Am avut o experienta neplacuta cu medicii veterinari de pe la noi. Mi s-a imbolnavit perusul si a trebuit sa-l duc la doctor. In apropiere un cabinet non-stop. S-a uitat la el si mi-a spus ca la dimensiunile lui nu se poate face mare lucru si ca se poate sa aiba probleme fie la rinichi fie la coloana. Trebuia sa ma astept ca nu o sa mai traiasca mult. L-am ingrijit cum am putut mai bine dar nu ma puteam obisnui cu ideea de a nu-l mai avea. In urmatoarele zile i-au aparut pe picioruse niste puncte albicioase. M-am tot uitat dar nu m-am lamurit ce e cu ele, ma gandeam ca sunt de batranete (avea 14 ani, ceea ce e destul de mult pentru specia lor). Cand am vazut ca nu mai trec si ca apar si altele am incercat la alt cabinet (destul de cunoscut in Bucuresti). Era seara, o multime de oameni cu varii animalute, cand pe usa intra o femeie sa cara ajutor pentru ca avea un caine accidentat si nu il putea transporta singura. Scancea cand l-am vazut trecand pe o targa si m-am rugat nu care cumva sa nimeresc in acelasi cabinet cu el pt. ca sunt sensibila la astfel de scene cu animale lovite. Da' ce am scapat Tocmai in acel cabinet era si ea, o catea care avea si pui si fusese adusa la cabinet de o femeie, care saraca avea si ea nevoie de un medic, dar de alta specialitate. A fost lovita de o masina si isi rupsese cateva oase, era plina de noroi si plangea de ti se rupea inima... Poate inima mea, ca domni doctori au avut de fata cu mine o conversatie ci_ni_ca de genu' "ce sa facem noi acum cu asta, ia uite, a inceput sa tremure, dar sa plateasca draga, ca interventia costa un milion". In acest timp femeia care o adusese se agita pt. ca stia ca avea pui mici cateaua, veterinarii erau nervosi, de animalul chinuit nu se mai ocupa nimeni... Am intrat putin in panica gandindu-ma ca poate nu e momentul sa-i mai deranjez si eu cu papagalul meu. S-au uitat totusi la el "ia uite ce infectie are pe picioare?" Am intepenit! Doar l-am dus la doctor, mi-a spus ca e de la rinichi bla, bla, am inganat eu. "E vorba de o bacterie si o sa-i dam antibiotic" asta dupa ce l-au curatat.
Bandajat si suparat Miki a mai trait numai o zi, in care nu mai putea sta in colovie si l-am tinut intr-o cutie in care am pus un prosop sa stea confortabil. Il plimbam dupa mine in ficare camera si cand ma vedea ca plec ciripea dupa mine, adormea in palmele mele, ar fi vrut sa manance dar nu mai putea inghiti. Mi-am dat seama ca va muri abea seara si l-am tinut in mana pana in ultima clipa.
Stiu ca par patetica dar el era un membru al familiei pentru mine si cei doi papagali nimfa pe care ii am acum nu il pot inlocui.
Sa fie oare si vina veterinarilor care la noi nu sunt specializati in pasari exotice???