contraste
7 Aug 2004, 04:49 PM
O discutie la care am fost simplu spectator, mi-a trezit curiozitatea!
Va dau cuvantul !
dead-cat
7 Aug 2004, 11:28 PM
s-a discutat deja, pe larg,
aici.
contraste
9 Aug 2004, 01:06 PM
Buuuuuun, merci !
MIA
13 Aug 2004, 07:01 PM
QUOTE (contraste @ 7 Aug 2004, 06:02 PM) |
O discutie la care am fost simplu spectator, mi-a trezit curiozitatea! |
Păi la rubrica asta eventual fără "
neo-" ...
runik88
14 Aug 2004, 12:37 PM
Neofascismul e o realitate trista a zilelor noastre aparuta din pacate ca reactie la ce se intampla in tara asta.
Ceea ce e mai trist e ca saracii astia nationalisti habar n-au de nimic.Treceam acum citeva zile pe langa
Spitalul Municipal si am vazut ca pe placa comemorativa a lui Armand Calinescu scrisesera "PORC" si
"RIT MASON". Astia habar n-au ce nationalist a fost el si cum a incercat sa pastreze demnitatea nationala in vremurile
tulburi de atunci. De asemenea daca treceti pe la Universitate veti vedea afise ce anunta aparitia ziarului
"CUVANTUL LEGIONAR" si invitatii la dezbateri sub egida lui.....Nicador Zelea Codreanu...
Si mai spune cineva ca istoria nu se repeta...
contraste
14 Aug 2004, 01:58 PM
@ MIA
Aha, a fost, este si va fi, nu ? Tot inainte-atunci!
Nu am fost sa vad cele scrise, nu sunt din Bucuresti, dar am auzit, si doream sa stiu daca sunt vorbe pentru provinciali sau realitati.
Multumesc pentru raspuns.
MIA
26 Aug 2004, 10:30 AM
QUOTE (runik88 @ 14 Aug 2004, 01:50 PM) |
Neofascismul e o realitate trista a zilelor noastre aparuta din pacate ca reactie la ce se intampla in tara asta. |
"Neofascismul" e o realitate hiperminora a zilelor noastre, dar care e hiperbolizata de nu-i adevarat ... din interese diferite.
Daca e asa - eu personal in Timisoara cred ca am vazut de 10 ori mai multe afise si chestii de-astea de la miscari "anarhiste" decit de la cei care, chipurile, ar fi "neo-fascisti".
QUOTE |
Si mai spune cineva ca istoria nu se repeta... |
Pai nu se repeta.
QUOTE |
Astia habar n-au ce nationalist a fost el si cum a incercat sa pastreze demnitatea nationala in vremurile tulburi de atunci |
MIA
26 Aug 2004, 10:40 AM
QUOTE (dead-cat @ 8 Aug 2004, 12:41 AM) |
s-a discutat deja, pe larg, aici. |
Sorry - dar la rubrica aia se bat cimpii la greuceanu pe teme una mai aiuristica decit alta.
Eu am crezut ca initiatorul acestui paragraf avea chef de o discutie istorica asupra "fascismul", cum a aparut, cum au ajuns la putere, alea, alea.
contraste
26 Aug 2004, 01:03 PM
Daca te consideri o persoana in masura sa lamureasca pe o alta, asa cum sunt eu in cazul de fata, ce te impiedica sa discuti aici ? De exemp[lu ce stii despre skin head?
MIA
26 Aug 2004, 01:09 PM
QUOTE (contraste @ 26 Aug 2004, 02:16 PM) |
De exemplu ce stii despre skin head? |
Mai nimic. Despre aia din Germania cred ca eventual
"dead-cat" iti poate spune mai multe.
Iar despre cei din Romania ... in Timisoara eu nu am auzit decit odata despre doi tipi mentionindu-se in treacat ca ar fi "
skin-heads" ... dar habar nu am de ce-si ziceau asa. Probabil auzisera si ei de undeva si voiau sa para mai smecheri ...
dead-cat
26 Aug 2004, 01:16 PM
ii stiu din vedere. stau in circumvalatiunii.
MIA
26 Aug 2004, 01:53 PM
Posibil. Habar nu am cine sunt de fapt ... tot ce am remarcat e ca unul din ei era un adept infocat al "
body-piercingului" si ca avea vreo 10 de inele, cerceri si chestii de-astea pe te miri unde ... si fireste o cruce ca cea a soldatilor ( ofiterilor ? ) germani la git ...
dead-cat
26 Aug 2004, 02:06 PM
aia trebuie sa fie. i-am vazut des in zona str. Gh Lazar/Mendeleev de unde presupun ca stau pe acolo. desi i-am vazut si in alte zone. fara piercingul extensiv nu mi-ar fi cazut in ochi.
crucea cred ca-i o replica a crucii de cavaler. nu cred ca-i original, deoarece sunt greu de gasit si scumpe.
contraste
26 Aug 2004, 02:11 PM
Cu look-ul, ne-am lamurit, usor identificabili, dar care sunt vrerile lor?
actionmedia
26 Aug 2004, 02:17 PM
Eu cred ca nici ei nu stiu ce vor. Le place sa faca senzatie, instinctul de haita.
contraste
26 Aug 2004, 02:20 PM
Sa nu aiba oarece directionari din afara, sau sponsorizari? Ca de fasoane-s plini !
actionmedia
26 Aug 2004, 02:22 PM
Cu siguranta se gasesc cateva "creiere" care sa e foloseasca de ei.
contraste
26 Aug 2004, 02:30 PM
Ehei, aici e baiul ! Directia de mers !
actionmedia
26 Aug 2004, 02:36 PM
Vorba unora depe aici: "masonii-s de vina!"
ricine se poate folosi de acei skin-head, ntr-un scop sau altul, fie ca exemplu negativ, fie pentru a intimda o anumita categorie sociala sau etnie. Dar deja cu aceste speculatii dau mania conspiratiei.
MIA
26 Aug 2004, 04:09 PM
QUOTE (actionmedia @ 26 Aug 2004, 03:30 PM) |
Le place sa faca senzatie, instinctul de haita. |
Care
"haita" - ca din ce-am vazut eu cum arata si citi am auzit ca sunt orice alta gasca din Timisoara e mai tare ca ei !!
Si oricum eu nu am auzit sa-i foloseasca "cineva" pentru ca, in primul rind, nu stiu sa fi facut ... "ceva" de care chiar sa se auda ...
QUOTE |
Sa nu aiba oarece directionari din afara, sau sponsorizari? |
Directionari/sponzorizari din "afara" ??? Si cam de unde anume ?
QUOTE |
Cu siguranta se gasesc cateva "creiere" care sa e foloseasca de ei |
"Creiere" ???
Cum naiba sa folosesti citiva oameni ?? nici de-o demonstratie nu cred ca ar putea-o pune, ca nu ar avea de unde sa asigure numarul de oameni de ordine cerut de lege !!
actionmedia
26 Aug 2004, 04:22 PM
Nu am spus ca "ii foloseste" sau ca i-a folosit cineva ci ca ar fi posibil sa se foloseasca cinevade ei (pentru ca singui nu cred ca sunt in stresase organizeze).
Nu ma reeream la i in Timioara sau dintrun anume loc ci la orice om care se da skin-head, oriunde în lume.
MIA
26 Aug 2004, 04:25 PM
QUOTE (actionmedia @ 26 Aug 2004, 05:35 PM) |
Nu am spus ca "ii foloseste" sau ca i-a folosit cineva ci ca ar fi posibil sa se foloseasca cinevade ei (pentru ca singui nu cred ca sunt in stresase organizeze). |
He he ... asta e deja chestia cu '
drobul de sare' ...
Sunt curios cam ce etnie sau grup social anume ai in vedere sa fie "intimidate".
actionmedia
26 Aug 2004, 04:33 PM
tu cine crezi? Eu n-am in vedere nimic
MIA
26 Aug 2004, 04:40 PM
QUOTE (actionmedia @ 26 Aug 2004, 05:46 PM) |
tu cine crezi? Eu n-am in vedere nimic |
Nici eu. Pina una alta PSD-ul in Romania a reusit sa "corupa" cam orice minoritate nationala mai semnificativa - prin ... cointeresare la ciolan
si inchiderea ochilor pe ici colo ( plus niscai gratieri prezidentiale individuale la ... cine trebuie ) ... miscarea sindicala a fost matrasita inca din '96 cind liderii ei s-au inscris in diverse partide politice, tradindu-si practic membrii de rind ( Ciorbica la unii, Chiron Chitrea la altii etc. ) ... si uite asa se obtine "
pacea socio-etnico-politica"
necesara unui furtisag de proportii, dar la modul ... "finut" ...
MIA
30 Aug 2004, 09:02 AM
Si uite asa, daca se ajunge la niscai lucruri mai "concrete", dincolo de simple lozincute, discutia stagneaza ...
Si ca sa ma bag in seama si sa anim eventual discutia : credeti ca e posibil ca serviciile secrete ale unei tari ... "mai de la Est" sa se afle in spatele unor astfel de "grupuri" ? Si nu ma refer aici ( doar ) la Romania ...
dead-cat
30 Aug 2004, 10:11 AM
nu-i imposibil, dar nu cred ca s-ar folosi de organizatii de extrema dreapta.
organizatii ca "antifa" mai degraba...
MIA
30 Aug 2004, 10:23 AM
QUOTE (dead-cat @ 30 Aug 2004, 11:24 AM) |
nu-i imposibil, dar nu cred ca s-ar folosi de organizatii de extrema dreapta. organizatii ca "antifa" mai degraba... |
De ce nu ?
Se pot folosi de amindoua la o adica - scopul principal e doar "destabilizarea" unui potential adversar - nu ?
Plus de asta multe din actele atribuite initial gruparilor de "extrema dreapta" din Germania au fost dovedite ulterior ca fiind orchestate de KGB si STASI pentru a da apa la moara acuzelor de "nazism mocnit" din interiorul RFG ( sustinut fireste de cercurile imperialiste de la Washington, bla, bla ...
).
Si oricum - acuma Rusia nu mai e un stat comunist, din contra, deci cliseul "clasic" de pina acuma nu prea mai e adecvat.
dead-cat
30 Aug 2004, 10:30 AM
se pot folosi. dar e ca si cum ar subventiona Saddam Hussein cavalerii templieri, sau KGB-ul pe Solidarnoscz.
QUOTE |
Plus de asta multe din actele atribuite initial gruparilor de "extrema dreapta" din Germania au fost dovedite ulterior ca fiind orchestate de KGB si STASI pentru a da apa la moara acuzelor de "nazism mocnit" din interiorul RFG ( sustinut fireste de cercurile imperialiste de la Washington, bla, bla ... ).
|
pai eu ce zic? RAF era de ultra-stinga.
QUOTE |
Si oricum - acuma Rusia nu mai e un stat comunist, din contra, deci cliseul "clasic" de pina acuma nu prea mai e adecvat.
|
din pdv. al economiei nu, dar cind te uiti la conducere... e vreunul care chiar are ceva de spus si care era disident pina-n '85?
s-apoi Putin ca ex-KGBist presupun ca are o afinitate naturala spre servicii secrete si "agenturili strainii"
MIA
30 Aug 2004, 10:41 AM
QUOTE (dead-cat @ 30 Aug 2004, 11:43 AM) |
se pot folosi. dar e ca si cum ar subventiona Saddam Hussein cavalerii templieri, sau KGB-ul pe Solidarnoscz. |
Pai daca e vorba sa iasa cu "dezordine" si tulburari ... de ce nu ...
Plus ca - daca totusi iese manevra - ai practic la dispozitie listele cvasi-complete cu viitorii detinuti politici ...
Apropo - Stalin de ex. l-a sprijinit o buna perioada pe Cian-Kai-Shi si nu pe Mao ... ca na, intuise el bine ca nu are chef de un rival ambitios ...
QUOTE |
pai eu ce zic? RAF era de ultra-stinga |
Stiu. Acronimul inseamna in traducere
Fractiunea Armata Rosie - nu ?
Dar eu ma referam la altceva - si anume actiunile de prin 1955-60 constind in mizgalirea unor cimitire evreiesti cu cruci gamate si zvastici.
QUOTE |
din pdv. al economiei nu, dar cind te uiti la conducere... e vreunul care chiar are ceva de spus si care era disident pina-n '85? |
Pai totusi ce conteaza - originea omului sau modul cum el se comporta ?
QUOTE |
s-apoi Putin ca ex-KGBist presupun ca are o afinitate naturala spre servicii secrete si "agenturili strainii" |
Exact asta "sugeram" si eu ...
dead-cat
30 Aug 2004, 10:45 AM
QUOTE |
Pai totusi ce conteaza - originea omului sau modul cum el se comporta ?
|
in principiu n-ar trebui sa conteze originea, atita timp cit omul e capabil sa se schimbe. dar daca ai un politruc de vreo 50-60 de ani, conteaza originea zic eu, pentru ca asta tot politruc o sa ramina. la un om de 25-40 de ani e altceva, dar astia nu prea au, in general, mare lucru de spus la virsta respectiva.
da, RAF=fractiunea armata rosie
MIA
30 Aug 2004, 10:49 AM
QUOTE (dead-cat @ 30 Aug 2004, 11:58 AM) |
QUOTE | Pai totusi ce conteaza - originea omului sau modul cum el se comporta ?
|
in principiu n-ar trebui sa conteze originea, atita timp cit omul e capabil sa se schimbe. dar daca ai un politruc de vreo 50-60 de ani, conteaza originea zic eu, pentru ca asta tot politruc o sa ramina. la un om de 25-40 de ani e altceva, dar astia nu prea au, in general, mare lucru de spus la virsta respectiva.
|
Majoritatea oamenilor din grupul "Silovki" ( parca asa se scrie ) a lui Putin nu avea totusi mai mult de 35-40 in 1985 cind a inceput perestroika la rusi ...
Sau te refereai la virsta actuala ?
dead-cat
30 Aug 2004, 10:55 AM
la virsta actuala. cind a inceput perestroika, nu prea erau multi inca in functii de decizie.
la politicieni (care prin definitie cind ajung sus sunt deja relativ batrini), zic eu, conteaza originea (politica), care-ti de regula iti da o idee destul de buna despre ce te poti astepta de la persoana respectiva.
MIA
30 Aug 2004, 11:02 AM
Ca parere pur personala - mai ales in ultimii ani ai URSS - cred ca multe din cadrele KGB erau mai degraba animate de "vocatia imperiala" decit strict de ideologia comunista.
Ori majoritatea actualei "garzi" de la Kremlin a fost formata pe filiera KGB si nu a fostului PCUS ...
MIA
31 Aug 2004, 10:16 AM
O sa precizez si de ce am banuiala de mai sus : din cauza unui antiamericanism feroce manifestat cel mai adesea.
dead-cat
31 Aug 2004, 10:19 AM
asta nu-i de contestat. 50 de ani de tabere adverse... intr-un fel e normal
MIA
31 Aug 2004, 10:21 AM
QUOTE (dead-cat @ 31 Aug 2004, 11:32 AM) |
asta nu-i de contestat. 50 de ani de tabere adverse... intr-un fel e normal |
Categoric - si asa ceva nu dispare de azi pe miine. Mai ales daca ... nu exista un interesa clar pentru asta.
P.S. : Eu ma refeream la antiamericanismul "neofascistilor". Nu e singurul loc unde se intilneste, dar ca idee ...
dead-cat
31 Aug 2004, 10:31 AM
m-ar interesa daca ca orientare seamana cu "neofascismul" extremei drepte chiar din SUA.
MIA
31 Aug 2004, 10:37 AM
QUOTE (dead-cat @ 31 Aug 2004, 11:44 AM) |
m-ar interesa daca ca orientare seamana cu "neofascismul" extremei drepte chiar din SUA. |
Probabil la atitudinea "dragalasa" fata de monstruoasa conspiratie iudeo-masono-bilderburgica ...
Apropo de asta - inclusiv administratia Bush pare sa joace ( desi deocamdata cu moderatie ) cartea asta : a se vedea scandalul recent cu spionul evreu de la Pentagon ... cam prea la fix pica faza ...
- nu crezi ?
dead-cat
31 Aug 2004, 10:40 AM
mi se pare si mie o potrivire "neobisnuita".
cunoscusem acu multi ani un tip ce sustinea ca-i membru in Klan. totusi problema ce-l macina pe el cel mai mult erau negrii. cu evreii nu prea avea el treaba.
nu-i reprezentativ, dar eu ajunsesem la impresia ca extrema dreapta din SUA e focusata mai mult pe chestii de rasa (black/white) decit pe politica (anti-israel)
MIA
31 Aug 2004, 10:44 AM
QUOTE (dead-cat @ 31 Aug 2004, 11:53 AM) |
cunoscusem acu multi ani un tip ce sustinea ca-i membru in Klan. totusi problema ce-l macina pe el cel mai mult erau negrii. cu evreii nu prea avea el treaba. |
Nu ma mira. Din cite-am citit pe ici colo ( o sursa posibila - cartea lui Volkoff ) KKK nu a avut niciodata treaba cu politica externa, ei fiind 100% izolationisti. Dar nu stiu cit de reprezentativ e KK ( sau mai exact ramasitele sale ) pentru "extrema dreapta" americana.
Plus ca valul de antisemitism declansat de masurile aiuristice ale administratiei Carter privind subventionarea agriculturii se "pliaza" pe resentimente mai vechi.
sorin666
31 Aug 2004, 10:46 AM
MIA
31 Aug 2004, 10:51 AM
QUOTE (dead-cat @ 31 Aug 2004, 11:53 AM) |
mi se pare si mie o potrivire "neobisnuita". |
Ihi ... foarte neobisnuita chiar - si asta mai ales prin prisma amplorii date cazului. Pe undeva ma intreb daca asta nu arate ca cele doua partide americane majore isi "radicalizeaza" discursul ( si la democrati am auzit niste aberatii de promisiuni sociale de m-am crucit - deocamdata insa facute de cei din "esalonul 2", pe post de test probabil
) si daca da - unde o sa se opreasca/unde o sa degenereze aceasta radicalizare ?
dead-cat
31 Aug 2004, 10:58 AM
QUOTE |
Asta datorita faptului ca evreii nu fac umbra in slujbe de necalificati si gunoieri si nu intra in concurenta cu "white trash" care constituie "fondul de comert" al Klanului...
|
eu cred ca ai dreptate. mai ales ca in zonele rurale din sud nu-i bas stralucit.
QUOTE |
Pe undeva ma intreb daca asta nu arate ca cele doua partide americane majore isi "radicalizeaza" discursul ( si la democrati am auzit niste aberatii de promisiuni sociale de m-am crucit - deocamdata insa facute de cei din "esalonul 2", pe post de test probabil ) si daca da - unde o sa se opreasca/unde o sa degenereze aceasta radicalizare ?
|
parerea mea personala e, la un razboi de proportii. mi-e neclar unde si cu cine dar parca o cauta cu luminarea. am impresia ca pe vremea crizei din Cuba starea de spirit generala era mai putin agresiva ca acum.
dar e o speculatie de-a mea.
MIA
31 Aug 2004, 11:03 AM
QUOTE (dead-cat @ 31 Aug 2004, 12:11 PM) |
parerea mea personala e, la un razboi de proportii. mi-e neclar unde si cu cine dar parca o cauta cu luminarea. am impresia ca pe vremea crizei din Cuba starea de spirit generala era mai putin agresiva ca acum. dar e o speculatie de-a mea. |
Si a mea.
Dar uite - cit se poate de sincer vorbind - sper ca de data asta ma insel. Nu de alta, dar un coalps al SUA s-ar resimti si in cel mai ascuns ungher al planetei ...
dandanescu
31 Aug 2004, 09:48 PM
Daca ne gindim in perspectiva, oare nu se repeta buna parte din istorie?
Inlocuim razboiul WW2 cu razboiul rece, dar povestea este foarte similara
USA iese victorioasa, prospera, isi da in petec cum e si normal,
intinde coarda sa vada unde e noua limita, apoi se duc lupte interne si externe
pe diverse planuri si fronturi pentru a fixa noul echilibrul de forte.
Acum asistam la faza cind s-a cam intrecut masura si apare riposta...
QUOTE (dandanescu @ 31 Aug 2004, 11:01 PM) |
Acum asistam la faza cind s-a cam intrecut masura si apare riposta... |
Riposta din partea cui ?
Sper ca nu consideri totusi "hartuiala" din Irak o riposta pe masura SUA ...
... decit doar daca e inceputul la altceva ...
Dar apropo de "istoria care se repeta" poate e mai adecvata situatia de dupa Primul Razboi Mondial - in sensul ca si acuma puterea "infrinta" sa dea nastere/sa incurajeze miscari "radicale" de diverse orientari.
Eu unul de-aia pomeneam de rusi ca posibili sprijinitori ...
dead-cat
1 Sep 2004, 08:48 AM
QUOTE (dandanescu @ 31 Aug 2004, 10:01 PM) |
Inlocuim razboiul WW2 cu razboiul rece, dar povestea este foarte similara USA iese victorioasa, prospera, isi da in petec cum e si normal, intinde coarda sa vada unde e noua limita, apoi se duc lupte interne si externe pe diverse planuri si fronturi pentru a fixa noul echilibrul de forte. riposta... |
acuma victorioasa vine vorba. in confruntarea directa cu "blocul comunist" scorul era 0-1-1 (adica 0 victorii, 1 egal, 1 infringere
)
n-as zice ca occidentul a "cistigat" razboiul rece si ca tarile comuniste l-au "pierdut". pur si simplu prin '85 o s-au gasit suficienti rusi in functii de conducere sa faca alegerea potrivita, dindu-si seama ca au luat-o pe un drum gresit.
daca la sedinta CC din 11 martie 1 singur om ar fi votat pentru Grishin in loc de Gorbatchev, n-ar fi trecut mult timp pina ca americanii sa aibe ocazia sa-si testeze capabilitatea de "second-strike"
bineinteles ca un bun patriot american are obligatia sa-i multumeasca lui Reagen pentru "victorie" datorita "strategiei" "getting tough with the russkies". avind in vedere ca-s mult prea multi "patrioti americani" pe planeta asta, ne aflam azi unde suntem.
si cind te gindesti ca Rabin era pe-aproape sa rezolve problema...
QUOTE (dead-cat @ 1 Sep 2004, 10:01 AM) |
acuma victorioasa vine vorba. in confruntarea directa cu "blocul comunist" scorul era 0-1-1 (adica 0 victorii, 1 egal, 1 infringere ) |
Pot sa stiu la ce te referi mai exact ?
Eu as zice ca prin 1987-88 rusii au cerut de fapt un "armistitiu", insa situatia a scapat destul de repede de sub control ( foarte probabil cu niscai "ajutor" ...
)
dead-cat
1 Sep 2004, 09:43 AM
Coreea - egal
Viet Nam - infringere.
eu vorbesc de perioada pre 1985.
faptul ca americanii in inconstienta lor au stationat rachete in europa, pentru care rusii aveau o perioada de avertizare de 9 minute, ar fi dus cu alt lider decit Gorbatchev, la un razboi in minim 2-3 ani. dupa care n-ar mai fi ramas nimic din planeta.
QUOTE (dead-cat @ 1 Sep 2004, 10:56 AM) |
Coreea - egal Viet Nam - infringere. |
Aaa - pai stai -* ca daca e asa scorul e oricum mai mare de ambele parti.
Asa - la repezeala : innabusirea miscarilor comuniste din Malaesya - punct pt. americani ( sau mai exact englezi ).
Scoaterea Yugoslaviei din Pactul de la Varsovia - egal ( nici unul nu a beneficiat propriu-zis de miscarea lui Tito )
Infringerea guvernului din Nicaragua de orientare pro-sovietica ( sau oricum, de stinga ) - punct pentru americani.
Unele insurectii din Africa ce au instaurat regimuri pro-comuniste - puncte pt. sovietici
S.a.m.d.
Revenind oarecum la subiect : de cind am citit
"Omul din castelul inalt" a lui Philip K. Dick am ramas pasionat de asa-numite scenarii "alternative". Nu ma refer acuma la cele din trecut ( de tipul "
ce-ar fi fost daca ?" ) ci la cele de posibile situatii de viitor. Si din pacate eu cred ca exista potential pentru 4 "
scenarii negre" ( bine - cel mai negru ar fi un cataclism atomic, dar am in vedere situatii "normale" sa zicem
). Si unul din ele ar putea fi - desi cu o probabilitate relativ redusa fata de altele - un fel de "neofascism al sec. XXI" ...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.