Atacurile Din Liban |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Acest Subforum este dedicat discutiilor având ca temă principală Politica Externa.
Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti.
Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa.
Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!
Atacurile Din Liban |
13 Jul 2006, 09:05 PM
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 681 Inscris: 29 November 05 Forumist Nr.: 7.367 |
Domnilor, mie imi miroase a mare deranj. Rusia deja a scos nasul ca sa se exprime in favoarea Iranului si tare mi-e teama sa nu trimita un "bonus" prin Israel. Dar ceea ce ma ingrijoreaza cel mai tare e ca Franta nu scoate nici un cuvant. Iar baietii Hezbollah sunt din ce in ce mai suparati. Spre deosebire de Hamas, care se bubuie, dau cu pietre si gata, Hezbollah au antrenament de armata, iar in lupta de gherila, pun mari probleme.
-------------------- Sa ai incredere doar in umbra ta, dar numai atunci cand iti cade in fata !
|
|
|
14 Jul 2006, 04:49 AM
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
de ce sa scoata franta vreun cuvant? sa mai spuna iar vero prostie?
-------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
14 Jul 2006, 07:49 AM
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 18.844 Inscris: 30 January 04 Din: EU Forumist Nr.: 2.042 |
Da un link sa ma lamuresc cu aceasta afirmatie a ta ! -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
||
|
|||
Promo Contextual |
14 Jul 2006, 07:49 AM
|
ContextuALL |
|
|
|
14 Jul 2006, 10:24 AM
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
Din cate stiu in Israel femeile fac doi armata iar barbatii trei anii , pana la urma Israelul e o tara militarista daca putem spune asa ...
America e gata sa intervina si nu cred ca va iesi bine ,oare USA pe care parte a baricadei e sau sunt in prea multe teatra de operare si pentru ei acest razboi e neimportant Acest topic a fost editat de Colimator: 14 Jul 2006, 10:26 AM -------------------- |
|
|
14 Jul 2006, 01:52 PM
|
|||
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 22.306 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
Daca represaliile israeliene ar lovi doar miscarea Hezbollah, nu ar fi nici o paguba. Din pacate insa cei care platesc sunt tot civilii. Pana cum se pare ca sunt cel putin 50 de civili libanezi ucisi, printre care (cum altfe!) si numerosi copii. Tinta loviturilor israeliene pare sa fie mai degraba infrastructura civila a Libanului: poduri, autostrazi, aeroportul international, rezervoarele de combustibil... -------------------- |
||
|
|||
14 Jul 2006, 01:57 PM
|
|
63 de civili, dintre care 15 copii
-------------------- Sa ai incredere doar in umbra ta, dar numai atunci cand iti cade in fata !
|
|
|
14 Jul 2006, 02:12 PM
|
|||
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 22.306 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
Informatiile mele sunt mai vechi... Legata de atacurile din Liban este si actiunea din teritoriile palestiniene. BBC spune ca:
-------------------- |
||
|
|||
14 Jul 2006, 02:26 PM
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
libanezii daca nu ofereau suport ceolr din hezbolah aveau liniste la ora asta. i-a mincat in fund sa se joace de-a rapirea
ceea ce fac israelienii e sa distruga infrastructura, adica ... va pedepsim pe toti daca nu terminati cu prostiile parerea mea e ca israelul a fost asmutit de americani, care abia asteapta ca arabii din zona sa intervina. asta le va da ocazia americanilor sa se duca acolo ca forta pacificatoare, si ... sa intra la poceala cu iranul sau siria -------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
14 Jul 2006, 03:03 PM
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.123 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
...si din prietenoasa Romanie vor pleca avioanele...
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
14 Jul 2006, 03:50 PM
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 886 Inscris: 18 November 05 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 7.294 |
Parte a membrilor guvernului libanez fac parte din miscarea Hezbollah, indiferent de ce se spune la nivel oficial. Asa ca nu prea au de ales acolo, in plus ca Siria si Iranul sustin cu serioase fonduri activitatea militara a Hezbollah-ului, aici incluzand si fonduri catre guvernul libanez ca sa taca si sa nu se bage.
-------------------- I wish I can fly
|
|
|
14 Jul 2006, 11:19 PM
|
|
Iar Rusia sustine Iranul, implicit si Siria... Concluziile vin in rafale.... Si March, nu dau link-uri din ziare sau de pe cnn-uri, bbc-uri, aptn-uri, afp-uri and so on.... pune mana si citeste de pe toate site-urile posibile, inclusiv al Kremlinului. Si vezi cam ce a obtinut Putin referitor la activitati teroriste. Scuze ca nu te ajut cu respectivele cautari, dar ar trebui sa-ti fac sinteze, ceea ce ma plictiseste de moarte.
|
|
|
15 Jul 2006, 07:35 AM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 18.844 Inscris: 30 January 04 Din: EU Forumist Nr.: 2.042 |
Wasp ,
Batii campii ( ca sa nu spun mai mult !) cand faci asemenea afirmatii : "Rusia deja a scos nasul ca sa se exprime in favoarea Iranului ... " Da' ce sa-i faci cand esti iubitoare de hizballah.... iti faci sintezele corespunzator ! Iar pentru cei care nu stiu , iata ultima luare de pozitie a Rusiei privind conflictul actual : Russian President Vladimir Putin called on all sides to stand down. "All the sides that are involved in the conflict must immediately cease military action," he said before a G-8 summit this weekend in St. Petersburg O pozitie mai moderata fata de cea a lu' musiu Chirac ! Acest topic a fost editat de March: 15 Jul 2006, 07:55 AM -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
|
|
15 Jul 2006, 09:06 AM
|
|
From Cooca Macaii Grup: Moderator Mesaje: 7.228 Inscris: 3 March 04 Din: Pe luna Forumist Nr.: 2.443 |
Io cred ca 'meriganii si-au bagat nasul iar in placinta israeliano-libaneza - primo, ceea ce a spus mutulica, si secondo- mai vand si ei ceva armament, ca sunt la ananghie cu iconomia. Cat despre rusi, ei fac ceea ce fac de atat amar de vreme - vand kalasnikoave celeilalte parti beligerante. Bun gheseft, castiga toata lumea, mai putin prostii aia de isi dau cu boambe la cap, si ma rog, prostii care cheltuie apoi 600 milioane dolari pe misiuni umanitare de sustinere a pacii a.k.a. romanii.
-------------------- Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.
If you could reason with religious people there would be no religious people! Don't pray in my school, and I won't think in your church! Ziarul de Rimnic |
|
|
15 Jul 2006, 11:32 AM
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
Daca e vorba de arme balistice cum spune cei de le tembelizor arme balistice detinute de Liban intra si pacifista USA in razboi de partea Iranul ....
-------------------- |
|
|
15 Jul 2006, 11:33 AM
|
|||
From Cooca Macaii Grup: Moderator Mesaje: 7.228 Inscris: 3 March 04 Din: Pe luna Forumist Nr.: 2.443 |
Vezi ca i-ai numarat gresit, sunt mai putini de cincizeci si se foloseste forma spun in cazul asta. -------------------- Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.
If you could reason with religious people there would be no religious people! Don't pray in my school, and I won't think in your church! Ziarul de Rimnic |
||
|
|||
15 Jul 2006, 11:58 AM
|
|
La Realitatea un analist a aruncat aceasta chiftea mari`
-------------------- |
|
|
15 Jul 2006, 01:26 PM
|
|
De la REUTERS , acum 2 ore :
ST PETERSBURG, Russia (Reuters) - The United States and Russia announced on Saturday a plan to prevent the spread of nuclear weapons by setting up international enrichment centres as their leaders sought to give a boost to a big-power summit. (...) The two leaders, striving to show a united front in tackling global problems after a sudden fall-off in U.S.-Russian relations, also blamed the upsurge in Middle East violence squarely on Lebanon-based Hizbollah guerrillas -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
|
|
16 Jul 2006, 05:51 PM
|
|||||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.281 Inscris: 22 August 05 Forumist Nr.: 6.816 |
In acest moment Israelul este un stat agresor si trebuie tratat corespunzator de comunitatea internationala iar eforturile Iranului de a fabrica bombita nucleara sunt de inteles. -------------------- omega
|
||||
|
|||||
16 Jul 2006, 05:53 PM
|
|
Din cate observ Hezbollah a inceput sa i-a atitudine...si a atacat o serie de obiective strategice
-------------------- |
|
|
16 Jul 2006, 06:03 PM
|
|
Hezbollahul riposteaza. Libanul este statul agresat. Daca-ti toarna cineva bombe in cap nu te apuci sa-i canti din fluier.
-------------------- omega
|
|
|
16 Jul 2006, 06:10 PM
|
|
Eu cred ca altul e motivul ...Hamas si Hezbollah e un pretext pentru a distruge LIBANUL ...
-------------------- |
|
|
16 Jul 2006, 06:26 PM
|
|
Televizunea nationala de rahat prezinta tendentios conflictul insistand culmea pe atacurile Hezbollahului, oferind nealterat punctul de vedere al unui oficial israelian si comentand ofensator pozitia antiisraeliana fireasca in cazul de fata. De ce oare ?
Impotenta comunitatii internationale legitimeaza inarmarea Iranului. -------------------- omega
|
|
|
16 Jul 2006, 07:00 PM
|
|
Uita-te la Al-Jazeera daca nu-ti place TVR ! Si stai calm si analizeaza cu mintea si nu cu inima ! Provocarea aia a Hizbollahului a fost planificata indelung ( de patronii lor, desigur) si e cu bataie lunga . Ce crezi ,cei ce sunt in spatele Hizballahului nu contau pe reactia Israelului ?!
-------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
|
|
16 Jul 2006, 07:23 PM
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.123 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Hisbollah provoaca > Israelul raspunde > Siria se baga > americanul vine sa sparga "the axis of evil"...
Nu m-as mira sa fie iarasi o porcarie made by CIA, sau si mai rau, insusi Mossad Cred ca e cazul sa scape si Israelul de bombele lor invechite, sa intinda din nou mana la nemti cu gestul "Nu uitati ce ne-ati facut atuncea, maaaa...", neamtul iarasi plateste ceva din care Israel face comanda la armament nou in USA. Ca de-obicei. Si rusul ridica degetul si il coboara imediat dup-aia ca sa semneze niste livrari de rachete si Kalashnikov la cine are nevoie, numa' de partea ailalta. La fel ca de-obicei. Always look on the bright side of life... Si "nimeni" nu-i de vina, "alalalt a inceput"... ca la gradinita. Numai ca la gradinita nu mor oameni, nici macar soldati, darmite civili care doar vor sa traiasca in liniste si pace... -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
16 Jul 2006, 07:38 PM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.458 Inscris: 15 June 05 Forumist Nr.: 6.455 |
Atat timp cat Libanul a tolerat pe teritoriul sau asemenea grupari, trebuie sa-si asume consecintele. De ce nu ataca israelienii orasele crestine din nord ? Simplu. Acolo populatia nu-i solidara cu Nasrallah asa cum e cea siita din sud. Au semanat vant, sa culeaga furtuna. Sa nu-mi spuna mie guvernul libanez cu al sau serviciu secret ca nu stia ce urmeaza a se petrece la granita cu Israelul. Sunt culpabili. Daca Romania ar tolera pe teritoriul ei teroristi ce bombardeaza localitati ucrainiene iar vecinii riposteaza, a cui e vina ? A gazdelor lichelelor.
-------------------- Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
|
|
|
16 Jul 2006, 07:47 PM
|
|
Nici AL-Jazeera, nici TVR. Prefer o televiziune impartiala. Reactia Israelului este a unui stat agresor si terorist. SUA impiedica in Consiliul de Securitate incetarea conflictului manjindu-se din nou cu sangele atator civili nevinovati. A fost anuntata de curand moartea altor civili, unii cu dubla cetatenie, canadiana si libaneza, intr-un raid aerian.
-------------------- omega
|
|
|
16 Jul 2006, 07:51 PM
|
|||
Evreii nu sunt maicute in lupta cu balaurul arab. Cum dreaq gruparile arabe sunt considerate teroriste iar evreii care au casapit de cinci ori mai multi civili nu? Ori sunt toti teroristi, ori nu e nimeni. Acest topic a fost editat de alfa: 16 Jul 2006, 07:52 PM -------------------- omega
|
||
|
|||
16 Jul 2006, 07:59 PM
|
|||||||||||
Alfa :
Si pt. a nu fi calificat astfel ar trebui sa zambeasca cu cordialitate la atacurile Hezbollah, nu ? Interesant rationament.
Civili care tolereaza, sustin si incurajeaza astfel de acte ale Hezbollah.
Mohamed Ata, ala de a intrat in WTC, avea cetatenie germana.
Cine se apara n-o sa se apere in veci ca o maicuta. Caracterul cu care reactionezi iti este impus de cealalta parte beligeranta.
Civili simpatizanti cu Hezbollah. -------------------- Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
|
||||||||||
|
|||||||||||
16 Jul 2006, 08:23 PM
|
|||||||||||||||||||
Israelul n-a zambit niciodata cu cordialitate, a omorat de zece ori mai multi nevinovati decat adversarul fiind "spalat" de fiecare data de mass-media, d-aia iti apare mai curat.
Daca intr-un conflict ucizi tot poporul statului cu care lupti, pe motiv ca-si sustine conducatorii care l-au declansat n-am prea multe comentarii de facut... Asta-i terorism, genocid, orice altceva nicicum razboi. Daca te loveste un bolovan in cap te poti duce sa omori intreaga familie a agresorului doar daca ramai cu sechele grave. Copiii ucisi erau tot sustinatori Hezbollah ? Sa bage frate o atomica....
Care-i legatura ?
Evreii nu se apara, ocupa. Asta au facut de la inceputul revenirii in Orientul Mijlociu.
Si civilii israelieni sunt "simpatizantii" armatei israeliene, deci cei care s-arunca in aer prin autobuze si cafenele nu sunt teroristi. Cum spuneam ori toti, ori nimeni. Acest topic a fost editat de alfa: 16 Jul 2006, 08:27 PM -------------------- omega
|
||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
16 Jul 2006, 08:41 PM
|
|||||||||||||||||||||||||
Alfa :
Tu pui problema in termeni cantitativi cand de fapt subiectul e cu totul altul. Intrebarea e simpla : daca un vecin te loveste in fata, reactia ta ar trebui sa fie una de indiferenta fata de gestul sau ? De ce eviti contextul conform caruia israelienii au fost cei agresati primii ? Iar aia au fost tot civili.
Maximizezi lucrurile fara un suport real. Nu e vorba nici o clipa de asa ceva.
Inteleg ca pt. tine un popor care promoveaza si sustine terorismul, nu e culpabil. Halal gandire.
Nu. Il omori pe cel care a aruncat bolovanul, pe cel care i-a dat idea aruncatorului, pe cel care i-a dat bolovanul, inclusiv pe cel care a stat la panda. Tu de complicitate n-ai auzit ?
Parintii lor nu si-au asumat riscul pt. asta ? Umbli cu doua masuri. Copii israelieni ucisi la initiativa hezbollah, nu erau copii ? Daca eu imi cresc odrasla intr-un climat periculos, sunt direct responsabil.
Mai bine si-ar baga Hezbollahul mintile in cap. Dar daca n-au cap, e firesc sa dea cu mintile-n vecini. Atunci sa suporte consecintele.
Care-i legatura intre razboiul de acolo si dubla cetatenie a unor victime la care te-ai referit tu initial ?
Lasa digresiunile.
S-au intors acasa. Ca nu le place musulmanilor civilizatia adusa de ei, e partea 2. Eu unul m-as simti mai confortabil in Israel decat in Siria sau Iran.
Care o apara de nebunii din nord. Nu israelienii i-au bombardat primii.
Sunt cele mai mari exemple de lasitate, incapacitate si teroare.
Eh, uite ca altii au discernamant, principii, reguli. De cand normezi tu viata altora cu atata tupeu ? -------------------- Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
|
||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||
16 Jul 2006, 08:59 PM
|
|||||
Bravo Bolt, cum stam cu crestinismul? cu cica "sa nu omori", cu "celalalt obraz"...? -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
||||
|
|||||
16 Jul 2006, 09:09 PM
|
|||||
Intocmai si la timp. Ai o parere deformata despre crestinism. Aceasta religie nu-i creuzetul suicidului.
Sa nu omori nejustificat. Biblia e pt. baieti destepti. Obrazul se intoarce circumstantial. -------------------- Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
|
||||
|
|||||
16 Jul 2006, 09:19 PM
|
|||||||||||||||||||||
Bolt
Daca un vecin imi da un bobarnac nu-i dau foc la casa. Cand vei intelege printre altele si conceptul de reactie disproportionata, putem sta de vorba...
Urmez rationamentele tale. "Daca un popor isi sustine conducatorii trebuie distrus."
Inseamna ca poporul evreu e culpabil.
Auzi eu ceva despre complicitate numai ca a trebuit sa coboare cineva in putul gandirii sa ma nauceasca cu complicitatea simpatizantului.
Am spus ca ori sunt toti teroristi , ori nu e nimeni. Omori si copiii unui parinte ucigas ?
Ce sa-ti fac daca nici atata lucru nu pricepi ? Indivizi cu dubla cetatenie au fost ucisi. Era o stire.
E greu cu ideile astea...Daca asta e digresiune, ai probleme grave de intelegere.
Dupa doua mii de ani? Ce ar fi sa revendice si pieile rosii Philadelphia ? Putin imi pasa unde te-ai simti confortabil, ma lasa rece gusturile tale.
Asa cum bombardamentele israeliene sunt rodul cruzimii nemernice si indiferentei atroce fata de viata.
Fratelo, ma plictisesti. Devii agresiv, jignesti, insiri platitudini si raspunsuri abracadabrante. Daca ai un mesaj interesant iti stau la dispozitie, altfel n-am chef sa pierd timpul. Acest topic a fost editat de abis: 17 Jul 2006, 08:02 AM -------------------- omega
|
||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
16 Jul 2006, 09:20 PM
|
|
Asa zisul guvern libanez este bataia de joc a acestei organizatii teroriste Hizballah ! Care practic ocupa 25 % din Liban , adica stat in stat si fac ce vor muschii lor acolo. Adica arunca continuu cu rachete iraniene sau siriene peste granita . Cand acolo era Armata Libanului de Sud a maiorului Hadad , era liniste !
Un singur individ i-ar pune cu botul pe labe pe destabilizatorii tarii, , Samir Geagea. Pe care inca il tin in puscarie unde l-au bagat sirienii. Si cacaciosul asta de guvern libanez ( cica antisirian) nu poate face nimic ca sa-l gratieze pentru ca nu vrea presedintele Emil Lahud, marioneta sirienilor ! Acest topic a fost editat de March: 16 Jul 2006, 09:21 PM -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
|
|
16 Jul 2006, 10:16 PM
|
|||||||
Ai devenit, cel putin in crezul tau, incredibil. Acest topic a fost editat de Cla: 16 Jul 2006, 10:30 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
||||||
|
|||||||
Versiune Text-Only | Data este acum: 14 November 2024 - 08:11 PM |