HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Masa Romaneasca
Sushi
mesaj 27 Feb 2005, 09:05 PM
Mesaj #1


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



Trebuie sa pregatesc, cam peste 10 zile, o masa romaneasca. N-am idei de aperitive, idee de supa romaneasca (nu stiu sa gatesc cu bors), felul doi sarmalute cu pasat in varza murata si ca desert cozonac cu mac. Sarmalele si cozo is batute in cuie dar la celelalte nu-mi vin idei. Racituri (aspic) nu fac ca am avut mai demult reclamatii (ca-s dulci cica) si nici zacusca - "arata de parca a mai fost deja o data mincata" mi s-a spus. Nici salata de vinete ca daca nu e cu carne nu papa astia. Help!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rebel
mesaj 27 Feb 2005, 09:13 PM
Mesaj #2


Don Juan Cronicar
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.524
Inscris: 14 February 04
Din: Aproape în aproape
Forumist Nr.: 2.225



Cartea de Reţete a Hanului. Pe viitor va exista acolo şi o secţiune unde un forumist poate cere reţete pentru o mâncare anume. Acum însă poţi revizui diverse reţete create prin prisma a diverse ingrediente pentru diverse gusturi.


--------------------
Dragostea, precum un râu, îşi va găsi un nou curs de fiecare dată când va întâlni în cale un obstacol.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 27 Feb 2005, 09:33 PM
Mesaj #3


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



QUOTE (Planorista @ 27 Feb 2005, 09:05 PM)
N-am idei de aperitive, idee de supa romaneasca (nu stiu sa gatesc cu bors)

Supa sau ciorba? A doua se face cu bors, da' intrebarea e de unde iei tu bors acolo? unsure.gif Baga-le si tu o ciorba de burta si ai scapat. laugh.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 27 Feb 2005, 09:33 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Sushi
mesaj 27 Feb 2005, 09:39 PM
Mesaj #4


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



Si burta de unde o iau? Ca de a mea am scapat de cind cu alergatul pentru mutat...
O ciorba le-oi face. De perisoare!

Acest topic a fost editat de Planorista: 27 Feb 2005, 09:40 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 27 Feb 2005, 09:41 PM
Mesaj #5


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Pai nici burta nu este p-acolo? Ce pusca mea mananca aia, soro? laugh.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 27 Feb 2005, 09:49 PM
Mesaj #6


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



Carne! Aperitiv de carne, supa de carne, sos de carne cu garnitura de carne, torta de carne si compot de carne. In definitia lor carne e aia moale rosie - deci burta nu se pune.
Am omis sa spun ca printre invitati o sa evolueze si mama soacra. Pentru ea gatesc separat - ciorba cu bors, matraguna scazuta cu carne de bovina batrina (ca sa se simta in familie) si compot de momite de porc senil pentru tata socru!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 27 Feb 2005, 09:50 PM
Mesaj #7


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.123
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Ca aperitive as face un pic de "hors d'oeuvre", adica pe romaneste "soldatei": carnea din supa o lasi sa se raceasca, faci toast sau doar paine alba pe care pui carnea cu cascaval. ardei si muraturi.
Sau faci oua umplute, scoti galbenusul si il invarti cu mustar, sare, piper si ulei. Dup-aia il bagi inapoi in albusul taiat in doua, presari foi de patrunjel taiate peste...
Daca nu ai carne din supa si (sau) vrei sa o pastrezi pt. salata de boeuf, pui salam sau parizer.
Dar sa ai grija sa nu manance oamenii prea multe din alea, ca se satura si nu mananca restul...
Sau daca ai chef, faci o salata de vinete si gata.
Daca te pricepi, poti sa faci o salata de boeuf, (tot cu carnea si zarzavaturile din supa) wink.gif
Ca felul 1 as face o supa de gaina sau mai bine de vita cu taitei si muuulte zarzavaturi pt. gust. (sa nu uiti de patrunjel sau pastarnac + morcovi, ceapa, un pic de usturoi si telina) wink.gif
Felul 2 e ok, sarmalute... licklips.gif
Dup-aia as cumpara un tort Dobos sau as face niste budinca, de vanilie sau cacao de exemplu... wink.gif
Sau o inghetata...
Felul 4: drunk.gif Grasa de Cotnari...

Pofta buna! smile.gif

Te rog sa nu-mi zici acuma ca-s un scump, ca ma rosesc si intimidez... sorry.gif
QUOTE
Am omis sa spun ca printre invitati o sa evolueze si mama soacra.

Pt. alea e destul de buna paine cu sare sau o mancare excelenta de ciuperci... tongue.gif

user posted image

"Tödlich giftig inseamna mortal" spoton.gif


Acest topic a fost editat de Cla: 27 Feb 2005, 10:01 PM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 27 Feb 2005, 09:54 PM
Mesaj #8


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



QUOTE (Planorista @ 27 Feb 2005, 09:49 PM)
Carne! Aperitiv de carne, supa de carne, sos de carne cu garnitura de carne, torta de carne si compot de carne. In definitia lor carne e aia moale rosie - deci burta nu se pune.
Am omis sa spun ca printre invitati o sa evolueze si mama soacra. Pentru ea gatesc separat - ciorba cu bors, matraguna scazuta cu carne de bovina batrina (ca sa se simta in familie) si compot de momite de porc senil pentru tata socru!

rofl.gif Pai cumpara un elefant si fa totul din carne. laugh.gif

Mai, uite, ideea lui Cla, cu salata de boeuf, e buna. De ouale umplute, nu stiu ce sa zic, ca alea n-au carne. rofl.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 27 Feb 2005, 09:54 PM
Mesaj #9


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



Esti scump! De aia o sa astept pina te gasesc in oferta.

Salata de boeuf nu fac ca nu e tipic romaneasca si o fac si astia pe aici numa ca o baga in rulouri de sunca presata. Salata de vinete nu fac ca n-are carne si era sa se intoxice Mutter Soacra de atitea vitamine cind am facut data trecuta.

Eu vreau sa gatesc tipic romaneste. Am si ie romaneasca s-o imbrac si am deja servetele rosu galben si albastru - sper ca tot astea sint culorile nationale!!! altfel am dat banii degeaba.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 27 Feb 2005, 09:58 PM
Mesaj #10


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Auzi, stii cum scapi? Spune-le ca romanii sunt vegetarieni prin excelenta si gata, da-o incolo de carne. laugh.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 27 Feb 2005, 10:01 PM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



Ciorba de burta goala, sos de limba, gem de foame...cam asa arata multe mese romanesti in ultimul timp . sorry.gif laugh.gif
Si nefe are dreptate ca multi au devenit vegetarieni ce au incotro?!!!

Acest topic a fost editat de flori: 27 Feb 2005, 10:04 PM


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 27 Feb 2005, 10:06 PM
Mesaj #12


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.123
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE (Planorista @ 27 Feb 2005, 08:54 PM)
Esti scump! De aia o sa astept pina te gasesc in oferta.

clapping.gif Is liber, hai la "Matrimoniale", primesti si carne cata vrei... biggrin.gif

Poate nici n-ar fi proasta ideea sa te uiti la topicul "Sarmalele reci"... rofl.gif

Acest topic a fost editat de Cla: 27 Feb 2005, 10:08 PM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 27 Feb 2005, 10:09 PM
Mesaj #13


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



QUOTE (Cla @ 27 Feb 2005, 10:06 PM)

clapping.gif Is liber, hai la "Matrimoniale", primesti si carne cata vrei... biggrin.gif

Eu is busy da' o trimit pe mama soacra ca ea e cu carnea in tema. Multumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 27 Feb 2005, 10:15 PM
Mesaj #14


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Si eu as zice salata de boeuf, ca ai putea sa o faci cu cel putin o zi inainte si te dezaglomerezi pentru ziua cu pricina.
Altfel, cascaval pane si oua umplute.
Ar mai fi simplitatea unei mamaligi cu branza si smantana.

De ciorba, o ciorba de fasole uscata cu afumatura (coasta sau ciolan), ce ar fi mai romanesc de-atat? Ciorba de perisoare e o idee buna dar zici ca nu vrei cu bors. Si daca vrei sa platesti polite, o ciorba de potroace - asta se acreste cu zeama de varza si lamaie.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 27 Feb 2005, 10:16 PM
Mesaj #15


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Cla, ai pus-o! rofl.gif

Micii mai sunt romanesti neaosi, dar de unde iei pasta de mici? unsure.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 27 Feb 2005, 10:20 PM
Mesaj #16


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



QUOTE (nefertiti @ 27 Feb 2005, 10:16 PM)
Micii mai sunt romanesti neaosi, dar de unde iei pasta de mici?  unsure.gif

Din congelator! Crezi ca tata a venit la mine cu mina goala? hehehe... mici, pufarini, pufuleti si ciocolata de casa am comandat de la ro!
Mersi de idee, mici le fac!
Si faza cu mamaliga e buna. Cred ca o sa fac pina la urma sub forma de bufet suedez: mici, mamaliga cu carne (A MUST!) de pui si sos de smintina, sarmalele, ciorba de perisoare cu smintina (scuzati-mi smintineala da's din nord vest extrem).

p.s. Micii nu-s chiar asa romanesti cum credem noi, serbo-croatii au cevpcici (cred ca asa se scrie) si tot mici sint sad.gif Eu de ani de zile imi strofoc neuronii sa gasesc retete exclusiv romanesti si nu tare am noroc...

Acest topic a fost editat de Planorista: 27 Feb 2005, 10:22 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 27 Feb 2005, 10:21 PM
Mesaj #17


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.123
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE (Planorista @ 27 Feb 2005, 09:09 PM)
Eu is busy da' o trimit pe mama soacra ca ea e cu carnea in tema. Multumesc.

Si eu is mai pissy ca tine si-i fac o portie de Rumpsteak cu ciuperci... spoton.gif

Planoristo, cand am fost anul trecut in Brasov am mancat o tocanita cu mamaliga... WOW!! thumb_yello.gif
QUOTE
p.s. Micii nu-s chiar asa romanesti cum credem noi, serbo-croatii au cevpcici (cred ca asa se scrie) si tot mici sint

Da' de unde... Cevapcici se fac cu oua si ardei, micii cu bicarbonat... jamie.gif

Acest topic a fost editat de Cla: 27 Feb 2005, 10:27 PM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 27 Feb 2005, 10:30 PM
Mesaj #18


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.123
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE (Planorista @ 27 Feb 2005, 08:39 PM)
Si burta de unde o iau?

Cica ai zis ca ai avea barbat...(??) unsure.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 27 Feb 2005, 10:51 PM
Mesaj #19


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Planorista, ai cartea de bucate a lui Radu Anton Roman? ca acolo mai sunt ceva retete neaose, pe regiuni.
Neaos de pe vremea dacilor, doar miel la protap poate. Dupa aia ne-au influentat bucataria toti ce au trecut prin tara, care era rascruce de drumuri.

Mici si sarmale fac si alte popoare, dar serios si fara sa fiu partinitoare, sarmalele noastre-s cele mai bune. Nici mie nu mi-au placut cele poloneze, prea mari, dulci si mai mult orez decat carne. Si nici nu-s facute cu sos de rosii, cam palide si serbede.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antont
mesaj 27 Feb 2005, 11:06 PM
Mesaj #20


© Care este
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.113
Inscris: 4 March 03
Din: Nici o Informatie
Forumist Nr.: 17



Parerea mea ca ar trebui mutat subectu asta care este in forumul de "Bucatarie" ohyeah.gif ......Nu de alta, da' unii gen io, Geni, Simon si altii de aceeasi teapa ar putea fi tentati sa abereze pe el innocent.gif evil.gif tongue.gif rofl.gif ....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 28 Feb 2005, 12:13 AM
Mesaj #21


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.123
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE (Mistinguett @ 27 Feb 2005, 09:51 PM)
Mici si sarmale fac si alte popoare, dar serios si fara sa fiu partinitoare, sarmalele noastre-s cele mai bune.

Sarmalele vin de la turci, (in Yugoslavia de ex. se numesc sarma), dar ai dreptate, Misti:
Cei mai buni mici sunt cei romanesti... licklips.gif
Pe cand aveam vreo 15 ani, se vindeau in Timisoara "Maricei in corn", erau doar un pic mai mari decat micii, ca un fel de hot dog, cu mustar... mmmmhhh... licklips.gif
Cand ma gandesc acuma la aia, deja salivez pe tastatura... drool.gif
Da' nu-i nimic, o sa fie spalata... spoton.gif

Acest topic a fost editat de Cla: 28 Feb 2005, 12:21 AM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 28 Feb 2005, 08:15 AM
Mesaj #22


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



QUOTE (Ghost @ 27 Feb 2005, 11:06 PM)
Parerea mea ca ar trebui mutat subectu asta care este in forumul de "Bucatarie" ohyeah.gif ......Nu de alta, da' unii gen io, Geni, Simon si altii de aceeasi teapa ar putea fi tentati sa abereze pe el innocent.gif evil.gif tongue.gif rofl.gif ....

Pai deja am inceput si noi, inclusiv Planorista. rofl.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oiski-Poiski
mesaj 28 Feb 2005, 08:18 AM
Mesaj #23


femeia de pe luna
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.998
Inscris: 22 January 05
Din: LUNA
Forumist Nr.: 5.504



Scuze de off-topic , apropo de faza cu crezi ca a venit tata cu mana goala ? Mama a venit anul trecut de Craciun cu curcanul si un picior (intreg !) de porc afumat.Daca o prindeau aia la granita aia era.
Asta ca sa vedeti ca nu prea avem ce manca pe aici.
Planoristo acu e poate cam tarziu dar data viitoare daca mai trebe sa gatesti asa ceva poate sunt si prin Austria macelarii extra cu preparate romanesti .Pe aici sunt si poti comanda de toate si-ti trimit acasa.
Eu am facut anul trecut in tava la cuptor varza murata calita cu niste carnat ( ca acasa ,condimentat cu boia, usturoi nu fara gust , fara culoare cum sunt multi pe aici , carnatii sau oamenii hh.gif ??) si niste costita si niste cartofi taiati mai mari si o mamaliguta (vezi sa nu fie faina prea marunta ca apoi faci Babybrei) si dupa aia niste vin rosu , a ! si inainte niste tuica de struguri si dupa aia la alegere : musafirii pot sa-si duca mancarea la plimbare sau burta la culcare , care cum poate.


--------------------
"Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 28 Feb 2005, 12:14 PM
Mesaj #24


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



Consider ca nu aberam ci ca dezbatem intens toate aspectele legate de haleala romaneasca. Asa ca feel free sa ma inspirati, multam fain.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 28 Feb 2005, 12:57 PM
Mesaj #25


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.123
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE (nefertiti @ 28 Feb 2005, 07:15 AM)
QUOTE (Ghost @ 27 Feb 2005, 11:06 PM)
Parerea mea ca ar trebui mutat subectu asta care este in forumul de "Bucatarie"  ohyeah.gif ......Nu de alta, da' unii gen io, Geni, Simon si altii de aceeasi teapa ar putea fi tentati sa abereze pe el innocent.gif evil.gif  tongue.gif  rofl.gif ....

Pai deja am inceput si noi, inclusiv Planorista. rofl.gif

Apropos de "aceeasi teapa", v-ati luat inca unu' spoton.gif thumb_yello.gif
Si inca una, nefe spoton.gif

rofl.gif



--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 28 Feb 2005, 01:07 PM
Mesaj #26


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.123
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE (Planorista @ 28 Feb 2005, 11:14 AM)
Consider ca nu aberam ci ca dezbatem intens toate aspectele legate de haleala romaneasca. Asa ca feel free sa ma inspirati, multam fain.

Ce naiba e de dezbatut la haleala??
Ori mananci, ori nu...
"Dezbatem intens cum ne spargem, cu mici sau sarmale. Sau amandoua" roflmao.gif
Feel free, U 2 spoton.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 28 Feb 2005, 01:59 PM
Mesaj #27


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



QUOTE (Cla @ 28 Feb 2005, 01:07 PM)

Ce naiba e de dezbatut la haleala??

No binie, atunci nu dezbatem nika... hai sa ne stringem miinile intr-o hora muta si sa stam asa...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 3 Mar 2005, 03:08 AM
Mesaj #28


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.123
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Ok scuze, ai dreptate smile.gif
Hai sa lasam micii si sarmalele de-oparte, de alea stie toata lumea... smile.gif
Oua umplute, crenvursti, snitel si Palatschinken... licklips.gif
Alternativ pastrav pastrat pe langa pastrama, crap crapat, iepure de ieri (de camp sau frigider), cerb Cornel (cu coarne rupte) sau Costel (cu coaste rupte), cal calcat, magar macar salamic, creveti de la Crivaia, oaie din ploaie... si ca desert cocos Dobos... licklips.gif rofl.gif

Acest topic a fost editat de Cla: 3 Mar 2005, 04:42 AM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 3 Mar 2005, 09:28 AM
Mesaj #29


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



QUOTE (Mistinguett @ 27 Feb 2005, 10:51 PM)
ai cartea de bucate a lui Radu Anton Roman? ca acolo mai sunt ceva retete neaose, pe regiuni.

N-am cartea da' o sa vad daca o pot comanda online. Mersi de idee.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana-Maria
mesaj 3 Mar 2005, 09:51 AM
Mesaj #30


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.796
Inscris: 22 August 03
Forumist Nr.: 654



Se poate, daca nu ai gasit-o, spune si te ajut.
Cartea se numeste ,,Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", editura Paideia.


--------------------

NIHIL SINE DEO!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 3 Mar 2005, 09:59 AM
Mesaj #31


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



Saptamina viitoare se produce chestia. Am decis asa:
- salata de icre pe piine (de ce-i zice salata??? si la aia de vinete... de ce tocmai salata? de ce nu-i zice "unguent pentru piine", de exemplu?)
- supa guias (asa-i zice in Nord-Vestul salbatic)
- sarmale cu pasat
- mamaliguta cu brinza si smintina
- cozonac cu mac
- prajitura Kati
- tuica
- palinca
- tarie
smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonsays
mesaj 3 Mar 2005, 10:08 AM
Mesaj #32


Batranel oPsedat
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.074
Inscris: 15 January 04
Forumist Nr.: 1.836



QUOTE
Eu vreau sa gatesc tipic romaneste

pai e al dracu de simplu: lasi masa goala, doar cu ceva paharute (foarte mici, ca sa nu se imbete prea tare, da-i dracu, sau sa oboseasca de dus la gura), si neaparat o cutie de scobiori: "bun venit la masa traditionala romaneasca !! ". acuma, daca fac bizonii prea multa galagie, le poti servi orice preparat, indiferent de specific, dar cu servire romaneasca: iti bagi un deget in nas, il scoti cu muci, si il bagi in farfuria de ciorba/supa pe care o aduci la masa; de asemenea, paharele trebuie sa fie patate de grasime, eventual niscai urme de ruj prost sters; o alta caracteristica a mancarurilor romanesti este faptul ca orice ar fi, sint putine (si slabe in carne; mai mult fasole, cartofi, si sare, sare multa, sa ia gustul de stricat / vechi / mucegai); deci orice ar fi, trebuie sa fie putin, prost, si dezgustator servit; daca asezonezi toata chestia asta cu ceva muzica, manele pe cat posibil, date tare, si cu geamul deschis, i-ai cucerit definitiv !! spor la treaba !! pash.gif

acum serios vorbind, ciorba tipic romaneasca (de ardeal, daca tot ti-a dat Misti idei de Radu Roman): calesti 2 cepe mari, taiate solzisori; calesti si carnea (vaca cu pui, 300 gr. carne macra vaca, 3-4 pulpe mari de pui, taiate in doua); tai cubulete 3 morcovi maricei, 2 radacini de pastarnac si patrunjel, o tzelina cat pumnul (tzelina parca nu e in reteta lu radu, da ceva bun nu poate decat sa imbunatateasca gustul, nu?), 4-5 cartofi medii, si pui la fiert in 3 litri de apa; cand s-a fiert treaba aia, adaugi boia dulce (o lingura, sa zicem, dupa gust), inca 1 litru jumate - 2 de apa (deci ma gandesc ca faci totul intr-o marmita, daca vine asa mult popor la tine; in caz contrar, pune mai putina carne si cartofi), si vreo 10 castraveti murati (NU in otet) taiati felii in lung; sare dupa gust; lasi la fiert la foc mic, acoperit cu capac, vreo 3-4 ore; completezi cu apa calda ce scade. acum ma gandesc ca in loc de castravetii aia, poti pune in liniste zeama de varza murata, sau chiar varza murata tocata... mie unu nu imi place sa acresc ciorba cu altceva in afara de bors, asa ca din ce am zis mai sus, eu am omis castravetii, si suplimentar am pus verdeata: leustean, patrunje, marar, si un varf de cimbru. ti-e suficient de romaneasca mancarea asta ?

ca felul 2, poti sa o pui de o musaca.. asta cred ca tot romaneasca este.. unsure.gif dar nu bag mana in foc.


--------------------
-- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonsays
mesaj 3 Mar 2005, 10:09 AM
Mesaj #33


Batranel oPsedat
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.074
Inscris: 15 January 04
Forumist Nr.: 1.836



hmm.. sarmale cu pasat.. bleah; ai putea sa incerci sarmale in frunze de vitza de vie smile.gif si esential, in compozitie pui ceva afumatura. stropesti totul cu smantana, si gata...


--------------------
-- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 3 Mar 2005, 10:11 AM
Mesaj #34


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



QUOTE (simonsays @ 3 Mar 2005, 10:08 AM)
pai e al dracu de simplu: lasi masa goala, doar cu ceva paharute (foarte mici, ca sa nu se imbete prea tare, da-i dracu, sau sa oboseasca de dus la gura), si neaparat o cutie de scobiori: "bun venit la masa traditionala romaneasca !! ". acuma, daca fac bizonii prea multa galagie, le poti servi orice preparat, indiferent de specific, dar cu servire romaneasca: iti bagi un deget in nas, il scoti cu muci, si il bagi in farfuria de ciorba/supa pe care o aduci la masa; de asemenea, paharele trebuie sa fie patate de grasime, eventual niscai urme de ruj prost sters; o alta caracteristica a mancarurilor romanesti este faptul ca orice ar fi, sint putine (si slabe in carne; mai mult fasole, cartofi, si sare, sare multa, sa ia gustul de stricat / vechi / mucegai); deci orice ar fi, trebuie sa fie putin, prost, si dezgustator servit; daca asezonezi toata chestia asta cu ceva muzica, manele pe cat posibil, date tare, si cu geamul deschis, i-ai cucerit definitiv !! spor la treaba !! pash.gif

Mersi de idee! Treaba asta o sa ma scuteasca de alte asemenea eforturi in viitor!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonsays
mesaj 3 Mar 2005, 10:15 AM
Mesaj #35


Batranel oPsedat
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.074
Inscris: 15 January 04
Forumist Nr.: 1.836



cu siguranta !! rofl.gif daca servesti si ciuperci "mortale" , te-ai rezolvat si cu MS !! rofl.gif


--------------------
-- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 15 November 2024 - 08:02 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman