Ca
totul e mult-prea-relativ, adica,
ne cam scapa de sub control.
Ce sa-i faci, trebuie ne adaptam, altfel "disparem". Si cu totii, cautam, iar-si-iar,
sa ne mentinem pe drumul drept, dupa cum ne convine sa definim acest drum drept.Si cu asta vreau sa spun ca
fiecare cauta ceva, care sa-i completeze "confortul"., apropo de "Ce-ti sopteste corpul tau".Si cu totii traind,
invatam... pana la sfarsit... bune-rele...Si...
stiti voi mai bine "si..."! Deci, am incheiat paranteza:
Cum a fost noiembrie? O noiembrie-noiembrie, ce credeati?
Sa ma explic: am trait, am experimentat franturi de existenta,
noi/vechi, am invatat, ne-am adaptat-cat-am-stiut-si-am-putut...
Cum este decembrie? ca decembrie-decembrie, vom vedea, abia e la inceput...
Prima concluzie a mea?
Sa ma tin ocupata, ca ma ajuta la
relaxare, si apoi in noiembrie mi-am
neglijat cam multe indatoriri, inclusiv fata de mine-insami. , si trebuie sa mai recuperez. Cred ca voi avea mult de lucru luna asta... si, vai, ar fi trebuit sa ne pregatim pentru Spiritul Craciunului! Doamne, cate mai sunt de facut!
Uitasem sa-mi ud florile, sa-mi mangai birmanezu',
noroc cu prezentul-asta-asteptat/neasteptat...
Mi-am amintit de toate cele nefacute si mi-am "scris lista" cu restante-obligatorii, in ordinea "urgentei".
Uitasem sa mai caut solutia problemelor mele... Dar orice rau e spre bine, se spune...
Am avut noroc...cu ajutorul lui ALTER-EGO (cred ca era mai bun titlul asta pentru Povestea-mea...) am avut o REVELATIE! Asta intr-o mica pauza, fortata de o imprejurare-anume, nu-dam-nume.
Deci ALTER-EGO s-a pus pe treaba... si a reusit sa-mi faca o psihanaliza-amatorism-dar-cu-implicare. Deh, ALTER-EGO!
Si mi-a produs revelatia! Am zis, in sfarsit EVRIKA! Am descoperit-originea-originilor problemelor mele.
Si am "economisit" cine-stie-cate-sedinte-la-psihanalist...
ACUM STIU EXACT.
Eram numai sensibila, dar am avut o mare-trauma in adolescenta-timpurie.
Un soc-groaznic-de-socant, din ala urmat de stres-posttraumatic. Si chestiile astea cam lasa urme pe toata viata, caracterul si personalitatea erau INCA IN FORMARE!
Pe scurt,
mi-a fugit cu tragica-bruschete pamantul de sub picioare, cand ma asteptam mai putin! Atunci nu stiam ce se intampla cu mine.
Stiam doar ca sufar cumplit. M-am readaptat, greu-greu la noua realitate, dar din lipsa de ... (de fapt din lipsa de maturitate, aici e buba!) am devenit pe viata victima propriului meu destin...
CE PUTEAM EU SA FAC ATUNCI?Daca n-as fi fost atat de mica si de socata, trebuia sa ma pot ajuta singura,
cerand ajutorul cuiva.
Mai ... harsit-de-viata, mai competent, dar lucid si implicat in ajutorul ce ar fi putut veni. Dar, cum nu aveam pe-atunci
minte-de-pe-urma ci numai
soc si
n-am avut nici noroc sa ma sfatuiasca cineva, ca nu prea avea cine, erau toti ocupati cu ale lor,
singura persoana care ar-fi-vrut/stiu/putut fiind pierduta deja, nu puteam sa fac altceva decat ceea ce a urmat.
Simt ca va dezamagesc: nici mintea-de-pe-urma nu gaseste raspunsul... dar eram atat de copil, nevinovat/inocent...
Insa nu parasiti, daca vreti, prematur, subiectul meu!
Urmeaza alte evenimente/trairi, de fiecare data cu mai multa minte-de-pe-urma, de fiecare data cu un mai consistent "CE PUTEAM EU SA FAC ATUNCI". Cat voi putea sa-mi respect promisiunile, ca mie imi place sa mi le respect, exceptii sunt doar situatiile care-mi starnesc primitiva reactie de tip "lupta-sau-fugi"...
Pe curand, sper, drag han-al-ancutei-unde ti se permite sa vorbesti chiar si singur cu virtualul, iar asta e tot o forma de comunicare (mai scade putin stresul).Va las cu bine si cu voi, ca acum mai am si alte treburi.