nefertiti-old
8 Feb 2004, 12:08 PM
Nemulţumirea Rusiei cu privire la reorganizarea bazelor NATO survine anunţului facut de Statele Unite cu privire la intenţia de a-şi muta trupele desfăşurate īn Europa de vest, īn centrul şi estul continentului. Pentagonul doreşte să amplaseze baze militare īn ţările fostei Uniuni Sovietice, ca şi īn cele care au făcut parte din Pactul de la Varşovia. Secretarul american de stat, Collin Powell, care a vizitat recent Moscova, a explicat că Statele Unite doresc să reorganizeze forţele americane din Europa, īn mod strategic, īn funcţie de actualul context de securitate
Powell a dat īnsă asigurări Moscovei, că acest plan nu reprezintă intenţia Washingtonului de a plasa infrastructuri militare mai aprope de graniţele cu Rusia. Washingtonul intenţionează să renunţe la bazele militare mari, caracteristice războiului rece, care vor fi īnlocuite cu structuri mai mici şi mai flexibile. Amplasarea lor va permite Statelor Unite accesul rapid īn zonele fierbinţi de pe glob precum Asia Centrală sau Orientul Mijlociu.
Statele Unite au angajat deja discuţii cu o serie de state est-europene, īntre care şi Romānia şi Bulgaria, īn vederea amplasării de baze militare. Īn perioada īn care la Kremlin se afla Boris Elţān, Rusia s-a opus ferm tendinţelor NATO de a coopta foşti aliaţi sovietici din estul şi centrul Europei. Odată cu preluarea puterii de către Vladimir Putin, opoziţia Moscovei faţă de expansiunea către est a Alianţei s-a atenuat. Rusia a semnat un acord de parteneriat cu NATO īn mai 2002, dar a ţinut să avertizeze atāt Statele Unite cāt şi NATO să nu desfăşoare armament īn imediata apropiere a graniţelor ruse. Īn prezent, Moscova susţine că ar putea accepta instalarea unor baze NATO īn Bulgaria sau Romānia, dar crearea acestor obiective īn Polonia, Slovacia sau īn statele baltice nu are nici o justificare īn raport cu lupta īmpotriva terorismului internaţional.
Tensiunile dintre cele doua mari puteri incep din nou sa se faca simtite. Cum credeti ca va evolua situatia din Europa de est si Centrala, din acest punct de vedere?
nefertiti-old
8 Feb 2004, 01:05 PM
Echipe de specialişti americani se vor deplasa īn Polonia, Romānia şi Bulgaria, săptămīna viitoare, pentru a evalua capacitatea acestor ţări de a găzdui baze militare americane, se arată īn ediţia electronică de duminică a ziarului The Boston Globe.
Echipele de evaluare vor ajunge luni, īn aceste ţări unde vor vizita porturi, aeroporturi şi poligoane de antrenament.
Misiunea de evaluare, prima dintr-o serie de vizite care vor avea loc lunile următoare, reprezintă ultima etapă a planului Comandamentului European al Forţelor Armate americane de a redesfăşura trupele de pe acest continent pentru a fi mai eficiente īn războiuul īmpotriva terorismului şi pentru a fi adaptate noului context geostrategic. Statele Unite intenţionează să īşi repoziţioneze şi trupele din alte zone ale lumii.
Īn ultimul an, oficialii americani au menţionat că aceste trei ţări sīnt primele luate īn considerare pentru redesfăşurarea trupelor.
"Deocamdată, nu am luat decizia finală de a amplasa baze militare īn Romānia, Bulgaria şi Polonia, dar există şanse de 80 la sută ca īn aceste state să fie construite astfel de baze", a declarat un oficial militar american, sub acoperirea anonimatului.
Responsabilii americani susţin că mai sīnt multe de făcut, amintind că trebuie īncheiate consultările cu aliaţii NATO, mai ales Germania, dar şi cu Rusia, care nu doreşte amplasarea bazelor atīt de aproape de graniţele sale.
Īn plus, Washingtonul trebuie să īncheie acorduri cu statele care vor permite amplasarea acestor baze pe teritoriul lor.
"Nu se pune doar problema alegerii ţărilor", a continuat oficialul american.
Ţările īn care vor fi construite bazele vor fi alese peste cīteva luni, dar redesfăşurarea trupelor ar putea dura cīţiva ani.
Ideea repoziţionării trupelor din Europa este discutată de mai mulţi ani, dar a fost dezvăluită abia īn primăvara anului trecut, cīnd generalul James Jones, comandantul forţelor americane din Europa, a făcut un anunţ pe această temă.
Planul lui Jones prevede mutarea unor baze americane din Germania īn ţări din sudul şi estul Europei sau chiar īn Africa, unde ar putea apărea pericole privind securitatea.
James susţine consolidarea bazelor care vor fi menţinute īn Germania şi reducerea efectivelor americane din Europa.
Petru
8 Feb 2004, 01:10 PM
Din cate inteleg, problema e destul de complicata... dar nu cred ca e cazul sa devenim catastrofisti si sa ne imaginam ca potentialele baze militare stationate aici vor atrage dupa sine si cine stie ce conflicte...
talusa
8 Feb 2004, 02:00 PM
QUOTE (nefertiti @ Feb 8 2004, 12:46 PM) |
Cred ca esti off-topic. |
Nu cred!Pana la viziune "apocaliptica" a Estului Europei,Romania nu va mai avea motiv sa fie "ingrijorata"
De fapt a mai remarcat cineva ca,o data cu adoptarea noii constitutii europene(si cu dreptul dat cetatenilor straini sa cumpere pamant in RO.), va fi prima data cand "pamantul tarii va fi vandut cu acte in regula"!!
(De fapt,articolul si explica cum cetatenii straini au si reusit sa ocoleasca actualele legi si sa cumpere deja pamant in RO..Eu inca nu cunosteam aceste modalitati!Se pare ca RO. este intradevar "tara tuturor posibilitatilor"!)
talusa.
nefertiti-old
8 Feb 2004, 02:23 PM
Nu e vorba de nici o viziune apocaliptica. E o realitate. Ca nu e musai sa aiba loc cine stie ce conflicte militare, asta e cu totul altceva, desi cred ca e prematur sa eliminam o asemenea probabilitate. Ideea este ca noi suntem prinsi intre doua interese: cel european si cel al SUA. E interesant de vazut cat vom putea merge pe mana amandurora. Stam cu fundul pe doua scaune si nu stiu cum o sa cadem la un moment dat. Deocamdata avem promisiuni de ambele parti. Promisiuni cu care e posibil sa ne imbatam ca si cu apa rece.
March
8 Feb 2004, 03:10 PM
Nu stiu de unde atita ingrijorare ? Nu am vazut sa rezulte asa ceva din presa romana. Chestia cu "butoiul... " era valabila acum 10-12 ani. Romania si Bulgaria sunt ca si intrate in NATO iar daca in 2007 vor intra si in EU ( dupa care va urma probabil si Croatia) cercul se cam inchide aici in sud-est unde nimeni nu va mai misca in front ! Putin are si va avea destule dureri de cap in Caucaz , ca sa-si permita o adevarata confruntare cu noua Europa. Dar desigur , pentru consumul intern, va folosi din cand in cand o retorica agresiva la adresa SUA.
nefertiti-old
8 Feb 2004, 03:19 PM
Pe intrarea in UE in 2007 n-as paria. Mai degraba pe NATO, in fond, au tot interesul sa ne includa. Si nu spune nimeni ca e cine stie ce ingrijorare, doar ca se pune problema unei noi reasezari a lucrurilor in zona. Poate chiar o modificare a granitelor, la un moment dat. Intrebarea e daca se va face pasnic sau nu.
Petru
8 Feb 2004, 03:38 PM
Stimati forumisti,
La acest subiect nu cred ca are sens sa discutam nici de integrarea in U.E. sau NATO... si mai ales subiectul de la care s-a pornit discutia nu are nici o legatura cu Transilvania!
E simplu: discutia ar trebui pastrata pe marginea ideii daca o posibila venire a unor baze in Romania va declansa in vreun fel cine stie ce conflicte.
March
8 Feb 2004, 04:36 PM
Nici NATO si nici EU nu vor permite vreunui membru sa ridice problema granitelor. Dupa ce aceste organizatii vor dispare, mai vorbim.
Cit despre discutii privind Transilvania, sa ne ducem dincolo, dar atentie , va rog sa nu-i furati jucaria preferata a lu' Funar !
talusa
8 Feb 2004, 05:08 PM
Mai e si VADIM,BUZATU si COJA!! Dupa aceea vine....Funar!
A mai vopsit ceva la Cluj in culorile tricolorului?
Cand eu am vizitata Clujul,bancile erau "nationale romanesti" si muraturile erau "nationale maghiare"!!
ypsilonalpha
8 Feb 2004, 06:03 PM
QUOTE (March @ Feb 8 2004, 03:10 PM) |
QUOTE | QUOTE (nefertiti @ Feb 8 2004, 02:23 PM) | Nu e vorba de nici o viziune apocaliptica. E o realitate. Ca nu e musai sa aiba loc cine stie ce conflicte militare, asta e cu totul altceva, desi cred ca e prematur sa eliminam o asemenea probabilitate. Ideea este ca noi suntem prinsi intre doua interese: cel european si cel al SUA. E interesant de vazut cat vom putea merge pe mana amandurora. Stam cu fundul pe doua scaune si nu stiu cum o sa cadem la un moment dat. Deocamdata avem promisiuni de ambele parti. Promisiuni cu care e posibil sa ne imbatam ca si cu apa rece.
|
******* Nu stiu de unde atita ingrijorare ? Nu am vazut sa rezulte asa ceva din presa romana. Chestia cu "butoiul... " era valabila acum 10-12 ani. Romania si Bulgaria sunt ca si intrate in NATO iar daca in 2007 vor intra si in EU ( dupa care va urma probabil si Croatia) cercul se cam inchide aici in sud-est unde nimeni nu va mai misca in front ! Putin are si va avea destule dureri de cap in Caucaz , ca sa-si permita o adevarata confruntare cu noua Europa. Dar desigur , pentru consumul intern, va folosi din cand in cand o retorica agresiva la adresa SUA.
|
|
Pai cercul nu se inchide, caci in afara lui ramin o groaza de state: Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia, Albania. Si o parte din acestea tare mai au chef sa miste in front, indeosebi Albania si Serbia, care au si facut-o, nu mai departe de acum patru-cinci ani.
March
8 Feb 2004, 06:18 PM
Cand cercul se va inchide, toate acestea vor fi in interiorul lui. Si toate chestiunile se vor rezolva , incet ,incet. Dupa Croatia si Macedonia da tare din coate spre Europa. Greu de crezut ca va mai exista o situatie similara cu aceea de la inceputul anilor '90.
Roxana
8 Feb 2004, 07:23 PM
QUOTE (Petru @ Feb 8 2004, 03:38 PM) |
Stimati forumisti,
La acest subiect nu cred ca are sens sa discutam nici de integrarea in U.E. sau NATO... si mai ales subiectul de la care s-a pornit discutia nu are nici o legatura cu Transilvania! E simplu: discutia ar trebui pastrata pe marginea ideii daca o posibila venire a unor baze in Romania va declansa in vreun fel cine stie ce conflicte. |
E interesant subiectul--eu una nici nu m-am gindit la asa ceva pina acuma...insa caut sa inteleg de ce ar fi conflicte datorita acestor baze militare. Eu nu sint pt ele, aceste baze, pt ca , in ignoranta mea nu le vad rostul, insa poate totusi cineva imi va explica de ce ar trebui sa fie acolo si deasmenea de ce ar prezenta un posibil conflic.
ypsilonalpha
8 Feb 2004, 08:43 PM
On-topic: Stau si ma intreb de ce ar "permite" Moscova baze NATO numai in Romania si Bulgaria si de ce s-ar enerva pentru amplasarea de eventuale baze NATO in Slovacia? Taman in Slovacia .. care e in mijlocul Europei ... hai sa zicem ca Rusia are granita comuna si cu Polonia si cu tarile baltice, si nu le-ar conveni sa aiba unitati NATO atit de aproape de casa. Dar in Slovacia ?!?
Petru
9 Feb 2004, 11:53 AM
Argumentul oferit de Ivanov suna cam asa: pozitionarea bazelor militare in aceste zone nu are nimic de-a face cu prevenirea vreunui conflict in Orientul Mijlociu sau in Afganistan si asta pentru ca tari ca Polonia, Slovacia etc. nu ofera in vreun fel eficienta sporita trupelor, tinand cont de distanta.
Acelasi Ivanov a sustinut ca fortele militare ruse vor fi sporite la granita cu statele baltice pentru a permite o supraveghere a efectivelor NATO.
nefertiti-old
9 Feb 2004, 12:50 PM
O echipă de ofiţeri superiori americani soseşte azi la Bucureşti, pentru discuţii tehnice legate de posibilitatea amplasării unor baze militare americane pe teritoriul Romāniei. Bazele şi poligoanele militare din judeţe precum Constanţa, Tulcea, Ialomiţa (Mihail Kogălniceanu, Capu Midia, Babadag, Feteşti) sīnt cuprinse īn catalogul oferit NATO şi SUA ca sprijin al naţiunii gazdă "Host Nation Support". Adjunctul secretarului american al Apărării, Douglas Feith, a declarat, īn decembrie 2003, la Bucureşti, că nu a discutat cu oficialii romāni care sīnt, concret, facilităţile ce vor fi puse la dipoziţia SUA de Romānia, decizia īn acest sens urmīnd să fie luată doar după alte runde de negocieri. Oficialul american a precizat că prezenţa militară a SUA īn lume nu trebuie să fie foarte numeroasă, ca īn trecut, ci este nevoie de forţe flexibile, mobile şi mai puţin numeroase, dar care să fie pregătite īn orice moment să intervină dacă va fi nevoie.
Dougals Feith şi subsecretarul de stat american pentru afaceri politice, Marc Grossman, au vizitat mai multe ţări europene, printre care s-au numărat Germania, Polonia, Franţa, Bulgaria, Romānia, Italia, Islanda, Rusia şi Spania.
March
9 Feb 2004, 01:56 PM
Cu privire la repozitionarea bazelor americane in Europa, relatia Rusia-America , etc., vedeti in ziarul "Evenimentul Zilei" de azi ( www.evz.ro ) interviul dat de Donald Rumsfeld , la sirsitul saptaminii trecute la Munchen, unui numar de 9 ziaristi europeni , printre care unul din Romania.
talusa
11 Feb 2004, 10:25 AM
Interesant cat il costa pe contribuabilul american aceste "planuri de viitor"(si actualele amplasamente de trupe in afara granitelor SUA):
===============
Aeroportul Kogalniceanu, poligonul Babadag si Portul Constanta sunt trei dintre obiectivele vizate de americani
Responsabili din cadrul Comandamentului Fortelor americane din Europa, cu baza la Stuttgart (sud-vestul Germaniei), s-au reunit ieri pentru a discuta despre o viitoare reamplasare a bazelor militare din Germania in tari din Europa de Est, in special Polonia, Romania si Bulgaria, relateaza AFP, preluat de Mediafax.
Echipe de experti americani s-au deplasat in aceste trei tari, luni, pentru a evalua potentialele locatii pentru noile baze americane, in cadrul unei reorganizari a luptei internationale impotriva terorismului.
Acestea vor servi drept baze aeriene si de sustinere, cum a fost cazul bazei aeriene Mihail Kogalniceanu din Romania, folosita de armata americana in timpul razboiului din Irak. Exista si alte locatii in zona de sud a Romaniei de interes pentru americani, dar judetul Constanta pare sa fie destinatia principala. Facilitatile portuare pentru rotatia trupelor si poligonul de la Babadag pentru antrenament sunt alte doua locatii luate in calcul. Bazele aeriene de la Otopeni si Timisoara sunt de asemenea in planul de inspectie.
Reamplasarea are drept scop reorganizarea armatei americane, care dispunea, in timpul Razboiului Rece, de numeroase baze situate in Germania si Coreea de Sud, unde in prezent se afla 70.000, respectiv 37.000 de militari.
In cadrul reformei militare, bazele deja existente, ca cea din Ramstein, in sud-vestul Germaniei, ar putea fi folosite drept centre de comandament pentru o retea de alte baze. Autoritatile americane ar putea anunta, vara aceasta, locatia viitoarelor baze militare. (R.T.)
(Ziua)
nefertiti-old
17 Feb 2004, 02:51 PM
Uniunea Europeană ar putea aloca un buget anual de două miliarde de euro pentru cercetarea īn domeniul apărării şi securităţii, condiţii īn care aceste cheltuieli ar fi similare celor ale Departamentului american pentru Securitate Internă, relatează The Independent. Potrivit analiştilor, o mai bună coordonare īntre ţările europene este extrem de importantă īn efortul Uniunii de a deveni o putere mondială.
talusa
17 Feb 2004, 05:31 PM
Stii care este diferenta,nefertiti??
Ca unii AR PUTEA ALOCA iar altii ALOCA
mutulica
20 Feb 2004, 09:46 PM
Americanii au nevoie de un cap de pod in zona, in ideea ca poate Turcia isi aminteste ca are religie preponderent musulmana. Si asta ca sa apere anume state din orientul apropriat...
Nea' Caisa
20 Feb 2004, 11:24 PM
Turcia deja si'a amintit. s'a vazut cand a fost vorba de atacul irakului; impertinenta de atunci a administratiei de la ankara nu va fi uitata prea curand. pe plan militar datoriile raman multa vreme. ca tot veni vorba, nu o sa vina prea curand momentul cand ostasul neamt va sta langa aceiasi prastie cu ala roman.
europa de est este un butoi de pulbere.
si asta pentru ca desi au nevoie de noi, de piata noastra de desfacere, de mana noastra de lucru, vesticii nu au fost in stare sa ne sprijine de ajuns. sa ne amintim de madrid '99, cand desi aveam toata europa in spate uncle sam a spus nu si asa a ramas. si uite asa, tot ce e prin zona e cap de pod american, si nu european. poate doar bulgaria care s'a cumintit extrem sub mana germana care i'a scos din rahat. poate ca acum sunt in fata noastra, dar sa nu uitam ca noi nu am trecut prin ce au trecut ei. nu am avut pensionari care sa locuiasca in tramvaie si nici preturi schimbate la 20 de minute. si inca mai avem politica monetara proprie. la stomac asta nu spune multe, in istorie poate ca da.
talusa
21 Feb 2004, 10:01 AM
QUOTE (mutulica @ Feb 20 2004, 08:46 PM) |
Americanii au nevoie de un cap de pod in zona, in ideea ca poate Turcia isi aminteste ca are religie preponderent musulmana. Si asta ca sa apere anume state din orientul apropriat... |
Care sunt acele "anume state",Mutulica?
Israelul este UNUL din ele(crezi tu si OUL D.
)
Dar tu vorbesti la plural!!
talusa
P.S.
Stii ce-i "inebuneste" cel mai mult pe sirieni?
Tratatele militare inte Turcia si Israel
Priveste pe harta si ai sa te lamuresti
mutulica
22 Feb 2004, 05:12 PM
@ Talusa, stii bine ca daca nu ar avea in Israel un inamic comun, arabii s-ar busi intre ei non stop. In plus, Israelul nu e singura natie ne-araba in zona...
Turcia, pe de alta parte este Europa de est, are ciomageli cu Grecia, si pe deasupra incearca sa isi cultive si consolideze pozitia in lumea turco-fona, abia desprinsa de sub influenta rusa
Revenim in zona Adriaticii, unde exista un puternic pol islamic, lasat de turci, si unde miroase a poceala.
Cum Romania este destul de aproape, si cum zonele prezinta interes economic mi se pare normal sa puna Nato baza in Romania. Si trecind peste faptul ca pe tine nu te agreez deloc, sper totusi sa fim de folos Israelului :-), care ... parca ar face parte din Europa.
talusa
22 Feb 2004, 07:54 PM
CODE |
@ Talusa, stii bine ca daca nu ar avea in Israel un inamic comun, arabii s-ar busi intre ei non stop. In plus, Israelul nu e singura natie ne-araba in zona... |
1)Ce ma intereseaza sa se buseasca pana la ultimul?De fapt asta este lupta araba pana acum.
Pana la ultimul palestinian!
2)Care mai este tara "ne-araba" din Orientul Apropiat?Te referi la turci(i-ai plast deja in Europa de est!)?Cu aia avem tratate de aprare reciproca!Vezi "tumbele" facute de Presidentele Siriei din aceasta cauza!
CODE |
Turcia, pe de alta parte este Europa de est, are ciomageli cu Grecia, si pe deasupra incearca sa isi cultive si consolideze pozitia in lumea turco-fona, abia desprinsa de sub influenta rusa |
Turcia are un conflict teritorial cu Grecia in Cipru,care se pare ca este pe cale de rezolvare.In plus Turcia este o candidata la aderarea la UE,lucru care poate influenta pozitiv aceasta rezolvare.
Care sunt "zonele de influenta turco-fone de care sunt "ingrijorati turcii".Ei au problema kurda despre care nimeni nu vorbeste(cel putin pe forumurile romanesti),iar in Turkmenia nici rusii si nici americanii nu le vor permite o interventie(la ora actuala)
"Revenim in zona Adriaticii, unde exista un puternic pol islamic, lasat de turci, si unde miroase a poceala."
Care este polul lasat de turci?Vechea Iugoslavie?Nato si-a afacut-o acolo cu mana lui!
"Cum Romania este destul de aproape, si cum zonele prezinta interes economic mi se pare normal sa puna Nato baza in Romania."
Unde am discutat eu,la acest subiect,despre pozitia Romaniei?Parca discutam despre Orientul Apropiat,nu?
Trecand peste faptul ca antipatia este reciproca si ca ai facut intr-un singur mesaj o salata care cuprinde jumatate din Europa,cand se discuta despre tarile din Orientul Apropiat, chestia cu Israelul in UE este o "abureala" a unor state din vestul Europei care nu stiu ce sa mai propuna pentru a se baga cu "forta" si sa prinda un "ciolan"(si turbeaza cu nu-l capata)
talusa
mutulica
22 Feb 2004, 08:38 PM
Cind vorbeam de natii nu vorbeam de tari!
Chiar si druzii din Liban sunt ne-arabi.
Iar topicul este legat de Europa de est si nu Orientul Apropiat.
Daca te intereseaza si Kazahstanul e putin turcofon...
SORIN
22 Feb 2004, 09:11 PM
Salut Mutulica
...esti un baiat simpatic dar permite-mi sa corectez cele afirmate de tine!!
QUOTE |
@ Talusa, stii bine ca daca nu ar avea in Israel un inamic comun, arabii s-ar busi intre ei non stop. In plus, Israelul nu e singura natie ne-araba in zona... |
Cateva exemple dupa declaratia Israelului ca stat din 48': Arabii din Liban ( crestinii contra musulmanilor inceput in 75' ), Siria Iordania 79', Egipt Si statul Yemenit in 59', Iran- Irak din 80' pana in 89', Irak contra kurzi, Liban si Siria pana azi, Irak Kuweit din 91' si mai sunt exemple de atrocitati!!
QUOTE |
Turcia, pe de alta parte este Europa de est, are ciomageli cu Grecia, si pe deasupra incearca sa isi cultive si consolideze pozitia in lumea turco-fona, abia desprinsa de sub influenta rusa |
Are ciomageli mai serioase cu natia Kurda si geografic apartine estului.
QUOTE |
Si trecind peste faptul ca pe tine nu te agreez deloc, sper totusi sa fim de folos Israelului |
Mutulica.. nici eu nu l-am agreat la inceputul Hanului, dar am invatat sa-i dau dreptate si sa-l respect!!
QUOTE |
Cind vorbeam de natii nu vorbeam de tari! Chiar si druzii din Liban sunt ne-arabi. |
Sunt arabi pur sange...doar religia lor e deosebita de Islam...atat. Exact ca si arabi crestini.
Best regards.....
Sorin.
mutulica
22 Feb 2004, 09:31 PM
Sorin, se accepta corectiile!
Iranul ca sunt persani si kurzii care nu sunt arabi, in rest cum spuneam, isi dau in cap la greu intre ei.
Am cunoscut doi druzi in Timi (erau la medicina
) si ei spuneau ca nu sunt, dar la cit vorbeau ei limba romana..
Nu stiu ce ma irita la Talusa, ca in mod normal as sustine o parte din ideile lui...
March
22 Feb 2004, 09:57 PM
Cind vorbeam de natii nu vorbeam de tari!
Chiar si druzii din Liban sunt ne-arabi.
Secta ezoterica a druzilor s-a refugiat in Muntii Libanului in secolul al X , fugind din Egipt pentru a scapa de persecutiile religioase. Deci la origine sunt arabi dar religia lor nu are nimic de aface cu Mohamed sau cu Ali.
talusa
23 Feb 2004, 11:30 AM
Primit astazi prin posta de la un prieten din Romania (asa ca nu va pot oferi sursa. Poate ca cineva o cunuaste si ma va ajuta).
=====
Scenariu balcanic
2007. Bulgaria intra in UE
2010. Romania intra in UE
2015. Croatia, Macedonia, Bosnia si Hertegovina si Turcia intra in UE.
2017. Albania, Kosovo, Serbia si Muntenegru intra in UE.
2018. Administratia UE angajeaza primul roman. Acesta isi angajeaza in administratie toata familia nevestei, nasilor ca si membrii familiilor vecinilor si prietenilor celor mai buni.
2019. Ai nostri reprezinta 10% din administratie.
2022. Ai nostri reprezinta 60% din administratie. Administratia UE mareste salariile de 3 ori, are program de lucru flexibil si limbile slave din sud ajung pe locul 3 ca si "limbi folosite in administratie". Din cauza stresului, 90% din membrii administratiei europene sunt in in concediu de boala. Cele mai multe imbolnaviri se inregistreaza in perioada 15.6. -
15.10. si intre 15.12. - 15.1. Bolnavii sunt vazuti pe Mediterana, in Ins Bali si in Alpi, in locurile cele mai cunoscute pentru
tratamente contra stresului. Se da legea cu privire la acoperirea cheltuielilor pentru tratarea acestor boli profesionale de catre bugetul UE. Pana la intoarcerea bolnavilor, se angajeaza noi lucratori, pe termen nedeterminat.
2025. Proportia balcanicilor in administratia UE este de 90%. Macedonenii refuza din nou adoptarea EURO, prin referendum.
2026. Se ajunge la reducere de costuri si se dau afara femeile de serviciu, bucatarii, soferii. Toti cetatenii belgieni pana la unul. Proportia balcanicilor in Administratia UE e de 99.3%.
2027. Croatia primeste noi credite UE printre care si unul pentru cresterea fluturilor de matase. Presedintia croata isi termina
mandatul de 6 luni. Romania sfarseste cu succes procesul de privatizare.
Din ianuarie 2028, presedentia UE este preluata de Belgrad.
2028. Germania iese din UE in februarie. O luna mai tarziu, fac acelasi lucru Franta si Finlanda si, pana la sfarsitul anului, in
timpul presedentiei albaneze, ies si UK, Belgia, Danemarca, Suedia, Olanda, Luxemburg, Italia, Spania, Portugalia, Austria, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, Grecia si Slovenia. Toate tarile introduc un regim drastic de acordare a vizelor cetatenilor UE.
=====
Petru
23 Feb 2004, 12:32 PM
Stimati forumisti,
Incercati sa discutati on topic!
Mai sus s-a facut o digresiune: de la Europa de est s-a ajuns la a se discuta despre populatiile arabe.
Va rog sa reveniti la discutia initiala!
SORIN
23 Feb 2004, 09:52 PM
QUOTE (mutulica @ Feb 22 2004, 11:16 PM) |
Acuma nu sariti toti pe mine. Asa e cu druzii cum spuneti voi. De berberi stie cineva ce sunt? |
Mutulica....Berberii sunt un neam de triburi nord africane cu o istorie de vreo trei mii de ani. Fiind ocupati de arabi, au trecut la Islam dar din punct de vedere etnic mai intai sunt Berberi si dupa aia musulmani suniti. In Marroco sunt cam 45% din populatie.
Druzii sunt de origine araba, dar nu sunt musulmani. Religia lor secreta a fost introdusa din Egipt de A-Darzi, care a fugit in Siria cam acum o mie de ani. Religia lor e bazata in mare pe motive shiite ( din Iran ) si nu cele sunite din Egipt.
Cu toate ca vorbesc araba si seamana mult cu musulmanii, religia lor e cu mult mai inainta fata de islam si poate din unele puncte de vedere si de mozaism.
Daca mai vrei date....cu placere....
Sorin.
Petru.scuze de off, dar Mutulica a intrebat aici si i-am raspuns tot aici. Iar la intrebarea si titlul topicului am sa raspund: Nu v-a deveni Europa de est un butoi de pulbere....deja este, dar inca nu s-au gasit cei ce sa-l aprinda
mutulica
23 Feb 2004, 10:04 PM
Sorin, merci.
Referitor la butoiul de pulbere, as spune ca se cam umbla cu bricheta aprinsa ziua in 'miaza mare.
SORIN
23 Feb 2004, 10:55 PM
Asa e Mutulica
si cine se joaca cu focu sa nu fie mirat daca se frige sau mai stii ce sare-n.......
Adresa e afisata demult, dar sunt unii care nu o vad
Sorin.
mutulica
19 Mar 2004, 08:59 AM
Se impute la sirbi... se pare ca albanezii au trecut primii la atac. Iar musulmanii, si pute a influenta din afara.
Cineva le da nas si ii indeamna pe kosovari...