Ce Mancam De Pasti? |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Ce Mancam De Pasti? |
8 Apr 2004, 11:23 AM
Mesaj
#1
|
|
Haiduc Grup: Musterii Mesaje: 56 Inscris: 9 January 04 Forumist Nr.: 1.755 |
Ce pregatiti special pentru masa festiva de pasti?
|
|
|
8 Apr 2004, 11:49 AM
Mesaj
#2
|
|
Vesnicul indragostit Grup: Membri Mesaje: 1.055 Inscris: 5 February 04 Forumist Nr.: 2.102 |
Pana acum am fost super innebunit dupa carnea de miel sau de ied in sos rosu cu vin. Anul asta insa am vazut cum erau omorati niste miei si cred ca o sa renunt de acum incolo sa mai mananc friptura de miel.
-------------------- I was nauseous and tingly all over. I was either in love or I had smallpox.
~ Woody Allen |
|
|
8 Apr 2004, 11:50 AM
Mesaj
#3
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Anul acesta o sa faca mama mea pregatirile; insa anul trecut, de sarbatorile Sfintelor Paste au fost la noi pe masa atit felurile traditionale romanesti (drob,friptura de miel la tava, friptura de miel la tigaie, pasca,oua rosii,cozonac, ciorba de miel,costita de miel la gratar) si citeva "echivalente "elene- "magiriţa" (a carei reteta am vazut-o publicata de Radu Anton Roman, desi eu o pregatesc nitel altfel, care este un fel de drob...lichid,insa teribil de gustos), pita me arni... din pacate n-am putut face si "kokoreţi".Oricum, i-am tras o munca zdravana!
Asa ca anul acesta va fi unul pur romanesc. Acest topic a fost editat de Diana-Maria: 8 Apr 2004, 11:53 AM -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
Promo Contextual |
8 Apr 2004, 11:50 AM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
8 Apr 2004, 12:20 PM
Mesaj
#4
|
|
[Ileana] Grup: Membri Mesaje: 963 Inscris: 19 November 03 Din: Cuba Forumist Nr.: 1.242 |
Miel, miel si iarasi miel, iubesc carnea de miel
-------------------- Power is the ultimate aphrodisiac ! - Henry Kissinger
|
|
|
8 Apr 2004, 12:27 PM
Mesaj
#5
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Si eu. Si ma innebunesc dupa ouale rosii, fierte moi, cu "garnitura" de cozonac pufos cu multa,multa nuca si cacao !
-------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
8 Apr 2004, 01:54 PM
Mesaj
#6
|
|
Haiduc Grup: Musterii Mesaje: 56 Inscris: 9 January 04 Forumist Nr.: 1.755 |
mmmmmmmmmmhhhhhhhhhhhhhhhhhh
imi lasa gura apa, citind cate feluri minunate de mancaruri enumerati. tot asa mai departe.:-) |
|
|
8 Apr 2004, 02:16 PM
Mesaj
#7
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 428 Inscris: 14 March 04 Forumist Nr.: 2.584 |
Diana un ingeras mi-a soptit ca esti experta cu ciorba de burta
Poate asa de Paste daca mai faci sa te gandesti si la mine -------------------- Greu la deal cu boii mici!
|
|
|
8 Apr 2004, 03:59 PM
Mesaj
#8
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
De Paste ciorba de burta?
Nuuu... Ciorba de mielut, verde, vie, plina de seva si de primavara, cu gust de viata noua... Aceea e ciorba pentru Paste, de mielut! Mai Leon, "ingerasul " are doua picioare cumva?! Acest topic a fost editat de Diana-Maria: 8 Apr 2004, 04:00 PM -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
8 Apr 2004, 04:43 PM
Mesaj
#9
|
|||
Vornic Grup: Membri Mesaje: 282 Inscris: 21 January 04 Forumist Nr.: 1.914 |
oare ce ai vrut sa spui? cum sa iubesti o carne?..fie ea chiar de miel chiar sa iubesti carnea care o mananci nu am mai auzit!?!!! -------------------- Tot ce se intampla are un scop.
Multumesc Dumnezeului meu ca exist. |
||
|
|||
8 Apr 2004, 04:52 PM
Mesaj
#10
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Adica ii place foarte mult... eu asta am inteles.
Iar carnea de miel, daca e bine pregatita, chiar ca te face sa o iubesti! Si pe cel/cea care a pregatit-o! Acest topic a fost editat de Diana-Maria: 8 Apr 2004, 04:54 PM -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
8 Apr 2004, 06:32 PM
Mesaj
#11
|
|
Haiduc Grup: Musterii Mesaje: 56 Inscris: 9 January 04 Forumist Nr.: 1.755 |
abea astept sa mananc o friptura de miel cu sos si legume
mmmmmmmmmmmmhhhhhh |
|
|
8 Apr 2004, 07:04 PM
Mesaj
#12
|
|||
[Ileana] Grup: Membri Mesaje: 963 Inscris: 19 November 03 Din: Cuba Forumist Nr.: 1.242 |
Da, Blanca o iubesc, oare nu ma iubeste si ea pe mine? Na hai ca nu am vrut sa fiu offtopic Am vrut sa zic ca imi place mult, da vad ca Diana a inteles ce am vrut sa zic Acest topic a fost editat de Smarandita: 8 Apr 2004, 07:06 PM -------------------- Power is the ultimate aphrodisiac ! - Henry Kissinger
|
||
|
|||
19 Mar 2005, 07:57 PM
Mesaj
#13
|
|
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
La noi saptamana viitoate sunt Pastile si m-am gandit sa va zic cum fac eu friptura de miel.
Deci cu o zi inainte am una bucata pulpa de miel pe care o pun intr-un vas si o acoper cu vin rosu jumate, apa jumate, niste frunze de dafin , un morcove taiat bucati , o ceapa mare, vreo doi , trei catei de usturoi. A doua zi se scoate carnea din marinata si se codimenteaza .Se pune intr-un vas ( eu am unul din acela de ceramica cu capac) vreo patru felii de costita afumata taiata subtiri si patru linguri de ceapa taiata in feliute.Peste se pune carnea , peste carne iar felii de costita si la fel ceapa.Se toarna peste 1/8 L vin rosu .Se inchide oala si se da la cuptor vreo trei ore. Cand e gata se scoate carnea si din sosul ramas se face ... sosul. Adica se strecoara sosul ramas si se adauga 1/4 L supa de carne , se fierbe putin si cu 4 linguri de amidon alimentar se ingroase.Se mai fierbe un pic si se adauga 8 linguri de frisca lichida (desigur neindulcita ) si 4 linguri de vin rosu. Alegeti un vin rosu de calitate la pregatit din care puteti sa si beti in timpul mesei. Pofta buna ! Cei care au mancat la mine asa ceva s-au indragostit cu adevarat de friptura mea . -------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
|
|
20 Mar 2005, 01:02 AM
Mesaj
#14
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 925 Inscris: 24 May 04 Din: Bucale Forumist Nr.: 3.623 |
sa fiu oare singura careia nu ii place carnea de miel? de fapt nu o suport. mananc in schimb drob....ala e foarte bun, sa fie cu multa verdeata....
si mai imi e pofta de oua rosii cu sare si piper.... din punctul asta de vedere abia astept sa vina Pastele....anul asta cred ca o sa ma prinda pe undeva pe la munte....poate un gratar....eu sunt mai ciudata din punctul asta de vedere. de Paste mananc pui. G. -------------------- Nu refuza niciodata placerea doar pentru ca iti este frica de ceea ce ar putea spune ceilalti despre tine...
|
|
|
20 Mar 2005, 02:54 AM
Mesaj
#15
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Oiski-Poiski, o sa trec reteta asta in Cartea de Bucate a Hanului si categoric o fac de Paste, chiar cautam ceva nou de facut cu miel.
Dar am o intrebare (2) - cum masori tu 4 linguri de ceapa taiata felii? si daca e la cuptor acoperita tot timpul friptura, nu prinde coaja, nu? Doar ca n-o sa pun amidon, nu gatesc cu amidon. Asta o sa fac de Paste deci, plus oua, poate drob daca am timp sa ajung la greci sa iau maruntaie. E devreme insa pentru planuri. Gabitza, s-ar putea in timp sa inceapa sa-ti placa mielul. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
20 Mar 2005, 08:13 AM
Mesaj
#16
|
|
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
Misti, asta cu patru linguri o las la traducerea libera a bucatarilor .Sincera sa fiu eu am pus cam cat am crezut eu ca-mi place .Iar costita trebe sa fie felii deci nu bucatele mici, cu care practic se imbraca carnea .
Eu am o oala din aia de lut sau cum ii zice (aici se numeste Römertopf) cu capac.Se tine in apa rece cam un sfert de ora apoi se scruge de apa , se pune in ea ce se pune , se aseaza capacul si apoi se da la cuptorul rece si apoi se potriveste temperatura. In felul acesta nu-mi trebuie ulei si alte unsori doar vinul (la friptura aceasta) si ce lasa carnea restul face oala. Carnea s-a facut asa de moale .... Cine vrea putina coaja trebuie sa ridice capacul cu vreun sfert de ora inainte de a fi scoasa de la cuptor. Daca nu ma insel se gasesc si in RO astfel de oale. Daca nu pui amidon cu ce ingrosi sosul ? Cu faina ? -------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
|
|
20 Mar 2005, 02:02 PM
Mesaj
#17
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Gabitzo, nu esti singura Nici eu nu suport carnea de miel Pana acum vreo 2 ani in fiecare duminica de Paste mancam friptura de curcan, cozonac cumparat si oua fierte. Dar de cand s-a saturat bunica sa se chinuie cu puii de curca, lipseste si curcanul.. Anul asta nu stiu ce-o sa mananc dar sigur nu va fi ceva traditional Probabil conserva de peste..
|
|
|
20 Mar 2005, 02:14 PM
Mesaj
#18
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 925 Inscris: 24 May 04 Din: Bucale Forumist Nr.: 3.623 |
ooo, serenity, ce pofta mi-ai facut de curcan. e carnea mea favorita. mielul nu imi place tocmai pentru ca are acel gust specific de "miel", gust care nu se duce oricat ar sta la marinat.
anul asta voi manca ce am mancat si anul trecut: oua rosii, drob, chiar si ciorba imi place...si o sa incingem un gratar mare cu mici din aia buni si cu pulpe de pui. anul trecut am fost la munte si ne-am nimerit foarte bine pentru ca nici unul dintre noi nu manca miel. G. -------------------- Nu refuza niciodata placerea doar pentru ca iti este frica de ceea ce ar putea spune ceilalti despre tine...
|
|
|
20 Mar 2005, 07:19 PM
Mesaj
#19
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Gabitza, exact cum am banuit - mielul care are gust e prea batran, e deja oaie. Asta vine de la comerciantii care vor sa fie cat mai greu ca sa faca mai multi bani per capita de animal. Daca ai ocazia sa mananci miel adevarat, incearca-l si garantez ca n-o sa-ti para rau.
Scuze Oiski-P, am uitat sa-ti raspund Nu ingros nici cu faina decat daca e absolut necesar, daca nici scazut nu are consistenta. Aici poate ca as pasa un pic din ceapa aia cand strecor sosul. Ceapa, daca pui si sub si deasupra, eu m-as baga la vreo 2 cepe, ca-mi place ceapa. Dar cu costita de dedesubt ce faci? se pierde? Acest topic a fost editat de Mistinguett: 20 Mar 2005, 11:59 PM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
20 Mar 2005, 08:01 PM
Mesaj
#20
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.276 Inscris: 29 August 04 Din: Ph Forumist Nr.: 4.358 |
Eu o sa ma axez doar pe oua rosii...
-------------------- Intre fericire si vis , melancolie si taina , infinit si singuratate exista raul
|
|
|
23 Mar 2005, 08:05 PM
Mesaj
#21
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 925 Inscris: 24 May 04 Din: Bucale Forumist Nr.: 3.623 |
Misti: tatal meu avea grija in fiecare an sa aduca acasa miel...nu era din cel cumparat din comert, ci adusi de la prieteni de-ai lui care aveau ferme. se excludea sa ii dea un "produs" de proasta calitate. dar carnea de miel are un gust specific, asa cum are si oaia, si berbecul. exact acest gust nu imi place. foarte rar mananc pastrama de berbec sau de oaie.
asa ca de miel ma las pagubasa. am incercat, sa mor impacata, dar nu este de mine. prefer oricand un copan suculent de pui, un gratar de porc sau peste.... G. -------------------- Nu refuza niciodata placerea doar pentru ca iti este frica de ceea ce ar putea spune ceilalti despre tine...
|
|
|
31 Mar 2005, 02:56 AM
Mesaj
#22
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Sa o luam cu inceputul.
Un miel bun are intre 9 si 12 kilograme. Ce trece de greutatea aceasta se numeste cirlan. Cind cumparati mielul,uitati-va la dinti. Zicala ,,Calul de dar nu se cauta la dinti" nu se numara, e vorba de miel si il platiti... exceptie face mielul de dar. ... Lasind prostiile de-o parte, recomandat e sa fie miel de lapte. Daca dintii mielulului sint verzi e clar ca animalutul a pascut. Acelasi lucru se poate observa la stomacul mielului, daca nu e eviscerat. Ca sa nu fiu offff... Friptura de miel, ciorba de miel romaneasca (care e musai sa fie verde, nu se pun rosii si nici bulion), ciorba de miel greceasca , drob, cozonac, oua rosii . Adica o masa cu papa traditionala. Nu marinez mielul. Imi place teribil exact gustul pe care il are (cred ca mi se trage de la stramosii ciobani ! ) chit ca pica destul de greu la stomac. Acest topic a fost editat de Diana-Maria: 31 Mar 2005, 03:03 AM -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
31 Mar 2005, 10:53 AM
Mesaj
#23
|
|||
Dregator Grup: Membri Mesaje: 732 Inscris: 24 April 04 Forumist Nr.: 3.238 |
me too! ... carne nu mananc, cozonac nu-mi place.. ce altceva imi puteti oferi? -------------------- Am adunat cuvintele si acum suflu peste ele... ca intr-o papadie.
|
||
|
|||
31 Mar 2005, 11:11 AM
Mesaj
#24
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Neshte apa milenara ! Sa se balaceasca ouale in ea !
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
31 Mar 2005, 11:50 AM
Mesaj
#25
|
|
forumistul sahist - cel mai pasionat forumist Grup: Moderator Mesaje: 3.308 Inscris: 26 January 04 Din: Bucuresti / Braila Forumist Nr.: 1.995 |
Eu o sa mananc friptura de iepure in sange.
Acest topic a fost editat de Marcus: 31 Mar 2005, 11:52 AM -------------------- * * * Nu lãsa visele sã piarã, pentru cã dacã visele mor, viaþa nu este decât o pasãre cu aripi rupte care nu mai poate sã zboare! (Langston Hughes) * * *
Turneul de Sah HanuAncutei 2012 |
|
|
31 Mar 2005, 12:46 PM
Mesaj
#26
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.492 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Eu am in intentie sa pap drob de miel. miam miam. problemu' este ca n-am mai facut asa ceva pana acum, asa ca am nevoie disperata de o reteta fenomenala . Cine ma indruma?
-------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
31 Mar 2005, 12:49 PM
Mesaj
#27
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 567 Inscris: 5 January 04 Forumist Nr.: 1.705 |
tochitura cu mamaliguta
salata bouef sarmalute |
|
|
31 Mar 2005, 01:57 PM
Mesaj
#28
|
|
Eternul Visator Grup: Membri Mesaje: 1.405 Inscris: 5 November 03 Din: arad Forumist Nr.: 1.137 |
Cozonac
Oua rosii Sunca fiarta Ciocolata -------------------- unu si cu unu fac 2
|
|
|
3 Apr 2005, 07:37 PM
Mesaj
#29
|
|
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
Misti, scuze ca nu am vazut ca ai raspuns.
Costita aia se pune langa friptura pe tava la urma.Ca daca am facut-o in oala aia de lut nu s-a fript de tot ca sa dispara . -------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
|
|
3 Apr 2005, 11:23 PM
Mesaj
#30
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Am inteles, Oiski-Poiski.
Nushi, pot sa-ti zic cum fac eu drobul. Eu zic ca e fenomenal , dar stii ca e chestie de gust. Deci, cam 1 kg de organe le fierb pana intra furculita in ele usor (fierb repede, incearca dupa cateva minute de fiert), le scot, le las sa se racoreasca si le tai bucatele - aici e dupa gust, cat de mici le vrei. Una lume prefera sa le dea prin masina de tocat, mie imi plac mai bucatele, sa le simt. Dupa taiere, le prajesc usor (sa nu se usuce/arda) cu doar o lingura de ulei. Calesc o ceapa mica pana se face transparenta (nu cred ca e traditional, dar imi place dulceata ei in drob). Tai cateva (mai multe) fire de ceapa verde feliute cat se poate de subtiri si cate o legatura de patrunjel si marar. Pun totul cu maruntaiele, adaug un ou crud si sare si piper dupa gust. Daca ti se pare uscata compozitia, pune 2-3 linguri de apa rece sau mai pune un ou daca nu l-ar face prea apos. Imi place sa-l fac invelit in prapure, si daca am, pun prapurele intr-o forma de cozonac (marginile lui sa atarne pe langa forma) dupa ce a fost tinut in apa rece cam o ora. Torn compozitia in forma, invelesc in prapure si dau la cuptor mediu pana se aureste frumos prapurele. Daca n-ai prapure poti sa-l invelesti in aluat fraged, sau poti sa-l faci si neinvelit. Una lume pune si ou fiert intreg in compozitie, da bine cand tai felii. Eu nu pun la asta de paste pentru ca mananc destule oua fierte pe langa. Acest topic a fost editat de Mistinguett: 3 Apr 2005, 11:25 PM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
4 Apr 2005, 11:56 AM
Mesaj
#31
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.492 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Misti, multumesc mult de tot, chiar suna fenomenal .
O nelamurire am, maruntaiele astea in ce constau si de unde sa le iau? -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
4 Apr 2005, 01:07 PM
Mesaj
#32
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Bre,Nushi !Ma uimesti! Cum adica nu stii ce-i aia maruntaie ?Organe ,bre .De la macelarie le iei -rinichi,plamini,ficat ,poti pune si nitica carnitza simpla ,adica daca cumperi miel cu organe cu tot poti pune carnita de calitate inferioara ,adica nu pulpa ca din aia se face fripturica.Prapurele e diafragma animalului.
Secretul drobului consta -dupa parerea mea -in a pune cit mai multa verdeatza -ceapa verde ,usturoi tot verde ,mult patrunjel si marar ,altfel iese sec si innecacios . Si oua mai multe sa se lege (nu unu ca e putin!) -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
4 Apr 2005, 01:41 PM
Mesaj
#33
|
|||
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.492 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Hihihi, stiu ce e alea maruntaie - adica organe. da' nu stiam care anume se pun la drob . Tu zici rinichi,plamini,ficat. mai sunt inima, splina. Nu stiam care anume . Acuma stiu, tks . La macelarie zici? oook... -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
||
|
|||
4 Apr 2005, 10:31 PM
Mesaj
#34
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Drob fara intestine?!
La drobul de miel se pun si intestinele mielului, bine curatate si spalate. Intestinele si se fierb si ele impreuna cu celelalte organe, se taie ,,taietei" de citiva centimentri si se amesteca. Iar intestinele in ciorba de miel sint pur si simplu delicioase. -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
4 Apr 2005, 10:38 PM
Mesaj
#35
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Nushi, vorbeste cu macelarul din timp pentru organe daca vezi ca nu le are la vanzare. Daca ai vreo comunitate de greci pe la tine, cel mai sigur le gasesti la un macelar de-al lor.
Diana-Maria, din mosi stramosi n-am auzit de intestine la drob. O fi, nu zic, dar la romani nu prea am auzit, e chestie greceasca? (eu ma topesc dupa koukouretsi) sau regionalism? -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 27 September 2024 - 06:12 PM |