Cipri
17 May 2004, 11:10 AM
Nu credeti ca a sosit momentul ca Romania sa inceapa tratativele privind un nou Concordat cu Sf.Scaun?Vechiul Concordat a fost unilateral abrogat de comunisti si de atunci nu au mai fost discutii intre cele doua parti.
Concordatul ar trebui sa clarifice raporturile bilaterale intre Sf.Scaun si Romania precum si situatia catolicilor de orice rit din tara.
Ce credeti?
Vornicum
17 May 2004, 11:19 AM
Buna idee. Dar cui crezi matale ca ii arde de concordate in pragul alegerilor ?
Cipri
17 May 2004, 12:33 PM
Este interesant ca nici un guvern in ultimii !4 ani nu s-a gandit la a incepe tratativele cu Sf. Scaun in vedera Concordatului. Vad ca nici Legea cultelor nu au reusit sa o faca.
abis
17 May 2004, 02:08 PM
Ce-i cu concordatul asta, nu stiu. Care este urgenta cu el? Din cate vad, relatiile cu Vaticanul sunt destul de bune. Iar situatia romano-catolicilor din Romania este aceeasi cu cea a ortodocsilor. Situatia greco-catolicilor este mai incurcata, in special din cauza faptului ca BOR nu prea vrea sa retrocedeze bisericile greco-catolice. Si cred ca degeaba negociaza statul Roman cu Vaticanul, pentru ca nici un om politic nu-si permite sa treaca peste vointa BOR (in afara de Basescu...).
Asa ca inainte de concordat poate ca cele doua biserici, ortodoxa si catolica, ar trebui sa ajunga la un acord, care mai apoi sa fie eventual consfintit de statul roman si Vatican...
Cipri
17 May 2004, 06:01 PM
Concordatul se refera doar la catolicii de ambele rituri din tara( romano-catolicii si greco-catolicii).
Dialogul dintre ortodocsi si greco-catolici a esuat deci statul trebuie sa intervina printr-o lege de retrocedare( acum nu cred ca o va propune nimeni).
Noul Concordat nu se refera la ortodocsi, a caror organizare trebuie prevazuta intr-un Statut aprobat de stat.
http://www.informatia-zilei.ro/SM/cultura.htm
abis
18 May 2004, 04:40 PM
Tu zici ca organizarea ortodocsilor trebuie prevazuta intr-un Statut aprobat de stat. De ce? Statul roman, ca toate statele moderne, este unul laic. Deci nu ar trebui sa se implice deloc in organizarea interna a cultelor, fie ca este vorba despre ortodoxism, catolicism, mahomedanism sau oricare. Statul ar trebui sa analizeze posibilitatea retrocedarii bunurilor si imobilelor confiscate abuziv de la greco-catolici.
Insa problema este incurcata: argumentul impotriva retrocedarii este ca respectivele cladiri au fost construite nu cu banii Vaticanului, ci cu cei ai comunitatii locale, comunitate care astazi este majoritar ortodoxa... O solutie politica nu poate apare decat in urma unei reconcilieri intre cei care apartin celor doua culte, dar asta este treaba celor credinciosi, nu neaparat a statului. Nu-ti poate impune statul sa-ti iubesti vecinul, ci doar, cel mult, sa nu-i dai cu parul in cap...
Daca ar ajunge la o intelegere credinciosii greco-catolici si cei ortodocsi (ceva de genul ca o saptamana folosesc unii biserica, apoi saptamana viitoare ceilalti, sau daca ar putea tine slujbele in comun) ar fi mai putin important cui apartine dreptul de proprietate.
Repet, inainte de a rezolva statul problema, solutia trebuie sa vina de la cele doua grupuri religioase.
Cipri
19 May 2004, 12:09 PM
Lacasurile de cult nu sunt proprietatea unui grup de oameni ci a Bisericii ca institutie.Oamenii pot trece de la un cult la altul dar lacasul de cult nu. Fostii greco-catolici care acum sunt ortodocsi pot frecventa lacasurile de cult construite de ortodocsi.Dialogul intre ierarhia celor doua Biserici nationale a esuat lamentabil.Statul a confiscat in 1948 si statul trebuie sa repare.De fapt se va merge probabil la CEDO in multe cazutri de biserici.Alternanta la liturghii e voita de greco-catolici in satele cu o biserica dar ortodocsii nu prea sunt de acord.In orase ortodocsii au peste tot numeroase biserici dar nu le inapoiaza pe cele greco-catolice.In multe sate bisericile sunt inchise sau chiar daramate doar pentru a nu fi restituite.
Concordatul este o necesitate.
MIA
19 May 2004, 01:22 PM
QUOTE (Cipri @ 19 May 2004, 01:11 PM) |
Lacasurile de cult nu sunt proprietatea unui grup de oameni ci a Bisericii ca institutie.Oamenii pot trece de la un cult la altul dar lacasul de cult nu. Fostii greco-catolici care acum sunt ortodocsi pot frecventa lacasurile de cult construite de ortodocsi. |
Păi cam asta şi fac uneori - folosesc lăcaşuri de cult construite de ortodocşi īnainte de a fi forţaţi să se convertească la (greco)catolicism ...
Iar ce spui tu cu proprietatea e greşit ...
... adică depinde la ce cult te referi.
MIA
19 May 2004, 01:30 PM
QUOTE (Cipri @ 19 May 2004, 01:11 PM) |
Concordatul este o necesitate. |
Eu credeam că şomajul şi nivelul de trai ...
Dar fiecare cu păsărica lui īn fond !!
Apropo - comuniştii au făcut o mişcare excelentă că au distrus struţo-cămila "
greco-catolicismului" - asta doar aşa ca să te oftic un pic. Această sursă de dezbinare dintre romāni trebuia curmată, iar nu ajutată să se dezvolte cum a făcut acel mediocru om politic, pe numele lui Iuliu Maniu prin precedentul concordat - prin care Biserica Catolică primea drepturi pe care nu le avusese nici īn vechiul Imperiu Austro-Ungar şi, cel mai grav, asta fără să recunoască la schimb Romānia Mare şi de fapt fără să-şi reconsidere poziţia ostilă Romāniei.
Aviz amatorilor - Vaticanul a fost ( şi este īncă īn bună măsură ) un centru de năpīrci īn care nu trebuie să se aibă īncredere.
Păcat că SRI nu şi-a făcut ( nu-şi face ) cum trebuie treaba pentru a stīrpi agenţii de propagandă care aţīţă această problemă hiperminoră, transformīnd-o īn, chipurile, ceva de importanţă europeană.
abis
19 May 2004, 02:18 PM
QUOTE (Cipri @ 19 May 2004, 01:11 PM) |
In multe sate bisericile sunt inchise sau chiar daramate doar pentru a nu fi restituite. |
Ce spui tu suna destul de apocaliptic. Da-mi si mie un exemplu de biserica daramata pentru a nu fi restituita. Nu de alta, dar am spus si eu altora ce ai scris tu aici si m-au tratat de mincinos. Nu vreau sa ramana asa...
QUOTE |
Concordatul este o necesitate. |
Inca nu ai explicat de ce. Cred ca de fapt nici nu prea stii bine ce este acela "concordat"... Uite, de exemplu, cateva prevederi din vechiul concordat:
QUOTE |
1. Religia catolică va avea libertatea exerciţiului īn Romānia 3. Nici o parte din teritoriul Romāniei nu va depinde de un Episcop de peste graniţele ţării4. Catolicii vor fi liberi să comunice cu Sf. Scaun. 5. Episcopii trebuie să fie cetăţeni romāni6. Episcopii sunt obligaţi să depună jurămānt de fidelitate faţă de Stat, īnainte de a lua īn primire dieceza 8. Ei vor avea deplină libertate īn exerciţiul funcţiunii lor bisericeşti pe teritoriul diecezei lor. 9. Statul recunoaşte persoanele juridice şi morale ale Bisericii, ca: parohii, protopopiate etc. 10. Biserica catolică şi membrii ei va fi tratată ca şi celelalte religii din Regatul Romān. 18. Biserica catolică are dreptul şi puterea asistenţei religioase de orice fel. 19. Are dreptul de a īnfiinţa şcoli. 20. Are dreptul de a da instrucţie religioasă elevilor catolici din īntreagă Romānia |
Am mentionat doar cateva aspecte, nu pe toate, ci doar cemi s-a parut mai important. Este vreo chestiune care ar trebui sa faca obiectul unui concordat cu Vaticanul si care sa nu fie deja reglementata prin constitutie sau prin alte legi? Nu cred. In Romania biserica catolica are acelasi statut ca oricare alta religie.
Pentru MIA
Esti nedrept cu biserica greco-catolica. Cel mai important "produs" al acestei biserici a fost Scoala Ardeleana, care a avut un rol incontestabil in emanciparea nationala a romanilor din Transilvania si nu numai.
Cipri
20 May 2004, 02:03 PM
O biserica greco-catolica in daramare:ungheni(jud. Mures), la Craiova capela daramata iar la Vadu Izei biserica...
Cat despre asa zisa politica ostila a Sf. Scaun sunt afirmatii fara acoperire...
Toate statele europene( si nu numai) incearca sa faca( daca nu au deja) un Concordat cu Sf. Scaun, indiferent daca catolicismul este credinta majoritara sau nu.
Desigur prevederile unui Concordat trebuie schimbate de comun acord data fiind situatia unui stat.Romania nu a inceput nici o tratativa in acest sens chiar daca sunt diferite probleme ramase in "aer" :restiturea bisericilor greco-catolice, restituirea imobilelor greco-catolice si romano-catolice precum si a terenurilor,salarizarea preotilor,noul Exarhat greco-catolic de Bucuresti, o noua Episcopie romano-catolica in sudul Moldovei si multe altele.
MIA
20 May 2004, 02:41 PM
QUOTE (Cipri @ 20 May 2004, 03:05 PM) |
Cat despre asa zisa politica ostila a Sf. Scaun sunt afirmatii fara acoperire... |
Scurt pe doi - a recunoscut Vaticanul, Romānia Mare ( adică Marea Unire ) sau nu īn perioada interbelică ?
QUOTE |
O biserica greco-catolica in daramare:ungheni(jud. Mures), la Craiova capela daramata iar la Vadu Izei biserica...
|
Nu mă impresionează, dar chiar deloc. Nu de alta, dar am văzut şi destul biserici ortodoxe părăginite.
Cipri
21 May 2004, 02:09 PM
Nu numai ca Sf.Scaun a recunoscut Regatul Romaniei dupa 1918 dar s-au stabilit chiar raporturi diplomatice, s-a incheiat Concordatul din 1927 iar intre 1940-1944 Sf. Scaun a refuzat sa schimba structura episcopiilor din Ardealul ocupat, fapt cerut insistent de Horthy.
Una este sa vedem biserici paraginite si alte daramate de unii ce se pretind a fi si ei crestini.
abis
21 May 2004, 02:23 PM
Nu prea pot sa cred ca niste credinciosi isidarama bisericile doar ca sa nu fie retrocedate greco-catolicilor... Daca ai indica si o sursa (ex. un link catre un articol dintr-un ziar serios) as mai zice, dar asa... Daca respectivele biserici se afla pur si simplu abandonate sau paraginite, nu inseamna ca la mijloc e cine stie ce sabotaj.
Oricum, toata povestea asta cu concordatul ma face sa ma gandesc la un proverb: tara arde si baba se piaptana. Sunt probleme mult mai urgente acum decat negocieri cu Vaticanul pentru cine stie ce act juridic care, pana la urma, nici nu are ce sa reglementeze.
Cipri
21 May 2004, 03:04 PM
Cipri
21 May 2004, 03:05 PM
Concordatul este important din anumite puncte de vedere.Nimeni nu neaga ca sunt foarte multe lucruri urgente in subreda noastra democratie postcomunista.
MIA
21 May 2004, 05:25 PM
Eu unul sunt curios dacă Biserica Catolică şi/sau statul austriac şi-au cerut scuze, au dat despăgubiri, tot tacīmul pentru
o situaţie ca aceasta.
QUOTE |
La 12 iulie 1791 averea manastirii a fost confiscata de statul austriac si predata manastirii greco-catolice de la Cernok (Munkaci){...}
|
Cipri
22 May 2004, 09:09 AM
Manastirea de la Mukacevo a fost ulterior luata cu forta la sfrsitul anilor '40 cand a inceput persecutia impotriva greco-catolicilor ruteni.Astazi cand s-a reintors libertatea majoritatea rutenilor s-au reintors la greco-catolicism.Nu cred ca istoria rutenilor are vreo legatura cu subiectul nostru: Concordatul viitor posibil al Romaniei cu Sf. Scaun.
Cipri
12 Jun 2004, 10:29 AM
S-a format o comisie mixta intre Sf.Scaun si Guvernul roman in vederea rezolvarii problemelor bilaterale.Un viitor Concordat nu este deci deloc de exclus.
sorin666
13 Jun 2004, 12:49 AM
Iar ne bombardezi cu gunoaie papistasesti
Prioritatile Romanbiei sint ALTUNDEVA, nu sa se linga in bot cu Johnny Paul Secundul...
Tara arde si greco-catolicul se concordeaza...
Chiar nu mai exista subiecte de discutie in lumea asta larga, nelegate de aceasta "secta zgomotoasa"
Sau de asta ti se plateste conexiunea Internet, sa faci pe raspindacul si zvonacul Romei...
sorin666
13 Jun 2004, 12:52 AM
QUOTE (Cipri @ 22 May 2004, 11:11 AM) |
Manastirea de la Mukacevo a fost ulterior luata cu forta la sfrsitul anilor '40 cand a inceput persecutia impotriva greco-catolicilor ruteni.Astazi cand s-a reintors libertatea majoritatea rutenilor s-au reintors la greco-catolicism.Nu cred ca istoria rutenilor are vreo legatura cu subiectul nostru: Concordatul viitor posibil al Romaniei cu Sf. Scaun. |
Mananci... inghetata cu ciocolata
Langa satul bunicilor mei sant 3 sate din astea si singura religie la care au trecut este aia cu marturia lu' Iehova, si stiu eu asta cat se poate de bine, unul din cei trei preoti mi-a fost elev la Profesionala si liceul seral...
La greci catolici NICI UNUL DE PRASILA...
Cipri
13 Jun 2004, 08:21 AM
Chiar nu stii ce e respectul pentru credinta altcuiva? Daca nu esti catolic nu inseamna ca trebuie sa folosesti un limbaj ofensiv anticatolic sau sa-ti bati joc de Papa.Cat despre aluziile jignitoare la adresa mea...ma lasa rece.Fiecare vorbeste si se comporta asa cum stie.
sorin666
13 Jun 2004, 02:27 PM
Confunzi interesele tale personale "de casta" cu cele ale majoritatii romanilor, deci ale Romaniei, asta e totul.
Uite ADEVARATELE prioritati ale Romaniei:
- reconstructia economiei furata "la patru maini" de toata lumea de 15 ani incoace, lasata sa moara, chiar si in acala putine sectoare care ar fi putut fi viabilizate, ca unii si altii sa poata sa o recupereze pe gratis
- apropierea de CE si gasirea de investitori credibili si seriosi, nu turci si italieni mafioti
- marirea nivelului general de trai al populatiei, al prestatiilor sociale, pensiilor, scolilor, sistemului de sanatate
- combaterea coruptiei generalizate la toate nivelurile (inclusiv intre clerici
) si inlocuirea actualelor cadre si clase politice cu una tinara, dinamica, cultivata si NEINFEUDATA intereselor ne-romanesti.
Asta e ordinea proritatilor... scuza-ma dar in acest context basicile tale de sapun sint penibil de inghitit, de unde si "pretuirea" mea adanca a "rampelor lor de lansare"
Doar daca nu faci, cu sau fara voie, jocurile celor care se gandesc ca "divide et impera" e cel mai bine, ca atunci ar fi si mai grav...
Jucati-va voi mult cu focul, eu latru din strainatate, dar ma imitez la asta, taranii insa mai au inca furci in hambar
Cipri
14 Jun 2004, 11:43 AM
Tu confunzi drepturile majoritatii cu dictatura majoritatii.Nu stii ce inseamna drepturile minoritatilor religioase deci nu stii ce inseamna o adevarata democratie.Intr-un adevarat sistem democratic orice minoritate este protejata si in nici un caz nu i se fura bunurile.
sorin666
14 Jun 2004, 12:08 PM
Mai curand confunzi drepturile minoritatilor cu privilegiile si cu dictatura minoritatilor zgomotoase...
Nu de alta, dar de circa 15 ani minoritatile de tot felul sant sistematic folosita pentru destabilizare, fie ele minoritati nationale, religioase sau sexuale, spre disperarea crescanda a "majoritarilor"...
Si ce sa-ti mai spun de santajul si culpabilizarea permanenta adresata celor multi...
Acusi vom ajunge sa ne fie rusine ca nu sintem negri bantu, neoprotestanti asteptindu-l pe Iehova in Tibet si homosexuali...
Discursurile tale repetete ma lasa rece, ca de altfel toate mugetele prelungite ale zvonacilor cu simbrie de pe net...
Cipri
14 Jun 2004, 07:24 PM
"Zvonaci cu simbrie"?Ce ar insemna asta?
Drepturile minoritatilor sunt garantate in UE si nu pun catusi de putin in pericol drepturile majoritatii.Dar nici majoritatea nu trebuie sa puna in pericol drepturile minoritatilor.
Sunt convins ca un posibil Concordat ar clarifica lucrurile si vad ca la recenta intalnire a reprezentantilor guvernului roman si al Sf.Scaun s-a subliniat urgentarea retrocedarilor.
MIA
14 Jun 2004, 11:02 PM
QUOTE (Cipri @ 14 Jun 2004, 08:26 PM) |
Drepturile minoritatilor sunt garantate in UE si nu pun catusi de putin in pericol drepturile majoritatii.Dar nici majoritatea nu trebuie sa puna in pericol drepturile minoritatilor. |
Nu pe dracu !!
Īn fosta Yugoslavie de-aia s-a ajuns unde s-a ajuns ... că "democraţii" ăia de la UE ( şi nu numai ) au sprijinit ( excesiv ) doar anumite tabere ... mai "minoritare" de felul lor cică ...
sorin666
15 Jun 2004, 07:51 AM
QUOTE (Cipri @ 14 Jun 2004, 09:26 PM) |
"Zvonaci cu simbrie"?Ce ar insemna asta?
Drepturile minoritatilor sunt garantate in UE si nu pun catusi de putin in pericol drepturile majoritatii.Dar nici majoritatea nu trebuie sa puna in pericol drepturile minoritatilor.
Sunt convins ca un posibil Concordat ar clarifica lucrurile si vad ca la recenta intalnire a reprezentantilor guvernului roman si al Sf.Scaun s-a subliniat urgentarea retrocedarilor. |
Iar incepi cu santajul mascat, crezind ca bietii romani o sa tremure ca varga cand aud de Comunitate, uite ca nu e cazul... in CE minoritatile au, in general, drepturi mai mici decat in Ro, de unde si conflictele interetnice-inter-religioase din insusi tarile din "nucleul" uniunii (Irlanda, T Bascilor, Corsica, mai nou Cipru...)
Vechiul concordat, in termenii pe care cineva i-a pomenit deja aici, este MAI MULT decit suficient pentru a garanta drepturi, dar ce vreti voi sant PRIVILEGII... eu cred ca nu trebuie semnat nimic in plus, este oare vorba de a semna ceva cu statul italian sau spaniol (sau cel al unei alte tari cu majoritate catolica) tratand despre soarta numerosilor ortodocsi aflati acolo "la capsuni"
?
Si nu sant decit "ceva mai mult" de 2 milioane...
Cu cit continui mai mult, cu atat ma convingi mai tare de atitudinea ta "coada de topor"
Lumea la care visezi este intr-o realitate paralela...
Asa cum sublinia si MIA, lectia yugoslava a fost asimilata de multi, si in RO, si in CE... si multi militeaza pentru ca ea sa nu se mai repete... MULTI, de cel putin 100 de ori mai multi decit microscopica minoritate rregalisto-papistasa si revansarda...
Cipri
15 Jun 2004, 12:13 PM
Sunt de acord ca vechiul Concordat cu mici modificari poate fi repus pe tapet.Totusi trebuie rediscutat dat fiind ca a fost unilateral abrogat de guvernul comunist.
abis
15 Jun 2004, 03:49 PM
Un eventual concordat cu Vaticanul nu ar schimba absolut nimic. Catolicii au oricum in Romania toate drepturile pe care le au ortodocsii. Nu am auzit sa existe in vreo lege discriminare in functie de religie...
Iar in privinta retrocedarilor bunurilor greco-catolicilor, asta se poate rezolva numai daca exista vointa politica in guvernul de la Bucuresti, fara nici o legatura cu concordatul. Daca puterea vrea sa restituie, va restitui si fara concordat; daca nu vrea sa restituie, nu va restitui nici daca sunt semnate o suta de concordate. Asa ca de ce atata agitatie pentru un concordat atat de putin important?
Cipri
15 Jun 2004, 04:52 PM
Concordatul nu este numai o modalitate de protejare a drepturilor catolicilor dintr-o tara dar si o modalitate de a clarifica relatiile dintre respectivul stat si Sf.Scaun.
Despre ultimele discutii dintre cele doua parti:www.guv.ro
Cipri
15 Jun 2004, 05:01 PM
sorin666
17 Jun 2004, 09:42 AM
O urgenta mult mai mare si potential benefica economiei Romanesti: RELATIILE CU BURUNDI ... linkul de mai jos este elocvent...
*
http://www.lumeam.ro/pulsul_lumii/pagini_inedite.html*
Dupa aia, cu Insulele Tonga, cu reprezentantii poporului inuit, cu pinguinii din Tibet, cu broastele polare din alaska si abea apoi, daca mai ramane timp cu minusculul stat din centrul Romei...
MIA
17 Jun 2004, 10:19 AM
sorin666
17 Jun 2004, 10:24 AM
Mai tie ti-a murit piticul care te gadela ca sa razi...
MIA
17 Jun 2004, 11:24 AM
QUOTE (sorin666 @ 17 Jun 2004, 11:26 AM) |
Mai tie ti-a murit piticul care te gadela ca sa razi... |
Din contră !! Cu texte de-astea i-ai mai dat un pic de lucru ...
Dar tu-ţi dai seama īn ce pericol ne băgam ?? Fără concordatul cu Vaticanul dacă-i converteau ortodocşii romāni de la Secu' pe bujumburezi la ortodoxism şi se trezeau apoi că-l supără pe Doamne Doamne catolic !!
sorin666
17 Jun 2004, 11:35 AM
Nu am pierdu nimik, iti imaginezi cum ar arata slujba de rit bizantin cu credinciosi imbracati in piei de leopard si cu tobe in locul cantaretilor din strana
MIA
17 Jun 2004, 12:22 PM
Da - dar-ţi imaginezi ce exemplu de ... "multiculturalism" era ăla ?
Cipri
17 Jun 2004, 01:57 PM
Umorismul este bun chiar daca uneori ascunde lipsa de interes pentru a comenta un Comunicat oficial dintre Romania si Sf.Scaun.
sorin666
17 Jun 2004, 02:30 PM
"Umorismul"... mata ai invatat limba romana... ca strain?
Si dealtfel constat ca "te-ai trezit" exact cand s-a culcat "colegul" tau de idei, de parca ati lucra la norma, in 3 schimburi... la aceeasi masina
Cipri
22 Jun 2004, 09:26 AM
Cel putin unii "lucreaza" in timp ce altii vand "gogosi"...
LINICA
10 Aug 2004, 12:03 PM
"secta zgomotoasa" ?
catolicismul este o secta? Chiar s-a predat asa ceva in scoli? Am mai auzit pe unii vorbind acum ceva timp de secta aceasta. Spuneau insa ca ortodoxii si catolicii au participat impreuna la liturghia din Parcul Izvor oficiata cu ocazia vizitei Papei in Romania. Aici s-a strigat UNITATE! Era prezent si Preafericitul Teoctist alaturi de Papa.
Eu stiu ca ortodoxii si catolicii sunt crestini, asadar au aceeasi religie.
Nu prea inteleg...
Eclectic
13 Aug 2004, 05:02 AM
Cand e vorba despre relationarea dintre stat si religii, nu prea sunt multe de inteles.
Si asta nu e "umorism."
LINICA
28 Aug 2009, 04:23 PM
Si iata cum relatia "foarte buna" dintre Vatican si Romania nu a putut face nimic spre incetarea lucrarilor la monstruozitatea de langa Catedrala Sfantul Iosif, desi peste 10 000 de protestatati catolici, si nu doar, si-au aratat, in mai multe randuri, indignarea in acest caz.
abis
28 Aug 2009, 04:35 PM
Pai e si normal. Cum ar putea sa influenteze relatia guvernametala dintre doua state deciziile autoritatii locale? Ar fi o incalcare a autonomiei locale sa ii spuna guvernul sau presedintele unui primar cui sa acorde autorizatie de constructie si cui nu.
LINICA
1 Sep 2009, 08:55 AM
abis, prin relatie foarte buna inteleg in primul rand diplomatie. Iar respectul, chiar si cel de imagine/diplomatic, actioneaza la/de la nivel informal.
In ceea ce priveste decizia autoritatilor locale, ma abtin de la a comenta ca a fost doar a lor.
abis
1 Sep 2009, 09:09 AM
Diplomatia este un atribut al puterii executive centrale, ma refer la guvern. Autoritatea publica locala nu se supune Ministerului de Externe.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.