Mihai
7 Mar 2003, 10:06 PM
Am preluat urmatorul articol de pe un forum romanesc, cu acordul administratorului.
Este considerat un atac la adresa Coca-Cola. Dar oare aceasta anti-reclama nu face sa ii sporeasca popularitatea (vezi si cazul Andrei Gheorghe...). Asadar, iata articolul:
***
În multe state din SUA politistii cara doua bidoane de Coca-Cola într-un camion ca sa curete sângele de pe drumuri în urma accidentelor.
Daca puneti o bucata de carne într-un vas cu Coca-Cola, va disparea dupa doua zile.
Ca sa curatati toaleta turnati în WC o Coca-Cola si lasati "cunoscutul gust" sa stea o ora, dupa care trageti apa. Se va curata în mod impecabil si va straluci de curatenie. Acidul citric din Coca-Cola face sa dispara toatele petele colorante de pe suprafetele sticloase si de pe portelanuri.
Ca sa scoateti rugina de pe aparatoarele cromate ale autovehiculelor, frecati-le cu o cârpa înmuiata în Coca-Cola.
Ca sa curatati contactele (polii) unei baterii auto de coroziuni, varsati peste acestea o Coca-Cola.
Ca sa slabiti un surub ruginit, puneti deasupra lui o cârpa înmuiata cu Coca-Cola pentru câteva minute. Petele de rugina, în general, se înlatura dintr-o singura miscare daca puneti peste acestea o cârpa înmuiata cu Coca-Cola.
Ca sa gatiti o friptura suculenta de porc varsati o Coca-Cola în tava, înveliti carnea într-o folie de aluminiu si asezati-o în tava si apoi puneti-o la cuptor ca sa se friga. 30 de minute înainte de a fi gata scoateti folia de aluminiu si lasati zeama sa se amestece cu Coca-Cola. Sosul care se va crea va fi foarte gustos.
Ca sa scoateti petele de grasime de pe haine adaugati o Coca-Cola în masina de spalat împreuna cu detergentul si porniti programul normal de spalare. Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor. Sau la spalatul cu mâna, varsati Coca-Cola peste pata împreuna cu detergentul si apoi frecati.
De asemenea, Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor de pe parbriz.
Coca-Cola are acid fosforic cu pH 2,8 (3,4 dupa altii !) Poate sa dizolve un cui în patru zile. (pH-ul are valori cuprinse între 1 pentru acizi si 14 pentru baze. Un pH de 7 se considera neutru.)
Firmele care dispun de Coca-Cola o folosesc ca sa curete motoarele camioanelor lor de mai bine de douazeci de ani !
Acest produs îl bem ! Normal ca-l folosim si pentru a curata petele noastre. Si pe deasupra platim pentru asta ! Corect?
Informativ:
Aciditatea medie a racoritoarelor gazoase este de 3,4. Aceasta cantitate de acid este suficient de puternica ca sa dizolve dinti si oase ! Corpul nostru înceteaza sa mai "construiasca" oasele aproximativ la vârsta de 30 de ani. Dupa aceasta vârsta oasele încep sa se dizolve în fiecare an iar calciul este eliminat prin urina, depinzând însa întotdeauna de aciditatea mâncarii pe care o ingeram. Calciul diluat ajunge în artere, în vasele sanguine, în piele, în tesuturi si în diverse organe (în rinichi rezultatul este formarea pietrelor renale).
Racoritoarele nu au deloc elemente naturale (în comparatie cu vitaminele si apa naturala). Contin mult zahar, au o mare aciditate si coloranti. Multi oameni prefera sa bea bauturi gazoase dupa fiecare masa. Va imaginati care este consecinta? Corpul nostru are o temperatura de 37 grade Celsius pentru functionarea digestiei enzimelor. Temperatura racoritoarelor gazoase este cu mult mai scazuta, de mult ori apropiata de zero grade. Aceasta diferenta de temperatura influenteaza prelucrarea enzimelor si genereaza un efort în sistemul nostru digestiv, determinându-l sa digere mai putina mâncare. Mâncarea ajunge sa fermenteze. Mâncarea fermentata genereaza mirosuri urâte, gaze, putreziciune si toxine, care sunt absorbite de catre intestine si astfel intra în sânge de unde se distribuie în întregul organism. Aceasta raspândire a toxinelor contribuie la generarea diferitelor boli. Câteva exemple:
Acum câteva luni a avut loc un concurs la Universitatea din Delhi: "Cine bea mai multa Coca-Cola?" Câstigatorul a baut 8 sticle si a murit pe loc din cauza supradozei de "bioxid colorat" (cernelat) în sânge si a lipsei oxigenarii. De atunci, decanul a interzis categoric racoritoarele gazoase la bufetul universitatii.
Cineva a pus un dinte spart într-o sticla cu Pepsi-Cola în care în timp de zece zile s-a dizolvat ! Dintii si oasele sunt singurele parti umane care ramân intacte destul de mult timp dupa moartea noastra. Va imaginati ce poate face aceasta racoritoare sensibilelor noastre intestine si interiorul stomacului nostru în ce hal poate ajunge?
Referitor la monoglutamatul de sodiu, acesta este continut in toate cuburile si supele concentrate. Poate v-ati intrebat cum pot 2 fire de morcov si 2 de patrunjel dintr-un plic sa dea acel gust. Nici nu pot. Peste 90% din plic este monoglutamat de sodiu,o substanta care supra-excita papilele gustative, facandu-le sa simta mult mai puternic gustul celor 2 fire de legume. Pe termen lung efectul acestei substante se cheama Alzheimer si Parkinson, pt ca ataca sistemul nervos central. Atentie deci si la Vegeta/Delikat.
***
CrazyGod
7 Mar 2003, 11:39 PM
QUOTE |
Coca-Cola are acid fosforic cu pH 2,8 (3,4 dupa altii !) Poate sa dizolve un cui în patru zile. (pH-ul are valori cuprinse între 1 pentru acizi si 14 pentru baze. Un pH de 7 se considera neutru.) |
Ma gandesc la vecinul meu, saracul. Dupa datele prezentate de autor cred ca el era ingropat de mult si acum eram pe la al doilea parastas .
mihaimont
8 Mar 2003, 08:05 PM
apa are pH spre acid...undeva la 6
ypsilonalpha
11 Mar 2003, 01:47 PM
Mai, sa fie! Prin vara trecuta am citit si eu articolul asta (pe un site .alt), intr-o varianta usor diferita (printre altele se mai spunea cum ca soferii care transporta esentza de Coca-Cola au spor de periclitate, ca si cum ar cara azot lichid sau acid clorhidric
). Si m-am apucat sa fac unul din experimentele propuse de ei, recte am luat un os de pui gros cam cit degetul mic de la mina si l-am bagat intr-un borcan plin cu Coca-Cola dupa care am pus capac.
Dupa trei saptamini osul ramasese intact, daca nu punem la socoteala faptul ca se innegrise cumplit. Nu parea sa fi scazut defel in dimensiuni. Am incercat sa-l fring, in ideea ca se subrezise din cauza masivelor pierderi de calciu. N-am reusit. Pina la urma l-am dat la ciinele de pe linga bloc. L-a inghitit cu delicii.
Acum, ce concluzii putem trage noi de aici:
- Ori experimentul a fost gresit facut - poate osul era prea gros, sau timpul prea scurt.
- Ori trebuia sa incerc cu o bucatica de carne (o s-o fac si pe asta) sau cu un iadesh, ca-i mai subtire, sau cu un cui (si pe asta o s-o incerc).
O sa mai sacrific deci o sticla de Cola pe altarul stiintei (oricum nu ma omor dupa Cole, prefer un kil de struguri
) ca sa vad cit e adevar si cit e propaganda in articolul cu pricina.
Cain
20 Mar 2003, 03:16 PM
Bai, m-ati facut curios; o sa incerc si eu o manevra din asta cu cola; sper sa nu fie nevoie de cola americana... ca romanii astia probabil ca dilueaza cola asta ca de altminteri orice rahatzis..
ypsilonalpha
5 Apr 2003, 11:17 PM
Ieri am auzit alta minune de la o tipa care a facut chimie alimentara. Cica la un laborator s-au distrat turnind Cola pe un ficat proaspat de porc si au observat cu stupoare cum ficatul se albeste si incepe sa se "fisureze". Na, alt experiment demn de a fi luat in seama.
P.S. Super-experimentul cu oase, cuie, carnitza & Cola e pe cale sa inceapa. Sa traiasca!
Cain
7 Apr 2003, 10:25 AM
Hm.. am citit zilele trecute un articol despre boicotarea produselor americane, in special a produsele REPREZENTATIVE, cum ar fi Ccoca-Cola, MacDonald's, samd. Si tind sa cred ca aceste stiri sint fabricate, in sensul boicotului. Adica, totusi, o fi America tara tuturor posibilitatilor, dar nici chiar asa... A, ma alatur acestui boicot cu cugetul impacat, cumpar cat mai putine produse americane & americanizate, din care aia isi pot trage profit, este o politica "interna" a mea, dar nu fac propaganda la faptul ca un produs este nociv... ci doar ca are inlocuitori mai buni si mai autohtoni
PS. Nu, nu sint din partidul RM, nici nu sant un nationalist infocat. Desi ar trebui sa fim.... cu totii...
black ice
17 Apr 2003, 09:37 PM
Hmmm, imaginati-va ca beau cam 2 litri in doua zile cand am ocazia; ocazia, in sensul ca nu am acasa fabrica de coca-cola pt a bea in fiecare zi. uneori nu beau cateva luni la rand...
Chestia e ca ma simt destul de bine, dinti si oase inca mai am, intestine la fel, gauri in stomac n-am prea observat....nici macar un nenorocit de ulcer n-am inca...
Cat despre experimente, inainte sa citesc ce ati scris voi cautam un cui
Sa mai postati despre cum decurg experimentele, sunt chiar curios....
necromanc
24 Apr 2003, 11:34 AM
Cand am citit asta despre coca-cola fara sa vreau mi s-a pus in gat un gust amar, deoarece cu cateva minute inainte am baut niste cola.
Nu stiu cateva zile dupa ce am citit am baut mai multa apa plata.
In final nu stiu ce o sa fac ca vrei nu vrei te duci la un chef , joci un fotbal si tot iti vine sa bei niste lichid , iar daca e si suc il dai 1-2 pe gat.Asa ca incerc sa ma protejez cat mai mult
ypsilonalpha
10 May 2003, 02:11 PM
Gata, experimentul e in plina desfasurare, carnitza, cuiul si osul de pui sint la macerat in Coca-Cola, sa vedem peste vro' doua saptamini ce-o iesi
SORIN
10 May 2003, 03:17 PM
Ypsi!!
Ca sa reuseasca, osul trebuie introdus in sticla si aceasta inchisa imediat. Daca nu procentul de acidulatie scade imediat.
Am facut experienta in primul an de facultate si osul a disparut dupa doua zile.
Nu numai cola are acelasi efect....orice bautura acidulata la acelasi grad ( si cu fanta e garantata ).
Succes in continuare!
Sorin.
ypsilonalpha
11 May 2003, 07:29 PM
Nu e sticla, e borcanel
Si fireste ca l-am inchis ermetic imediat. Hai ca m-ai facut curios, o sa ma duc sa ma benoclez la el, poate disting ceva prin limpezimea de cristal a Cocai si a Colai (sau oricum s-ar chema Coca-Cola la genitiv).
SORIN
11 May 2003, 08:03 PM
Salut YPSI !!
Nu merge cu borcanelul....la turnare se pierde mai mal de 50% din acid.
Sorin.
ypsilonalpha
11 May 2003, 08:29 PM
QUOTE (SORIN @ May 11 2003, 08:26 PM) |
Nu merge cu borcanelul....la turnare se pierde mai mal de 50% din acid. |
Da' tot nu ma las, refac experimentul, mai sacrific 15.000 si iau o sticla nou-nouta, vorba aia, stiintza are si ea martirii sai
genicon
12 May 2003, 12:29 PM
Eu nu pot sa trag decat o singura concluzie din discutiile de aici: in sticlele de coca-cola, care stau ceva timp prin rafturi si frigidere pana a fi vandute, este foarte posibil sa fi fost inainte tot felul de soricei si alte animalute, macerate si distruse de acid... Ma infior numai cand ma gandesc la asta....
Tudy
12 May 2003, 05:05 PM
Si daca te gandesti ca n-au fost soricei si alte animalute, si ca de fapt sticlele sunt curate, pana cand pun Coca-Cola in ele?...
Catalin
25 Nov 2003, 10:04 AM
Va anunt ca sunt pe cale de a demara urmatorul experiment:
1. O sticla de Coca-Cola cu o bucata de carne in ea.
2. O sticla de apa minerala cu o bucata de carne in ea.
Amindoua inchise etans timp de 2 zile... sa vedem ce se intimpla. De ce o sticla de apa minerala? pentru a putea distinge intre proprietatile acizilor pur si simplu si proprietatile stricte ale produsului Coca-Cola. Este evident ca daca si bucata de carne din sticla de apa minerala se dezintegreaza la fel ca cea din sticla de Coca-Cola atunci nu avem nici un motiv sa ne temem.
Zed
25 Nov 2003, 02:08 PM
@Catalin ,
Apa minerala trebuie sa fie la fel de acidulata ca si Cola .
Sa ne spui rezultatul.
axel
25 Nov 2003, 07:32 PM
1. Nu conteaza cat de acidulata e Coca Cola si in cat timp se dizolva un os sau o bucata de carne. V-ati intrebat cat de acid este sucul vostru gastric? In fond, unde ajunge Coca Cola dupa ce o beti? In stomac.
2. Mai demult am vrut sa aflu daca Coca Cola provoaca cancer sau nu. Pentru a afla rezultatul, am folosit internetul (ca doar pe internet se gaseste orice barfa! Daca nimeni nu spune de rau ceva despre un produs Made in USA - ca astia au cam toti internet - atunci produsul e OK). Singura asociere dintre Coca Cola si cancer pe care am gasit-o a fost prin Coca Cola Light, care contine aspartam (=nutra sweet) si care, cum foarte multa lume stie, provoaca cancer!
Prin urmare, prefer sa am 1-2 Kg in plus decat sa consum alimente cu indulcitori. Singurul lucru pe care consum si are indulcitori este guma de mestecat.
ypsilonalpha
25 Nov 2003, 08:29 PM
QUOTE (axel @ Nov 25 2003, 07:42 PM) |
1. Nu conteaza cat de acidulata e Coca Cola si in cat timp se dizolva un os sau o bucata de carne. V-ati intrebat cat de acid este sucul vostru gastric? In fond, unde ajunge Coca Cola dupa ce o beti? In stomac. |
Da, dar sucul gastric nu ajunge pina la dinti, in mod normal. Ca asta ar fi una din problemele in disputa, decalcifierea dintilor pe motiv de exces de Cola.
axel
7 Dec 2003, 07:32 AM
Catalin, ai rezultate?
Catalin
7 Dec 2003, 07:51 AM
Am fost cam ocupat zilele astea. Luasem la un moment dat niste cola, dar, inainte sa lansez experimentul, frate-miu a baut materialul stiitific (in cantitati industriale
)
axel
7 Dec 2003, 10:13 AM
Bine ca nu a baut materialul stiintific dupa efectuarea experimentului!
unul
7 Dec 2003, 10:18 AM
V-ati intrebat cam de cati ani se consuma Coca-Cola in SUA? Dar in vestul Europei?
Noi, cei ce am trait in blocul comunist si nu am avut acces decat foarte rar la astfel de produse capitaliste, ar trebui sa fim, daca nu singurii locuitori ai planetei, macar cei mai sanatosi.
Ingrasamintele chimice care se folosesc in agricultura, substantele care se folosesc la stropirea pomilor fructiferi si a legumelor, modificarile genetice folosite pentru a creste productivitatea, cate efecte secundare genereaza?
Animalele si pasarile injectate si hranite fortat, cat de sanatoase sunt?
Medicamentele, care in mod normal ar trebui sa ne repare, au efecte secundare care nu sunt trecute in prospect (si de multe ori chiar nu se cunosc in totalitate).
Pentru a ma documenta, am luat legatura cu prietenii mei de la Laboratorul de Cercetari Marine din Alpii elvetieni care mi-au spus verde-n fata: Vere!!! a venit sfarsitu` lumii.
@unul , trebuie sa-ti dau dreptate . Este adevarat ca folosirea de antibiotice (mai ales in carnea de porc si pasari) face ca ele sa nu-si mai faca efectul dorit . Si totusi se continua . Exista si unele tari care au mai facut restrictii cat de cat.
Cele mai "atacate" alimente in schimb sunt fructele de mare. In Thailanda se arunca cu sacul antibiotice in fermele artificiale . De ce?! . Pentru simplul fapt ca cei din tarile occidentale prefera sa cumpere acolo , deoarece sunt mult mai ieftine . Cei de acolo sunt saraci si doresc sa-si hraneasca familiile cumva.
Un alt exemplu , sub orice critica o prezinta firma Bayer . In Germania ei produc medicamente si sunt " vazuti bine ". In schimb ceea ce nu stie tot omul de rand , in tarile asiatice , produc ierbicide care sunt interzise deoarece produc cancer. Nu le sunt oferite masuri de securitate si protectie. Periclitarea sanatatii , celor care lucreaza acolo , le este egala si unde mai pui ca Bayer este un concern imens , care ar trebui sa fie interesat de sanatatea omului , nu de distrugerea lui .
Catalin
22 Dec 2003, 10:07 AM
Doamnelor si domnilor, s-a desfasurat prima parte a experimentului. Anume, am luat una bucata carne (de pui, daca e relevant) si una sticla Coca-Cola de 0.5 (acum imi dau seama ca nu m-am uitat sub dop sa vada ca daca am cistigat ceva...). Carnea a fost introdusa in sticla si lasata timp de 2 zile. Rezultatele sunt urmatoarele:
[0. Carnea de pui e mai putin densa decit coca-Cola]
1. Carnea inca era acolo!
2. Din carne se desprinsesera mici suvite care acumulasera pe ele o chestie foarte neagra.
3. Lichidul arata foarte ciudat: pe fundul sticlei (adica sfertul de jos) era acumulata aceeasi chestie neagra ca si de pe suvitele de carne. Deasupra a ramas un lichid aproape incolor asemanator cu apa murdara.
Concluzii:
Nu s-a pus in evidenta un grad extrem de ridicat al aciditatii. Asta inseamna ca nu trebuie sa ne temem ca ni se vor strica dintii.
Pe de alta parte, aspectul lichidului dupa terminarea experimentului nu este unul care sa te imbie sa cumperi produsul
Urmeaza in curind partea a 2-a in care vom repeta experimentul folosind apa minerala.
P.S. Sticla de Coca-Cola inca este in stare buna. Experimentul poate continua ca sa vedem ce se intimpla si dupa 4 zile, o sapt etc.
Diana-Maria
27 Dec 2003, 03:00 AM
Incerc faza cu bucatica de carnita.Sper sa nu cheme vecinii Sanepidul...sau Politia Sanitara cum ii zice acum
)
Dar parca e prea de tot...
punctt
14 Jun 2004, 11:35 PM
Trebuie sa fac si eu experimente... Sa vad ce iese.
Fluturas37
15 Jun 2004, 01:00 AM
facand o comparatie a efectelor negative ale cafelei, respectiv a coke --> mama n-are dreptate!
facand o comparatie a efectelor pe care le urmaresc eu cand beau cafea sau coca cola--> mama n-are dreptate!
deci,ma reprofliez pe cafea!
dar nici cola cu ness nu-i de pus deoparte,nu?
MonicaV
15 Jun 2004, 06:35 AM
S-ar putea ca bauturile gazoase sa contina prea mult acid, sau poate pur si simplu nu e bine sa consumi atita acid dintr-o data. Totusi, mincaruri (de exemplu, mincarea de varza sau de castraveti) si bauturi (de exemplu, cidrul) cu mult acid au existat dintotdeauna. In ceea ce priveste acidul, ar trebui sa se faca niste experiente stiintifice prin care sa se determine daca si in ce masura bauturile gazoase sint intr-adevar mai periculoase decit alte bauturi si alimente si in ce cantitati pot fi consumate. Dar ati auzit vreodata ca nu e bine sa bei apa minerala? Dimpotriva, cica e buna pentru sanatate. La fel si cu sucul de portocale, de care in momentul de fata nu indraznesc sa ma ating din cauza curei mele de slabire (din cauza zaharului), dar care in principiu e bun.
Principala problema e zaharul. Cantitatea de zahar variaza in functie de tara (din motive de marketing), dar e intotdeauna mare. Ce ati zice daca un om si-ar pune 10 lingurite de zahar in ceai sau in cafea? Coca-Cola contine cam la fel de mult zahar intr-o singura caneta. Daca bei 2 canete pe zi, ai consumat deja 20 de lingurite de zahar, in plus de zaharul din alimente sau din alte bauturi!
A propo, aia care au baut 8 sticle, ce fel de sticle au baut? Daca or fi fost de 1-2 litri, mai inteleg (unul din motive fiind ca au baut prea mult lichid dintr-o data, nu ca nu era bun lichidul), dar daca au baut niste sticle normale de o portie (sticle normale de suc, cam la fel de mari ca alea de Cico de pe vremea lui Ceausescu), nu era normal sa moara, decit poate daca aveau diabet, si chiar si atunci, probabil ca ar fi avut sanse mari sa nu moara daca isi faceau sau li se facea suficient de repede o injectie de insulina si cantitatea era suficienta. Daca aveau diabet, era vina lor ca au fost iresponsabili. Dealtfel, chiar si fara diabet sau daca nu esti sigur daca ai sau nu, tot nu e bine sa risti in halul asta, ca te imbolnavesti si poate chiar ajungi sa faci diabet sau vreo alta boala.
E bine daca se reduce tentatia de a bea pre multe bauturi gazoase, dar nu mi se pare corect sa se interzica pentru toata lumea din cauza unor iresponsabili. Tare nu imi place metoda asta de a evita problemele (in general, nu numai in acest caz), care ii pedepseste si pe cei care stiu sa fie responsabili. Nici macar Ceausescu nu a interzis bauturile gazoase, cu toate ca pe vremea aceea pur si simplu nu se gaseau decit unele care nu erau prea bune (in afara de Brifcor, care mie imi placea) si de Pepsi care se gasea rar si cu cozi mari. Chiar daca ar fi fost cea mai buna bautura sau mincare, bineinteles ca nu se poate consuma in cantitati imense dintr-o data.
Invincible
27 Apr 2005, 09:37 AM
Aseara am primit asta:
http://cocacola.home.ro/. Vad ca voi stiati de mult. Cataline, ce spun rezultatele?
Fueled
23 Sep 2006, 12:26 AM
A fost un experiment la Myth Busters si se pare ca are dreptate Catalin (nu dispare carnea dupa doua zile dar sufera unele transformari) ; apoi au pus niste dinti umani adevarati intr-o cana de cola si acestia s-au innegrit (nu s-au descompus) si in final au pus o moneda si dupa nu mai stiu cat timp (cateva zile cred) a devenit lucioasa, foarte curata.
Unele lucruri despre cola se pare ca sunt doar mituri .
mutulica
25 Sep 2006, 08:33 AM
unele sunt mituri, altele sunt parte din "guerilla marketing"
spune despre un produs ca iti termina ficatii, si oamenii se vor feri de el, pe de alta parte, spune despre produsele ca te omoara, si vei convinge din ce in ce mai multi sa cumpere alte prostii
la fel cu cremele care azi te bronzeaza, maine te protejeaza, etc...
ma si mir cum au supravietuit parintii nostri anilor '60 la cit plastic mincau sau purtau pe ei... intr-unul din cazuri se eliberau de plastic prin defecare, in celalalt ingalbeneau plasticul prin transporare... corpul uman era in ficare caz mai tare
Kyklos
4 Nov 2006, 05:10 PM
Am făcut un test cu încă doi colegi să vedem dacă conţine acid ...aşa cum spun legendele şi am folosit hârtie de pH...şi avea pH-ul neutru ....
întrebare: coke sau pepsi?
Kyklos
4 Nov 2006, 05:35 PM
Amândouă...pH era neutru..adică 7
Apropos de "Coca-cola", am fost în Yugoslavia.
La ei se numeste "Ţoţa ţola"
Yvonne
4 Nov 2006, 05:54 PM
[/QUOTE] indiferent, cu lamaie sa fie.
leirn
20 Jan 2007, 01:19 PM
Pana acum 1 luna, sustineam ca oamenii sunt paranoici si cola/pepsi nu sunt asa daunatoare cum se aude. Numai ca o prietena e in spital de 2 sapt, din cauza consumului de cola. obisnuia sa bea cam 2L pe zi...acum are ficatul terminat.....
gypsyhart
25 Jan 2007, 02:07 PM
Testul de baza ca sa iti dai seama cat de sanatoasa e bautura este ce simti dupa ce bei (daca iti potoleste setea, daca te simti mai puternic sau mai sleit etc.). Acelasi lucru se aplica cu orice aliment sau bautura ingerata. Experimentele si informatiile sunt bune doar ca punct de plecare, insa periculoase daca le accepti fara sa ai o verificare personala.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.