Felina
17 Dec 2010, 12:02 PM
Orice sfat e binevenit.
Am gatul inflamat undeva mai jos de amigdale, deci nu e 'rosu in gat'.
Mi-e f greu sa inghit, fiecare inghititura e dificila si dureroasa, momentan ma hranesc cu lichide.
Nu am voie alte medicamente in afara paracetamolului pentru ca alaptez.
Cum m-am tratat pana acum:
- paracetamol
- lapta fierbinte in care am batut un ou si o lg de miere - racorit pana a ajuns caldut ca sa nu8 ard gatul
- ceai de musetel cu lamaie
Nu e de ajuns, de aia cer ajutor. Multam anticipat!
Erwin
17 Dec 2010, 12:41 PM
Manancă un grapefruit īntreg pe zi şi cāt de mult usturoi. Dacă nu ai voie usturoi sau īţi face rău, mănāncă ceapă sau fă un ceai din ceapă. Numai să-l poţi bea, eu unul n-am putut...
Sănătate!
P.S. Un fular pe care să-l porţi tot timpul īn jurul gātului ajută.
Felina
17 Dec 2010, 12:46 PM
Erwin, multumesc mult!
O sa fac ceai de ceapa - usturoi crud nu pot manca ca nu-i convine lui bebelino.
Fular port in jurul gatului, am si dormit cu el.
Ma duc sa fac ceai. Ceai sau infuzie?
wulfenia
17 Dec 2010, 12:50 PM
doctorul ce zice?
Felina
17 Dec 2010, 01:02 PM
Gata, beau ceai de ceapa amestecat cu musetel - e incredibil de scarbos
.
Carme, doctorul zice ca in afara de paracetamol nu am voie alte medicamente pentru ca alaptez.
Erwin
17 Dec 2010, 07:56 PM
Īncearcă să nu tragi aburii pe nas, că e groaznic!
Dacă nu ai grapefruit, orice fructe sau legume care au vitamina C īn cantităţi industriale...
Sănătate!
abis
20 Dec 2010, 11:09 AM
Am citit prin presa ca vitamina C nu prea ajuta la raceala. Cica ar fi doar un mit. In schimb, este eficienta supa de pui.
Detalii aici
Felina
20 Dec 2010, 11:34 AM
Abis, stiam si eu de supa de pui. Cred ca e de la ceapa fiarta din ea!
Erwin, ma crezi sau nu dar ceaiul de ceapa si-a facut efectul aproape instant. Dupa priele inghitituri am simtit ca se calmeaza zona. Cana de ceai aproape ca am dat-o gata peste zi - cu chin, dupa care nu am mai facut ceai din asta ca mi se aplecase, dar deja simteam ca s-a ameliorat si azi deja nu mai simt nici o jena in zona respectiva. Intre timp am facut o intoxicatie, dar asta e alta poveste.
Multumesc mult de sfat si o sa il dau mai departe impreuna cu grgara cu apa fiarta, racita si sarata.
turbo trabant
20 Dec 2010, 11:41 AM
QUOTE(Felina @ 20 Dec 2010, 12:34 PM)
Multumesc mult de sfat si o sa il dau mai departe impreuna cu grgara cu apa fiarta, racita si sarata.
pe insula nu sunt si doftori homeopati decontati de casa de asigurari, ca astia le are cu ierburile locale? daca da, nu ar strica o vizita.
ce ai spus ca ai tu, e epidemie prin toata ioropa.
abis
20 Dec 2010, 11:47 AM
QUOTE(turbo trabant @ 20 Dec 2010, 11:41 AM)
pe insula nu sunt si doftori homeopati decontati de casa de asigurari
In Irlanda, poate ne spune Felina cum stau lucrurile; insa in Marea Britanie situatia e
putin diferita fata de ce crede lumea pe aici.
Felina
20 Dec 2010, 12:25 PM
Turbo, sa stii ca nu am auzit de asemenea doctori pe aici. In schimb doctorii de familie sunt putin pregatiti si pe latura asta si incearca sa recomande naturiste celor interesati.
Rehael
20 Dec 2010, 12:28 PM
Homeogene - deosebit de eficient.
turbo trabant
20 Dec 2010, 12:31 PM
my bad, exprimare gresita, e cum ai spus tu.
un doftor din asta "mixt": de obicei astia recomanda intai naturiste si cand e nasol atunci trec pe "moderne", unii sunt bine pregatiti pe tema asta (nu esti prima care nu are voie la antibiotice).
dar ma rog tu stii mai bine ce e pe insula.
Felina
20 Dec 2010, 12:46 PM
Turbo, cred ca aici doctorii au o oarecare libertate si profeseaza si dupa convingerile proprii, altfel nu imi explic de ce unii recomanda mai intai naturiste iar altii trec direct la medicatie serioasa. Clinica la care sunt inscrisa eu are fo 4 medici 'de familie' (GP - general practitioner) si cand te duci neprogramat te primeste cine e disponibil, de asta stiu cum trateaza problema diferiti medici.
turbo trabant
20 Dec 2010, 01:21 PM
am inteles: deci pe insula sunteti abonati la clinica ("la gramada") si nu la un anumit doftor.
oricum pana ti se dau sfaturi aici tu te vindeci deja (in ioropa chestia asta dureaza cam in medie o saptamana)
March
20 Dec 2010, 01:22 PM
Gargara cu tinctura de propolis ?
Erwin
20 Dec 2010, 09:39 PM
Ceaiul de ceapă e cel mai bun, deşi e... cāh! Dar na, e medicament, nu CAVIT!
Homeopatele sunt apă chioară, n-a fost niciodată demonstrat niciun efect real, altul decāt
placebo.
Sănătate!
dascalita
20 Dec 2010, 10:54 PM
Pentru a atenua mirosul eu puneam tei,menta sau cimbru si-l indulceam cu miere. Ii mai pacaleam pe copii cu zahar vanilat sau rom, spunandu-le ca e altceva...Culmea, functiona! E foarte bun si pentru tuse daca i se adauga si cateva nuci sparte.
Felina
13 Dec 2011, 03:22 PM
hm... interesant, aceeasi perioada a anului, aceeasi problema
am dres-o pana acum cu:
- paracetamol
- ceaiuri cu miere si lamaie
- lapte cald cu miere
- usturoi de cateva ori pe zi
merge bine, sunt apta de munca si nu am nevoie sa zac. dar am facut si vaccinul antigripal, acum vreo doua luni.
Cucu Mucu
13 Dec 2011, 03:44 PM
Cartofi rasi pusi intr-o carpa in jurul gatului. Si sa iei si tinctura de propolis.
Felina
13 Dec 2011, 04:41 PM
mersi
am tinctura, cum o iau?
p.s. cartofii la mine nu functioneaza, am incercat.
Cucu Mucu
13 Dec 2011, 04:59 PM
QUOTE(Felina @ 13 Dec 2011, 04:41 PM)
mersi
am tinctura, cum o iau?
p.s. cartofii la mine nu functioneaza, am incercat.
Cu tinctura, ideal ar fi sa ai o chestie ca la exudat, o imbibi in tinctura si iti cureti amigdalele. Daca nu, merge si gargara!
dascalita
13 Dec 2011, 06:54 PM
Ai grija, tinctura e o solutie alcoolica! Nu faci gargara cu ea nediluata...Eu luam/inghiteam 10-15 picaturi diluate in putin ceai/apa. Un timp nu bei/ mananci nimic...cam 30min, 1 ora...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.