Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ce-am Vazut Aseara La Stiri...
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Stirile zilei
YoyoMan
M-am gandit sa lansez un topic pe tema stirilor de la TV di fiecare seara smile.gif

Marturisesc ca nu ma prea uit la stiri. De obicei mi se pare ca tot asa cum in orasul in care traiesc nu se intampla aproape nimic, sau hai sa zicem aproape nimic notabil, tot asa nici la nivel de tara nu prea are ce se intampla interesant. Si aproape de cate ori ma uit la stiri la TV mi se confirma supozitia asta. Nu si in seara asta. In seara asta la Stirile ProTV am vazut ceva extraordinar. Echipa de stiri a ProTV-ului a mers intr-un supermarket din Bucuresti si a lipit pe un tip de parizer la pret promotional o eticheta pe care la ingrediente scria "Carne refolosita, arome artificiale aiurea, sare prea multa, provoaca toxiinfectie alimentara". Si surpriza: oamenii au inceput sa il puna in cos. Si nu puneau in cos produsul respectiv oameni foarte saraci, oameni care sa aiba o tinuta care sa tradeze o conditie materiala precara. Nu! Oameni obisnuiti vioau sa cumpere produsul! Va dati seama ce oi suntem? Am ajuns oare ca orice ni se pune de vanzare sa cumparam numai pe considerentul pret? Sau nu ii mai intereseaza pe romanashi nici macar ceea ce mananca? ohmy.gif

Sunt sigur ca fiecare forumist care vede un buletin de stiri intreg intr-o seara o sa vada si cate o stire de toata mirarea... Asa ca aici e locul sa postati acele impresii si comentarii despre stirile respective spoton.gif

De asemenea ma intereseaza si parerea voastra despre buletinele de stiri TV de la noi. Voi le gasiti ok?
Care e buletinul de stiri preferat in caz ca va uitati si numai o data pe saptamana cand nu aveti ceva mai bun de facut?!
black ice
Stirile de la ProTV au un format din ce in ce mai special. Azi de exemplu le-am urmarit cap-coada si am observat ca in aproximativ 20 de minute ei au terminat cu stirile pe ziua de azi. Antena1, TVR, au mai prezentat vreo 4-5 stiri, adica inca vreo 10 minute. Asta fara Sport sau Meteo. In caz ca va intrebati ce s-a difuzat la ProTV in acele 10 minute in care pe celelalte posturi erau stiri, raspunsul e cat se poate de simplu: reclame.
Formatul acela special de care spuneam la inceput s-ar putea traduce prin orientarea aproape exagerata a stirilor pe 'spectacol' sau 'divertisment'. Aproape totul, de la inceputul prezentarii celor mai importante stiri inca inainte de sfarsitul emisiunii 'Teo' si pana la redactarea si modul de prezentare a stirilor conduce spre concluzia ca majoritatea publicului de la noi nu doreste informare ci divertisment. Asta se traduce imediat prin adaptarea programelor si a formatelor acestara spre a multumii cerintele publicului si spre a capta cat mai mult atentia acestora. Urmarea logica e crestearea costului si a timpului de difuzare a reclamelor, adica a profitului.

Astea fiind zise, fac legatura cu stirea descrisa de Yoyo si mentionez ca nu trebuie luata exact asa cum a fost prezentata. Stiti cum se spune, mass-media prezinta doar varful icebergului. Asa si aici, dintre toti acei oameni care s-au uitat la acel 'parizer' au fost dati pe post doar cei din a caror atitudine se intelege ceea ce s-a prezentat in lansarea stirii. Nu stiu daca ati observat dar in fundal, la un moment dat se vede un tip care citind ce scris pe eticheta incepe sa rada in timp ce in prim plan sunt date niste femei care pun in cos fara nici o problema respectivul aliment.

Ideea e simpla: nu trebuie sa facem judecati pe baza a ceea ce auzim la stiri. Iar asta o stiu si din proprie experienta. Am facut practica la un post ProTV local si am vazut ce si cum se 'intampla'. ohyeah.gif

Ca sa inchei, cel mai bun jurnal de stiri mi se pare cel de pe TVR.
genicon
Ia-ute, ma, la el! Sa vezi ca ia restanta la TV daca-si face stirea tongue.gif

In alta ordine de idei, desi ar trebui, nu prea ma uit la stiri insa din cate am auzit, aici in Severin cele mai apreciate (nu zic cele mai bune) stiri sunt cele de la Antena1.

Pese: Dupa parerea mea OTV rulzzzzz! rofl.gif
simonsays
mda, protv incepe sa semene cu evenimentul zilei de acum 10 ani... stiri cu gaini cu 3 picioare (extrem de PASIONANT), babe violate (ce PASIONAL, dragii mei) si gospodine care "au vazut niste chestii ciudate" pe unde nu te astepti (ce PALPITANT).

si, bineinteles, cine monteaza filmul, ala face practic stirea ohyeah.gif adica aia poate ca nu cumparau propriuzis salamul, poate vroiau sa dea cu el in vitrina magazinului..dar... daca atata s-a vazut la stiri ! na ! "oamenii e porsti si cumpara" ! nu ca nu ar fi ... rofl.gif
nefertiti-old
Pro tv-ul mereu a excelat la stiri din astea, inclusiv prin faimoasele stiri de la ora 5. Acum cei de la Antena 1 par sa fie ceva mai bune, desi au scazut in obiectivitate de cand Voiculescu a dat mana cu PSD.
YoyoMan
hmm.gif mda Si asta e o discutie. Credeti ca exista un soi de manipulare rin stirile TV? Credeti ca se trag concluzii pripite uneori intentionat?

Sa zic: mie cel mai mult imi plac stirile de la TVR1. De fapt sunt stirile care imi displac cel mai putin.

Eu am ceva de spus demult o legat de stirile TV. Andreea Esca e "disperatoarea" televiziunilor din Romania. Femeia aia are un stil de a "spune" stirile la Televizor in asa hal de parca s-ar transmite sfarsitul lumii in direct la "Stirile ProTV" E ingrozitoare!
Si mai nou la Antena1, Mandruta cu Stoicescu se incaleca in vorbe unul pe altul biggrin.gif Sunt fenomenali oamenii aia. Parca ar trebui sa prinda acceleratul de Galati... nu ii pot intelege de ce au atitudinea asta. Si iti insufla un soi de alerta de incendiu ca te nelinisteste pe toata seara.

De aceea spuneam ca stirile de la TVR mi se par cele mai ok. Daca nu ar face propaganda tatucului Iliescu si lui Bombonel poate ar fi chiar faine biggrin.gif Prezentatorii si reporterii de la TVR nu sunt nici pe departe asa disperatori ca si ceilalti - indiferent de care alta televiziune e vorba. Nici la B1 sau la Prima situatia nu e mai roza...
simonsays
QUOTE (YoyoMan @ 30 Sep 2004, 12:32 PM)
Credeti ca exista un soi de manipulare rin stirile TV? Credeti ca se trag concluzii pripite uneori intentionat?

rofl.gif E V I D E N T !!! rofl.gif tu pe ce lume traiesti omule ???? rofl.gif
YoyoMan
Stiam si eu. Am intrebat sa vad parerea voastra. Eu nu am zis ca nu mi se pare ca ar fi asa ohyeah.gif
simonsays
aha, o dai la-ntors tongue.gif
black ice
Stirile de la ProTV au cel mai mare dedit verbal dintre toate televiziunile iar TVR-ul cel mai mic. Este pe langa o chestie economica - intra mai multe reclame daca timpul acordat stirilor e mai mic - e si legat de public. De exemplu la TVR se uita in general cei in etate carora degeaba le sufli o stire in 20 de secunde pentru ca nu vor intelege nimic.

Referitor la minipulare, da, au din cand in cand prostul obicei de a arata realitatea dintr-un singur punct de vedere. biggrin.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.