QUOTE(abis @ 27 Jan 2011, 11:58 AM)
Si care ar fi celelalte stiinte, in afara de numerologie (care, sa fim seriosi, nu este o stiinta)?
Cu prima parte a afirmatiei sunt de acord, indubitabil. Cu a doua parte, m-ai pierdut, n-am inteles ce vrei sa spui.
Cum adica o astfel de idee? Ca sa iti dai acordul trebuie sa stii despre ce fel de idee este vorba. Deocamdata tot ceea ce stim despre ideile tale este ca vrei sa schimbi Romania in bine (dar cine nu spune ca o vrea?!), nu stim insa ce inseamna concret acest "mai bine", nu stim care sunt caile, prin urmare este dificil sa-ti dai acordul pentru ceva ce nu cunosti.
Iar, din punctul meu de vedere, daca incepi cu tot soiul de "stiinte oculte", cu religii sau filosofii antice, cu cultulstramosilor, cu Zmolxe ori pelasagi, cu destinul mitic al poporului roman, mi-e teama ca suntem pe pozitii diametral opuse.
Este. Dar, metafizica este cea mai importanta stiinta. Ea te ajuta sa unesti cele trei memorii ( Trecut, Prezent , Viitor ) si sa afli ce doresti intr-o singura Clipa T0.
Ai spus asta :
Cum ar fi fost, insa, daca sacrificiul se facea nu pentru a ridica (inca) o biserica, ci o scoala?
Cand aceasta cultura Zalmoxiana, care a fost prima cultura de pe Terra ( cultu' lui RA - a regelui Soare), a degenerat...au aparut religiile.
Pai nu spusai despre ce idee este vorba ?
Putem sa afirmam orice, numai ca ne diferentiem prin fapte, deci prin realizari.
Intuitia te poat ajuta, cand faci un pas irational in necunoscut. Grav este sa-l faci pe-al doilea....ca poti sa pierzi realitatea....lucru extrem de grav.
Pentru ca spui asta :
" nu stim insa ce inseamna concret acest "mai bine", nu stim care sunt caile, prin urmare este dificil sa-ti dai acordul pentru ceva ce nu cunosti. "
De-aia am si precizat asa :
Stiu.
Totul incepe cu a-ti da acordul cu un simplu DA la o astfel de idee de reconstructie Morala si Economica a Romaniei, cat de cat in stare constienta.
In concluzie acest DA ( subliniez - cat de cat in stare constienta ) nu poate fi dat decat prin INTUITIE.
Simti in interiorul tau acest DA...daca-l simti ...
Se vede ca in tine exista dorinta asta, pentru ca spui : " tu vrei sa schimbi Romania in bine (dar cine nu spune ca o vrea?!), ", ca nu stii cum, este alta treaba... Vom afla impreuna caile, dar trebui sa respectam niste reguli care ne scot din sfera haosului, aceea a ignorantilor.
Asa ca revin cu acel acord de care spun.
DA, sau nu...
Fara o Cultura solida la BAZA, cum ai puta sa stii ...si sa fi capabil sa realizezi ceva ?
Ea nu se formeaza in luni de zile sau in ani in care-ti dai cu parerea-n toate si in tot ( mama esecurilor )...ci in mii de nopti albe de cautari de mai bine pentru Neamul tau.
adi