@abisQUOTE
QUOTE
Dar fara a exista un atac nu are cum sa existe un raspuns imunitar. Esti de acord?
Nu, nu sunt de acord.
Pai nu esti deloc rezonabil, scuza-ma!
QUOTE
Prin vaccin este doar simulat un atac, organismul invata sa se pare, iar cand atacul real vine, este deja pregatit. Cam asta este principiul de "functionare" al vaccinurilor.
Daca organismul ar sti ca e doar simulare nu ar avea o reactie imunitara. Simularile si vicleniile vin de la minte..
QUOTE
Daca atacul ar fi real, am vedea o sumedenie de oameni care s-au imbolnavit in urma vaccinului exact de boala impotriva careia s-au vaccinat. Ceea ce nu este cazul.
Dovada ca atacul este real este producerea anticorpilor. Dar raspunsul la un atac depinde de magnitudinea lui. Asta da. Daca un organism nu produce aceeasi cantitate de anticorpi sa spunem, ca in cazul infectiei pe cale naturala, asta nu inseamna ca el considera ca e vorba de un atac simulat. Ci raspunde pe masura amenintarii percepute, dar care EXISTA, ca altfel nu ar raspunde. Simplu ca buna ziua.
QUOTE
Ei bine, cunosti vreun caz in care cineva sa aiba suficienta incredere si credinta in propriul corp astfel incat sa i se vindece de la sine o carie (am ales un exemplu cat mai banal si frecvent), fara sa apeleze la stomatolog?
Nu.
QUOTE
Mi se pare ca generalizezi mult prea usor de la unele cazuri de vindecare aparent miraculoasa (prin regresie spontana ori prin alte cai) si tragi concluzia ca astfel s-ar putea vindeca orice, oricand si oricum.
Eu nu am spus asta. Concluzia asta ai tras-o tu. Eu am spus "daca se inseala inseamna ca nu e convins 100%", referindu-ma la o situatie anume (o persoana x muscata de un caine, care nu se vaccineaza..).
Ce vreau eu sa spun este ca: e posibil sa stii cu certitudine daca intr'o situatie ANUME poti sa te vindeci sau nu. Certitudinea asta depinde de cat de "treaz" (constient) esti. Exact ca in exemplul pe care l-am dat cu usa de la casa. Deci nu este vorba de o credinta oarba, pe ghicitura. De aceea spun ca "daca se inseala, inseamna ca nu e 100% convins".
QUOTE
Problema mi se pare alta: faptul ca multi ar putea lua de bune astfel de... ipoteze (nu stiu ce alt termen sa folosesc) si sa renunte la a se trata, riscandu-si astfel viata...
Raspunsul meu se referea la afirmatia cu medicina alopata. Asta e una.
A doua: fiecare om raspunde de deciziile si alegerile sale.
A treia: Daca un om
crede ca vaccinul antirabic il ajuta, si ca moare daca nu si-l face, si eu cred ca e mai bine sa il faca.
A patra: Medicina alopata nu este inutila sau complet daunatoare. Personal, cred ca in domeniile chirurgiei, al stomatologiei, si in orice tine de interventii de urgenta, poate fi de mare ajutor. Dar ca abordare a la long e paguboasa. Asta e parerea mea.