S-a intamplat acum multi, multi ani. Eram la bunici, si tocmai nascuse(ca nu mai merge sa spui fatat
)cateaua. Catelusii statea afara zgribulti de frig, urmare a unei ploi racoroase de toamna. I-am bagat la loc in cusca invelidu-i cu paie uscate, iar pe unul dintre ei, vazand ca abia mai respira l-am dus in casa cu intentia de a-l incalzi. L-am infasurat intr-o patura, l-am uscat, si l-am ingrjit cum am stiut eu mai bine pana ce am vazut ca-si mai revenise. Nevoind sa-l duc direct langa pui, pentru a nu i se intampla acelasi lucru, m-am decis sa-l mai tin putin in casa la caldura mai ales ca afara era o ploaie mocaneasca ce nu prea avea degand sa inceteze. Bunicul meu indignat, mi-a sugerat politicos sa-l duc in "Christosu' mamii mele afara" deoarece intentiile mele nu erau in conformitate cu mentalitatea domniei sale. Asadar trebuia sa fac un compromis, dar din fericire (se va dovedi mai tarziu ca a fost "din nefericire") am gasit o cale de mijloc. L-am luat asa cum era infasurat in patura, si l-am dus in magazia din curte unde dansul tinea fel de fel de scule. Treaba parea rezolvata. Avand altele pe cap, mi-am adus aminte de el abia dupa trei zile (parca) si l-am gasit intepenit. Murise de foame sau de sete. Cand l-am vazut mi s-a facut mila si am simtit ca mi se rupe inima. L-am luat cu o mana asa cum se ia o gantera si am inceput sa ridic si sa cobor nevinovatul trup ca pe o gantera. Lacrimile mele s-au contopit cu o stare impertinenta de umor, dar in cele din urma am renuntat la aceasta atitudine si l-am ingropat resemnat fiind. Pur si simplu nu stiu ce m-a facut sa recurg la gestul respectiv. Sa fie un semn cum ca as avea dubla personalitate? Pana acum n-am mai spus nimanui, si ma simt mai usurat acum ca m-am descarcat....in public. Poate unii dintre voi ma veti blestema si injura de mama focului asa cum s-a mai intamplat, gandidu-va ca am facut misto relatatand aceste fapte. E dreptu vostru sa credeti ce vreti, dar eu va spun sincer ca intmplarea e adevarata si mi-e rusine nu fata de altii, ci fata de mine insumi.
Asta e una din cele mai groaznice fapte comise vreodata.
Celelalte vor urma...