Blakut
19 Jun 2006, 12:30 PM
Am vazut la stiri cum au prins in flagrant pe un tip care incerca sa vanda mercur unui individ pe suma de 1800 euro.
Din cand in cand, destul de rar, mai vad la televizor stiri similare: trafic cu mercur (mercurul e considerat substanta periculoasa si nu ai voie sa il vinzi la sticla).
Nedumerirea mea este: cine naiba cumpara mercurul si ce face cu el? De ce exista o piata neagra de mercur? Pentru fabricile clandestine de termometre? Sa ma lamureasca si pe mine cineva ca eu nu reusesc sa imi dau seama ce se intampla.
eu_si_tu
19 Jun 2006, 01:54 PM
mutulica
19 Jun 2006, 02:15 PM
sunt babe care dau in argint viu... e bun la ghicit, minkatzash
Cla
19 Jun 2006, 03:32 PM
QUOTE (Blakut) |
Nedumerirea mea este: cine naiba cumpara mercurul si ce face cu el? De ce exista o piata neagra de mercur? Pentru fabricile clandestine de termometre? Sa ma lamureasca si pe mine cineva ca eu nu reusesc sa imi dau seama ce se intampla. |
Luatul LapteluiProtecţia cu argint viu (mercur alb) „Dacă-ţi fată vaca (juninca - întâie), n-o scoţi din grajd până ce nu cumperi nişte argint viu şi-l bagi într-o pană de gâscă, ş-apoi pui un miez de ceară s-o astupi. Sfredeleşti în prag la grajd şi-l bagi acolo şi pui iară pastă el, iei un cep şi-l baţi şi-l netezăşti şi de-acolo nu-l mai scoţi niciodată."
>sursa
Blakut
20 Jun 2006, 09:13 AM
Hai ba, pe bune, si ala cara dupa el cateva kile de mercur ca sa dea la vaca?
Kyklos
24 Aug 2006, 09:13 AM
Si la noi la Bistrita...doi bârgăuani (asa numesc cei de pe Bârgaie..sunt peste 10 sate care incepe cu Bârgău...cei din zona asta spun Statele Unite ale Bârgaielor) au fost prinsi cu 50 kg de mercur alb pe care ar fi luat 250.000 de euro !!!!!
După ce nu cu multă vreme în urmă SC “Hicart” SA Prundu Bârgăului a fost “ţinta” comisarilor de mediu, care i-au afectat bugetul cu o jumătate de miliard lei vechi, societatea mai sus menţionată a intrat din nou în vizorul oamenilor legii. Peste 50 de kilograme de mercur alb au fost descoperite luni de poliţiştii bistriţeni de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice, fiind cea mai importantă captură de mercur din ultimii cinci ani. Cercetările au evidenţiat faptul că substanţa era folosită în procesul de producţie pe vremea când “defuncta” fabrică de hârtie mai era considerată “perla” Văii Bârgăului. După ce “investitorii” au scos-o din circuitul productiv şi au terminat de vândut la fier vechi tot ce era vandabil, epava fiind acum pe punctul de a se scufunda cu totul, mercurul a fost uitat sau s-a vrut a fi “lăsat” uitat în vreo magazie întunecoasă, unde a fost descoperit. Potrivit poliţiştilor, mercurul ambalat în doi recipienţi metalici, care nu mai era folosit în circuitul productiv şi a cărui autorizaţie de deţinere expirase de ceva vreme, trebuia predat. Pentru că nu au făcut-o, cei ce se fac responsabili riscă un dosar penal pentru deţinere ilegală de substanţe toxice şi precursori de droguri. Pe piaţa neagră, mercurul valora o avere, aproximativ un sfert de milion de euro.sursa :
MESAGERUL
mutulica
24 Aug 2006, 10:33 AM
chiar asa de tare sa fie traficul de termometre?
Kyklos
24 Aug 2006, 10:44 AM
Cu siguranta vroiau sa-si deschida...o fabrica de termometre
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.