1. a) Ce v-a placut la Hanu Ancutei?La Hanu Ancutei mi-a placut dintotdeauna diversitatea temelor de discutie abordate, dar cel mai minunat mi se pare schimbul de experienta dintre generatii. Ma bucura atunci cand vad cum musteriii prind radacini aici, de aceea eu incerc sa ma comport cu ei avand in fata memoria primei zile in care am poposit curios la acest Han, nebanuind macar cat de drag imi va deveni. Exista atatia oameni deosebiti in lumea asta mare incat nu trebuie pierduta din vedere nici o clipa ocazia de a cunoaste pe cineva nou. Cu timpul, vom descoperi cat de fascinanta este natura umana, de aceea este esential sa dam o sansa fiecaruia. Hanul mi-a oferit aceasta ocazie minunata de a-mi intersecta drumul vietii cu oameni aparte. Sunt oamenii care s-au unit pentru a ferici cativa copilasi de sfintele sarbatori de Craciun, sunt oamenii care si-au oferit neconditionat ajutorul atunci cand am avut nevoie, sunt oamenii de la care am invatat la ce sa ma astept de la viata. Iti multumesc ca existi, Hanule drag!
b) Ce nu v-a placut?Din nefericire, unii forumisti au facut comentarii ironice la adresa altora si nici macar suspendarea vinovatilor n-a putut impiedica plecarea celor jigniti. Este in acelasi timp un lucru trist.
2. Care sunt propunerile voastre pentru al treilea an? Dar criticile? Am trimis mai demult o propunere prin intermediul formularului de contact pe care doresc sa o actualizez. Este vorba despre organizarea unor concursuri de cultura generala pe echipe. Echipele isi pot alege un nume propriu, ales de comun acord de catre componentii acesteia iar fiecare echipa isi poate desemna un capitan, ale carui raspunsuri corecte sa se puncteze dublu.
Un aspect nemultumitor este urmatorul: pe pagina principala a forumului apar de obicei in cadrul mini-forumurilor linkuri catre subforumurile componente, insa lipsesc unele linkuri. De exemplu, in cadrul mini-forumului "Peripetii la gura sobei", pe pagina principala nu apare un link direct catre subforumul "Despre Han".
La un moment dat s-a adus in discutie extinderea optiunii "Fast reply" pe intreg forumul, dupa ce aceasta facilitate s-a testat initial in "Poiana lui Iocan" si a avut succes. Cand se va finaliza aceasta extindere?
Din contactul pe care l-am avut cu alti musterii, am constatat ca, la inceput, acestia se orienteaza destul de greu pe forum fara un ajutor. Fie ca ne place, fie ca nu, primul lucru pe care un nou-venit il observa pe forum este cantitatea, nu calitatea. Chiar si pentru unii dintre noi este greu sa tinem pasul cu tot ce se petrece pe forum, asa ca e lesne de inteles dificultatea cu care se confrunta noii-veniti. Sigur ca noi ii incurajam pe musterii sa exploreze mai intai Hanul, dar cine stie pe unde se "ratacesc" ei? Nu toti au rabdare sa descopere Hanul in mod progresiv. Ceea ce conteaza este prima impresie iar daca aceasta nu place, atunci nimic nu garanteaza ca musteriii vor acorda o a doua sansa Hanului.
De aceea, propun redactarea unui ghid de orientare pentru noii-veniti, care sa-i indrepte mai intai catre topicuri precum "Sa ne cunoastem", "De ce acest nick, "De unde ati auzit de HanuAncutei?", "Pozele forumistilor", etc. si, de ce nu, sa le indice pasii catre Galeria de avatari ai Hanului. Nu trebuie omis nici subforumul jurnalelor pentru ca este atractiv pentru orice forumist care doreste sa cunoasca persoane noi. Dupa parerea mea, este indicat ca abia dupa aceasta mini-instructie musteriii sa exploreze Hanul pe cont propriu.
De fiecare data cand deschid o pagina de Han, apar in partea de sus niste reclame care atrag atentia prin animatie. Am observat ca, daca le accesez, sunt directionat catre site-uri care n-au nimic de-a face cu HanuAncutei. De aceea intreb, care este rostul acelor reclame?
Mai am o propunere pe care am lasat-o la urma pentru ca este un pic fantezista. Mi-ar placea ca atunci cand deschid Hanul sa aud pe fundal scartaitul unei mori de vant, latratul unui caine, fosnetul frunzelor, poate chiar un tunet in departare anuntand ploaia care ma indeamna sa ma adapostesc la Han.
Ar fi ceva
divin!
3. A evoluat Hanul? In ce mod?Evident, Hanul a evoluat atat cantitativ, cat si calitativ. De asemenea, chiar daca nu si-a propus initial, Hanul a creat si legaturi afective prin toate acele actiuni de binefacere si chiar prin jurnalele care s-au inmultit considerabil. Si nu numai.
4. Care este diferenta intre Hanul de acum un an si cel din prezent? O schimbare in bine, o schimbare in rau? Are loc o permanenta incrucisare intre generatii, care acum, tinand cont si de faptul ca numarul forumistilor inscrisi este mai mult decat dublu (imi amintesc ca prin februarie erau aproximativ 1800 de forumisti) aceasta inclestare dintre generatii s-a omogenizat aproape insesizabil. Paradoxal, desi Hanul a "imbatranit", nu exista o delimitare certa intre forumistii mai vechi si cei mai noi, iar acesta este un lucru bun, dupa parerea mea.
5. Cum arata in viziunea dumneavoastra Hanul ideal? Daca ultima mea propunere de la intrebarea a treia poate fi pusa in practica, atunci n-as mai cere nimic de la Hanul ideal.
6. Ce nota acordati Hanului in cel de-al doilea an de existenta? Care e nota maxima?