-ul cu dopul (Încă nepus la budane) Şi la strugurii zemoşi, La grătarele cu toane, Un' se fac micii gustoşi. Hm!...Ce mi-ar place o-întâlnire, În acest decor de-aramă, Iar în minte şi-n simţire Să avem "aer" de... toamnă! -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
23 Oct 2007, 11:53 AM
|
|
Care toamnă?
Ce visez? Că s-a dus... a fost poveste... A trecut cum nici gândesc, S-a pus pe nins făr' de veste. Eu... am mai trecut pe-aici, Însă e pustiu... de iarnă, S-au dus visele cu mici Şi grătarele de... toamnă. Mă-nvârtesc, rotesc privirea Prin astă odaie goală, Scriu un vers întru-amintirea Ecoului ce o să ... doară! Voi mai trece când şi când, Poate că la gura sobei, Ne vom strînge mai curând, Dând motiv şi rimă vorbei. -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
1 Nov 2007, 03:58 PM
|
|
Vă aştept la o şuetă!
Este frig şi-ar trebui, Să ne strângem lângă case... Gata cu "a trebălui"! Pun cafeaua la foc mic, Să ne dezmorţim un pic, Un vin fiert sau chiar un ceai, Pentru cei cu... guturai! Şi apoi, om mai vedea, Cu ce se va mai... lăsa! -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
1 Nov 2007, 08:29 PM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.042 Inscris: 4 March 05 Din: Bacau Forumist Nr.: 5.853 |
Eu cred ca, din start,
Vinul fiert trebuie dat. Si pe urma vei vedea Limbile s-or dezlega, Singurele vor vorbi. Ce sueta va iesi! Acest topic a fost editat de fiica_lunii: 1 Nov 2007, 08:30 PM -------------------- E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/ |
|
|
1 Nov 2007, 10:13 PM
|
|
Gata e fiertura noastră, Îşi aşteaptă muşterii, Subiectele-s pe masă, Puse teanc, pe căprării. Hai, Marduku, unde eşti? Vino să ne povesteşti, De cabana ta de vis, Hai, dă startul la descris! Uite, eu şi fiica-lunii, Stăm şi aşteptăm cuminţi, Pe tine şi pe coconut Şi pe toţi cei ce doriţi O glumiţă, o bârfă mică, Un zâmbet, că zău, nu strică. -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
1 Nov 2007, 10:53 PM
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 922 Inscris: 18 August 05 Din: Bucureşti Forumist Nr.: 6.802 |
Hei, venirăm dară-ncoace
Fiindcă-i rost de o poveste Care-ncet, ades, se coace Fără să ne dea de veste! Eu cu vinul mai uşor C-am un bolovan la fiere Şi de beau, se face, vere Un pui greu de stâncuşor... Astfel că prefer, pe semne Să mă-mbăt cu-a-voastre vorbe Ce-mi aduc miros de lemne Şi... fericirile "acerbe"! -------------------- Felix qui, quod amat, defendere fortiter audet - Ovidiu, Amores
|
|
|
1 Nov 2007, 11:12 PM
|
|
Uite, gata subiectul, Ăsta despre bolovan, Întârzie Marduk cu vila, Şi, să n-aşteptăm în van, Hai să punem de o gaşcă, Bolovanul tău cu-al meu, Deschidem şi-o carieră, Poate câştigăm la greu! Sau o dăm pe ceaiul forte Ceaiul de turiţa mare, Lăsam vinul fiert la prieteni, Noi doar turnăm în pahare. -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
2 Nov 2007, 09:23 AM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.042 Inscris: 4 March 05 Din: Bacau Forumist Nr.: 5.853 |
Nici eu la vin nu ma-ndemn,
Ca iau masina oriunde. De-mi face patrula semn, Nu vreau sa las ceva puncte Si banuti, la politisti. Asa ca Marduk, singurel Va trebui sa te risti Si sa gusti din tulburel. Fetelor, sa n-aveti trac Cariera cand o deschideti. Statie de betoane-mi fac Materia prima sa-mi furnizati. -------------------- E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
|
|
2 Nov 2007, 12:27 PM
|
|
Uite şi afacerista
Se ascundea după colţ Tace, tace şi-apoi trage Din rezerve câte-un glonţ. Cică face ea betoane Dacă pietrele îi dăm, Eu visez la avioane, Nu la-nghesuit beton, La averi prin şlefuire Cariere calcaroase, Să lucească-n zorii zilei Diamantele... biloase! Pân-atunci mai trag o duşcă Din ceaiul miraculos, Cică este-un Sfarmă-Pietre... De-i livrat de un ... Făt-Frumos! -------------------- Sfârşitul lumii dac-ar fi să fie,
|
|
2 Nov 2007, 02:51 PM
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 922 Inscris: 18 August 05 Din: Bucureşti Forumist Nr.: 6.802 |
Hei, voi vreţi, Marduk săracu'
Să creadă că-i cotropit Că acum va da de Dracu' Când e tare obosit? De punem de o carieră Şi ne facem c-o betonieră Nu mai avem timp de el Ş de vinul tulburel... Vom munci, noi, zi şi noapte Blocuri mândre să clădim Iar cu bune, mândre şoapte Pe Marduk să-mblânzim! Să nu fie supărat Că mândruţa l-a lăsat S-o dus c-un alt băiat Fiindcă el o fost gătat. N-a construit cabane Ci s-a dus după vădane Să le şteargă suferinţa Ca să lase-n drum credinţa! Acest topic a fost editat de coconut: 2 Nov 2007, 02:52 PM -------------------- Felix qui, quod amat, defendere fortiter audet - Ovidiu, Amores
|
|
|
2 Nov 2007, 03:08 PM
|
|
Fetelor m-ati ametit.
Nu pot sa ma hotarasc: a) m-apuc de construit b) diamante slefuiesc. Consilieri sa imi dea sfaturi Trebuie iute sa gasesc. Daca stau doar pe de laturi Sansele se ispravesc. De mai stau mult pe gandit Ceaiul ala minunat, Din cana incet sorbit Afacerea mi-a suflat. Acest topic a fost editat de fiica_lunii: 2 Nov 2007, 03:10 PM -------------------- E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 13 November 2024 - 08:43 AM |