HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

18 Pagini V  < 1 2 3 4 > »   
Closed TopicStart new topic
> Homosexualitatea In Ziua De Azi, Homosexualitatea in ziua de azi
Nana Floare
mesaj 12 Nov 2003, 10:46 PM
Mesaj #36


Debutul Fulminant
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 2.165
Inscris: 12 September 03
Forumist Nr.: 757



Secundo, mesajul tau initial a starnit anumite reactii pe buna dreptate. In mesaj, ai dat dovada de doua chestii...

1. lipsa de empatie (In Romania nu e deloc usor sa fi gay si ai o mare problema prin asta. A reprosa cuiva ca e prea self-conscious pt. ca e gay e o dovada ca nu ai inteles prea multe despre ce inseamna sa devii gay. Chiar imi aduc aminte de un studiu in care americanii gay isi exprimau sentimentele vis-a-vis de reactia prietenilor straight atunci cand li s-au confesat ca sunt gay: marea majoritate au fost neplacut surprinsi cand, in loc de ceva semne afective de suport, au primit raspunsuri de genul: "Si de ce crezi ca ma intereseaza pe mine ca esti gay?" SAU "Nu ma deranjeaza. Treaba ta" SAU "Sa fii sanatos!" SAU "Dar te-a intrebat cineva ce faci in dormitor?" SAU "Si? Ce-i cu asta?"...sper ca iti dai seama unde bat).

2. lipsa de delicatete: cand vrei sa ajuti pe cineva cu o vorba in nici un caz nu folosesti "Care e problema ta?". Ca si englezescul "What's your problem?", intrebarea asta este de obicei un semn ca il consideri dereglat pe cel pe care aparent te oferi sa il ajuti.

Sunt sigur ca nu ai avut intentiile astea, dar asta ma tem ca a iesit...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 12 Nov 2003, 11:18 PM
Mesaj #37


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



@ secunda: mereu zic "nu e ce spui, ci cum o spui"...

@ Nicodim: inteleg problemele prin care trece o persoana gay. Dar in acelasi timp, nu inteleg de ce problemele astea trebuiesc afisate atata timp cat intr-o relatie inter-umana nu vine vorba de sex sau orientare sexuala. Intelegi ce vreau sa spun? Poate ca ar trebui sa existe un cod de maniere elegante pentru gay, care sa stipuleze:

1. Nu-ti declara orientarea sexuala daca nu e cazul
2. Nu te da la o persoana de acelasi sex pana nu esti sigur de orientarea sexuala a acestuia
si 3. cand afli ca orientarea sexuala a persoanei in care esti interesat/a nu corespunde cu a ta, nu incerca sa il/o convingi sa si-o schimbe... laugh.gif

Or mai fi, dar astea mi-au venit acum in minte. Si asta o spun tocmai pentru ca am atatia prieteni gay si i-am vazut "in actiune". Si iti dau exemplu pe sotul meu - care avea (sau are, mai corect spus) o atitudine neutra fata de gay, dar s-a intamplat sa primeasca avansuri (si inca insistente, dar din fericire nu de la prietenii mei - caci ce prieteni mi-ar fi atunci?) si nu reactioneaza prea... elegant. Si e de inteles, nu? Sau nu? Si e si de inteles ca dupa cateva intamplari de genul asta, un heterosexual incepe sa isi schimbe atitudinea fata de gay si devine usor-usor homofob, nu? Sau nu? wink.gif


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 12 Nov 2003, 11:31 PM
Mesaj #38


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



Mistinguett

Ai perfecta dreptate.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 12 Nov 2003, 11:31 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
fiatlux
mesaj 13 Nov 2003, 12:29 AM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.347
Inscris: 8 October 03
Forumist Nr.: 944



Stimate GaiGuy, multumesc ptr raspunsuri;am dedus ca esti dispus la o "dezbatere" pe care eu o consider,ptr mine cel putin,utila ,atata timp cat informatii despre voi am aflat doar de prin mass media (gen barfe,discutii si alte susanele;eventual la modul :"si xlescu este homo!!). Cu alte cuvinte, raspunzand si la intrebarea ta initiala, nu am cunoscut o astfel de persoana sau nu am stiut ca este.
Concluzionand, la raspunsurile pe care mi le-ai dat, as spune ca ai o atitudine fatalista sau e o prejudecata !?De ce nu accepti ,ca intr-o viata de om pot exista zeci de "poteci", de situatii,de conjuncturi!De ce dai verdicte asupra unui destin pe care nimeni nu si-l poate prevedea!De ce refuzi din start alternativele! Nu cred in determinismul genetic decat in masura in care el da niste tare fizice!Ceea ce spui tu ca tine de imaginatie si nevoi ,sunt convinsa ,ca poate fi diversificat! Cu conditia sa existe vointa iesirii din aceasta ..autosechestrare!Siguranta cu care declari "nu am indoieli" recunosc ca ma intriga!!
Probabil ca relatiile dintre voi ,la cele platonice ma refer in special, sunt mai rafinate, au spirit ,au substanta! Dintotdeauna am admirat dar si invidiat relatiile de prietenie dintre barbati (mai statornice, mai sigure,mai nesofisticate,mai directe).Romantismul feminin ti se pare siropos,alunecos??
Nu stiu....Tot despicand firul in patru, parca incep sa ma luminez putin ! Deocamdata atat! O seara buna,tuturor!


--------------------
"Când crezi că ai toate răspunsurile, viaţa schimbă toate întrebările." Bob Marley ?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mi_
mesaj 13 Nov 2003, 03:19 AM
Mesaj #40


Vornic
****

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 476
Inscris: 15 August 03
Forumist Nr.: 609



QUOTE (fiatlux @ Nov 12 2003, 11:39 PM)
Nu cred in determinismul genetic decat in masura in care el da niste tare fizice!

Mai informeaza-te. Suntem în 2003, nu veni cu teorii din genetica anilor '50.



Intr-adevar e nostim sa vezi ca unii gândesc ca homosexualii exista doar ca sa le faca lor în ciuda, din teribilism. Dar daca ar fi sa explici pe-ndelete de ce esti heterosexual, nu ai putea explica mare lucru, în afara de "pentru ca asa simt eu".
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nana Floare
mesaj 13 Nov 2003, 04:06 PM
Mesaj #41


Debutul Fulminant
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 2.165
Inscris: 12 September 03
Forumist Nr.: 757



@Misti (& TriRegnum),

Pai ma tem ca nu ne intelegem in privinta codului bunelor maniere.

1. Tu spui, Misti,
“Nu-ti declara orientarea sexuala daca nu e cazul”

Sa luam cazul lui GayGuy. Cand esti gay, nu prea ai unde te duce sa discuti despre asta in lumea reala. Asa ca omul a ales sa isi dezvolte aceasta latura a personalitatii sale prin dialoguri pe Han. Si e de inteles ca a venit aici, data fiind calitatea membrilor, anonimitatea, etc. Sunt unii forumisti (Afrodita, Misti, Cameron, Secunda etc.) “universali”: le regasesti numele in mai multe sectoare ale Hanului.
Dar sunt si forumisti “specializati” care vin aici pentru o problema anume: participa numai la rubrica Filosofie, sau numai la Dragoste si sex, etc. Si e dreptul lor sa decida daca vor sa fie universali sau vor sa se specializeze. GayGuy a deschis un subiect pe tema homosexualitate la rubrica Filosofie si Dezbateri si din cate am vazut aici isi concentreaza mai toate participarile. Nimeni nu va obliga sa ii intrati in hora si sa ii dati raspunsuri, dar a-i spune omului “Care ti-e problema de te afisezi asa de mult cu faptul ca esti gay”…mi se pare putin exagerat. Traieste si lasa sa traiasca. O sa creasca baiatul, o sa vrea sa-si schimbe nickul, etc. Dar toate la timpul lor, si, nesilit de nimeni. Sunt convins ca in viata reala e o personalitate “rotunda”, cu un nume real, cu interese si pasiuni diverse…dar pe Han e dreptul lui sa se prezinte doar printr-o latura a personalitatii, probabil cea care doare cel mai rau.


2. Tu spui
“Nu te da la o persoana de acelasi sex pana nu esti sigur de orientarea sexuala a acestuia”

Depinde ce intelegi prin “a te da la cineva”. Una este sa ii dai cuiva semnalul ca il placi, iar, in momentul cand iti raspunde verbal sau nonverbal ca nu e interesat il lasi in pace…si alta este sa hartuiesti sexual pe cineva. Eu zic ca prima treaba este perfect legitima. Cunosc destule cupluri gay care s-au cunoscut in locuri straight. Plus ca ce te faci cu o tara ca Romania, unde nu prea exista cluburi gay…de unde sa stii despre cineva daca e disponibil sau nu, daca nu ii dai un semnal? Si eu mi-am dat seama ca sunt gay indragostindu-ma de un tip straight in anii de liceu. I-am spus, mi-a raspuns ca e straight, si acum e cel mai bun prieten al meu.
Si, intorcand foaia, eu ar trebui sa ma supar cand se dau fetele la mine biggrin.gif ?


3. Tu spui
“Cand afli ca orientarea sexuala a persoanei in care esti interesat/a nu corespunde cu a ta, nu incerca sa il/o convingi sa si-o schimbe...”

Si eu iti raspund ca asta tine de maturizarea unei persoane gay wink.gif …in primii ani de "cariera", pana iti dai seama cum merg treburile, tinzi sa faci asta (sa incerci sa-l convingi sa treaca pe invers). Dar, pe masura ce acumulezi experienta, iti dai seama si ca e moralmente problematic (un fel de hartuire sexuala) si ca e o pierdere de vreme.

Am scris chestiile astea ieri, dar cand sa postez, a cazut netul si am pierdut mesajul initial. Recitind primele mesaje de pe acest thread, am zambit: toti l-ati intampinat pe GayGuy cu o vorba buna, spunandu-I ca pe Han e OK sa fi gay. Totusi, astazi dimineata am primit primul meu hate mail de cand m-am inscris pe Han…ultima fraza a mesajului (un fel de “La revedere”) spune:

Adica…normal person, nu poponar imputit bun de ingrasat pamantul.
Du-te dracului jeg imputzit de eroare a naturii.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 13 Nov 2003, 04:53 PM
Mesaj #42


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Daca ai primit mail-ul asta de la un membru al forumului, sper ca l-ai inaintat lui Mihai. Sunt convinsa ca un comportament de genul asta nu va fi tolerat.

Cat despre restul, nu o sa mai comentez. Cred ca mi-am exprimat opinia destul de clar desi nu sunt convinsa ca ai inteles exact ce am vrut sa spun. Probabil ca trebuie (si intr-un caz, si intr-altul) sa fii pe partea cealalta a gardului ca sa intelegi nuantele.

Si sper ca si tu si GayGuy sa nu fiti descurajati de unele puncte de vedere de pe Han si sa demontrati tuturor ca in fond nu sunteti cu nimic diferiti de restul, decat in intimitatea dormitorului. Care, cum spuneam, nu e treaba nimanui decat a voastra.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nana Floare
mesaj 13 Nov 2003, 06:54 PM
Mesaj #43


Debutul Fulminant
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 2.165
Inscris: 12 September 03
Forumist Nr.: 757



Fiatlux, iti tot admir avatarul ala, si, citindu-ti lista de intrebari, mi-am dat seama ca vin din inima si ca, desi nu prea am ce spune, merita sa incerc sa raspund...

Sa recapitulam. Fiatlux a intrebat:
QUOTE
-ce reprezinta femeia pentru voi


Depinde despre ce femeie e vorba si depinde de context. Nu am o perspectiva "globala".

QUOTE
-in conditiile in care ati avut si relatii cu femei, care considerati ca ar fi diferentele, ce nu acceptati la o femeie ,ce va poate oferi un barbat si nu va poate oferi o femeie,


Ce imi place la un barbat este masculinitatea, dupa cum ceea ce imi place la femei este feminitatea. Deci nu ma intereseaza gayii efeminati, dupa cum nu ma intereseaza nici femeile macho. Dar daca am de ierarhizat masculinitatea si feminitatea, mult mai mult ma atrage prima decat cea de-a doua. Daca vrei sa intelegi ce ma atrage la masculinitate, poti reciti mesajul pe care l-am trimis la Dragoste si Sex la rubrica Barbatul Model. Am dat detalii...
http://www.hanuancutei.com/forum/index.php...wtopic=38&st=75

QUOTE
-daca o femeie se indragosteste de voi ,cum procedati ; o refuzati din start sau acceptati sa intrati in joc ;


Am avut cateva cazuri cand s-au indragostit de mine tipe. Dar sentimentul nu era reciproc. Asa ca le-am explicat ca merita ceva mai bun (i.e. cineva care sa le iubeasca la modul erotic) si ca sa incerce sa-si transforme dragostea pentru mine in prietenie. Si m-am oferit, odata devenite prietene, sa le ajut sa-si gaseasca barbatul potrivit (de exemplu, ultima fata care a "cazut" pentru mine era la inceput de drum in cele amoroase si am ajutat-o sa invete sa mearga singura...).

QUOTE
considerati, a priori, ca o femeie nu va poate starni pasiuni;


Nu. Cand dansez cu o tipa si isi freaca sanii de mine si ii simt parfumul fin si pielea delicata...simt ceva. Senzualitatea feminina...Dar asta nu presupune ca imi vine s-o iau in brate si s-o duc in dormitor sa i-o trag (ma rog, limbajul asta ar fi mai potrivit la Dragoste si sex, dar e bine sa le mai zicem si pe sleau). Apreciez senzualitatea, apreciez calitatea prestatiei, m-as juca poate cu sanii ei, mi-ar place poate sa fac sex la misto, sa ma excit excitand-o, DAR nu as avea genul ala de pasiune din strafundul sufletului pe care il am atunci cand ma imbarlig cu un tip traznet. Ar lipsi genul de chestie care iti provoaca un orgasm de milioane.

QUOTE
va feriti de femei ?


Nu, dar nici nu le caut cu lumanarea. De-a lungul anilor, o proportie mare (50%?) a prieteniilor mele au fost cu femei.

QUOTE
-exista vreo constrangere care sa nu va permita sa va schimbati orientarea, daca ati dori-o ?


Am jucat si as putea continua sa joc rolul de straight, dar ar insemna sa nu fac ceea ce imi doresc cu adevarat, sa nu fiu eu insumi, sa imi bat joc de cele cu care m-as "lega". O viata ai de la Dumnezeu si e un pacat contra firii sa nu o traiesti la modul cel mai autentic si sincer cu putinta.

QUOTE
-ati avut si indoieli asupra optiunii voastre?


Da, in special in anii de liceu, cand am glisat incet dar sigur dinspre "normalitate" spre "deviatie". Si, mai recent, cand am intalnit unii gay care urasc femeile, care au fost toata viata gay, etc.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 13 Nov 2003, 08:35 PM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



QUOTE (Nicodim @ Nov 13 2003, 07:04 PM)
O viata ai de la Dumnezeu si e un pacat contra firii sa nu o traiesti la modul cel mai autentic si sincer cu putinta.

Cum adica sa traiesti ¨contra firii¨? Adica un heterosexual este importiva naturii si un homosexual este cum trebuie nu? yikes.gif

De-alungul secolelor homosexualitatea a fost o minoritate(cum spui tu), dar impotriva firii! Daca ar creste numarul de homosexuali, sigur am fi luati cu chestii de genul asta: ¨heterosexualii sunt contra naturii, desfranati, etc¨.
Nu poti considera homosexualitatea naturala, caci printr-un act homosexual nu se duce la procreere. Actul sexual la om, ca si la animal, este pentru a procreea si apoi pentru placere.(¨Crestei, inmulititva...¨ cauta pe la Geneza si vei vedea tot citatul, nu spun versetul, te las sa citesti toata cartea Genezei). Nu trebuie sa devenim sclavi ai acestei placeri sexuale, suntem oameni, putem rationa. Printr-o relastie (homo)sexuala inchizi/ingradesti -nu-mi vine in romana...-...scopul vietii, cel al perpetuarii speciei.

Sa stii ca prin acest mesaj nu m-am exprimat deloc cu rautate sau indignare, desi unele cuvinte ar confirma aceasta. Insa nu pot intelege cum poti spune ca avand relatii sexuale cu o femeie, te-ai comporta ¨impotriva firii¨?


Pot sa te intreb ceva? ¨Cat de <autentic si sincer cu putinta> traiesti, daca, spui la jurnal, nu esti un om fericit?¨ Eventual raspunde-mi prin PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mi_
mesaj 13 Nov 2003, 08:46 PM
Mesaj #45


Vornic
****

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 476
Inscris: 15 August 03
Forumist Nr.: 609



TriRegnum:
QUOTE
Cum adica sa traiesti ¨contra firii¨? Adica un heterosexual este importiva naturii si un homosexual este cum trebuie nu?

Cu un pic de deschidere fata de variatiile standardelor de la o persoana la alta, ai putea întelege ca pentru un homosexual, a fi heterosexual este împotriva firii sale.
QUOTE
De-alungul secolelor homosexualitatea a fost o minoritate(cum spui tu), dar impotriva firii!

Impotriva firii tale !
QUOTE
Nu poti considera homosexualitatea naturala, caci printr-un act homosexual nu se duce la procreere. Actul sexual la om, ca si la animal, este pentru a procreea si apoi pentru placere.

E doar preacuvioasa ta parere. Doar ca tu decretezi si pentru altii parerile tale, iar altii stau linistiti în banca lor si nu se dau în spectacol de decrete.
QUOTE
(¨Crestei, inmulititva...¨ cauta pe la Geneza si vei vedea tot citatul, nu spun versetul, te las sa citesti toata cartea Genezei).

De când e geneza aia invocata de tine un reper important pentru toata lumea ?
QUOTE
Printr-o relastie (homo)sexuala inchizi/ingradesti -nu-mi vine in romana...-...scopul vietii, cel al perpetuarii speciei.

Prin abstinenta ta faci exact la fel.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 13 Nov 2003, 08:53 PM
Mesaj #46


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



QUOTE
Prin abstinenta ta faci exact la fel.


O fac din dragoste pentru Dumnezeu, respect sfaturile evanghelice. Si castitatea era la mare cinste in trecut pe cand homosexualitatea nu prea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nana Floare
mesaj 13 Nov 2003, 09:08 PM
Mesaj #47


Debutul Fulminant
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 2.165
Inscris: 12 September 03
Forumist Nr.: 757



TriRegnum,

Cred ca m-ai inteles gresit pentru ca romana nu e limba ta materna. Stim amandoi ca homosexualitatea este, religios vorbind, un pacat contra firii.
Pornind de la asta, am incercat un joc de cuvinte spunand ca, pentru cineva care simte atractie homo-erotica, a o nega si a pretinde ca e heterosexual cand de fapt nu e, reprezinta o mare auto-amagire. Mi se pare contra firii sa-ti traiesti viata intr-o mare minciuna. Sa stai cu femei cand tie iti plac barbatii. Iti bati joc de ele, iti bati joc de tine, iti bati joc de viata ta. Era deci un joc de cuvinte menit sa rastoarne in maniera deconstructionista retorica standard a Bisericii.

Daca citesti atent Jurnalul, in special paragraful unde imi prezint teoria bolovanilor, vei constata ca in nici un caz nu ma consider nefericit pe motiv ca sunt gay.
http://www.hanuancutei.com/forum/index.php...opic=1386&st=45

Lamentatiile din Jurnal sunt in vasta majoritate a cazurilor iscate din imprejurarea ca nu am avut noroc in dragoste, ca nu mi-am gasit inca jumatatea. Nu m-am plans in Jurnal si nu ma plang nici in viata reala de faptul ca sunt gay. Daca e ceva legat de faptul asta, as zice doar ca ma amaraste climatul de venin si violenta in care suntem nevoiti sa traim pentru ca unui segment al majoritatii heterosexuale ii e scarba de ceea ce facem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 13 Nov 2003, 09:46 PM
Mesaj #48


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



QUOTE
as zice doar ca ma amaraste climatul de venin si violenta in care suntem nevoiti sa traim pentru ca unui segment al majoritatii heterosexuale ii e scarba de ceea ce facem.


Sper ca eu nu creez un climat "veninos" si violent aici. Nu sunt genul de om care sa arunce cu pietre in homosexuali, dar nici cel care sa aprobe homosexualitatea. Eu respect omul, nu faptele sale.
Cat despre dragostea homosexuala, eu am dubii...am o teorie religioasa la ea, dar nu vreau sa o expun din nou pentru ca anumiti oameni sa nu ma creada fanatic si semidoct. Voi homosexualii va plictisiti repede de parteneri, si plus ca nu exista riscul sarcinilor, va schimbati prietenii ca pe niste indispensabili. Dragostea se stinge repede si la heterosexuali(3-6 ani), pe cand "dragostea" la homosexuali se stinge mult mai rapid. Nu cred ca exista cupluri de homosexuali care sa fi trait 40 de ani sau sa fi atins macar 10-20 de ani de convietuire.

Ai dreptate: "scarba"(in sensul de neintelegere, de respingere) a ceea ce faceti, dar nu de voi personal.


smile.gif PS: Sunt popi care sunt de nationalitate romana si se exprima mai prost ca mine ohyeah.gif , macar eu cand vorbesc live, fata-n fata, caut sa ma exprim cat mai bine, in scris e mai dificil cu gramatica: cu aia doi de "i" in special.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LogiGUY
mesaj 13 Nov 2003, 10:05 PM
Mesaj #49


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 70
Inscris: 8 November 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 1.161



TriRegnum: intotdeauna mi-au placut discutiile ce pornesc de la o baza religioasa, din simplul motiv ca imi obliga creativitatea sa gaseasca raspunsuri plecand de la premise, ca sa nu spun false, cel putin improbabile, sau care nu sunt pe gustul meu

apreciez credinta fiecarui om dintre noi, individualitatea fiecarei fiinte...

tu consideri, bazandu-te pe citatele biblice ca omul a fost creat ca o pereche (femeie si barbat) al carei scop era producerea de noi indivizi, marirea populatiei, ca sa vorbim stiintific...ori, vezi tu, un astfel de comportament al oricarei specii ar duce cu siguranta la disparitia ei, prin suprapopulare (ce bine le-ar prinde chinezilor cateva mii de homosexuali, sac!)... iar daca creatorul ar fi dorit sa ne inmultim, n-avea decat sa ne specifice perioade, ca la restul speciilor, care se inmultesc o data sau de doua ori pe an, intr-un interval bine determinat de timp

ceea ce spui tu, daca generalizam un pic, ar fi ca scopul fiecarui cuplu este sa aiba cat mai multi copii... deci ignori, ba mai mult, pui sub semnul perversiunii, sentimentul de iubire, cel care a format acel cuplu, nu nevoia de procreere...consider ca este mai importanta relatia in sine si implicarea fiecarui partener pentru binele amandurora, pentru dezvoltarea lor impreuna...si cred ca este minunat ca fiecare dintre noi sa incerce sa-si creeze o armonie in relatia cu cel iubit, sa se ajute reciproc... sa se daruiasca celuilalt cu toata fiinta...

cat despre ideea de pacat, "impotriva firii", consider ca 'natura' este mult mai complexa decat vrem sa credem, ale carei influente ne modifica, ca fiinte, fara sa stim, se numeste evolutie... ori, homosexualitatea este ceva natural, exista astfel de indivizi, nu sunt cazuri izolate, si mai mult, acesta orientarea este singura ce-i diferentiaza de heterosexuali, sunt la fel de inteligenti, de buni etc... dar si prosti, sau violenti etc... ca si semenii lor asa zisi "normali", si de atatea ori si-au demonstrat calitatile si si-au castigat dreptul de a fi membri egali ai societatii, cand acest drept le era ignorat din pricina prejudecatilor

o alta ideea de ultim moment: spui ca actul sexual este intai pt procreere , apoi pentru placere, si te contrazic categoric, daca ar fi pentru procreere atunci orice act sexual ar fi la fel, scopul final fiind crearea unui prunc, ori, vezi tu, cand faci sex cu cineva nu faci pentru placerea pe care ai putea-o sa o primesti si in alta parte, sau pentru procreere, o faci pentru dragostea ce o porti celuilalt, mai romantic de atat nu este cu putinta...sa poti sa ai pe cineva in fata ta, gol, cum spune urmatorul citat: "Cand vei voi sa apreciezi pe cineva la justa lui valoare si sa stii ce fel este, priveste-l gol: sa lepede averea, sa lepede onorurile si celelalte minciuni ale soartei, sa dezbrace pana si corpul: priveste-i sufletul, ce fel e si cat e de mare; daca-i mare prin altceva sau prin el insusi"

cand faci dragoste cu partenerul tau, te unesti cu el pntru dragostea voastra, pentru respectul unuia fata de celalt, pentru increderea ce o aveti unul in altul, nu cauti nici pervestitatea, nici raul, vrei doar sa fii cu cel iubit, caci mai aprope de atat de el nu se poate...


--------------------
"Et la joie éclaboussée par son sourire
Me transperce et rejaillit au fond de moi
Mais soudain je pousse un cri parmi les rires
Quand la foule vient l'arracher d'entre mes bras..."

(La foule- Edith Piaf)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LogiGUY
mesaj 13 Nov 2003, 11:59 PM
Mesaj #50


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 70
Inscris: 8 November 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 1.161



de vreme ce s-a facut atata caz de nick-ul meu, l-am schimbat (PS: sunt GayGuy)


--------------------
"Et la joie éclaboussée par son sourire
Me transperce et rejaillit au fond de moi
Mais soudain je pousse un cri parmi les rires
Quand la foule vient l'arracher d'entre mes bras..."

(La foule- Edith Piaf)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 14 Nov 2003, 09:05 AM
Mesaj #51


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Mi_:
QUOTE

Prin abstinenta ta faci exact la fel


Da, chiar asa!! Cum e sa-ti faca morala un preot catolic ca nu perpetuezi specia? Asta da paradox! rofl.gif

Triregnum:
QUOTE

O fac din dragoste pentru Dumnezeu, respect sfaturile evanghelice. Si castitatea era la mare cinste in trecut pe cand homosexualitatea nu prea.


Iar Nicodim este homosexual din dragoste de adevar si din dorinta de a nu fi ipocrit. Si astea erau la mare cinste in trecut si nu numai.


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 14 Nov 2003, 09:39 AM
Mesaj #52


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (Catalin @ Nov 14 2003, 09:15 AM)

Iar Nicodim este homosexual din dragoste de adevar si din dorinta de a nu fi ipocrit. Si astea erau la mare cinste in trecut si nu numai.

Sa inteleg ca numai homosexualii sunt oameni care iubesc adevarul?:-) Sau ca daca iubesti adevarul esti un pic homosexual?
Care e ideea, pana la urma?:-) Tu iubesti adevarul?:-)


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 14 Nov 2003, 09:49 AM
Mesaj #53





Guests






Abureala, ca de obicei intelegi ce vrei.
Ce se voia a se intelege din fraza citata de tine era asta: omul a zis ca e homosexual, insa putea fi un ipocrit si sa spuna ca e hetero ...Sau eventual putea sa taca si atunci noi toti am fi crezut ca e hetero..Insa omul nu vrea sa induca in eroare si de asta a mentionat din prima ca e altfel.
Acuma, scuza-ma ca-ti zic, dar adevaru' de care vorbesti tu e atat de relativ, incat aici era vorba de adevarul lui GayGuy si al lui Nicodim...Intelegi acum?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 14 Nov 2003, 09:49 AM
Mesaj #54


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE

Iar Sfantul Apostol Pavel zice : " Nu va amagiti : nici desfranatii, nici inchinatorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahienii, nici sodomitii, nici furii, nici lacomii, nici betivii, nici ocaratorii, nici rapitorii, nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu " ( I Corinteni 6, 9-10 )


S-a intrebat mai devreme, unde este scris Scriptura ca este condamnata sodomia.


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LogiGUY
mesaj 14 Nov 2003, 11:06 AM
Mesaj #55


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 70
Inscris: 8 November 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 1.161



daca nu ma insel am mai pus intrebarea asta: poate cineva sa-mi dea exemple cand Iisus vorbeste despre homosexualitate?


--------------------
"Et la joie éclaboussée par son sourire
Me transperce et rejaillit au fond de moi
Mais soudain je pousse un cri parmi les rires
Quand la foule vient l'arracher d'entre mes bras..."

(La foule- Edith Piaf)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zed
mesaj 14 Nov 2003, 11:30 AM
Mesaj #56


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.766
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 671



@abureala , defineste te rog homosexualitatea .


--------------------
I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?!

Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare.
www.unicef.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 14 Nov 2003, 12:07 PM
Mesaj #57


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



CubeEon
QUOTE
prin suprapopulare (ce bine le-ar prinde chinezilor cateva mii de homosexuali, sac!)... iar daca creatorul ar fi dorit sa ne inmultim, n-avea decat sa ne specifice perioade, ca la restul speciilor, care se inmultesc o data sau de doua ori pe an, intr-un interval bine determinat de timp


Chinezolor le-ar prinde bine ratiunea. Suntem fiinte cu minte, vointa si ratiune, deci nu trebuie Dumnezeu ca la animale sa ne fixeze perioada de inmultire. Avem minte sa gandim, nu?

QUOTE
pui sub semnul perversiunii, sentimentul de iubire, cel care a format acel cuplu, nu nevoia de procreere...consider ca este mai importanta relatia in sine si implicarea fiecarui partener pentru binele amandurora, pentru dezvoltarea lor impreuna...si cred ca este minunat ca fiecare dintre noi sa incerce sa-si creeze o armonie in relatia cu cel iubit, sa se ajute reciproc... sa se daruiasca celuilalt cu toata fiinta...


Sper ca nu te referi la ¨dragostea homosexuala¨. Daca-ti plac discutiile pe teme religioase atunci poate o sa expun si teoria mea cu privire la acest tip de dragoste. Sa o expun chiar acum pe scurt: deci fiind in domeniul religiei, admitem ca exista o forta puternica a raului(diavolul care se foloseste de impulsurile umane pentru a ispiti), da? Da, e corect! El are putere destul de mare, chiar sa ia forma unui inger de lumina sau mai mult...a lui Isus Cristos, Dumnezeu, asa-i? Asa este! Deci daca are asa puteri mari nu credeti ca s-ar putea folosi de anumite impulsuri ale omului pentru a-i creea un sentiment de dragoste fals, care sa semene foarte bine cu cel autentic? Diavolul poate sa faca multe si e foarte parsiv. Daca poate sa-ti creeze iluzia ca-l vezi pe Dumnezeu, atunci el, cu atat mai usor, poate sa-ti creeze o iluzie a dragostei perfecte.

Tu privesti homosexualitatea ca o evolutie, dar eu si altii o privim ca o involutie!(sper ca e bun cuvantul) Desi aceasta involutie nu afecteaza celelalte calitati umane: inteligenta, creativitatea...

QUOTE
cand faci sex cu cineva nu faci pentru placerea pe care ai putea-o sa o primesti si in alta parte, sau pentru procreere, o faci pentru dragostea ce o porti celuilalt


Eu nu fac sex, mie nu-mi trebuie. Dragoste faci, ca om, ca soti si sotie, intai pentru procreere si apoi pentru placerea...aceasta placere Dumnezeu a dat-o oamenilor pentru ca sotul sa se poata bucura si fizic de sotie si invers. Acele senzatii sunt mult amplificate cand iubesti si intretin oarecum iubirea conjugala, te boti bucura mai mult decat spiritual de sotie, respectiv sot. Barbatul si femeia formeaza un cuplu perfect, e asemeni cuplului adamic, reintregirea mitului androginului; pe cand doi barbati sau doua femei nu sunt altceva decat imperfectiuni, ceva anormal.
Aici esti la capitolul SEX, citatul respectiv mi se pare ca nu se refera la goliciunea trupeasca, ci la modul in care privesti sufletul unei persoane fara mastile cele de toate zilele(cum mai vad eu pe unii in confesional cum se chinuie sa-si dea jos mastile lipite prea bine se ¨fetele¨ lor)

Catalin

Conform credintei crestine celibatul este ceva normal, este comuniune cu Dumnezeu, homosexualitatea e privita ca ceva impral, impotriva firii umane, a naturii. Nu cred ca in trecut homosexualitatea era cinstita(ma refer la evrei, nu la paganii care cand ii apuca se masturbau si in agora de fata cu toata lumea).
Si eu iubesc adevarul si urasc ipocrizia si uite ca nu sunt homosexual!

abureala

Ai grija sa nu fii catalogat drept fanatic si semidoct. smile.gif
Multumesc ca ai dat citatul si pentru mine, m-ai scutit de o treaba...oricum am mai multe citate care condamna homosexualitatea(Vechiul Testament scrie clar, in Levitic 18: 20-24; 20: 13, cititi si voi, iar daca nu aveti Biblie am sa scriu eu citatele), dar vezi tu cred unii ca e forum romano-catolic si se supara daca scriu prea multe citate din Indreptare sau Sf. Scriptura.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 14 Nov 2003, 12:10 PM
Mesaj #58


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



QUOTE
daca nu ma insel am mai pus intrebarea asta: poate cineva sa-mi dea exemple cand Iisus vorbeste despre homosexualitate?


Isus nu a fost nevoit sa vorbeasca despre homosexualitate, dar Apostolii au vorbit si doar Isus le-a dat Duhul Sau care vorbea prin ei.
Si inca ceva: Isus nu mai trebuia sa vorbeasca despre homosexualitate, caci i-a vorbit o data lui Moise in Levitic, pe atunci Isus era in slava cereasca, pe tronul sau ceresc. Eu consider ca Dumnezeu nu-si schimba hotararile asa dupa cum bate vantul sau ca zic homosexualii ca sunt cum trebuie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mi_
mesaj 14 Nov 2003, 12:41 PM
Mesaj #59


Vornic
****

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 476
Inscris: 15 August 03
Forumist Nr.: 609



TriRegnum:
QUOTE
Suntem fiinte cu minte, vointa si ratiune, deci nu trebuie Dumnezeu ca la animale sa ne fixeze perioada de inmultire. Avem minte sa gandim, nu?

Sunte fiinte cu minte, vointa si ratiune, deci nu ne trebuie un popa arogant sa ne fixeze ce e bine si ce nu-i bine sa facem si sa credem. Avem minte sa gândim, nu ?
QUOTE
Daca-ti plac discutiile pe teme religioase atunci poate o sa expun si teoria mea cu privire la acest tip de dragoste.

Cum spuneai, e doar teoria ta. Una printre atâtea altele, as adauga - una medievala.
QUOTE
da? Da, e corect!
asa-i? Asa este!

Imi plac argumentele tale de azi, sunt mult mai credibile. Tu întrebi si tu raspunzi. Poate o fi pentru tine, pentru mine nu e decât o parere straina, medievala (scuze pentru repetitie).
QUOTE
Diavolul poate sa faca multe si e foarte parsiv. Daca poate sa-ti creeze iluzia ca-l vezi pe Dumnezeu, atunci el, cu atat mai usor, poate sa-ti creeze o iluzie a dragostei perfecte.

Ma duc imediat sa-mi bat nevasta, e o iluzie creata de diavol ! Noroc ca TriRegnum s-a ferit de diavol si nu are probleme din astea.
QUOTE
Tu privesti homosexualitatea ca o evolutie, dar eu si altii o privim ca o involutie!(sper ca e bun cuvantul)

Nu am vazut nicaieri ce spui tu, pe cineva declarând ca e o evolutie. Asa ca nu mai pune cuvinte în gurile oamenilor si vezi-ti de preferintele tale sexuale proprii si personale. Când se va face sex homosexual la tine în biserica, numai atunci ai dreptul sa intervii, si numai pe motiv ca e proprietate privata si ca nu se respecta intimitatea. Pâna atunci, fa-te mai discret cu decretele tale religioase.
QUOTE
Dragoste faci, ca om, ca soti si sotie, intai pentru procreere si apoi pentru placerea...

Ca om, dragoste din aia sa faci tu, si sa-i lasi pe altii cu sfaturile tale, ca nu esti sexolog.
QUOTE
pe cand doi barbati sau doua femei nu sunt altceva decat imperfectiuni, ceva anormal.

Am înteles deja ca tot ce nu e ca parerea ta e imperfect si anormal, ne-o mai spui de multe ori, pe rând, la toti ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 14 Nov 2003, 12:57 PM
Mesaj #60


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



CubeEon a spus
QUOTE
cat despre ideea de pacat, "impotriva firii", consider ca 'natura' este mult mai complexa decat vrem sa credem, ale carei influente ne modifica, ca fiinte, fara sa stim, se numeste evolutie...


Si va rog inca o data domnule Mi_ sa va controlati limbajul(stiti ca nu-mi plac cuventele de genul "sex in biserica","sex pe altar") si sa nu mai raspundeti postarilor mele.
Nu ma intereseaza ce spuneti, deci va interzic sa va mai adresati mie sau sa explicati ceea ce spun eu.

Oricum am sa ocolesc mesajele dvs.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zed
mesaj 14 Nov 2003, 01:01 PM
Mesaj #61


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.766
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 671



@TriRegnum

QUOTE
Dragoste faci, ca om, ca soti si sotie, intai pentru procreere si apoi pentru placerea...


Si cei care nu doresc copii , ce sunt?


--------------------
I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?!

Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare.
www.unicef.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 14 Nov 2003, 01:05 PM
Mesaj #62


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (CubeEon @ Nov 14 2003, 11:16 AM)
daca nu ma insel am mai pus intrebarea asta: poate cineva sa-mi dea exemple cand Iisus vorbeste despre homosexualitate?

Iisus nu vorbeste despre homosexualitate. El nu vorbeste despre foarte multe pacate. Personal o iarta pe femeia adultera, dar nu insemna ca el va ierta adulterul. Tot ceea ceea a facut, nu a facut decat sa arate maretia Divinitatii, si sa implineasca cuvintele din prorooci , "mila voiesc, si nu jertfa".

Daca recitesti acel pasaj, acolo e scris si despre inchinatorii la idoli. Din cate stiu, nici acesta nu e condamnat direct. Dar iarasi nu insemna ca nu e de condamnat. "Sa nu credeti ca eu am venit sa stric Legea, ci sa o implinesc". Asa ca este exact precum in Scriptura. "Nu va amagiti".


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zed
mesaj 14 Nov 2003, 01:09 PM
Mesaj #63


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.766
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 671



@TriRegnum

QUOTE
Nu ma intereseaza ce spuneti, deci va interzic sa va mai adresati mie sau sa explicati ceea ce spun eu.


Topicul este deschis la filozofie si dezbateri , nicidecum la Religie . Nu inteleleg de ce nu se poate discuta intr-o maniera normala . Te comporti ca o invatatoare la scoala si noi suntem elevii . mad.gif
De unde pana unde interdictii?!
Cu ce drept?!
Te comporti ca un dictator . Tot ceea ce spuni tu este adevarul si numai adevarul si este incontestabil . Exact asa te-ai exprimat !
Respecta si parerile celorlati .


--------------------
I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?!

Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare.
www.unicef.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 14 Nov 2003, 01:11 PM
Mesaj #64


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (Mi_ @ Nov 14 2003, 12:51 PM)
Pâna atunci, fa-te mai discret cu decretele tale religioase.

Am înteles deja ca tot ce nu e ca parerea ta e imperfect si anormal, ne-o mai spui de multe ori, pe rând, la toti ?

Cred ca lucrul care il regretati cel mai mult este lipsa arenelor romane, ca macar acolo crestinii sa aibe parte de ceea ce merita. Va asigur ca nu ati fost dezamagit. Inchisorile comuniste au fost mai cumplite. De ce atata ura? Credeti ca sunteti liber? :-) E o iluzie.:-)


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 14 Nov 2003, 02:07 PM
Mesaj #65


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



QUOTE (Zed @ Nov 14 2003, 01:19 PM)
Nu inteleleg de ce nu se poate discuta intr-o maniera normala . Te comporti ca o invatatoare la scoala si noi suntem elevii .
De unde pana unde interdictii?!
Cu ce drept?!
Te comporti ca un dictator . Tot ceea ce spuni tu este adevarul si numai adevarul si este incontestabil . Exact asa te-ai exprimat !
Respecta si parerile celorlati .

Vi se pare.
Eu cred ca e coresct sa-i interzic cuiva sa mi se mai adreseze mie personal sau sa-mi comenteze mesajele umpland forumul cu insulte din cele mai grosolane, nu-mi plac comportamentele marlane de care da dovada. Cand am sa-l intreb ceva atunci sa-mi raspunda, dar pana atunci nu am ce discuta cu el.
Nu-l urasc pe dl. Mi_, dar nu am nici ce vorbi cu dumnealui.
Nu-mi spune mie dictator, caci nu ii interzic sa posteze pe forum, ci sa-mi raspunda mie.
E dreptul meu de a interzice, daca nu merge cu rugamintea, unei persoane sa mai comenteze mesajele mele si sa-mi raspunda. Nu i-am cerut parerea si nici nu l-am obligat sa-mi accepte parerea, dar daca are de spus ceva, sa foloseasca cuvinte adecvate, normale, nu insulte si injurii la adresa celor sfinte. Nu da dovada de scoala pe care pretinde ca o are, de fapt pe buna dreptate francezii nu ne prea au la inima.
Spunea el ceva de un student roman ca a fugit o nemtoaica de el, si normal sa fuga unul ca dl. Mi_ care se crede atotstiutor si arunca cu jigniri in stanga si in dreapta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Copernic
mesaj 14 Nov 2003, 07:27 PM
Mesaj #66


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 669
Inscris: 13 July 03
Din: Romania, Galatz -anul 6003
Forumist Nr.: 455



Acum cand Romania este in doliu fata de evenimentele recente din Afganistan, observ cu uimire cum inca se mai bate moneda pe faptul ca x ori y este homosexual si cat de abominabil ar fi aceasta chestiune. Chiar nu exista o limita la toate acestea? Chiar trebuie sa va injositi in limbaj si ganduri care mai de care mai ponegritoare? Suntem oameni cu totii si prin urmare toti avem partea noastra de adevar, pacat ori ratiune. Ceea ce se petrece in acest topic, si anume incercari puerile de a demonstra cum ca unul este intr-un anume fel iar celalalt altfel, reprezinta o chestiune care depaseste de acum intelegerea omului decent. Eu inca mai cred in capacitatea omului de a depasi asemenea situatii cu monologuri acuzatoare si impertinente.
Aminteam ca Romania este indoliata prin pierderea a doi oameni a-i cetatii intru sustinerea pacii si armoniei, elemente ce se rasfrang indubitabil asupra tuturor. De acestea trebuie sa se bucure atat oameni ce au imbratisat un crez politic, religios ori social diferit de al altora, indiferent de statutul lor din societatea noastra cat si din alta din afara.
Sa ne exersam dreptul universal la toleranta si sa incercam, macar, sa nu fim altfel decat ne-am propus, sa fim noi insine mereu iar prin aceasta sa fim oameni.
Toate cele bune. Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei doi soldati ce si-au dat viata slujind cu demnitate tara!

------
AVE!
------
F.'.

Acest topic a fost editat de Copernic: 14 Nov 2003, 07:31 PM


--------------------
Citeste Regulamentul Hanului!
Sprijiniti emanciparea Femeii!
<Iubirea este singurul act rational. Las-o sa intre in tine.>
.'.Animus In Consulendo Liber.'.
.'.Deus Meumque Jus.'.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RamonaV
mesaj 14 Nov 2003, 09:48 PM
Mesaj #67


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 186
Inscris: 15 May 03
Forumist Nr.: 307



Invatam toleranta doar dialogand, decoperind ce, din ceea ce facem si spunem, jigneste pe cel de langa noi ... iar de langa noi descoperind ce, din ceea ce face sau spune, ne jigneste ...


--------------------
"Un om al credinţei creştine trebuie să fie neapărat un om al bucuriei"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LogiGUY
mesaj 14 Nov 2003, 10:36 PM
Mesaj #68


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 70
Inscris: 8 November 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 1.161



TriRegnum: In mesajul meu in care se gaseste cuvantul 'evolutie', am explicat folosirea acestuia, se refera la modificari, nu neaparat in bine sau in rau, se refera la natura schimbatoare a omului, atat a fizicului sau cat si a constiintei...pot da un numar infinit de exemple cand teorii crezute perfecte au fost facute pulbere de un singur om a carui capacitate intelectuala cat si curaj i-au permis acest lucru...

consider ca Biserica incepe deja sa-si piarda din credibilitate din cauza progresului stiintei....cu sigurata, este un vis frumos sa crezi ca exista cineva acolo sus care iti vrea numai binele, dar iti reamintesc ca in numele acelui cineva au fost comise crime dintre cele mai teribile (Inchizitia)... reactia bisericii fata de homosexualitate fiind un fel de homofobie (voi explica in randurile urmatoare) care poate duce la ura intre oameni, reamintesc ca biserica are un numar mare de credinciosi dintre care multi iau drept buna politica oficiala a bisericii...chiar si in problema homosexualitatii...

in legatura cu explicatia pe care o datorez: pozitia bisericii, cum spui si tu, este una de tolerare si ajutare a pacatosului, dar de lupta continua impotriva pacatului...corecteaza-ma daca am interpretat gresit randurile scrise de tine... acest mod de privire al problemei este dovada unei fobii...sa stii ca fobia nu inseamna doar ura sau frica fata de ceva, are mai multe forme, stiintific vorbind se numeste homofobie si un comportament de tipul:
1. nu am nimic cu ei dar nu vreau sa-i am in preajma
2. imi este mila de ei, saracii - pozitia bisericii
3. ii urasc, i-as extermina
4. sa nu ma atinga, imi e frica etc...

desigur, s-ar putea ca acest dialog sa duca la o polemica in legatura cu biserica, indepartandu-ne de subiectul ales

acum in legatura cu comentariul tau la mesajul meu in care am scris despre procreere si dragoste:

ai facut niste afirmatii interesante, in sensul rau al cuvantului, ai spus niste rautati ascunse sub voalul alb si nepatat al credintei tale... povestea cu dracusor cu coarne mi se pare destul de gretoasa, in primul rand pentru ca este o ofensa adusa la adresa mea, desi nu intentionat din partea ta, sunt sigur....cred ca sunt in deplinatatea functiilor mintale si nu accept ca exista o forta fie malefica sau nu care poate sa interfereze cu judecata mea...singurele greseli le fac din propria prostie, de care sunt constient...nu sunt perfect

te legi de un argument fals in explicarea celor de mai sus...existenta lui Dzeu...poate ca exista sau nu, tu afirmi cu certitudine, eu macar am bunul simt sa spun ca nu stiu... acest punct de pornire poate duce la crearea de propozitii false, din punct de vedere logic...stii cum e...de la o propozitie falsa niciodata, prin rationamente corecte nu se ajunge la una adevarata...

imi dai ca un argument impotriva necesitatii unei implicari a lui Iisus in aceasta problema faptul ca Duhul Sfant i-a ghidat pe apostoli sa scrie...ori, iti spun eu...ce le spune Duhul Sfant alesilor, preotilor, ca este gresit in faptul de a avea o relatie interumana (nu conteaza sexul) bazata pe sinceritate, respect, apreciere, incredere...si in final tandrete,dragoste.

citez: "Aici esti la capitolul SEX, citatul respectiv mi se pare ca nu se refera la goliciunea trupeasca, ci la modul in care privesti sufletul unei persoane fara mastile cele de toate zilele(cum mai vad eu pe unii in confesional cum se chinuie sa-si dea jos mastile lipite prea bine se ¨fetele¨ lor)" by TriRegnum

cu siguranta ca acel citat se refera la frumusetea sufleteasca, si dragostea pe care o port eu unui barbat este in primul rand sufleteasca... dar, cum si tu spui ca unui cuplu normal i-a fost oferit un tip de sex pentru ca partenerii sa se bucure unul de celalt, la fie si noua, cei altfel, ne-au fost oferite alternative pentru a ne bucura unul de celalat si trupeste...dar nu uita...si aici insist...gandeste-te ca toti suntem oameni, egali, chiar daca eva a fost creata dupa adam ea este egala lui, si daca negi asta dai dovada de o gandire invechita...deci toti suntem egali in fata noastra cat si a Creatorului pe care il numesti... si daca inlaturam sexul...orice relatie productiva intre doua fiinte este un lucru bun...nu ma refer ca tu esti barbat, eu barbat sau ea femeie...toti suntem oameni, creati la fel, cu sentimente... unii ni le revarsam asupra celor de acelasi sex...de exemplu...si care-i problema...?!

Acest topic a fost editat de CubeEon: 14 Nov 2003, 10:46 PM


--------------------
"Et la joie éclaboussée par son sourire
Me transperce et rejaillit au fond de moi
Mais soudain je pousse un cri parmi les rires
Quand la foule vient l'arracher d'entre mes bras..."

(La foule- Edith Piaf)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 15 Nov 2003, 12:02 AM
Mesaj #69


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (afrodita @ Nov 14 2003, 09:59 AM)
...Sau eventual putea sa taca si atunci noi toti am fi crezut ca e hetero..

... asa cum fac vreo 30 de utilizatori ai H.A....


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nana Floare
mesaj 15 Nov 2003, 12:09 AM
Mesaj #70


Debutul Fulminant
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 2.165
Inscris: 12 September 03
Forumist Nr.: 757



laugh.gif Prin ultima postare, Axel mi-a reaprins interesul pentru threadul asta...mai ales daca si-ar lua inima in dinti si ar da o explicatie pentru presupunerea lui/ei (sorry, dar nu stiu daca esti o ea sau un el)... hmm.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

18 Pagini V  < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 26 June 2024 - 10:25 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman