MIA
21 Jun 2004, 01:06 PM
He he ... se īntoarce Schumann īn mormānt cred ...
Iar Papa ... săracul de el -
īşi exprimă dezaprobarea.Plus de asta ... masoneii aştia ... se pare că nu-s cuminţiei deloc ...
QUOTE |
Din pacate, foarte putini lideri ai Europei de azi s-au aratat dornici de a sprijini crestinismul, dovedind inca o data legaturile sau apartenenta acestora la gruparile oculte masonice, afirma surse neoficiale de la Vatican. Proiectul unei Europe unite nu trebuia sa fie atat de strans legat de planurile masoneriei mondiale, mai afirma aici prelati revoltati, care considera ca prin aceasta lovitura masoneria si-a demonstrat inca o data caracterul sau profund anti-crestin.
|
MIA
21 Jun 2004, 01:13 PM
Am comis o eroare de tipar īn comentariu ( dezacord dintre legat şi dezamăgire mai exact ).
Cum o pot remedia ?
sorin666
21 Jun 2004, 01:54 PM
Astea sant tampenii, era vorba DOAR de o sompla referinta la radacinile crestine ale Europei, nu la transformarea acesteia in imensa biserica, cel mai mult s-au opus... aia care vreau sa bage Europei Turcia pe gat...
Cat despre papa... isi face si el meseria...
nefertiti-old
21 Jun 2004, 02:07 PM
MIA, nu vrei tu sa si formulezi clar care e subiectul acestui topic?
MIA
21 Jun 2004, 04:14 PM
QUOTE (sorin666 @ 21 Jun 2004, 02:56 PM) |
cel mai mult s-au opus... aia care vreau sa bage Europei Turcia pe gat... |
Exact ... asta e şi impresia mea ...
Subiectul ? Dacă vi se pare corect sau nu ce zicea Papa. Dacă vi se pare corect să se facă referinţă la respectivele "
origini creştine" ... ş.a.m.d. Deocamdată prefer să las aşa ... o nebuloasă.
abis
22 Jun 2004, 12:03 PM
De ce ar trebui ca in constitutie sa se faca referiri la originile crestine? Din cate stiu, constitutia este legea suprema a unui stat, este legea legilor. Este baza pe care sta tot sistemul legislativ al unui stat. Asa ca referintele la religie nu prea isi au locul.
Parerea mea.
Cipri
22 Jun 2004, 03:36 PM
Este normal ca Papa sa isi exprime dezaprobarea fata de lipsa unei mentiuni explicite la radacinile crestine ale Europei.Dealtfel multe tari europene( cel mai mult Polonia si Italia) au luptat ca sa sprijine viziunea Sf.Scaun dar opozitia Frantei a fost determinanta.
abis
22 Jun 2004, 04:06 PM
Nu numai. Toate tarile protestante au fost impotriva, plus Franta si Spania. Deci destule...
Nu vad de ce intr-o constitutie laica trebuie sa apara referinte la o anume religie. Uite, referirea la religie exista intr-o forma mai mult decat suficienta:
QUOTE |
Constienti ca Europa este un continent purtator de civilizatie; ca locuitorii sai, veniti in valuri succesive de la inceputurile umanitatii, au dezvoltat aici in mod progresiv valorile care stau la baza umanismului: egalitatea oamenilor, libertatea, respectarea ratiunii;
Inspirandu-se din mostenirea culturala, religioasa si umanista a Europei, ale carei valori, prezente si astazi in patrimoniul sau, au ancorat in viata societatii rolul central al omului si drepturilor lui inviolabile si inalienabile, precum si respectarea dreptului;
Convinsi ca Europa reunita de acum incolo intentioneaza sa continue pe aceasta traiectorie de civilizatie, de progres si de prosperitate, pentru binele tuturor locuitorilor sai, inclusiv cei mai fragili si mai defavorizati; ca doreste sa ramana un continent deschis la cultura, cunoastere si progres social; si ca doreste sa aprofundeze caracterul democratic si transparent al vietii sale publice si sa actioneze in favoarea pacii, justitiei si solidaritatii in lume;
Incredintati ca popoarele Europei, ramanand mandre de identitatea lor si de istoria nationala, sunt decise sa depaseasca vechile divizari si, din ce in ce mai unite, sa-si faureasca un destin comun;
Siguri ca, "unita in diversitate", Europa le ofera cele mai bune sanse de a continua, cu respectarea drepturilor fiecaruia si cu constiinta raspunderii fata de generatiile viitoare ale planetei, marea aventura care isi gaseste aici un spatiu privilegiat de speranta umana.... |
Mai jos putin scrie ca
QUOTE |
Uniunea se bazeaza pe valorile respectarii demnitatii umane, a libertatii, a democratiei, a egalitatii, a statului de drept, precum si pe respectarea drepturilor omului. |
Gasesti, daca vrei, pe net intregul
text al proiectului constitutiei europene.
Cipri
22 Jun 2004, 04:25 PM
Lipseste o referire EXPLICITA la crestinism, crestinism care a construit de fapt Europa...
abis
22 Jun 2004, 04:36 PM
Si ce daca?
Cu atat mai bine! Pentru ca Europa se constituie pe alte fundamente, nu pe cel religios! Vezi in textul citat (sau mergi la adresa indicata, unde gasesti textul intreg).
Mi_
22 Jun 2004, 05:31 PM
QUOTE (Cipri @ 22 Jun 2004, 05:27 PM) |
Lipseste o referire EXPLICITA la crestinism, crestinism care a construit de fapt Europa... |
Goana dupa referiri ...
Religia ori este, ori nu este, nu se declara. Plus ca e o chestie personala, si apare clar la capitolul drepturilor omului.
Constitutia Europei e o chestiune de organizare federala, e normal sa fie laica.
Nu mai suntem la 1400 si cred ca papa de la Roma īnca traieste īn trecut si nu-i convine postura de simplu simbol īn care a ajuns.
gio19ro
22 Jun 2004, 05:42 PM
QUOTE (Mi_ @ 22 Jun 2004, 06:33 PM) |
Constitutia Europei e o chestiune de organizare federala, e normal sa fie laica.
|
Normal ca e laica dar la fel de normal este sa aiba referiri si la religie, cel putin la libertatea credintei.
Mi_
22 Jun 2004, 05:47 PM
QUOTE (gio19ro @ 22 Jun 2004, 06:44 PM) |
Normal ca e laica dar la fel de normal este sa aiba referiri si la religie, cel putin la libertatea credintei. |
Referiri la libertatea individuala (si deci si a credintei) gasesti īn constitutia fiecarei tari.
Oricum se gaseau destui nemultumiti ca nu scrie acolo (īn constitutia europeana)
explicit si de libertatea de a juca biliard. Toata vremea vor exista nemultumiti si toata vremea nu vor putea fi multumiti toti.
gio19ro
22 Jun 2004, 06:15 PM
QUOTE (Mi_ @ 22 Jun 2004, 06:49 PM) |
Referiri la libertatea individuala (si deci si a credintei) gasesti īn constitutia fiecarei tari.
Oricum se gaseau destui nemultumiti ca nu scrie acolo (īn constitutia europeana) explicit si de libertatea de a juca biliard. |
Eeee, acum se vede clar ca tii cu ursu'.
Daca pt tine religia nu inseamna nimic, pt altii inseamna f mult. Libertatea individual este o vorba goala daca nu se precizeaza explicit in ce consta.
Orice constitutie trebuie sa prezinte referiri la libertatea credintei. Libertatea credintei presupune si libertatea de a nu crede.
abis
23 Jun 2004, 11:54 AM
gio19ro,
Libertatea credintei face parte din drepturile omului. Unul dintre pilonii de baza ai constitutiei europene va fi respectarea drepturilor omului (vezi articolele 2 si 7 ale proiectului). De asemenea, in art. 51 este reglementat statutul bisericilor si al organizatiilor neconfesionale.
Articolul II-10 din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii, care face parte integranta din constitutie, proclama fara echivoc dreptul la libertate religioasa. Vedeti
aici...
Cipri
23 Jun 2004, 12:39 PM
Ar fi interesant de vazut care va fi rezultatul referendumurilor in Europa referitor la Constitutie.In unele tari va fi doar ratificata de Parlamente.
Papa nu este doar un simbol ci si Capul Bisericii Catolice, deci reprezinta peste un miliard de credinciosi in intreaga lume,fiind cea mai importanta autoritate morala/spirituala din lumea de azi.
sorin666
23 Jun 2004, 01:21 PM
Cred ca Dalai Lama ai face concurenta la numar de credinciosi, si in plus a stiut sa-si adapteze ideile la lumea in care traieste, asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca isi da avizul doar in probleme pur spirituale, nu isi baga coada in politica ca JP2...
PS in unele ziare de scandal din Polonia se zicea ca are un copil, o fi adevarat?
abis
23 Jun 2004, 01:34 PM
O fi el capul bisericii catolice, dar asta nu inseamna ca toti catolicii intreaba "cat de sus?" cand papa spune "sariti!"...
Din ce spui tu ar rezulta ca, daca proiectul constitutiei europene va fi respins, exact asta o sa fie motivul, nementionarea explicita a radacinilor crestine...
Constitutia este o lege. Referirea la o anume religie nu are ce cauta intr-o lege.
Cipri
24 Jun 2004, 02:00 PM
Fals...In diferite Constitutii se face referire explicita la o religie sau alta.Aici nu era vorba despre a vorbi despre 2religiile oficilale ale Europei" ci doar sa se mentioneze explicit radacinile CRESTINE ale continentului.
abis
24 Jun 2004, 02:20 PM
"Radacinile continentului" sunt mai vechi decat crestinismul. De ce nu s-ar fi mentionat radacinile greco-romane? Grecii au pus bazele democratiei, unitatea europeana a fost realizata prima oara sub dominatia imparatilor romani, iar bazele culturii europene sunt grecesti si latine...
In cate constitutii din tarile membre UE se face referire explicita la crestinism si in cate nu?
Cipri
25 Jun 2004, 09:17 AM
In foarte multe din tarile UE se face referire la cultele existente, in unele vorbindu-se de statutul "istoric", "national" sau "predominant" al unei Biserici sau a alteia.Exemplu:Grecia,Italia!
sorin666
25 Jun 2004, 10:02 AM
Mentionand ca personal nu am inteles de ce s-au opus atata introducerii unei formule mentionand rolul ISTORIC al crestinismului, consider totusi ca e o evolutie istorica lenta dar ireversibila inspre laicizarea societatii europene in ansamblul ei...
abis
25 Jun 2004, 11:00 AM
QUOTE (Cipri @ 25 Jun 2004, 10:19 AM) |
Exemplu:Grecia,Italia! |
Doua, din 25!
Quod Erat Demonstrandum!!!!
MIA
25 Jun 2004, 11:22 AM
Totuşi o astfel de referinţă cred că era bună pentru a-i ţine pe turcaleţi pe afară ...
- că fix mi se īnrupe mie de alte lozincuţe ...
abis
25 Jun 2004, 01:33 PM
Pe mine nu ma deranjeaza aderarea Turciei la UE, daca indeplineste conditiile impuse celorlalte state. Deocamdata (si in viitorul apropiat) nu le indeplineste, dar in viitor... Este preferabila o Turcie democratica si prospera, ancorata in Uniunea Europeana, decat o Turcie abandonata fundamentalismului si saraciei...
sorin666
25 Jun 2004, 02:31 PM
Pe mine m-ar deranja un pic, nu de alta, dar uite ce pasalac au facut turcii pasnici si prosperi in Germania, unde toate conditiile erau indeplinite sa se "domesticeasca"
... de "democratia ei originala" nu mi-e frica, inca din epoca lui Ataturk armata vegheaza la democratie...
iar despre prosperitate, asta in primul rand nimeni nu le-o datoreaza in mod automat (sau ce li se va da lor se va lua de la gura celorlalti "saraci", a caror apartenenta europeana e mai "evidenta") si de altfel turcii pot fi ajutati sa scape de saracie si intr-un fel mai "soft" decat integrarea definitiva in uniune, de ex. printr-un partenariat economic solid... asa ar castiga si fricosii europeni, si tara care, de europeana ce e, se invecineaza cu Irakul...
abis
25 Jun 2004, 02:47 PM
Pai si eu zic altceva? E clar ca deocamdata nu prea are loc Turcia in UE, mai are multe de schimbat. Desi cand ma aud pe mine spunand asta de aici, din Romania...
Turcii si arabii vor continua sa migreze spre statele europene dezvoltate din motive pur economice: pe de-o parte situatia din tarile de origine nu este tocmai roz, iar pe de alta parte si tarile europene au nevoie de mana de lucru ieftina (si, inevitabil, straina). Asa ca in urmatorii zeci de ani vei asista la aparitia a noi si noi "pasalacuri"... Daca pana si in Londra si-au facut moschee...
De "domesticit", sigur nu se vor "domestici" imigrantii. Poate cei nascuti in Europa, cei cu vechime de macar 2-3-4 generatii... Numai ca trebuiesc luate masuri care sa stimuleze integrarea, nu concentrarea in ghetouri. Frustrarile unei integrari nereusite vor esua inevitabil in fundamentalism... Nu va fi usor de rezolvat problema integrarii imigrantilor, asta e clar.
De ce ne-ar deranja aderarea Turciei, daca va indeplini toate conditiile? Ideea ca noi vom primi mai putin bani? Pai daca ar rationa asa spaniolii, grecii, portughezii sau irlandezii, n-am mai pupa noi uniune europeana in veci...
MIA
25 Jun 2004, 02:56 PM
QUOTE (abis @ 25 Jun 2004, 03:49 PM) |
Ideea ca noi vom primi mai putin bani? Pai daca ar rationa asa spaniolii, grecii, portughezii sau irlandezii, n-am mai pupa noi uniune europeana in veci... |
Exact. Probabil dacă aş fi irlandez aşa aş gāndi - dar vezi ... sunt romān.
Şi după părerea mea
interesul ( meschin, cinic cum vrei ) al Romāniei, dacă tot intră īn UE, e să fie urmată c*rānd de altă state.
Plus că, indiferent de barbugeli, intrarea Turciei īn UE riscă să "basculeze" niscai priorităţi ale acesteia ...
Īn afară de asta, următoarea afirmaţie :
QUOTE |
iar pe de alta parte si tarile europene au nevoie de mana de lucru ieftina (si, inevitabil, straina). |
Nu ştiu cāt mai e de valabilă ...
abis
25 Jun 2004, 03:06 PM
Numai ca pana intram noi in UE o sa mai curga multa apa pe Dambovita. Iar deciziile se vor lua, ca si in privinta constitutiei, fara sa fim si noi (macar) intrebati...
Cum iti explici ca irlandezii nu gandesc ca tine? Nu cred ca-i la mijloc doar generozitatea...
MIA
25 Jun 2004, 03:10 PM
QUOTE (abis @ 25 Jun 2004, 04:08 PM) |
Cum iti explici ca irlandezii nu gandesc ca tine? Nu cred ca-i la mijloc doar generozitatea... |
Nu e generozitatea - e de vină modul "transparent" īn care se iau deciziile īn UE.
Cāt mai ales faptul că, oricum, subvenţiile pentru noile state sunt modice comparativ, ca exemplu, cu subvenţiile pentru agricultura statelor cu "ştate mai vechi de plată īn UE".
sorin666
25 Jun 2004, 03:22 PM
Pai au deja un "teren de vanatoare" destul de vast in cele 10 tari proaspat intrate + RO si BG, nu de alta dar imigrantii (de ex.) romani accepta preturi de turc si fac zgomot de italian (vornesc de cei plecati la lucru nu de "minoritarii" si puscariasii plecati la "produs")
Dupa aceea ramane "imblanzirea" Ukrainei si dupa aia...
poate ca nu se mai opresc decit la ... Vladivostok
Nu de alta dar un "asiatic" blond cu ochii albastrii din Siberia sau extremul orient la prima generatie e un mai bun "european" decit un harap cu turban si camesoaie nascut in Occident la a 4-a generatie...
Si asta nu o zic eu, ci... statisticile
sorin666
25 Jun 2004, 03:26 PM
QUOTE (MIA @ 25 Jun 2004, 05:12 PM) |
QUOTE (abis @ 25 Jun 2004, 04:08 PM) | Cum iti explici ca irlandezii nu gandesc ca tine? Nu cred ca-i la mijloc doar generozitatea... |
Nu e generozitatea - e de vina modul "transparent" īn care se iau deciziile īn UE. Cāt mai ales faptul ca, oricum, subventiile pentru noile state sunt modice comparativ, ca exemplu, cu subventiile pentru agricultura statelor cu "state mai vechi de plata īn UE". |
E normal ca cei care cotizeaza sa doreasca sa isi redistribuie cu prioritate "mana cereasca" de la Bruxell... mai putin normala e ipocrizia legata de decizii, in sensul afirmarii unor criterii pur logice si echitabile de distribuire...
Si daca nu mai curge miere, sa zica "noii europeni" un calduros multumesc Poloniei, prietenia ei excesiva cu USA a facut ca "marii cotizanti" sa se scarpine in cap de 2 ori pana sa le mai dea ceva...
MIA
25 Jun 2004, 03:30 PM
QUOTE (sorin666 @ 25 Jun 2004, 04:28 PM) |
Si daca nu mai curge miere, sa zica "noii europeni" un calduros multumesc Poloniei, prietenia ei excesiva cu USA a facut ca "marii cotizanti" sa se scarpine in cap de 2 ori pana sa le mai dea ceva... |
Oricum nivelul de subvenţionare nu putea să rămānă la aceleaşi standarde dacă se dorea extinderea sa īn mod egal la nivelul tuturor celor 25 ( 27 ) de state - băieţii au aşteptat doar pretextul cred ...
abis
25 Jun 2004, 03:46 PM
Nivelul de subventionare oricum nu-i acelasi peste tot. Germania si Franta (de ex.) mai mult dau uniunii edcat primesc, iar Grecia si Spania mai mult primesc decat dau... Noi vom fi in situatia celor din urma pentru multi ani, din 2007 incolo...
Oricum, nu se pune problema primirii Turciei sau a altor state (poate Croatia, totusi) mai inainte de a fi asimilate cele 10+2. Pana atunci mai e destul si nu cred ca este cazul sa ne facem griji ca din cauza Turciei ramanem noi fara bani europeni.
Ideea este ca Turcia, Albania, Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Serbia, Macedonia, Bosnia etc trebuie sa stie ca usile nu sunt inchise pentru vesnicie... Si ca, daca intrunesc toate conditiile, au si ele sansa lor. Numai asa le poti tine aproape, sa nu intre in "relatii nepotrivite" cu cine nu trebuie...
MIA
25 Jun 2004, 04:12 PM
QUOTE (abis @ 25 Jun 2004, 04:48 PM) |
Numai asa le poti tine aproape, sa nu intre in "relatii nepotrivite" cu cine nu trebuie... |
He he ... oricum "ursul rusesc" a īnceput deja să se mişte
... dacă la asta te refereai ...
abis
25 Jun 2004, 04:24 PM
Pai la cine?
Si daca misca, nu trebuie sa ai cat mai multe atuuri in mana? Iar o tara cu circa 70 de milioane de locuitori, amplasata strategic, si cu o economie functionala, poate fi un atu serios.
sorin666
25 Jun 2004, 06:28 PM
QUOTE (MIA @ 25 Jun 2004, 05:32 PM) |
QUOTE (sorin666 @ 25 Jun 2004, 04:28 PM) | Si daca nu mai curge miere, sa zica "noii europeni" un calduros multumesc Poloniei, prietenia ei excesiva cu USA a facut ca "marii cotizanti" sa se scarpine in cap de 2 ori pana sa le mai dea ceva... |
Oricum nivelul de subvenţionare nu putea să rămānă la aceleaşi standarde dacă se dorea extinderea sa īn mod egal la nivelul tuturor celor 25 ( 27 ) de state - băieţii au aşteptat doar pretextul cred ... |
Evident ca ideea ta (logica fiind...) nu e de loc exclusa, dar "crecuri bine informate" de pe aici spun ceea ce eu v-am afirmat anterior, viitorul le va dezlega pe toate...
sorin666
25 Jun 2004, 06:51 PM
QUOTE (abis @ 25 Jun 2004, 06:26 PM) |
Pai la cine?
Si daca misca, nu trebuie sa ai cat mai multe atuuri in mana? Iar o tara cu circa 70 de milioane de locuitori, amplasata strategic, si cu o economie functionala, poate fi un atu serios. |
Vor avea o "greutate" in numar de voturi prea mare in Parlament ca cineva, chiar dintre cei "mari" sa se mai preteze la santaje ieftine cu ei... Asta ca sa nu spun ca, odata "prosperizati" au un potential de natalitate care le va permite sa ajunga la 120 de milioane usor...
"Coaja" de europenizare a Turciei e prea subtire si nu se intinde mai departe decat citeva cartiere sic din marile orase... si demografia face ca aceasta proportie sa scada...
Cred ca principalul criteriu de aderare trebuie sa fie cel geografic, ori "centrul de greutate" al Turciei este mai aproape de un minaret derapanat din prafuita Anatolie decit deasupra fostei catedrale Sf Sofia (oricum, si ea deja moschee de mai bine de 600 de ani...)
"Economia functionala"este un bau-bau aratat romaniei si altor viitori aderenti ex-comunisti, problema Turciei este mai degraba INEXISTENTA economiei de piata in sens Occidental in teritoriu, deci saracia lucie, sora buna cu nasterea extremismului politic si religios...
Strategic... care strategie? UE nu are pretentii de a controla DIRECT destinele planetare...
Si de fapt, ce conteaza toate astea? opinia publica din tarile CE este in MARE subliniez MARE MAJORITATE impotriva mixitatii cu populatii musulmane compacte si crede-ma, stiu ei de ce...
Personal inclin sa cred ca introducerea Turciei in EU este lovitura de gratie menita sa transforme procesul de federalizare inceput intr-unul de transformarea intregului teritoriu intr-o simpla zona fara taxe vamale, cu mentinerea zonelor sarace si dependente in starea initiala si cu reducerea prin santaj a avantajelor sociale a angajatilor din tarile "mai rasarite", adica o Europa slaba si incoerenta din PDV strategic si politic, spre imensa bucurie a "prietenilor concurenti" de peste garla...
Si in acest caz exista voci, inca discrete, care preconizeaza o solutie de tip "racheta cu doua etaje" adica creerea in sanul CE a unei federatii de 5-6 state, care sa isi continue traiectoria cind "combustibilul" celor 25/27/28 se va termina...
Scenariul pare fantezist, asa cum ar fi aparut in 1988, de exemplu, aderarea Ro la NATO... Oricum, adoptarea noii Constitutii europene sa va face "la noi" printr-o sedinta comuna a Parlamentelor german si francez...
MIA
26 Jun 2004, 10:37 AM
QUOTE (sorin666 @ 25 Jun 2004, 07:53 PM) |
"Economia functionala"este un bau-bau aratat romaniei si altor viitori aderenti ex-comunisti, problema Turciei este mai degraba INEXISTENTA economiei de piata in sens Occidental in teritoriu, deci saracia lucie, sora buna cu nasterea extremismului politic si religios... Strategic... care strategie? UE nu are pretentii de a controla DIRECT destinele planetare... {...} Personal inclin sa cred ca introducerea Turciei in EU este lovitura de gratie menita sa transforme procesul de federalizare inceput intr-unul de transformarea intregului teritoriu intr-o simpla zona fara taxe vamale, cu mentinerea zonelor sarace si dependente in starea initiala si cu reducerea prin santaj a avantajelor sociale a angajatilor din tarile "mai rasarite", adica o Europa slaba si incoerenta din PDV strategic si politic, spre imensa bucurie a "prietenilor concurenti" de peste garla... |
Ahhhh Sorine ... uneori pui aşa bine deştu' pe rană ...
sorin666
2 Jul 2004, 06:59 PM
QUOTE (abis @ 25 Jun 2004, 05:08 PM) |
Numai ca pana intram noi in UE o sa mai curga multa apa pe Dambovita. Iar deciziile se vor lua, ca si in privinta constitutiei, fara sa fim si noi (macar) intrebati... Cum iti explici ca irlandezii nu gandesc ca tine? Nu cred ca-i la mijloc doar generozitatea... |
Simplu... politicienii comunarzi sunt mai ipocriti decat Hangii de pe la noi...
runik88
15 Aug 2004, 06:18 PM
Saracul papa e trist ca vede cum ii fuge autoritatea de sub picioare
Biserica nu are ce cauta in politica si in legislatie si e suficient ca in drepturile omului sunt trecute si drepturi
religioase...cred ca e suficient.Miza, ca de obicei, e puterea..
Eclectic
16 Aug 2004, 04:07 AM
Runik are dreptate. Apoi, introducerea unei mentiuni despre radacinile crestine ale Europei ar fi fost falsa, deoarece Europa exista dinaintea crestinismului. In al doilea rand, fiecare articol al Constitutiei are un scop precis. Care ar fi fost scopul unui articol care sa mentioneze radacinile crestine ale Europei ?
axel
16 Aug 2004, 06:51 AM
QUOTE (eclectic @ 16 Aug 2004, 06:20 AM) |
Runik are dreptate. Apoi, introducerea unei mentiuni despre radacinile crestine ale Europei ar fi fost falsa, deoarece Europa exista dinaintea crestinismului. In al doilea rand, fiecare articol al Constitutiei are un scop precis. Care ar fi fost scopul unui articol care sa mentioneze radacinile crestine ale Europei ? |
Ai perfecta dreptate. Uniunea Europeana poti spune ca este succesoarea Imperiului Roman, care nu avea nici in clin nici in maneca cu crestinismul, cel putin nu in perioada sa de glorie.
MIA
16 Aug 2004, 06:27 PM
QUOTE (axel @ 16 Aug 2004, 08:04 AM) |
Ai perfecta dreptate. Uniunea Europeana poti spune ca este succesoarea Imperiului Roman, care nu avea nici in clin nici in maneca cu crestinismul, cel putin nu in perioada sa de glorie. |
Judecānd după "
nucleul iniţial de plecare", dinamica sa şi sfera de influenţă predominantă ai putea spune mai degrabă că
actuala Uniune Europeană e continuatoarea
Imperiului Carolingian ...
... ori īn acest caz referinţa la creştinism, din punct de vedere istoric e perfect īndreptăţită.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.