Avem Principii? |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Avem Principii? |
10 Mar 2005, 04:42 PM
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Ce inseamna a avea principii in viata? E bine sau nu e bine sa ai principii? Si pe ce baze se construiesc principiile? Cum ne dam seama ca cineva nu are principii? Care este diferenta intre scrupule si principii?
|
|
|
10 Mar 2005, 04:47 PM
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Io stiu ca-n fizica sunt o gramada de principii, da' nu ma intreba care-s alea.
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
10 Mar 2005, 04:57 PM
|
|
Da, de exemplul principiul frecarii: cind careva ma minte-n ochi si eu ii frec un picior in dos, inseamna ca respectivul(a) n-are scrupule si eu am principiul ca nu ma las mintita, nu????
Sa va esplic de ce am intrebat: in ultimii ani am lucrat foarte mult la EU-ul meu interior si si la ala exterior, cit s-a putut. Ala interior l-am cladit de asa natura incit sa evit, pe cit posibil sa mint, ORICARE ar fi repercusiunile nemintirii, oricit de tare m-as teme sa-mi recunosc greseala, de exemplu. Asta mi-a adus in cimpul muncii foarte multa recunoastere si apreciere din partea sefilor si din partea colegilor. Pe plan privat insa, a nu minti, a nu pastra poleiala de la suprafata lucrurilor, a strivi corola de minuni a lumii imi aduce tot mereu probleme, situatii de stres. Stresul asta l-as evita daca as invata sa mint frumos, adica daca as renunta la unul din principiile mele dragi si necesare... si acuma nu mai stiu ce sa fac... cu anumite persoane am intrerupt absolut orice fel de contacte... nici asta nu e o solutie, of course. Plus de asta is considerata qvasi nebuna... nu ca m-ar deranja... Acest topic a fost editat de Planorista: 10 Mar 2005, 05:09 PM |
|
|
Promo Contextual |
10 Mar 2005, 04:57 PM
|
ContextuALL |
|
|
|
10 Mar 2005, 04:58 PM
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.503 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
...
... -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
10 Mar 2005, 05:05 PM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
Pai ai putea sa-ti creezi o a doua personalitate, cu un pic alte principii, pe care sa o folosesti atunci cand este nevoie.
Daca nu ma insel, "scrupule" se refera la sentimentele care te fac sa aplici principiile. |
|
|
10 Mar 2005, 05:10 PM
|
|||
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Nu stiu daca merita, ar fi un pas inapoi... -------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
||
|
|||
10 Mar 2005, 05:12 PM
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.849 Inscris: 30 March 04 Din: Timisoara Forumist Nr.: 2.824 |
Inseamna sa ai niste ghidaje, dar nici prea multe ca strica. Personal am doar cateva, cum ar fi sa nu mint sa nu fur sa nu omor, sa nu ma uit dupa nevasta prietenului, sa ma port cu restul asa cum m-as purta cu mine. In rest totul, depinde de context si nu pot spune ca fac asa sau fac invers. -------------------- Suntem ceea ce gāndim. (Buddha)
|
||
|
|||
10 Mar 2005, 05:32 PM
|
|||
Pe un eu sa-l cheme Plano si pe cel de-al doilea Rista. Si cind ne intilnim ii tragem o betie ) |
||
|
|||
10 Mar 2005, 05:35 PM
|
|||
Cred ca asta ar fi ideal, sa ma comport cu fiecare om in parte conform felului sau de a fi si situatiei, sa fiu un fel de om oglinda. Pentru asta cred ca mi-ar trebui un fel de inteligenta ce, din pacate, n-o am: inteligenta sociala. |
||
|
|||
13 Mar 2005, 02:49 PM
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
imi traduce si mie cineva ce e alea scrupule? ca nu imi dau seama despre ce se vorbeste
era cit pe ce sa le confund cu pustule... Acest topic a fost editat de mutulica: 13 Mar 2005, 02:50 PM -------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
14 Mar 2005, 12:43 AM
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 16 Inscris: 2 March 05 Din: Jaded Elysium Forumist Nr.: 5.832 |
Scrupulele e alea care nu te lasa sa dai intr-un copil, sau intr-un tampit neajutorat. E alea care te pun sa-i dai batranului inapoi suta aia de mii de lei. E alea care te fac om.
-------------------- Ce poate fi puternic atacat, poate fi puternic aparat!
|
|
|
14 Mar 2005, 08:55 PM
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
astea nu sunt principiile?
-------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
14 Mar 2005, 11:05 PM
|
|
Mutulica draga
Pe cind sa cred ca m-am lamurit vii si ma arunci in ceata ( Amu cum crezi c-oi durmi la noapte cu gindurile incilcite???? |
|
|
15 Mar 2005, 01:22 AM
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 16 Inscris: 2 March 05 Din: Jaded Elysium Forumist Nr.: 5.832 |
Principiile e alea care se formeaza in concordanta cu asteptarile generale asupra cailor de a obtine sau nu ceva. Adica ceea ce doresti. Si cum pentru a defini idealurile trebuie sa visezi, eu zic sa lasati totul balta si sa va culcati. Deci: principiile inseamna somn.
-------------------- Ce poate fi puternic atacat, poate fi puternic aparat!
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 15 November 2024 - 07:36 AM |