necromanc
16 Apr 2004, 10:29 AM
Eu am o problema.Imi transpira talpa piciorului si in ceva timp cedeaza si adidasul , si se murdareste ,si incepe sa miroasa.
Stie cineva ceva sfaturi practice pentru a evita murdarirea ? Am incercat cu sprai de la Oriflame , dar nu tine decat cateva ore , dupa care se duce.
Diana-Maria
16 Apr 2004, 10:45 AM
Cu pudra de talc. Inainte de a o aplica, pulverizeaza niste apa in care ai pus bicarbonat de sodiu-cam 2 linguri zdravene la 200 ml apa.Lasi sa se usuce, apoi pui talcul. Am auzit ca da rezultate foarte bune.
LigiaB
17 Apr 2004, 07:30 PM
Necro, tu suferi de excess de "acid picioric".
O sa rasfoiesc o carte-doua si iti zic cum sa il combati.
March
17 Apr 2004, 08:17 PM
QUOTE (necromanc @ 16 Apr 2004, 12:31 PM) |
Eu am o problema.Imi transpira talpa piciorului si in ceva timp cedeaza si adidasul , si se murdareste ,si incepe sa miroasa.
Stie cineva ceva sfaturi practice pentru a evita murdarirea ? Am incercat cu sprai de la Oriflame , dar nu tine decat cateva ore , dupa care se duce. |
Du-te la farmacie si intreaba de produse Scholl , au si pentru picioare si pentru incaltaminte, spray,pudra ce vrei. Daca esti din Romania , gasesti si acolo.
Jazz
18 Apr 2004, 12:32 AM
Bicarbonatul de Sodiu!!
Numa nitel pe talpa pantofilor si numai ai probleme. Asta pentru miros...
Doua thumbs up!
Impotriva murdaririi? Sosete curate...
mutulica
24 Apr 2004, 09:09 PM
incerca de poarta sosete de bbc 100% si alb de preferat
conteaza si cit de aerisiti sunt papucii
daca cele de mai sus nu scapa de problema se poate lua partea buna a lucrurilor, se pot folosi adidasii la lupta impotriva tintarilor
E.B.E.
24 Apr 2004, 09:23 PM
Auzi, da NBC nu e bune? Sau EuroNews?
Eu zic totusi ca ultima varianta este mai buna... Nu doar impotriva tantarilor, ci a oricarei specii de dusman, inclusiv cea umana.
Scuze de offtopic...
[on-topic: conteaza si cate perechi de papuci... dar presupun ca nu asta e problema. nu vreau sa jignesc pe nimeni... tre sa se odihneasca si ei, nu aceeasi pereche in fiecare zi]
punctt
25 Apr 2004, 11:45 AM
Cate lucruri poti afla....
Nu stiam de bicarbonatul de sodiu.
O sa incerc si eu, daca merge, spun si la altii.
Poate chiar si varianta cu adidasii, in lupta
cu tantarii, ori cu dusmanii.
MonicaV
13 Jun 2004, 06:25 AM
Pentru picioare, existe mai multe solutii (pudra de talc, antisudorifice speciale pentru picioare si chiar normale, etc.). In plus, sau poate chiar in locul acestor masuri, cumpara un produs pentru incaltaminte (gen Scholl) si pune o doza mare in pantofi sau adidasi. In felul asta, chiar presupunind ca transpiri, nu mai conteaza, cel putin daca nu te descalti. Mirosul produsului acela acopera orice alt miros. Cind vezi ca incaltamintea nu mai miroase a produs pentru incaltaminte, mai pune o alta doza zdravana.
Ovidius
14 Jun 2004, 02:52 PM
QUOTE |
....Mirosul produsului acela acopera orice alt miros... |
Mirosul de la transpiratie apare din cauza unor bacterii care descompun transpiratia si o transforma in nu stiu ce substante urat mirositoare. Deci, ca sa indepartam transpiratia, trebuie sa mergem la dermatolog ca sa ne recomande o solutie impotriva acestor bacterii si nicidecum sa folosim parfumuri sau spray-uri...
MonicaV
15 Jun 2004, 06:43 AM
Atita timp cit respectivele bacterii ramin inofensive, adica nu mai produc in plus cine stie ce infectii (ceea ce este normal daca omul se spala), mirosul este o problema sociala, nu o problema medicala care merita sa fie tratata (in fond, fiecare transpira si e normal). In acest caz, e destul de corect daca persoana respectiva alege solutia cea mai ieftina sau rapida care ascunde problema suficient de mult ca sa nu ii mai deranjeze pe ceilalti oameni. E chiar o chestie de principiu: daca te duci la doctor, inseamna ca te tratezi. Tratamentul trebuie sa fie in interesul pacientului, nu ca sa le faca placere celorlalti oameni. Nu e vorba de tuberculoza sau de alta boala care, intr-adevar, se mai trateaza si pentru a evita ca altii sa ia o boala grava de la pacient.
Leah Ubi Lee
1 Jun 2005, 11:03 PM
daca mai intereseaza pe cineva.. sunt niste spray-uri la Avon
Mara
2 Jun 2005, 08:39 AM
Sosete de bumbac 100%, spalat dimineata pe picioare si sters bine, in special intre degete, apoi gel de la Herbagen. E ieftin si are intr-adevar efect, pentru ca mirosul se atenueaza considerabil inca din prima zi.
Contessina
7 Jun 2005, 03:20 PM
Exista o lotiune contra transpiratiei cu substante astringente si extract de coada soricelului.Se gaseste in orice farmacie, din gama TIS si este ieftina.Transpiratia piciorului poate favoriza micozele cum este tinea pedis sau picior de atlet.
Contessina
12 Jun 2005, 04:23 PM
Daca tot discutam despre picioare nu ar fi util sa discutam si despre fenomenul de "Inmuiere a picioarelor"?(nu in apa , of course, sau in orice alt fluid)
Cla
12 Jun 2005, 05:24 PM
Cred ca problema e sintetica de dinauntru, ori ca ar fi adidasi, puma, nike, reebok, altele.
De cand am avut si eu de-a face cu asa ceva, nu-mi mai cumpar decat pantofi de calitate. (care de multe ori sunt mai ieftini decat tocmai astia mentionati)
Piele, fara sintetica, etc. Nu mai transpiri. (daca cineva isi mai aduce aminte de baschetii chinezesti...
)
Bineinteles ca in fiecare zi spalat pe picioare si sosete curate. De bumbac, fara Polyamid. No problem anymore
Ce penibil ar fi sa-ti zica o femeie ca-ti miros picioarele...
Apropňs, Ion si Maria in pat:
"Ioane, iti miros picioarele"
"Bine, daca neaparat vrei..."
Felina
13 Jun 2005, 10:42 AM
QUOTE (Cla @ 12 Jun 2005, 06:24 PM) |
De bumbac, fara Polyamid.
|
Stii care e ironia? Se gasesc foarte greu sosete de bumbac 100%.
Eu aici in Irlanda nu gasesc. Si la un moment dat am lasat magazinele no-name si m-am dus la vanat sosete de bumbac prin magazinele mai ... cu clasa, sa le zicem (de ex M&S). Si ce crezi? N-am gasit!
.
Pentru iarna mi-am cumparat din Romania, ca sa fiu sigura.
Ovidius
13 Jun 2005, 12:28 PM
QUOTE |
Se gasesc foarte greu sosete de bumbac 100%. |
Nu cred ca trebuie sa cauti dupa bumbac 100%. Sosetele bune sunt facute din fir de bumbac care are in mijloc fir de polyamida, pentru a-i da rezistenta. Per total au cam 80% bumbac si 20% polyamid. Daca iei din bumbac 100%, nu tin mult.
Felina
13 Jun 2005, 01:02 PM
Adevarat ce spui tu, totusi, as prefera sa tina putin, dar eficient
.
Mrs. Rogers
17 Jun 2005, 10:57 PM
Un sfat practic pentru picioare : daca te deranjeaza pantofii, arunca-i. Ca pantofi iti mai cumperi, dar picioarele nu poti sa le schimbi
Sushi
18 Jun 2005, 10:55 AM
Mie imi miros numa 1 pereche de pantofi, cu care lucrez mai mult. Sigur ca sint sintetici dar n-o sa-i arunc numa pentru ca put nu?
Cum se face chestia aia cu bicarbonatul? presar pe talpa pur si simplu bircarbonat sau il amestec cu apa si asa... sau cum?
axel
18 Jun 2005, 11:35 AM
Scholl Fresh Step [Shoe] (rosu, nu albastru, care e mult mai ineficient) e foarte eficient. Este antibacterian, antimicotic si usor parfumat.
Mai exista si versiunea Fresh Step Foot (cu un picior, nu cu un pantof desenat pe ambalaj) - antiperspirant.
Cla
18 Jun 2005, 12:06 PM
Carmelita, are si maica-mea pantofii ei preferati. Din cand in cand ii spala pe dinauntru cu o cârpa, ii sprayeaza cu "Fuss-Fresh" sau "Efasit" si gata. Vezi si tu ce gasesti la "Drogerie" sau cum se zice la voi.
Sushi
18 Jun 2005, 12:25 PM
pai si io ii spal tot a doua zi si pentru picioare am un gel deodorant. Dar fiind din material sintetic, imi transpira piciorul foarte cu spor si cind vin acasa si-i descalt "offf viata mea" - vorba manelistului - "ca s-au imputit/Pentru c-am muncit/Si-am sa mor de suparaaaaAAAre".
Ma gindeam ca poate aia cu bicarbonatul ar merge...
mutulica
18 Jun 2005, 02:30 PM
pe mine produsele scholl ma termina psihic!! dupa ce am dat cu deodorantele de la scholl s-au imputit si mai tare si papucii si picioarele. am gasit insa un deodorant de la hansaplast, care e super meserias
pt pantofi folosesc mai nou ceva de la kiwi, fresh force. l-am gasit in uk si e foarte bun
iar la sosete.. sa fie bumbac, dar nu e de ajuns. daca bumbacul e tratat prost mai rau face. am avut intr-o vreme de lina, subtiri. cam scumpe si tineau putin, dar... au fost de departe cele mai meseriase sosete ale mele. de-as mai gasi
Contessina
18 Jun 2005, 06:27 PM
Incearca sosete de matase neagra.Cum zice Catalin Botezatu "pantru un barbat e mitocanesc sa poarte sosete albe si mai ales din bumbac"
Nu mai stiu exact citatul dar cam asa zicea.
Sushi
18 Jun 2005, 07:30 PM
QUOTE (Actilyse @ 18 Jun 2005, 07:27 PM) |
Incearca sosete de matase neagra.Cum zice Catalin Botezatu "pantru un barbat e mitocanesc sa poarte sosete albe si mai ales din bumbac" Nu mai stiu exact citatul dar cam asa zicea. |
Cine e Catalin Botezul? Vreun ortoped?
Contessina
18 Jun 2005, 07:36 PM
Nu e vina ta ca nu il stii.Creatiile sale nu sunt destinate tuturor.Ultima lui rochie s-a vandut cu 20 de milioane.
Sushi
18 Jun 2005, 07:39 PM
QUOTE (Actilyse @ 18 Jun 2005, 08:36 PM) |
Nu e vina ta ca nu il stii.Creatiile sale nu sunt destinate tuturor.Ultima lui rochie s-a vandut cu 20 de milioane. |
Banuiesc ca ai cumparat-o tu!
Pe Botezatul parca-l mai tin minte de pe vremea cind eram in ro. Nu e unu mai grasut si cu parul uns dat pe spate???
Gusturile nu se discuta, anyway...
Contessina
18 Jun 2005, 07:43 PM
Daca-l mai tii minte e bine.Acum e celebru.
Sushi
18 Jun 2005, 07:47 PM
QUOTE (Actilyse @ 18 Jun 2005, 08:43 PM) |
Acum e celebru. |
L-am gasit pe net. Judecind dupa poza asta nu indraznesc sa intreb in ce mediuri este celebru
Scuze...
http://www.viva.ro/images/content/articles...a8_220_271_.jpgE sigur ca nuanta sosetelor poate influenta transpiratia?
Contessina
18 Jun 2005, 07:53 PM
Nu ma intereseaza celebritatea lui.Doar imi place ceea ce a zis referitor la ciorapi.
mutulica
19 Jun 2005, 09:58 AM
QUOTE (Actilyse @ 18 Jun 2005, 08:27 PM) |
Incearca sosete de matase neagra.Cum zice Catalin Botezatu "pantru un barbat e mitocanesc sa poarte sosete albe si mai ales din bumbac" |
adica eu cind ma duc la ski sau la basket sunt mitocan? hai sanchi
mitocan e botezatu ca si-a pus numele pe chiloti, si nici macar nu a fost original, a copiat pe ck
discutabil... e celebru pentru "besinile" snopilor din capitala...
si daca ma gindesc bine... sosetele albe de bumbac de la basket nu put la fel de tare cu cele negre de la birou ...
cred ca aici e legatura cu nuanta.
daca matasea e putin artificiala... poate apar si niste besici suplimentare
Michelle
19 Jun 2005, 11:02 AM
in mod sigur la Botezatu...totule artificial...chiar si asa zisul talent!
Sushi
19 Jun 2005, 11:11 AM
QUOTE (Michelle @ 19 Jun 2005, 12:02 PM) |
in mod sigur la Botezatu...totule artificial... |
m-o apucat curiozitatea si-am cautat pe net creatiile sale. Am gasit doar asta:
https://www.catalinbotezatu.ro:19638/webhost/rollout/site
nefertiti-old
19 Jun 2005, 11:12 AM
Mda, as vrea sa il vad pe Botezatu cu pantofi sport si sosete negre
. Cat despre celebritatea lui, hai sictir!
Contessina
19 Jun 2005, 01:19 PM
C B s-a referit la purtarea sosetelor albe la costum, nu la imbracaminte sport cu adidasi.Oricum, a fi sau nu mitocan e o chestiune mai profunda care nu tine de ciorapii pe care ii poarta un barbat.
Totusi, ar fi bine ca acesti ciorapi sa fie negri(nu la adidasi) iar daca mai sunt si din matase, cu atat mai bine.
In rest, nici eu nu il admir f mult dar sunt de acord cu ce a zis.Imaginati-va un tip in costum negru si sosete albe de bumbac in pantofi negri.Oribil!
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.