QUOTE |
Alba ca Zapada Pe scurt: O tanara cu pielea alba (sa fi fost chiar albinoasa?), nascuta din visele freudiene ale maica-sii, este alungata de acasa din pricina geloziei propriei ei mame, careia oglinda fermecata ii spune ca a fost detronata din postura de "Miss" in davoarea fiicei. Surghiunita in padure, unde scapa de decapitare, Alba ca Zapada patrunde fraudulos in casuta unor respectabili sapte oameni de mica inaltime numiti tendentios "pitici", oameni muncitori, dar usor saraci cu duhul. Profitand de bunatatea acestora, femeia se ofera sa le faca de mancare si curatenie in timp ce ei sunt la munca, in aceasta vreme visand insa la un barbat inalt, paros si cu palosul gros care sa o duca intr-un palat unde ea sa nu faca nimic. Pe parcursul povestii intervine din nou regina, transformata acum intr-o batranica frustrata care-si poarta oglinda cu demnitate si incearca sa o asasineze pe Alba prin intermediul unui mar, probabil viermanos. Tentativa aproape ca reuseste, cand isi face aparitia un print calare, care printr-un sarut miraculos (ceaiurile lui Kozac?, bioenergie?) o salveaza si-i indeplineste visul. Cei sapte oameni mici raman cu buzele umflate. Personaj nevinovat: 1. Regina. Pe undeva, e normal ca biata femeie, care a fost ani de zile cea mai frumoasa dama, sa se simta rau dupa ce a fost detronata de cineva cu pielea atat de alba. Tentativa de crima poate fi explicata prin psihanaliza, dar si prin dementa. Ar fi meritat internarea intr-un sanatoriu, lucru de care autorii, cu cruzime, nu amintesc nimic. 2. Oglinda. Intotdeauna spune adevarul. Este cel mai "fair" personaj din poveste, poate singurul de la care copiii au de invatat ceva. Replici memorabile: "Oglinda - oglinjoara, cine-i cea mai frumoasa din tara?" Postludiul disperat al unei participante la concursul de Miss, unde s-au tras sforile pt. a se desemna o castigatoare nemeritata. Elemente negative in educatia copiilor: Din nou prostitutia, des intalnita in basmele fratilor Grimm (Alba are tendinta de-a face sex in grup cu cei sapte oameni mici de statura, ii incita, lasa special gauri in usi in timp ce se piaptana si face baie); coruptia; prefacatoria; tentativa de omucidere; inducerea repulsiei fata de mere, un fruct bogat in vitamine si foarte bun pentru copii. |
QUOTE (carrad @ 10 Aug 2005, 06:10 PM) |
eu nu stiu cine l-a corupt pe mutulica (e posibil sa se fi auto-corupt ), dar stiu de ce: uite, de-aia, ca sa ne dam noi aici de ceasu' mortii ca ce-i cu el, unde l-ar fi dus alba ca zapada, cat sunt de oPsedati fratii grimm etc etc. |
QUOTE |
Sa-l salvam, sa nu-l salvam? |
QUOTE |
Edit: Sorine, si-acu zici??? Vrem si noi!! |
QUOTE |
Eu zic sa....... |
QUOTE (SORIN @ 10 Aug 2005, 06:45 PM) |
Carrad...esti geloasa cumva?? Asta esti tu????? |
QUOTE (mutulica @ 13 Aug 2005, 03:10 PM) |
terminati cu prostiile ca sunt tot virgin |
QUOTE |
daca puteti sa-mi explicati si mie ce inseamna coSupt, ca sa stiu ce mi s-a intimplat |
QUOTE (mutulica @ 13 Aug 2005, 04:10 PM) |
terminati cu prostiile ca sunt tot virgin daca puteti sa-mi explicati si mie ce inseamna coSupt, ca sa stiu ce mi s-a intimplat |
QUOTE (mutulica @ 13 Aug 2005, 04:10 PM) |
daca puteti sa-mi explicati si mie ce inseamna coSupt, |
QUOTE (SORIN @ 13 Aug 2005, 10:43 PM) |
Nu sunteti normali |