Turcia In UE?, pareri |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Acest Subforum este dedicat discutiilor având ca temă principală Politica Externa.
Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti.
Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa.
Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!
Turcia In UE?, pareri |
3 Dec 2006, 04:12 PM
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.123 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Pâna si Papa Benedict al XXXII-lea (scuze, înca mai schimb în D-Mark ) a fost în Istanbul.
Fiind vechiul Constantinopol, bine a facut. O punte între Roma (Vatican) si lumea ortodoxa. Ghinionul lui e ca asta se afla pe tarâm islamic. Si a zis, ca sa se scoata din încurcatura, ca Europa ar fi pregatita pt. Turcia ca stat membru. Pareri? -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
3 Dec 2006, 04:22 PM
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.123 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
*Nota: Turcia nu recunoaste înca Ciprul ca membru EU si interzice vaselor venite de-acolo sa ancoreze in Turcia.
articol de la Reuters* Sorry, nu traduc ca n-am chef dar puteti pe site-ul ala sa switch pe alte limbi Acest topic a fost editat de Cla: 3 Dec 2006, 04:33 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
4 Dec 2006, 03:22 AM
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 37 Inscris: 11 September 06 Forumist Nr.: 8.659 |
Turcia nu are ce cauta in lume, dar in Europa.....
-------------------- |
|
|
Promo Contextual |
4 Dec 2006, 03:22 AM
|
ContextuALL |
|
|
|
4 Dec 2006, 09:23 AM
|
|||
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 22.306 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
Adica? -------------------- |
||
|
|||
4 Dec 2006, 12:57 PM
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 18.844 Inscris: 30 January 04 Din: EU Forumist Nr.: 2.042 |
De ce ? Pentru ca nu citesc Coranul ca lumea ? Sau pentru ca au , printre altele, emisiunile alea tv care intineaza( tipa unii ) perceptele lui ? -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
||
|
|||
4 Dec 2006, 01:00 PM
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 18.844 Inscris: 30 January 04 Din: EU Forumist Nr.: 2.042 |
Ce,nu te impaci bine cu vecinii turco-germani ? -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
||
|
|||
4 Dec 2006, 01:06 PM
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.055 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Oare 'carismaticul' lider Băsescu ce zice despre asta?
Serios vorbind, de ce ne-am dori Turcia în UE? -------------------- |
|
|
4 Dec 2006, 01:27 PM
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 22.306 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
De ce ne-am dori Turcia in UE? Din acelasi motiv pentru care altii ne-au dorit pe noi... Turcia, ca si orice alta tara, daca indeplineste toate conditiile pentru a deveni membra UE nu are nici un motiv sa ramana pe afara.
Deocamdata Turcia mai are mult pana a deveni membru. -------------------- |
|
|
4 Dec 2006, 01:39 PM
|
|||
Ba da, eu ma împac bine cu ei, ca natie, ca popor îi respect. Doar sunt la mine, si, si eu ma duc sa cumpar un Döner de la ei, un Raki, mai stam de vorba... Dar nu prea înteleg sensul extinderii astea. Pai chiar, hai s-ajungem pâna în Kamchatka, si dup-aia ne mai gândim daca-i luam si pe chinezi la noi. Ca doar îs vecini... -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
||
|
|||
4 Dec 2006, 01:40 PM
|
|
Pai ca sa fie impacata toata lumea, ar trebui primita numai Turcia europeana. Adica pana la stramtoarea Bosfor !
Lasand gluma, Turcia se vanzoleste prin Europa de mai multe sute de ani ! Asa ca de ce n-ar intra in UE ? Ce credeti ca e vreo diferenta intre satul ala romanesc din filmul lui Borat si un sat din Anatolia ? Sau Bucurestiul este mai civilizat decat Istanbul , Izmir sau Ankara ? Nici pe departe ! Ma tem insa ca in momentul cand Turcia va fi gata sa intre in EU , aceasta din urma sa nu fie in preajma destramarii ! -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
|
|
4 Dec 2006, 01:52 PM
|
|
Am stat odata de vorba cu o vecina, turcoaica.
Eu: "Ce aveti tot timpul cu kurzii, de nu-i lasati în pace?" Ea: "Pai, daca i-am lasa sa faca cum vor, ar fi Turcia doar pe la Istanbul, Antalya, Alanya, Side. Am pierde toata Anatolia si ne-am lua Caucazul, sirienii, iranienii, irakienii pe cap." Apai tocmai de asa ceva ar avea nevoie Europa... -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
4 Dec 2006, 03:26 PM
|
|||
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 37 Inscris: 11 September 06 Forumist Nr.: 8.659 |
Ce istanbul sau izmir? Alea sunt orase turcesti? Turcia e un stat artificial ce se mentine prin teroare. Ocupa pamanturile grecilor, kurzilor si armenilor. Care Turcia? -------------------- |
||
|
|||
4 Dec 2006, 03:36 PM
|
|
Ai o problema mare cu turcii
Ai uitat însa sa treci Grecia si pe la Tomis, daca undeva ai ramas prin Antichitate De ce n-ai folosit ca harta imperiul lui Alexandru Macedon? Trebuia sa extinzi totul cu capitala la Skopje edit: si Grecia n-a fost niciodata atât de mare precum ar arata harta asta. Uitate sunt însa oraselele de pe tarmul Italiei si Sicilia. (Adica harta ta nu-i buna) Dar nicidecum asa de puternice n-au fost, ca erau certate între ele. Singurele puteri adevarate erau: Atena - pe mare, cu flota ei. Sparta, enclava doricilor - pe uscat. Atena n-a fost mai mare decât ca în epoca lui Pericle, si asta a durat doar vreo suta de ani. Si nu Atena a însemnat Grecia. Cât timp a tinut Imperiul Otoman? Ha? Acest topic a fost editat de Cla: 4 Dec 2006, 03:56 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
4 Dec 2006, 03:50 PM
|
|||
Nu e vorba de antichitate ci de realitate. Teritoriile de pe harta aia chiar sunt grecesti si apartin de drept grecilor. Grecii au fost izgoniti de acolo abia in 1923 dupa razboiul cu Ata Turk. Turcia e un stat terorist mentinut prin violenta, vezi pogroamele impotriva grecilor, armenilor, assirienilor sau kurzilor. Turcii sunt niste barbari iar statul lor va disparea in cativa zeci de ani. Ai grija cu regulamentul Hanului... Acest topic a fost editat de abis: 4 Dec 2006, 04:17 PM -------------------- |
||
|
|||
4 Dec 2006, 04:04 PM
|
|||||
Ahmadel, Ti-ai adus balariile si aici ? Fa bine si nu ne strica discutia despre Turcia si UE !! -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
||||
|
|||||
4 Dec 2006, 04:06 PM
|
|
Pe naiba teritorii grecesti. Luate cu sabia pe cândva, luate de turci cu iataganul pe altcândva.
Daca te-as întelege pe tine, hai sa ne luam Constantinopolul înapoi, ca a fost cândva "al nostru" Prostii... Eu v-am rugat pe topicul asta sa-mi ziceti parerea voastra despre Turcia de azi, nu sa va aruncati in istoria lui Pazvanti. Got it? edit: Multumesc, March Acest topic a fost editat de Cla: 4 Dec 2006, 04:08 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
4 Dec 2006, 04:08 PM
|
|||
Domne', poate cineva sa-l opresca pe individul asta sa nu mai plaseze asemenea instigari si slogane ?! Dupa Liban si-a mutat locul de deversare aici ! Acest topic a fost editat de March: 4 Dec 2006, 04:09 PM -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
||
|
|||
4 Dec 2006, 04:13 PM
|
|
Îl pârâm?
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
4 Dec 2006, 04:22 PM
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.320 Inscris: 21 April 04 Din: Timisoara, Romania Forumist Nr.: 3.188 |
Deci la o adica si Ucraina, Kirgistanul si, de ce nu, si Rusia ar putea deveni fara probleme in a avea sustinerea Romaniei membre ale Uniunii Europene ? |
||
|
|||
4 Dec 2006, 05:03 PM
|
|
Daca indeplinesc toate conditiile, de ce ne-am opune ca Ucraina sau Kirghizstanul sa intre in UE?
Cu Rusia as avea, insa o problema: cu populatia pe care o are toate deciziile Uniunii ar fi, practic, luate de Rusia. -------------------- |
|
|
4 Dec 2006, 05:31 PM
|
|
Hai sa le luam si pe Australia, Canada, cica fac parte din Commonwealth
Si pe pinguinii din Antarctica, ca-s draguti -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
4 Dec 2006, 05:41 PM
|
|
Desigur cu Turcia va fi o decizie foarte grea de luat. Eventual cel putin un stat asociat UE sau asa ceva. Nu poate fi ignorat faptul ca Turcia de peste 600 de ani este implicata in politica Europei !
Si apropos, Imperiul Otoman asa de ponegrit si blamat de-a lungul timpului in cartile noastre de istorie n-a fost de loc mai rau decat Imperiul Tarist sau Habsburgic ! Ba nu de putine ori a fost mai tolerant prin acordare de azil sau adapost multor ghiauri moldo-valahi si chiar transilvaneni ! -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
|
|
4 Dec 2006, 05:42 PM
|
|
Cla,
De ce nu ar trebui ca Turcia sa adere la UE, daca va indeplini toate conditiile? Acest topic a fost editat de abis: 4 Dec 2006, 05:43 PM -------------------- |
|
|
4 Dec 2006, 05:48 PM
|
|||
Pâna ce ar îndeplini Turcia toate "conditiile", s-a destramat deja UE. edit: scuze, iar m-am bagat în istorie, si tocmai asta am vrut sa evit... Acest topic a fost editat de Cla: 4 Dec 2006, 05:53 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
||
|
|||
4 Dec 2006, 06:00 PM
|
|
Bre Cla,
Pa acolo in Ghermania nu se foloseste interjectia turceasca " Bre" ? Ca doar sunt cateva milioane de turci ! Iar , si mai si, baiatul lui Khol s-a insurat cu o turcoaica ! Asta da exemplu de EUropenizare ! -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
|
|
4 Dec 2006, 06:03 PM
|
|
Uite, abis:
Nu crezi ca Europa are destule probleme ca sa se mai ocupe si de kurzi? Daca am reusit cândva "europewide" sa rezolvam problema tiganilor, si DOAR daca am reusit, atunci ne putem baga nasul in Anatolia, la kurzi. Problema cea mai mare e ca ne ocupam de prea multe si mor oameni pe strada sau sub pod, banii merg la dracu-n praznic. Eyes wide shut, dar nu se vad pomii de-atâta padure... Europa va muri de ipocrizie, think about it. -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
4 Dec 2006, 06:08 PM
|
|||
"Bre" nu mai stie generatia asta. Turcii nostri zic "Ey Alter!!" (asta se numeste tradus cam atât ca 'hey gagiuu') Si ce-i daca s-a-nsurat baiatul lui Kohl cu o turcoaica? Bine ca nu cu un turc -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
||
|
|||
4 Dec 2006, 06:22 PM
|
|||
Nu trebuie sa se ocupe UE de kurzi. "Indeplinirea tuturor conditiilor" presupune atat un tratament corect pentru minoritatile nationale, cat si relatii bune cu vecinii. -------------------- |
||
|
|||
4 Dec 2006, 06:29 PM
|
|
Deci e utopic în ce priveste Turcia, asa ca sa traim linistiti.
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
4 Dec 2006, 06:43 PM
|
|
Asta doar de Turcia depinde. Nu-i inchide nimeni usa in nas, insa trebuie sa coopereze.
-------------------- |
|
|
4 Dec 2006, 06:50 PM
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.199 Inscris: 25 October 05 Forumist Nr.: 7.146 |
Romania prin presedintele Basescu sustine integrarea Turciei. Poate ca vom fi noi avocatul lor in UE
-------------------- "As a well spent day brings happy sleep, so life well used brings happy death" L. da Vinci
|
|
|
4 Dec 2006, 06:54 PM
|
|
Bravo. Apai s-o plateasca el personal.
|
|
|
4 Dec 2006, 06:59 PM
|
|||
abis, tu stii la fel ca mine ce înseamna a coopera. Turcia vrea profit, dar sa-si pastreze Status Quo. Ori, amândoua nu merg, fara compromisuri. Cât timp traim noi, abis, nu ne vom apropia de o Turcie europeana. -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
||
|
|||
4 Dec 2006, 07:02 PM
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.199 Inscris: 25 October 05 Forumist Nr.: 7.146 |
personal nu cred ca e cazul, dar s-ar putea sa platim cate ceva pentru asta noi toti romanii. -------------------- "As a well spent day brings happy sleep, so life well used brings happy death" L. da Vinci
|
||
|
|||
4 Dec 2006, 07:22 PM
|
|
Ei uite, asta-i ce tocmai nu vreau.
Daca cineva isi da cu parerea, macar sa fie atât de cinstit, sa stea la plata cu buzunarul sau. Sau am înteles eu gresit democratia? -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 14 November 2024 - 07:42 PM |