Televiziunea Si Partidele |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Televiziunea Si Partidele |
20 Apr 2003, 11:48 AM
|
|
Gazda Hanului Grup: Admin Mesaje: 8.578 Inscris: 22 February 03 Din: Hanu Ancutei Forumist Nr.: 1 |
Astazi va propun ca subiect de discutie televiziunile si 'atractia' lor politica.
Care sunt partidele din spatele televiziunilor? Credeti ca exista vreo televiziune in Romania care sa fie cu adevarat independenta? -------------------- |
|
|
(aleena) |
29 May 2003, 04:16 PM
|
Guests |
nu cred ca exista undeva in lume o televiziune sau o corporatie media care sa fie complet independenta. Este stiut faptul ca stirile si lumina in care o televiziune prezinta o personalitate este hotaratoare ptr imaginea sa, astfel presiunile sunt considerabile si este din ce in ce mai greu sa fii impartial si independent.totusi am o mare stima ptr CNN si Discovery Channel(in genere canalele de acest gen sunt independente). In tara noastra Realitaea tv este cel mai obiectiv post-parerea mea
|
|
|
29 May 2003, 07:30 PM
|
|
Gazda Hanului Grup: Admin Mesaje: 8.578 Inscris: 22 February 03 Din: Hanu Ancutei Forumist Nr.: 1 |
Bine ai venit la Han!
Discovery este foarte posibil sa fie chiar o televiziune independenta. La CNN insa cred ca se fac mari presiuni, tinand cont de pozitia sa de lider pe piata stirilor din intreaga lume. Un lucru e sigur: Animal Planet nu rezolva nimic daca are 'atractie politica' -------------------- |
|
|
Promo Contextual |
29 May 2003, 07:30 PM
|
ContextuALL |
|
|
|
2 Jun 2003, 06:31 PM
|
|||
Sursa: Anchete.ro -------------------- |
||
|
|||
3 Jun 2003, 11:51 AM
|
|
Domnitor Grup: EmailInvalid Mesaje: 1.533 Inscris: 18 March 03 Forumist Nr.: 93 |
!!! Zici ca nu-i adevarat !!! Si, bineinteles, banii vehiculati acolo sint banii prostimii, impozitele la care sint supusi romanii de rand ...
|
|
|
4 Jul 2003, 10:36 AM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.480 Inscris: 24 March 03 Din: Husi Forumist Nr.: 120 |
Singurul post de televiziune de la noi despre care pot spune cu mana pe inima ca este independent este REALITATEA TV. Celelalte mai mult sau mai putin sunt dependente de cineva care ii "sponsorizeaza"!
-------------------- "noi suntem simboluri si traim simboluri!" - Ralph Waldo Emerson
|
|
|
2 Mar 2004, 11:26 PM
|
|
Serafim al Viselor Grup: Membri Mesaje: 1.284 Inscris: 1 March 04 Din: Ploiesti Forumist Nr.: 2.418 |
Nu cred ca exista la noi in tara televiziune independenta; mai ales cele cu datorii enorme la bugetul statului si care, curios, continua sa-si plateasca angajatii cu 2-4 mii de dolari pe luna; iar daca toate partidele ar avea bani cum are partidul de guvernamant, atunci ar exista o droaie de televiziuni particulare la noi, care mai de care mai ciudate si mai propagandistice. -------------------- |
|
|
3 Mar 2004, 09:31 AM
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 40 Inscris: 23 November 03 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 1.274 |
Probabil ca nu exista nici o televiziune totalmente independenta, fiecare are o anumita afinitate politica sau ideologica. (existenta sau cumparata). Mi se pare destul de greu pentru o televiziune sa ramana independenta in conditiile in care ea depinde de un sistem in care politicul este unul din principalele motoare (nu discut despre televiziuni cu specific strict: muzica, sport ... ).
Presiunile politice sunt prezente peste tot, nu numai in Romania si ele se exercita cu atat mai intens cu cat televiziunea respectiva e mai bine cotata pe piata. Ce trebuie sa fie la poarta CNN-ului....... Ca o parere personala, mi se pare ca PRO TV-ul este cea mai politizata din Romania ! -------------------- "Intre lege si judecata unei minti echilibrate, o prefer intotdeauna pe cea din urma"
|
|
|
3 Mar 2004, 10:14 AM
|
|
Serafim al Viselor Grup: Membri Mesaje: 1.284 Inscris: 1 March 04 Din: Ploiesti Forumist Nr.: 2.418 |
Iar in ultima vreme a devenit total inipid!!!!!( ma refer la ProTV).
-------------------- |
|
|
3 Mar 2004, 10:17 AM
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 2.894 Inscris: 7 December 03 Forumist Nr.: 1.410 |
Sa incerc sa ghicesc si eu, acea eventuala televiziune independenta: Atomic TV ?
-------------------- ... incertitude in certitude ... independence in dependence ... insight in sight ...
|
|
|
3 Mar 2004, 03:54 PM
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Realitatea TV independenta??? No way. Ca de altfel nici o alta televiziune de la noi.
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
8 Mar 2004, 12:49 PM
|
|
Haiduc Grup: Musterii Mesaje: 74 Inscris: 7 March 04 Forumist Nr.: 2.503 |
IMHO, singurul aspect fata de care sunt independente televiziunile de pe la noi este bunul simt (cu unele mici exceptii, vezi TVR Cultural). In rest, e suficient sa studiati statistica referitoare la datoriile acestora fata de stat pentru a inchega imediat un algoritm care sa determine gradul lor de credibilitate.
Agentia de monitorizare a presei de pe langa Academia Catavencu a dat publicitatii un material pe aceasta tema. -------------------- "You should never underestimate the predictability of stupidity!" (Bullet-tooth Tony - Snatch)
|
|
|
10 Mar 2004, 06:47 PM
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 526 Inscris: 16 December 03 Forumist Nr.: 1.521 |
televiziunea fără ‘tele ‘ e singura independentă … din românia . şi din lume
|
|
|
14 Mar 2004, 01:12 PM
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Dupa cum s-a anuntat, anul acesta se interzice difuzarea de publicitate electorala la posturile tv. Clipurile electorale pot fi date la televiziuni doar in orele stricte care tin de studioul electoral, lucru ce se pare ca va fi valabil atat pentru televiziunea nationala, cat si pentru televiziunile private.
Cu exceptia Greciei, Danemarcei si a Italiei, in restul Europei nu exista publicitate electorala la tv. Este considearata discriminatorie, in sensul ca avantajeaza fie partidele mari, fie pe cele bogate. De asemenea, se considera ca aceasta publicitate nu reprezinta un mijloc de informare a publicului, ci o metoda de a-l seduce. -------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 14 November 2024 - 07:59 PM |