Mihai
14 Mar 2003, 07:49 PM
In timp ce atentia majoritatii este orientata spre Irak, Coreea de Nord isi vede linistita de treaba.
Care credeti ca este cea mai buna metoda de a actiona:
1. Negocierea directa a SUA cu Coreea de Nord. Din cate se pare, Coreea nu ar respinge o asemenea discutie,
2. Ignorarea pentru moment, considerand situatia economica a Coreei de Nord (daca au nevoie de bani vor apela la SUA - lucru putin probabil, deoarece Coreea ar putea foarte bine sa vanda arme formatiunilor teroriste, pentru care ar castiga bani grei).
3. Razboi SUA-Coreea de Nord (si aici situatia este foarte delicata, Coreea a amenintat ca in cazul unui atac, bazele americane din Coreea de Sud vor fi rase de pe suprafata pamantului....)
Asadar, care considerati ca este calea de mijloc?
SORIN
14 Mar 2003, 09:16 PM
Mihai !!!
Punctul 2. e cel ce trebuie luat in considerare. Iranul e " buba " ce trebuie sa intereseze lumea libera la ora actuala.
Korea de nord e ca ciobanescul ala batran si fara dinti care vede cum " lupii-si" fac de cap si el abia mai latra.
Daca Korea de nord va incerca sa muste, un blit puternic ai va pune cu botul la pamant ( nimanui nu o sa-i para rau )
dar in spatele Iranului exista imtrega lume islamica. De asemenea iranienii apartin minoritatii siite
( cea mai ortodoxa si fanatica parte a islamului ).
Fata de Iran, Irakul e o gluma slaba.
Aici va fi adevarata proba a lumii libera.
Sa nu avem parte....
Sorin.
talusa
14 Mar 2003, 09:34 PM
Daca ne referim NUMAI la problema Coreei de Nord eu cred ca varianta no.1 va fi cea mai "convenabila"(parerea mea este ca vor sa obtina de la americani "cat mai mult" prin negocieri).
Pe termen lung,sunt de acord cu Sorin ca Iranul este "problema principala".
Desi nu stiu cum se vor comporta atunci cand vor avea "sula in coasta"(adica pe americani la granita de rasarit,in Irak).Se spune despre conducerea iraniana ca ar fi una "pragmatica"(cat poate fi de pragmatica o conducere fanatica religioasa!).
dr.agy
14 Mar 2003, 10:27 PM
Despre ce "Iran" vorbesti Sorin?
Mihai
14 Mar 2003, 10:40 PM
Iranul, adica tara de langa Irak.
talusa
16 Mar 2003, 10:48 PM
QUOTE (Mihai @ Mar 14 2003, 10:52 PM) |
Iranul, adica tara de langa Irak. |
Iranul este tara care a trimis militia irakiana(pro - iraniana) denumita "ElBader" pe teritoriul irakian(pentru a aminti ca si ei au un cuvant de spus in viitoarea impartire--de influenta-- a Irakului.)
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.