Am intrebat cati ani ai pt ca daca imi spuneai ca esti minor, iti recomandam in mod sigur sa te orientezi spre alta rasa.
Fire violenta? Nu stiu cum a venit vorba de asta... eu n am vazut sa fi zis nimeni asa ceva...
Mi ai dat cateva motive: iti place cum arata. Super, dar asta nu e motiv suficient sa ti iei un AmStaff, avand in vedere caracterul lor de dominare. Nu e atat de masiv... aici... gasesti sute de rase care nu sunt atat de masiva, deci nu mi se pare un motiv bun.
Spui ca pur si simplu iti place. Si mie imi place de examplu Mastifful, insa nu mi as lua probabil niciodata un astfel de catel (sau mai bine zis cateloi
) pt ca nu il pot stapani fizic daca trebuie.
Ai fost intrebat acelasi lucru de mai multe ori pt ca intrebarile acelea sunt esentiale pt ca un cunoscator sa ti raspunda. Nu sunt cunoscatoare, insa am un Bull si am avut de a face cu Pit Bulli, AmStafii si alte rase din categoria de caini considerati agresivi.
Nu sunt caini pt oricine. Sfatul meu este sa te orientezi catre o alta rasa pt ca motivele tale nu sunt indeajuns de bune pt a ti lua un AmStaff ca prim caine. Nu o lua in nume de rau! Recomand asta oricui vrea sa si ia un astfel de catel ca primul animal de casa.
Daca totusi vrei neaparat sa ti iei un Staff, ia ti catea. Sunt mult mai docile si mai usor de controlat decat masculii.
Aduceai vorba de labilitate psihica... Sincera sa fiu, cred ca orice om care vrea sa si ia un astfel de caine ar trebui sa fie obligat prin lege sa dea un test psihologic (in unele tari chiar se practica acest lucru).