Studiile arată că dietele ţinute de strămoşi pot īmbolnăvi nepoţii
N-ar fi trebuit să fumez, n-ar fi trebuit să beau, n-ar fi trebuit să mănānc hrană nesănătoasă. Acestea sunt gāndurile care trec prin mintea unui bolnav de cancer. Foarte adevărat - spun medicii. Cercetătorii americani au descoperit īnsă că eforturile de a duce o viaţă sănătoasă pot fi inutile cānd e vorba de cancer, dacă bunicii i-au plăcut prea mult... prăjelile.
Studiile efectuate pe cobai au demonstrat că riscurile asociate cu dietele bazate pe grăsimi nesănătoase pot fi transmise din generaţie īn generaţie.
Chiar dacă o persoană are o dietă sănătoasă, obiceiurile alimentare proaste ale părinţilor, ale bunicilor sau chiar ale străbunicilor pot influenţa dramatic riscul de a face cancer. Cercetătorii nu pot explica excat īn ce fel este posibil un asemenea fenomen, īnsă practic, cel puţin la animale, rezultatele vorbesc de la sine.
Majoritatea cobailor cu descendenţi care au avut o dietă bazată pe grăsimi nesănătoase au dezvoltat boli cancerigene, chiar dacă subiecţii bolnavi au fost hrăniţi sănătos.
Şi reciproca pare să fie valabilă. Dietele bazate pe alimente sănătoase ale strămoşilor protejează generaţile viitoare de boli degenerative, precum cancerul, bolile de inimă sau chiar īn faţa procesului de īmbătrānire.
Cercetătoorii sunt convinşi că aceste influenţe pot fi transmise vreme de şase ori chiar 7 generaţii. Concluziile cercetării au fost prezentate pentru prima dată săptămāna trecută īn cadrul īntālnirii anuale a Asociaţiei americane de cercetări ale cancerului din Washington D.C.
stire preluata de pe siteul postului TV realitatea
Ce pare aveti despre ceea ce a relevat acest studiu?