D-unknown
14 Mar 2004, 02:49 PM
Am citit undeva ca dulciurile si in general produsele care contin zahar sunt danatoare pentru organismul uman. In ceea ce ma priveste eu evit sa mananc dulciuri(o fac foarte rar) pentru ca am tenul gras, iar dulciurile nu fac decat sa agraveze situatia in cazul meu.
Voi ce stiti? Cat de des consumati ciocolata & stuff like that?
TriRegnum
14 Mar 2004, 04:34 PM
Daca ar fi dupa mine as consuma in fiecare zi ciocolata, dar mi-e teama de carii si de alte lucruri cum ar fi ca ciocolata e un aliment esxcitant si trebuie sa ma feresc.
Dulciurile trebui consumate cu masura, iar daca fac rau atunci trebuie evitate cu desavarsire. In loc de prajituri si ciocolata mai bine iti storci portocale sau alte fructe la storcator si bei sucul care e mult mai sanatos.
E.B.E.
14 Mar 2004, 04:43 PM
offtop:
to HA, D-unknown!
tot offtop:
QUOTE (TriRegnum) |
lte lucruri cum ar fi ca ciocolata e un aliment esxcitant si trebuie sa ma feresc. |
Hi-hi aspectul asta nu mi-a trecut niciodata prin minte
Iarta-ma ca mi se pare amuzant... nu vreau sa jignesc :peace:
iar ontop: habar nu am... nu ma preocupa astfel de lucruri...
Mihai
14 Mar 2004, 05:07 PM
Bine ai venit la Han, D-unknown!
Un topic referitor la
ciocolata si beneficiile acesteia gasesti la
http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=353
little1
28 Mar 2004, 09:29 AM
mda
cam sunt daunatoare. cercetatorii rusi (si multi altii pe langa ei) a descoperit ca zaharul rafinat provoaca dependenta. aproape ca si cocaina. in plus, pentru a se metaboliza, tre sa foloseasca calciul, pe care il cam fura din oase.
da, ma rog, nu ma credeti pe cuvant, cautati pe net, e plin de info de genul asta..
cu bine,
MonicaV
13 Jun 2004, 07:02 AM
Daca te speli foarte bine pe dinti si folosesti o apa de gura foarte buna, gen Listerine, poti sa maninci cita ciocolata vrei. Ca in mod statistic, probabil pentru ca in realitate oamenii nu se ingrijesc intotdeauna chiar atit de bine, cei care maninca dulciuri au mai multe carii, asta e altceva. Inainte sa editez mesajul, v-am explicat ce e ata dentara si am intrebat daca se gaseste asa ceva in Romania si cum se cheama, dar am vazut in alta parte ca a mentionat-o cineva, deci exista. In Romania pe vremea lui nea Nicu, nu am vazut asa ceva, si nimeni nu mi-a spus sa imi curat dintii cu ata. Mi s-a spus doar sa ma spal pe dinti. Folosite corect, ata dentara, pasta de dinti si apa de gura iti permit sa maninci si ciocolata.
Problema e ca dulciurile ingrasa. De aceea, cura de slabire Atkins si alte cure asemanatoare functioneaza. Pentru cei care nu stiu, mentionez ca nu ai voie nici un fel de piine si de dulciuri (la inceput, ca mai tirziu poti sa ai un regim ceva mai putin strict, mai ales atunci cind vrei mai mult sa iti mentii greutatea decit sa slabesti) si incerci sa reduci cit mai mult glucidele (eu nici fructe nu indraznesc sa maninc, deoarece contin zahar natural, si abia ma indur sa maninc o rosie din cind in cind, ca nu face parte din alimentele permise). Ce maninci? Carne, brinza (numai daca are putine glucide), oua, salata, ciuperci, peste si chiar grasime, dar in nici un caz piine, dulciuri, fructe, sucuri (nici din cele bune pentru sanatate, ca de exemplu suc de portocale) sau lapte. Trebuie sa bei mult ca sa ajuti rinichii. Pare cam ciudat, mai ales ca ai voie grasime, dar slabesti. Eu am incercat, si dealtfel inca mai incerc, acest regim. Am slabit deja, dar nu destul. E adevarat ca nici nu am facut prea mult exercitiu fizic.
In afara de dependenta psihologica (pofta de a minca ce nu ai voie), exista o dependenta fizica. In primele zile, e foarte greu. Pe urma, te obisnuiesti. Multi romani nu se satura, chiar daca au mincat bine, daca nu au mincat destula piine. Asa eram si eu mai demult. Ei bine, de cind am inceput cura asta de slabire (de care o sa ma las, cel putin partial, mai tirziu ca sa nu ma imbolnavesc de guta, dar nu dintr-o data, pentru ca sa nu ma ingras prea mult), am inteles ca de fapt asta e un simptom de dependenta, la fel ca si pofta de desert dupa o masa buna. Pur si simplu s-a obisnuit organismul sa consume mai multe glucide, chiar daca nu e in interesul lui, ca nu consuma energia (decit daca omul face destula miscare) si le depune sub forma de grasime. Daca nu credeti, faceti ca mine citeva zile si o sa vedeti ca intr-adevar, era dependenta, ca dovada ca dispare cind omul isi schimba regimul alimentar. Intre noi fie vorba, stramosii nostii indepartati (inainte de a se face agricultori) si unele popoare care au pastrat pina tirziu un mod de viata simplu chiar aveau un asemenea regim alimentar (nu neaparat chiar atit de strict ca o cura de slabire, ca nu imi imaginez ca daca gaseau un fel de cartof sau vreo alta leguma, ziceau ca nu au voie din cauza regimului). In ziua de azi, multi Amerindieni au diabet tocmai pentru ca au inceput sa manince si ei la fel ca toata lumea.
Blakut
13 Jun 2004, 10:26 AM
Mananc ca un porc, e drept, o data pe zi, dar sa-mi ajunga. As manca dulce mereu, imi place la nebunie: cafea dulce de tot, la fel si ceaiul. Nu pot sa mananc jumatate de ciocolata... totul sau nimic. Inca nu sunt gras, dar daca o sa fiu o sa ma consolez cu ideea ca celula nervoasa se hraneste cu glucoza... Hraniti-va creierul cu zahar! Nu conteaza greutatea, slab sau gras, nu voi fi mai frumos.
Kyklos
28 Dec 2005, 03:46 PM
Am citit undeva intr-o revista ceva legat de zaharul natural si cel sintetic .Zaharul natural provoaca carii iar cel sintetic nu distruge dantura .
axel
28 Dec 2005, 06:22 PM
Huh?
Ce intelegi tu prin zahar sintetic?
Jazz
29 Dec 2005, 03:33 AM
Cred ca se refera la aspartan & co.
QUOTE |
"ARTIFICIAL SWEETENERS Feed your child artificial sweeteners and you may increase the risk of seeing artificial reactions. There is reason to believe that artificial sweeteners have no place in the diets of growing children, especially ones who already have problems behaving and learning. The many studies that have tried to show a connection between artificial sweeteners and behavior have produced confusing and conflicting results, so common sense has to take over.
Artificial sweeteners (e.g. aspartame, saccharine) were originally developed as a sugar substitute for diabetics, but then the manufacturer discovered a huge market in a calorie-conscious society, one that has also been misfed a lot of hype about the hazardous effects of sugar. Artificial sweeteners do not usually satisfy a body that is craving sweets or carbohydrates. In fact, they may so accustom the taste buds to sweet flavors that sweetener-users want more sugar rather than less. The more sweets you eat, the more your tastebuds get used to the sweet taste and you require more and more sweetness to satisfy your sweet tongue. As you ease more tartness into your diet, your tastebuds regain their sensitivity to sweetness, and they will be more satisfied with less sugar.
Also, some scientists are concerned about biochemical quirks of artificial sweeteners. The sweetener aspartame (Nutrasweet) is basically a combination of two amino acids, aspartic acid and phenylalanine. Amino acids have different effects on the brain than sugars do. In natural foods these amino acids enter the brain in company with other naturally- occurring nutrients. The amino acids on their own may have an unnatural effect, particularly on neurotransmitters. Theoretically, it is also possible that the amino acids in the artificial sweeteners could compete with the natural amino acids in the foods, throwing the brain's neurotransmitters out of balance. Another problem with artificially-sweetened drinks is that people tend to drink a lot of them. The calories in a sugar-containing soda will satisfy the appetite. When you drink an artificially-sweetened beverage, your body may want more, further confusing the brain with high levels of unnatural amino acids. Common sense says that feeding the brain an unnatural substance may cause it to perform in an unnatural way. Our conclusion for any artificial substance: WHEN IN DOUBT, LEAVE IT OUT. " |