Da, de exemplul principiul frecarii: cind careva ma minte-n ochi si eu ii frec un picior in dos, inseamna ca respectivul(a) n-are scrupule si eu am principiul ca nu ma las mintita, nu????
Sa va esplic de ce am intrebat: in ultimii ani am lucrat foarte mult la EU-ul meu interior si si la ala exterior, cit s-a putut. Ala interior l-am cladit de asa natura incit sa evit, pe cit posibil sa mint, ORICARE ar fi repercusiunile nemintirii, oricit de tare m-as teme sa-mi recunosc greseala, de exemplu. Asta mi-a adus in cimpul muncii foarte multa recunoastere si apreciere din partea sefilor si din partea colegilor.
Pe plan privat insa, a nu minti, a nu pastra poleiala de la suprafata lucrurilor, a strivi corola de minuni a lumii
imi aduce tot mereu probleme, situatii de stres. Stresul asta l-as evita daca as invata sa mint frumos, adica daca as renunta la unul din principiile mele dragi si necesare... si acuma nu mai stiu ce sa fac... cu anumite persoane am intrerupt absolut orice fel de contacte... nici asta nu e o solutie, of course. Plus de asta is considerata qvasi nebuna... nu ca m-ar deranja...