Anti Miorita
REFUZ sa fiu ciobanul mioritic, refuz sa spun istoriei "ca la nunta mea a cazut o stea", refuz sa ma mai intorc in tentaculele blestemului national. Multi au spus ca Miorita este capodopera romanimii, este sufletul Romanilor pus in cuvinte. Si Romanii au crezut-o. Si s-au comportat ca atare.Plecand capul in fata strainilor, ucigandu-si fratii pt "o turma de oi". Poate ca a venit timpul sa incheiem mileniile de victimizare si sa ne apucam de treaba. Noi, intotdeauna, in loc de solutii am cautat sa gasim justificari, in loc sa ne punem la treaba am preferat sa stam pe margine, sa ne uitam la altii cum muncesc si apoi sa ne plangem ca nu avem.Avem pretentii exagerate ca neam si un cult al conspiratiei monstruos. De doua mii de ani, pe noi intotdeauna a incercat sa ne "traga in piept" cineva, intreaga lume s-a adunat intr-o monstruoasa coalitie impotriva noastra. Istoria Romanilor e prezentata, romantic, ca un lung sir de lupte pt a ne apara tara: gresit, istoria noastra e un lung sir de lupte impotriva noastra si a lor nostri. Cand mergi in genunchi, lumea ti se pare imensa. Poate ca a venit timpul sa-i radem o pereche de palme "baciului vrancean", sa-l trezim la realitate, pt ca, in loc sa-i trimita vorba maica-sii ca l-au omorat unii, sa puna mana pe par si sa le rupa oasele alora. Ar trebui sa ridicam capul, dar nu cu o falsa mandrie sau cu patriotismul de duzina propagat de fanafaronii si demagogii politici. Ar trebui sa fim constienti de ceea ce suntem, sa nu avem false pretentii. Nu suntem nici cei mai destepti, nici cei mai tari gimnasti,fotbalisiti, matematicieni etc. De ce ar trebui sa fim? Sa lasam "gargara" morometilor, sa lasam teoria conspiratiei, sa lasam tanguielile de baba gangava si sa ne apucam de treaba, ca avem foarte multe de facut in tara noastra. A venit primavara. Sa incepem curatenia de primavara. Sa aruncam Miorita la gunoi si sa-l citim pe Carnegie. Sa aruncam visele ca intr-o zi va veni un mare guru si va face din Romania raiul pe pamant. Guru suntem noi. Daca noi nu facem, vor face altii, cu siguranta. Dar vor face pentru ei. Si noi vom sta iar cu capul plecat si vom murmura imnul inrobirii romanilor "Si la nunta mea a cazut o stea!". Trebuie sa schimbam aceasta imagine a Romaniei.
Haideti sa nu mai fim victime, haideti sa cautam ,de azi, solutii, nu scuze, haideti sa fim Romani pentru Romania!