Mititei, la cerere... |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Mititei, la cerere... |
8 May 2003, 06:26 AM
Mesaj
#1
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Mititeii nu cred ca se fac dupa o reteta precisa, ci dupa gust. Mai pui una, mai pui alta, gusti si vezi ce le mai lipseste si mai pui de-aia si de-ailalta. Trebuie sa-ti placa muschiul tartar ca sa poti sa mananci carne cruda, si daca nu-ti place, o sa-ti placa dupa ce incerci chestia cu gustatul mititeilor.
Mititeii se fac din: varianta 1 - ceafa de vita sau vitel si vreo 150 grame de seu de vaca/kilul de carne, sau 2 - ceafa de vita/vitel, amestecata cu ceafa de porc si daca se mai pune si un pic de pulpa frageda de mielut, nu e rau. Seu se pune numai daca-s carnurile prea macre. Carnea (si seul) se toaca de-i iese sufletul. Adica de 3 ori. Acum, varianta usoara. Se pune la carnea tocata, sa zicem cam un kil: - usturoi pisat (daca-i fac eu, mult, ca cine ma iubeste ma iubeste si daca-mi miroase gura a usturoi, si asta e motiv de ingrijorare doar in cazul in care el nu mananca din mici - ceea ce mi-e imposibil de imaginat), amestecat cu 200 ml apa calduta, si strecurat intr-un vas (se foloseste numai zeama). - sare si piper - enibahar - coriandru - cimbru (eu iar pun mult, ca si-asta imi place, imi vine sa-l presar si pe unt) - boia iute (mai cu mila aici, un prafulet cit apuca un copil cu degetutele, dar acum depinde cine cumpara berea) In apa de usturoi se pune o lingurita de bicarbonat (eu la asta sunt calica, nu-mi place sa-i simt "aroma") si se dizolva. Se toarna peste carne. Se adauga ierburile si condimentele dupa gust, cum ziceam. Dar Sorin vrea instructiuni precise, asa ca pentru el notez: - o lingurita de cimbru pentru inceput - un virf de cutit fiecare(sau jumate de lingurita ) de enibahar si coriandru Se amesteca bine, se gusta, vezi daca ii mai trebuie oleaca de boia sau oleaca de enibahar. Sau cine stie? usturoi? Sare? Daca e bun la gust, se mai amesteca odata vartos, se pune intr-un vas cu o folie de plastic de-asupra si se da la frigider cateva ore. Musai sa stea, ca trebuie sa imprumute carnea aromele. Si folia e musai ca sa nu se usuce carnea si ca sa nu prinda laptele din frigider miros de mici. Varianta grea (da' merita): In loc de apa in care se pune usturoiul, se foloseste o supa de oase de vita, puse la fiert cu un morcov si ce mai e prin camara: telina (si frunzele sunt bune si salvam telina pentru o ciorbita), frunzele de la morcov, o ceapa. Dupa ce da in clocot se fierbe pret de 2 ore pe foc mediu-mic, sa scada mult. Se strecoara. Oasele se dau la caini. (daca punem vreo 2-3 bucati de os si mai e si cu un pic de maduva, la un litru si un pic de apa, ar trebui sa ramana o cana de supa - atat ne trebuie. Daca-s mai multe oase, nu se pierde ocazia sa se faca mai multa supa, folosim o cana la mici si din restul facem ciorbita aia). Odata ce carnea s-a odihnit la frigider si i-a trecut ameteala de la atita amestecat, se scoate la lumina si se formeaza (aici nu mai trebuie explicatii, nu?) cu mana udata in apa rece. Sau se dau prin masina de tocat fara cutit si se formeaza precum carnaciorii. Acum, sa nu va faceti pacat sa-i faceti la tigaie, ca ma supar. Micii se fac pe gratar, de preferat cu lemne si carbuni. Se servesc fierbinti, cu mustar si paine proaspata, si neaparat cu bere. Eu vreau Guiness. Daca aveti nelamuriri, va rog sa intrebati. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
15 May 2003, 11:07 AM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: EmailInvalid Mesaje: 1.533 Inscris: 18 March 03 Forumist Nr.: 93 |
Hmm.. o sa incerc "varianta grea" Nu de alta, dar daca ai vedea ce balta de bale am facut acum sub scaun ...
Si eu prefer sa pun usturoi mult, dar ultima oara cred ca am exagerat putin... nu de alta, dar saracu mic nu mai avea gust de carne aproape deloc.. Drept urmare pun boia iute cu incredere; berea nu lipseste niciodata, indiferent daca fac 2 drumuri pe ora pana in coltu blocului |
|
|
5 Jun 2003, 12:15 PM
Mesaj
#3
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.344 Inscris: 8 March 03 Forumist Nr.: 41 |
Ajutor Mistiiiiiii Ajutor !!! Am incercat varianta " usoara " si a mers grozav, pana cand i-am pus pe gratar.... Dupa cateva minute s-au facut microscopici mititei. Unde am gresit??? Sorin. -------------------- When you have to shoot, shoot, don't talk.
Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii. |
|
|
Promo Contextual |
5 Jun 2003, 12:15 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
5 Jun 2003, 09:55 PM
Mesaj
#4
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Micii se strang la gatit, Sorin. Singura greseala a fost ca nu i-ai facut suficient de mari - gandeste-te la modul aproape dublu in lungime (nu in grosime, ca ei cand se "strang" se mai ingroasa). Stiu ca apar uriasi cand ii formezi, dar asa e, se strang.
Acum e si vina mea, ca tu ai cerut detalii amanuntite... Deci hai sa incerc. Grosimea: pune varful degetului aratator intre falangele degetului mare (la incheietura degetului, nu la incheietura dintre palma si deget) - si cam asta sa fie grosimea micului. Si lungimea as zice un 12 cm. ca sa ramai cu un 8 cm dupa gatit. Dar au fost buni? chiar daca prea mici mici? Te rog sa-mi zici daca au iesit mai bine cand mai incerci. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
5 Jun 2003, 10:30 PM
Mesaj
#5
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.344 Inscris: 8 March 03 Forumist Nr.: 41 |
Misti!!! Nu scapi de mine pana nu ies cum trebuie...la marime In rest au iesit grozavi Sorin. -------------------- When you have to shoot, shoot, don't talk.
Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii. |
|
|
8 Jun 2003, 11:13 AM
Mesaj
#6
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 428 Inscris: 11 March 03 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 65 |
Cei mai buni mici pe care i-am mancat eu ...au fost in doua locuri. La fel de buni, nu m-am putut decide.
Dealul Negru , drumul national Ramnicu Valcea - Pitesti. Localitatea numita Dedulesti. (am zis corect , Sorine?) Deva. piata centrala a orasului. niste mici incredibili. lungi ca niste carnati si cu un gust de exceptie. Micii pe care ii mai fac eu din cand in cand pe la diverse gratare ies buni...dar nu extraordinari. -------------------- <span style='font-size:8pt;line-height:100%'>It's so easy to laugh. It's so easy to hate.</span>
It takes strength to be gentle and kind. |
|
|
8 Jun 2003, 11:53 AM
Mesaj
#7
|
|
Cel Mai Amuzant Forumist Grup: Membri Mesaje: 4.642 Inscris: 15 March 03 Din: Unde e cald si bine Forumist Nr.: 86 |
Misty,
Fi draguta pina la capat si da-mi si mie denumirile ingredientelor cum se numesc ele aici ca altfel risc sa fac cine stie ce minune.Multumesc frumos. -------------------- - |
|
|
8 Jun 2003, 09:26 PM
Mesaj
#8
|
|
blue-eyed dreamer Grup: Moderator Mesaje: 1.367 Inscris: 14 April 03 Din: Cluj / Bucuresti Forumist Nr.: 192 |
Iubesc micii!
Daca e sa fie o intalnire forumistica as propune ca ea sa aiba loc "la un mic si-o bere". Ar fi ceva inedit. Dar sa revin la topic. Nu stiu cum se prepara micii si sincer nu ma prea intereseaza deoarece nu ma prea vad preparandu-mi-i singur. Singurul loc in care mananc mici in zona mea e Cabana Buru de pe Valea Ariesului. Sunt excelenti. -------------------- "Mai bine o noapte eternă decāt o zi fadă, mai bine obscuritatea decāt o lumină ştearsă" (E. Cioran)
|
|
|
8 Jun 2003, 09:28 PM
Mesaj
#9
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
bdl, unde e "aici"? ca ma facusi sa ma uit sa vad daca nu am facut vreo buba, zic poate nu le-am scris romaneste nu de alta, dar se mai intampla. Trag concluzia ca le vrei in engleza? Scuze, dar zau ca nu stiu unde esti, stiu ca ai zis la prezentari ca "in curand american" dar...Daca gresesc o sa editez mesajul mai tarziu.
Usturoi, sare si piper nu cred ca-s problema. Enibahar este allspice. Coriandru este coriander (cand e praf, si asta se pune la mici) si e cilantro cand e verde (ca patrunjelul) Cimbru e oregano (si ia grecesc, e cel mai bun, adica e ala cu care suntem noi obisnuiti mai bine zis) Boia e paprika, dar nu e decat dulce - daca ai vreun magazin unguresc ai sanse sa gasesti si iute, eu mi-am adus din tara. Mai poti amesteca un pic de paprika dulce cu un pic de chili powder dar sa nu pui prea mult ca strici gustul micilor. Mai bine doar dulce si plusezi la piper. Te-ajuta? -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
8 Jun 2003, 09:50 PM
Mesaj
#10
|
|
Cel Mai Amuzant Forumist Grup: Membri Mesaje: 4.642 Inscris: 15 March 03 Din: Unde e cald si bine Forumist Nr.: 86 |
Ajuta f mult, da carnea sub ce denumire se gaseste?Sau e buna aia obisnuita de porc? Ai zis ceva de ceafa, cum se numeste aici ceafa porcului si a vacii?
-------------------- - |
|
|
8 Jun 2003, 10:29 PM
Mesaj
#11
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Ceafa, neck - sau la vita mai poate fi boneless chuck. Ceafa o recunosti de obicei dupa nervurile de grasime mai dese. Eu nu gasesc ceafa de porc la supermarket - trebuie sa ma duc la un macelar sa o cer. Daca vezi ca e carnea prea macra, seu - "suet".
Sau vino la NY si mananci niste mici de mori de placere - de curand s-a deschis a 6-a carciuma romaneasca, 5 din ele la mine in cartier. Chiar ieri am mancat niste mici dementiali -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
8 Jun 2003, 10:48 PM
Mesaj
#12
|
|
Cel Mai Amuzant Forumist Grup: Membri Mesaje: 4.642 Inscris: 15 March 03 Din: Unde e cald si bine Forumist Nr.: 86 |
Am fost de citeva ori dar sincer nu m-am uitat dupa mici.Si parca sint mai buni cind ii maninc in tara.Asa ca ma pastrez pina in vara.
Oricum am retinut esentialul din reteta,jumi-juma ceafa porc si vita,poate un pic de miel, ingredientele alea, frigider, si zbang pe gratar.Si pe urma zbang in stomac.Yummi-yummi. -------------------- - |
|
|
17 Jun 2003, 10:54 PM
Mesaj
#13
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 428 Inscris: 11 March 03 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 65 |
Niste mici foarte buni , pe care i-am tot consumat in ultima vreme se gasesc la terasa numita "La Ruine" . Se afla in spatele Sheriffsului , de la Unirii. Aceasta terasa se intinde intre strazile Gabroveni si Lipscani , deci e paralele cu bulevardul ce duce de la Unirii la Universitate. Intrarea se face d p Lipscani , prima la stanga. Sau de pe Gabroveni.
Micii sunt preparati de un mare bucatar , un tzigan pe nume Fane. Dar cu o maiestrie desavarsita in prepararea micilor. Pretul : 10 000 lei (paine si mustar inclus in pret). Iar Fane este f. de treaba. Mereu vorbesc cu el. Va recomand calduros acest loc si micii de acolo. PS : are si bere la halba. ca doar nu mancam micii pe uscat -------------------- <span style='font-size:8pt;line-height:100%'>It's so easy to laugh. It's so easy to hate.</span>
It takes strength to be gentle and kind. |
|
|
18 Jun 2003, 05:55 AM
Mesaj
#14
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Moshule, esti oribil cu Fane al tau Vreau si eu la Ruine
Acuma insa iti pun o intrebare de baraj (tie si celorlalti): Cine-a auzit de cocosatu'? Care cica e regele micilor Adresa, ceva? ca eu tot ce am gasit e aici: http://www.evenimentulzilei.ro/social/?news_id=29836 Dau o bere-doua-noua cui il descopera pe nea cocosatu' si incearca un mic sa-mi spuna si mie daca e asa de tare. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
18 Jun 2003, 09:23 AM
Mesaj
#15
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.146 Inscris: 13 May 03 Din: Bukale Forumist Nr.: 287 |
hehe .. "La Cocosatu'" e vechi mai.. eu merg acolo de mult timp.
Acum au mai modernizat restaurantul dar se mananca bine, un mic este 14.500 .. destul de mult si nici nu este foarte mare. (cum sunt cei din Beraria Germana ) , dar sunt buni si de asemenea merita devorati si cartofii prajiti de acolo .. care au o forma speciala si sunt f buni. Terasa si restaurantul se afla in baneasa , exact in locul unde intoarce tramvaiul 5. Deci daca iei 5-ul pana la capat sau te tii cu masina dupa el ajungi La cocoshatu , de asemenea langa cocosatu mai e o terasa cu specificul "mici" se numeste La Gil si acolo sunt micii f buni . Hai ca deja mi-am facut pofta singur .. ma opresc aici .. aa si era sa uit astept berea -------------------- Life is a sexually transmitted disease.
|
|
|
18 Jun 2003, 09:28 AM
Mesaj
#16
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Berea o ai, marky
Cand o fi, dar o sa fie - garantat. Multumesc de informatie. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
18 Jun 2003, 09:32 AM
Mesaj
#17
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 428 Inscris: 11 March 03 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 65 |
Mda..desi stiu unde este localul si am si auzit de bunatatea micilor de acolo...nu am fost niciodata. Asta poate si pentru ca este in coltul opus al orasului , fata de unde locuiesc eu.
Pe cocosat il cheama Sandu. Nea Sandu Cocosatu. marky...f. scum 14.500 lei/mic ! -------------------- <span style='font-size:8pt;line-height:100%'>It's so easy to laugh. It's so easy to hate.</span>
It takes strength to be gentle and kind. |
|
|
18 Jun 2003, 10:34 AM
Mesaj
#18
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.146 Inscris: 13 May 03 Din: Bukale Forumist Nr.: 287 |
Misti abia astept !
Mosh .. e intr-adevar scump, dar daca mai totimpul e plin restaurantul... n-ar avea motiv sa scada pretzul .. dar oricum se poate aplica zicala "dai un ban da face" -------------------- Life is a sexually transmitted disease.
|
|
|
19 Jun 2003, 08:15 AM
Mesaj
#19
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 266 Inscris: 12 May 03 Din: Bistrita Forumist Nr.: 284 |
Nu e asa de scump , 14500 , daca e inclusa si pita + mustarul.
Am luat teapa odata , la o terasa cu 10 000 micu , + 3000 pita si mustarul. Plus ca micul era , intr-adevar , mic. |
|
|
19 Jun 2003, 08:32 AM
Mesaj
#20
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.146 Inscris: 13 May 03 Din: Bukale Forumist Nr.: 287 |
nu-s incluse .. e 5mii chifla parca si mushtaru' nu mai tin minte
-------------------- Life is a sexually transmitted disease.
|
|
|
9 Jul 2003, 03:16 PM
Mesaj
#21
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 1 Inscris: 9 July 03 Forumist Nr.: 443 |
Misti!
Am luat reteta de mititei si cred ca ai o gresala la condimente: cimbru este timin (thyme) si nu oregano! In rest sper sa-mi iasa bine! |
|
|
10 Jul 2003, 03:22 AM
Mesaj
#22
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Arne, mea culpa, asa este. Desi ca e una, ca e alta... nu ar fi stricat reteta.
-------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
(Auggie) |
22 Aug 2003, 07:33 AM
Mesaj
#23
|
Guests |
buna dimineata , am si eu o reteta mica de mititei
---------------------------------------------------------- Bucuresti, la 16 Iunie 192..(0,1,?) Onorate Domnule Ofiter! Pentru caci fiecare vizita a Domniei voastre, ca si cu 20 ani īn urma cele ale tatalui Domniei voastre, dinpreuna cu cinstitul Conu Iancu Caragiale este, pe līnga onoare, si un deosebit eveniment pentru localul nostru, vroiesc sa dau la rīndu-mi dovada de cavalerism, īmpartasindu-va la dorinta onoratei Dumneavoastra sotii, Domna Mariuta Baciu, retetariul de preparare ai mititeilor nostri, care, dupa cum bine stitti sunt cei mai laudati din tot Bucurestiul. Astfel dau dovada de īncredere īn Domnia voastra spre a nu trada nicidecum secretul deliciosilor nostri mititei, secret pe care la rīndul meu l-am primit de la marele Maestru Gastronom D-l Tica Preoteanu, antemergatoriul meu la conducerea bucatariei Carului. Adresez aceieasi rugaciune si onoratei Dumneavoastra sotii, Doamnei Mariuta, celei mai desavīrsite amfitrioane pe care sunt bucuros sa o fi cunoscut. Perfectiunea seratelor de cina din casa Domniilor voastre, la care, multumesc lui Dumnezeu, am fost poftit, mi-au determinat hotarīrea sa va divulg taina celui mai de pret preparat culinar care ne cinsteste numele īn capitala, īn tara īntreaga si īn strainatate. Mititeii sunt un produs culinar din carne de vita, īn stare finita de sapte pāna la opt centimetri si la o grosime de cam trei centimetri, ce se servesc ori ca o gustare īntre mese la o halba de bere, ori ca entrée, ori ca fel de mīncare de sine statatoru. Ei īsi au originea īn Balkan, provenind din Serbia, dar se īntīlnesc si īn Grecia si Turcia, de unde au fost preluati de bucataria romāneasca. Cum le spune si numele, sunt niste rulouri mici, fiind si numiti astfel: mici, īn Regat, din carne cu mirodenii, avīnd menirea sa īncānte gustul mesenilor. Se servesc numai proaspat prajiti pe gratar de jar, fie cu tacām, ori la scobitoare sub forma de gustare. Se ia carnita de vaca de la gīt, fara a se īndeparta grasimea si se da de doua ori prin masina, pentru a se marunti cīt mai bine si cīt mai uniform. Daca va fi carnea prea slaba, se va adauga ceva seu de vaca sau din lipsa acestuia chiar de oaie, ca la 100 pāna la 150 de gramme pe fiecare kilogramm cīntarit de carne. Nu se va lua īn nici und caz slaninuta, costita sau carne de porc, care nu fac decīt sa strice gustul si sa ia din minunata savoarelor a mititeilor. Se fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500 gramme de oase la fiece kilogramm de carne. Se pregatesc pentru fiecare kilogramm de carne mirodenii si condimente dupa cum urmeaza: 8 gramme de piper proaspat pisat marunt 12 gramme de cimbru uscat cāt mai proaspat pisat marunt 4 gramme de enibahar pisat marunt 2 gramme de coriandru pisat marunt 2 gramme de chimion turcesc pisat marunt 1 gramm de anis stelat pisat marunt 8 gramme de bicarbonat de sodiu 1 lingurita de zeama de lamāie 1 lingura de untdelemn 1 capatāna buna de usturoi aromat si nu din cel iute La cantitati mai mari de cinci kilogramme, se va aduga pentru fiecare alte cinci kilogramme de carne, cīte o masura mai mult din mirodeniile pomenite. Se framānta carnea īntr-un vas pe masura timp de un ceas, adaugānd la īnceput bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeama de lamāie. Jumatate din zeama de oase si toate celelalte condimente, afara de usturoi, se adauga treptat, uniform si putin cāte putin. Amestecul se acopera si se da la ghetar o zi si o noapte, dupa care se scoate, se lasa cāteva ceasuri la dezmortit si se mai framānta o data pret de o jumatate de ceas cu restul de zeama de oase dezmortita. Se face un mujdei de usturoi cu apa calduta dintr-o capatāna pentru fiecare kilogramm de carne, care se lasa la tras o jumatate de ceas. Se stroarce mujdeiul de usturoi īntr-un tifon, se adauga sucul de mujdei si se mai framānta odata amestecul pret de un sfert de ceas. Se da din nou la ghetar pāna a doua zi. Pret de trei ceasuri īnainte de a fi prajiti si serviti mititeii, se scoate amestecul de la ghetar, pentru a se īncalzi si muia; dupa trei ceasuri sau cīnd s-a dezmortit amestecul, se formeaza mititeii ca de de un deget mare lungime si ca de doua degete grosime, se ung cu untdelemn pe toate partile si la capete si se lasa sa stea la zvāntat un ceas. Se prajesc pe jar iute de lemne sau carbune, ungāndu-se din cānd īn cānd cu mujdei, asa ca sa prinda o crusta rumena de jur īmprejur. Gratargii nostri īntorc fiecare mititel doar de trei ori pīna este prajit. La prajit mititeii vor scadea putin, de unde si denumirea lor, sau cea de mici. Nu se lasa sa se patrunda, ca sa nu se usuce sucul care contine savoarea condimentelor. Daca se prajesc la foc prea mic, mititeii scad prea tare, se usuca, lapada tot sucul aromat si devin seci. Se servesc alaturi de chifle proaspete ori felii de franzela, cu Mutard de Dijon sau mustar picant si aromat, dupa preferinta si cu sare si ciusca. Doar si numai asa veti optine mititei savurosi cum se zice ca numai la noi sunt. Cunosc multi din asa numitii gastronomi prin birturi si bodegi mai ales prin mahalale, care din nestiinta ori din spirit de falsa economie īnmultesc aluatul de mititei cu alte soiouri de carne de porc, cal ori oaie. Afara ca scad mai putin la prajit decīt ca cei de carne de vaca, nu au pe departea gustul si savoarea mititeilor adevarati. O greseala mare mai este si zgīrcenia la condimente, mai ales la usturoiu si piperu. Mai cu seama usturoiul este partea dominanta a gustului atāt de specific al mititeilor. Sunt fericit sa dezvalui Doamnei Mariuta acest mic secret, pe care stiu ca nu īl va da mai dparte, asa cum nici eu nu-l voi dezvalui decīt urmasului meu Maitre Cuisiner cīnd īmi va lua locul la Caru cu Bere! Mititeii preparati de Dīnsa sunt extrem de gustosi, dar simtul meu gustativ mi-a dezvaluit imediat lipsa coriandrului, a anisului stelat si al chimionului turcesc. Cu aceste mirodenii, mititeii Doamnei Mariuta vor fi inegalabili! Va astept luna viitoare cīnd va īntoarceti cu regimentul din manevre, dimpreuna cu Domnii Ofiteri Dinu si Vatache spre a savura o tava de mititei si cāteva halbe īmpreuna! Dorindu-va sanatate, voie buna si noroc, va rog a-i transmite umile sarutari de mīini Doamnei Mariuta, cea mai desavīrsita gospodina si Doamna din īnalta societate! Dumnezeu sa va ajute! Cu respect si devotiune, al Dumneavoastra (indescifrabil) |
|
|
22 Aug 2003, 07:40 AM
Mesaj
#24
|
|||
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Auggie, ce incatator! merci mult de reteta!! e asemanatoare cu reteta mea in mare parte vad.
Si plus ca, am descoperit se pare de ce ii ies lui Sorin micii prea mici
Sorin, ai citit asta? -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
||
|
|||
(Auggie) |
22 Aug 2003, 09:56 AM
Mesaj
#25
|
Guests |
si ca tot veni vorba de mici din Bucuresti, incercati la Gill alaturi de Cocosatu' sint foarte buni si numai 14k lei bucata mustarul si piinea incluse
|
|
|
22 Aug 2003, 12:59 PM
Mesaj
#26
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.344 Inscris: 8 March 03 Forumist Nr.: 41 |
Jos palaria Auggie Nu pute-ai sa vi si tu mai devreme, asa ca na-si fi chinuito pe Misti
Am sa incerc reteta ta, dar pana la proba contrarie Micii lui Misti sant cei mai buni ( i-am incercat reteta de doua ori si inca mai am ceva la congelator) Brovooooo Auggie Sorin. ps. in prostia mea de oltean, am uitat sa-ti urez: Bine ai venit printre noi Acest topic a fost editat de SORIN: 22 Aug 2003, 01:00 PM -------------------- When you have to shoot, shoot, don't talk.
Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii. |
|
|
22 Aug 2003, 03:04 PM
Mesaj
#27
|
|
Domnitor Grup: EmailInvalid Mesaje: 1.533 Inscris: 18 March 03 Forumist Nr.: 93 |
Auggie, daca nu-mi spui ce este "anis stelat" fac crima !!! Numai cat am citit, si am inceput sa mestec in gol fantome de usturoi... cu aroma de vaca... putin picant ... Oh, de unde a aparut balta asta sub scaunul meu ??
Welcome to the club, Auggie ! |
|
|
22 Aug 2003, 03:20 PM
Mesaj
#28
|
|
Domnitor Grup: EmailInvalid Mesaje: 1.533 Inscris: 18 March 03 Forumist Nr.: 93 |
Ah, apropo, Sorine, micii fa-i grosi, cam triplu de cat ii vezi tu la terase. O data pt ca scad, si o data pt ca daca sint mai grosi, le ramane suc mai mult, ceea ce ii da o savoare...
|
|
|
22 Aug 2003, 10:49 PM
Mesaj
#29
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Cain, dar eu nu i-am spus sa-i faca mai mari? se poate insa ca nu a fost gratarul incins bine. Sorine, stii cum sa incerci gratarul? pui palma la 10 cm de el, si daca nu poti s-o tii acolo nici o secunda, e incins bine.
Anis stelat e asta: http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/engl/index.html -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
22 Aug 2003, 11:03 PM
Mesaj
#30
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.344 Inscris: 8 March 03 Forumist Nr.: 41 |
Dragi Misti, Auggie si Cain ...inainte sa pun micii pe gratar data viitoare, am sa deschid o sticla de vin in Cinstea voastra Va pup. Sorin. -------------------- When you have to shoot, shoot, don't talk.
Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii. |
|
|
26 Aug 2003, 03:46 PM
Mesaj
#31
|
|
Domnitor Grup: EmailInvalid Mesaje: 1.533 Inscris: 18 March 03 Forumist Nr.: 93 |
Misti, e asta: Illicium verum ... Dar, totusi, in romana din zilele noastre, nu are si alta denumire? O sa il cau, dar nu cred ca gasesc pe undeva...
|
|
|
26 Aug 2003, 06:42 PM
Mesaj
#32
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Eu zic ca-l gasesti la supermarket (ia sa te uiti la Mega-Image) unde-s condimentele. Daca nu-l gasesti, eu zic ca nu e o tragedie, or sa fie micii buni si fara.
Fructus Anisi stellati Italian Anice stellato Romana Anis stelat? - daca te uiti pe pliculet o sa-l recunosti. Acest topic a fost editat de Mistinguett: 26 Aug 2003, 06:43 PM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
17 Sep 2003, 10:51 PM
Mesaj
#33
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 144 Inscris: 17 September 03 Forumist Nr.: 786 |
Sunt prea meserias la mititei ca sa mai vorbesc despre asa ceva. Vreau sa adaug totusi ceva. Micii se ruleaza in mana. De obicei femeile ii ruleaza cel mai bine Si stiti ce am observat ? Niciodata doua femei nu fac mititeii la fel de mari. Daca sunteti cuminti, va spun si de ce.
Acest topic a fost editat de Mistinguett: 19 Sep 2003, 09:47 AM -------------------- Curajul nu-i al aceluia caruia nu-i este frica(acela este un nebun), ci al aceluia care poate sa-si domine frica.
Am zis !!! |
|
|
28 Jul 2004, 03:31 PM
Mesaj
#34
|
|||
Haiduc Grup: Musterii Mesaje: 77 Inscris: 5 July 04 Forumist Nr.: 4.011 |
|
||
|
|||
28 Jul 2004, 03:41 PM
Mesaj
#35
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 382 Inscris: 14 May 03 Forumist Nr.: 298 |
abia astept sa maninc mici!!!! N-am mai mincat de doi ani, asa ca m-am gindit : ce sa mai alerg pe la locatiile de care ziceti voi aici, si-asa nu stiu Bucurestiul si oricum am uitat gustul micilor, asa ca am sa intru in prima terasa cu mici si-i halesc acolo, sperind ca vor fi buni!
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 07:31 AM |