Marcus, eu zic ca tu ai inteles putin gresit cuvintele profului tau.
Probabil el a spus ca nu au suflet, adica
in ziua de apoi nu le vom mai vedea, si nici la judecata nu vor venii
Imagineaza'ti animalele fiind judecate,
stiu ele deosebirea de bine si rau?
Cum intre romani este vorba:"nu are suflet deloc", insemnind: "nu e sufletist"...probabil tu ai inteles ca profesorul ar fi spus, animalele nu sint sufletiste, adica nu au sentimente, dar el ar fi spus ca animalele nu au suflet (soul)...intelegi tu!
Orice prof. sau mai bine zis orice om, a avut ocazia sa interactioneze cu animale, mai ales in copilarie. NU poti spune ca animalele nu au sentimente. NU poti!
Animalele, au un instinct deosebit, prind
energiile din jur, cum oamenii nu vor fii niciodata in stare sa o faca, stiinta a dovedit-o... cum stiu ele sa fuga inainte de a veni un cutremur, ploaie, etc...
La discovery, am vazut cum se dreseaza un anumit soi de ciini, ca sa detecteze crizele de epilepsie. O famile care avea un copil de 14 ani, bolnav de epilepsie, a cumparat un caine sa tina de urit copilului, 'golden retriever' parca, cainele asta, inainte cu 3-4 ore inainte ca,,copilul sa aiba o criza, devenea f agitat, schelalaia intr-un mod specific si se invirtea in jurul copilului. Dupa citeva faze din acestea, parintii si-au dat seama ca de fapt ciinele ii avertizeaza...
Ptr ei este un avantaj enorm, ptr ca ...spuneau ei, nu odata copilul a facut crize in locuri publice departe de casa...acum cu ajutorul cainelui stiu dinainte...
Wow!
Pisica mea din Romania, cind a murit bunica, a stiut, de fapt stia dinainte, era f agitata, fugea ca nebuna prin casa si tragea de perdele, voia sa intre la bunica in camera, (a crescut linga ea) mama nu o lasa, cind a intrat, s-a suit pe corpul mort al bunicii mele si a mirosit-o la nas si i s-a ridicat blana pe ea asa ca si cum se sperie...a mieunat oribil si a fugit pe geam. Eu am vazut asta... Nu am putut uita niciodata!
Referitor la ce a spus
Serenity mai sus, e adevarat. Eu am avut o tirana de pisica care s-a strecurat in casa, si a nascut sub masa de la bucatarie, bunica (de care am spus mai sus) a auzit miscari sub masa...cind se uita, idioata de pisica isi minca pui
facuse 4, mincase unul si unul pe juma... Am dus-o deacasa in alt cartier.
Animalele au niste sentimente ca si noi, ...well aproape