ilie
30 Nov 2006, 08:12 AM
Postati cai de reducere a colesterolului (impreuna cu reactiile adverse aferente).
Mrs. Rogers
30 Nov 2006, 08:17 AM
Prin dieta sau medicatie?
Blakut
30 Nov 2006, 08:31 AM
QUOTE |
Postati cai de reducere a colesterolului (impreuna cu reactiile adverse aferente). |
Nu stiu nici eu. Si am 21 de ani si colesterolul la limita superioara admisibila. (si nu sunt gras... ceea ce e si mai bizar).
Cica nu trebuie sa iti stresezi ficatul. Mai usor cu bautura, mancarurile prajite. Mai exista apoi si ceaiuri scarboase, pe care eu nu pot sa le beau... ma rog, nici la bautura nu renunt asa de usor. In fine, asta era ideea, ficatul trebuie ingrijit... nu?
ilie
30 Nov 2006, 08:59 AM
Orice fel de tratament e ok.
Colesterolul e grasimea din sange, nu are a face cu sunca de sub piele (nici eu nu sunt gras si nu ma omor cu bautura).
Procesul e invers: Colesterolul afecteaza functia hepatica/ficatul, sistemul circulator etc. Cauze ar fi : mostenirea genetica, digestia, stresul.
Yvonne
30 Nov 2006, 02:04 PM
Testat cu brio ;infuzie de ceai de papadie, cam o lingurita de frunze se infuzeaza intr-o cana cu apa firbinte 5 minute, apoi se beai de doua ori pe zi inainte de masa.
Papadie_62
30 Nov 2006, 02:20 PM
Wow wow wow...
Sa va ofer cateva frunze?!?!?
Felina
30 Nov 2006, 02:33 PM
Din cate am mai citit si auzit, uleiul de masline este un medicament natural pentru colesterol ridicat - se spune ca reduce colesterolul din sange. E ideal sa inlocuiesti uleiul obisnuit cu uleiul de masline la orice gatesti. Problema e ca e scump. Eu in Ro nu-mi permiteam decat asa, pentru salate, pus cu masura. O cunostinta din Ro face din cand in cand un fel de 'cura' cu ulei de masline - se ia o lingurita de ulei de masline dimineata.
The Dude
30 Nov 2006, 03:01 PM
QUOTE (Quantum @ 30 Nov 2006, 08:51 AM) |
Orice fel de tratament e ok.
Colesterolul e grasimea din sange, nu are a face cu sunca de sub piele (nici eu nu sunt gras si nu ma omor cu bautura).
Procesul e invers: Colesterolul afecteaza functia hepatica/ficatul, sistemul circulator etc. Cauze ar fi : mostenirea genetica, digestia, stresul. |
perfect adevarat...e a doua oara intro perioada relativ scurta de timp in care ma vad obligat sa fi intrutotul de acord cu tine.
As mai preciza ca mostenirea genetica...sau ma rog cea din familie e esentiala, si ca un regim strict coboara nivelul colesterolului vazand cu ochii...Un astfel de regim insa poate provoca o criza existentiala acuta: "Oare in asemenea conditii viata mai merita traita ???"
Mrs. Rogers
30 Nov 2006, 04:11 PM
The Dude, bine ar fi daca o simpla dieta ar scadea drastic colesterolul. O dieta ajuta , in unele cazuri e sufiecienta , dar daca coesterolul e foarte marit , e necesara medicatia.
Papadie_62
30 Nov 2006, 04:20 PM
Necazul este ca, in general, dietele indeparteaza (pentru termen destul de scurt) doar efectul, nu si cauza... Inainte de toate trebuie gasita cauza, apoi cautate remediile ...
Cla
30 Nov 2006, 05:18 PM
@Felina: asta cu uleiul de masline o stiu si eu
Si ca în loc de unt sa manânci margarina.
March
30 Nov 2006, 06:27 PM
QUOTE (Cla @ 30 Nov 2006, 06:10 PM) |
Si ca în loc de unt sa manânci margarina. |
Cel mai prost exemplu ! Grasimi hidrogenateeee !!
Cla
30 Nov 2006, 06:40 PM
Na si? de când face apa rau?
ilie
1 Dec 2006, 06:34 AM
Hai bai cu regimurile, ce v-ati proptit in uleiul ala?
Multumesc DQ.
alysoft2003
1 Dec 2006, 09:32 AM
Utravioletele transforma colesteroloul in vitamina D3
Blakut
1 Dec 2006, 10:38 AM
Si iradiezi corpul cu ele fara sa faci cancer cum?
Frisky
1 Dec 2006, 01:47 PM
Eu am o dieta aproape corecta, cu toate astea la ultimele analize, valoarea colesterolului a fost peste pragul de alarma. Medicul mi-a recomandat reducerea stresului, da' poti?! Ca medicatie am incercat cu ulei din ficat de rechin, care, cica, datorita continutului mare de acizi grasi omega 3 - polinesaturati, intervine in metabolismul lipidic prin reducerea nivelului de colesterol si favorizeaza buna functionare a sistemului cardiac si circulator, actionand si ca trofic al vaselor sangvine. Nu stiu daca-i chiar asa, cert este ca mi-a sporit pofta de mancare
... ma intreb daca studiile astea precum ca rechinul ar fi singura vietuitoare care nu se-mbolnaveste niciodata sunt reale? S-a studiat un lot reprezentativ de rechini sau cum ?
O sa-ncerc cu papadie. Daca tot s-a oferit...
March
1 Dec 2006, 02:20 PM
Incearca cu ulei de samanta de in sau de seminte de struguri obtinute prin presare la rece. Sau cu produsele naturiste prezentate
aici. Daca nu merge cu astea , cred ca tot la
statine (
simvastatine) va trebuie sa recurgi .
alysoft2003
1 Dec 2006, 03:12 PM
QUOTE (Blakut @ 1 Dec 2006, 10:30 AM) |
Si iradiezi corpul cu ele fara sa faci cancer cum? |
Pai vara ai la indemana sursa naturala, soarele. Iar iarna...te duci odata la una doua saptamani la un solar. Nu trebuie sa exagerezi si asa nu faci cancer si nici nu iti imbatraneste pielea prematur.
Apoi evita branzeturile, lactatele, ouale, grasimile animale, incearca sa inlocuiesti carnea cu soia ( daca spui ca ai nivelul de colesterol atat de mare). Toate acestea combinate cu terapia cu simvastina sau esteri etilici ai aczilori grasi polinesaturati.
Dar cel si cel mai bine ar fi sa iti faci o baterie de analize sa vezi daca ai colesterolul chiar asa de mare sau sa vezi daca ai o dislipidemie ( tulburare a metabolismului lipidic) Nu strica.
QUOTE (alysoft2003 @ 1 Dec 2006, 02:04 PM) |
Apoi evita branzeturile, lactatele, ouale, grasimile animale |
...si atunci ce sa mai mânci??
Macar o sa stii de ce
n-ai murit, când o fi cazul
@March: aia o fi buna cu uleiul de seminte de struguri, dar stiu ca e scump.
Ramân pe ulei de masline.
Yvonne
1 Dec 2006, 04:16 PM
QUOTE (Quantum @ 1 Dec 2006, 07:26 AM) |
Hai bai cu regimurile, ce v-ati proptit in uleiul ala?
Multumesc DQ. |
Cu placere
.
Blakut
1 Dec 2006, 05:10 PM
Cred ca nu merge faza cu raze UV:
uv on rats
alysoft2003
2 Dec 2006, 01:53 AM
QUOTE (Blakut @ 1 Dec 2006, 05:02 PM) |
Cred ca nu merge faza cu raze UV: uv on rats |
Din contra. Specifica tocmai faptul ca este inhibata sinteza colesterolului : "This observation suggested that precholecalciferol and cholecalciferol inhibit the conversion of 7-dehydrocholesterol to cholesterol and accumulate 7-dehydrocholesterol"
QUOTE |
...si atunci ce sa mananci? |
Fructe si legume. Vorba aceea : "verde mânci, verde te ca..ci"
ottto
4 Dec 2006, 02:49 PM
Incercati ceaiul de ventrilica (Veronica Officinalis)-un ceai baut fierbinte pe zi.
Dr.Fotescu
ilie
4 Dec 2006, 03:38 PM
unde se poate gasi?
Mrs. Rogers
5 Dec 2006, 05:27 AM
QUOTE (March @ 30 Nov 2006, 07:19 PM) |
QUOTE (Cla @ 30 Nov 2006, 06:10 PM) | Si ca în loc de unt sa manânci margarina. |
Cel mai prost exemplu ! Grasimi hidrogenateeee !!
|
Exista si margarina cu grasimi ne hidrogenate , sunt sigura ca exista si in Europa
What is Becel with Bertolli Olive oil recommended for?
Heart healthy eating
• Low in saturated fat
• Non-hydrogenated (free of transfat)
• Cholesterol free because it is made from vegetable oils
• A balanced source of both polyunsaturated and monounsaturated fat
• A good source of Vitamin E and an excellent source of Vitamin D
• A source of omega 3 fatty acids
fis_tic
5 Dec 2006, 06:46 AM
Dupa teoriile astea porcii vegetarieni care stau la soare o duc bine, fara colesterol marit in sange, se ingrasa doar sub piele
E clar ca cei mai buni porci ii gasim la greci, nu? Rasa zvelta. Soare de ajuns, maslini.
Cum sa nu, toxic, becel e si la noi, am în frigi, noi asa ceva folosim
Si Rama
fis_tic
5 Dec 2006, 06:57 AM
Da, e cea mai buna, si porcusorul de Guineea o mananca, e delicioasa.
QUOTE (fis_tic @ 5 Dec 2006, 05:38 AM) |
E clar ca cei mai buni porci ii gasim la greci, nu? Rasa zvelta. Soare de ajuns, maslini. |
Citat doctorul meu: "Cum faceti ca n-aveti probleme cu sângele?"
"Nu stiu, manânc de toate.
Ce-i drept, nu-s prieten cu untul, folosesc margarina. Si ca ulei, pe lânga cel de Floarea Soarelui, cel de masline, mai ales la salate.
Si, sa nu uit, în fiecare dimineata iau o gura de ulei de masline, asa ca sa ma simt bine."
Cred ca nici nu ne dam seama, dar functioneaza cu timpul.
Nu degeaba grecii din Creta ating vreo suta de ani... daca îsi mai si manânca porcii lor sanatosi...
Dar cred ca mai are si de-a face cu pestele si clima mediterana, aerul de mare...
fis_tic
5 Dec 2006, 02:18 PM
Pai si ce rechinul consuma produse dietetice sau care nu s-au imbolnavit niciodata pentru a atinge aceste performante de sanatate? Ca nu inteleg cum vine aici cu logica sa consumam rechin.
Pai întreaba-i pe japonezi, crezi ca noi stim?
ilie
5 Dec 2006, 03:28 PM
domnisoara toxic se lauda in alte parti ca va posta regimuri pentru colesterol, si cand colo arata margarina care nu e margarina, hidorgenata sau nu, ca tot grasime vegetala e.
Mrs. Rogers
5 Dec 2006, 03:41 PM
Nenea, sunt ocupata zilele astea .
Vreau sa aprofundez subiectu' cu dieta ca si sotul meu e predispus la hipercolesterolemie. Dupa ce fac research , voi posta si aici, dar asta s-ar putea sa fie dupa Anul nou , ca ti-am spus ca-s ocupata . Oricum pana dupa de anul nou nu cred ca te apuci tu de vreo dieta
@ Quantum:
1- Zi-mi o margarina fara apa.
2- Zi-mi de ce apa ar dauna
3- De ce ar dauna apa pe lânga masline
4- De ce nu ar avea omul în afara de grasime vegetala, si de aia animala, nevoie??
Stii ce, Quantum? Daca citesc asa ceva:
QUOTE |
domnisoara toxic se lauda in alte parti ca va posta regimuri pentru colesterol, si cand colo arata margarina care nu e margarina, hidorgenata sau nu, ca tot grasime vegetala e. |
...ma gândesc ca asta-i un om care scrie doar din placerea sa aiba dreptate.
În afara de asta, as fi atent cu denumiri ca "domnisoara toxic", nu prea cred ca ati fost împreuna la gradinita, domnisoarule.
fis_tic
5 Dec 2006, 05:17 PM
Abia acum inteleg de ce intreba Quantum unde poate gasi pestisori aurii, pentru ca mi-am adus aminte ca umblau chiar la TV odata cu zvonuri ca iti face bine, la sanatate, daca inghiti pesti de acvariu viu colorati, de vii. Are vreun efect si asupra colesterolului?
ilie
5 Dec 2006, 05:48 PM
Cla;
Cand o sa ai tu colesterol, atunci sa manaci tu margarina ! (cum spui tu ca grasimea vegetala hidrogenata e ulei amestecat cu apa).
vad ca esti avocatul domnisoarei toxic si ma inveti pe mine cum sa scriu in raport cu ea, ar trebui sa-ti vezi de treaba si sa pupi dosul altor forumisti mai mult pe pm.
March
5 Dec 2006, 05:52 PM
QUOTE (Quantum @ 5 Dec 2006, 06:40 PM) |
... ar trebui sa-ti vezi de treaba si sa pupi dosul altor forumisti ... |
Ajuta la scaderea colesterolului cumva ?
Mrs. Rogers
5 Dec 2006, 05:58 PM
QUOTE (Quantum @ 5 Dec 2006, 06:40 PM) |
Cla; Cand o sa ai tu colesterol, atunci sa manaci tu margarina ! (cum spui tu ca grasimea vegetala hidrogenata e ulei amestecat cu apa).
vad ca esti avocatul domnisoarei toxic si ma inveti pe mine cum sa scriu in raport cu ea, ar trebui sa-ti vezi de treaba si sa pupi dosul altor forumisti mai mult pe pm. |
Uleiurile vegetale nu contin colesterol, la fel si margarina vegetala. Nici o leguma sau fruct nu contine colesterol , asa ca atunci cand citesti pe o sticla de ulei "fara colesterol" este ceva ce goes without saying , adica nici n-ar mai fi necesar sa scrie .
Cla e un domn si cred ca faci confuzie intre ce insemna a fi un gentleman si pupincurism
SORIN
5 Dec 2006, 06:23 PM
Doua linguri de ulei extra virgin pe zi si in cateva luni o sa vedeti minuni in legatura cu colesterolul
Sorin.
QUOTE (Quantum @ 5 Dec 2006, 04:40 PM) |
Cla; Cand o sa ai tu colesterol, atunci sa manaci tu margarina ! |
Pai ce crezi ca fac?
QUOTE |
vad ca esti avocatul domnisoarei toxic si ma inveti pe mine cum sa scriu in raport cu ea, ar trebui sa-ti vezi de treaba si sa pupi dosul altor forumisti mai mult pe pm. |
Uite asta-i stilul "barbatului" român.
1- Omule, se zice ca as pupa pe cineva în cur, si te rog sa nu vorbesti pe lânga.
2- Nu vreau sa te învat nimic, nefiind copilul meu.
3- Esti obraznic, dar te iert.
Si ca apropos de margarina: îndoapa-te cu unt.
March
5 Dec 2006, 06:42 PM
QUOTE (SORIN @ 5 Dec 2006, 07:15 PM) |
Doua linguri de ulei extra virgin pe zi si in cateva luni o sa vedeti minuni in legatura cu colesterolul
Sorin. |
Da, asta-i benefic .
Dar cu privire la margarina cautati si veti vedea cat de nocive sunt grasimile hidrogenate mancate pe teremen lung !!
A se lua o felie de pâine.
A se adauga un ceai.
A se mânji o pâine cu margarina.
A se pune pe pâine pateu de ficat.
A se deschide fereastra.
A muri din cauza margarinei si a porcului.
March, nu te pune nimeni sa manânci margarina, cine te opreste sa te-ndopi cu unt??
SORIN
5 Dec 2006, 06:54 PM
Cel mai gras unt e de o mie de ori mai recomadat decat orice fel de margarina!
Poate nu sint la moda, dar asta e parerea!!
Sorin.
fis_tic
5 Dec 2006, 07:12 PM
Cine preseaza olivele la rece se cunoaste.
Blakut, cine ti-a spus tie ca nu esti gras? Iubita? Poate te iubeste, ma. Mai sunt si accidente din astea.
Eu propun sa scoatem o carte, de inspiratie din monoloagele vaginului, monoloagele colesterolului. Ei, si cum e colesterolul tau astazi? Vesel?
Blakut, contact me pe pm, sa-ti personalizez conseilurile.
A... sa vii singur, lingusitoarea de iubita nu ma intereseaza.
Ba nu, propun sa numim cartea
Almanahe.
March
5 Dec 2006, 07:16 PM
QUOTE (Cla @ 5 Dec 2006, 07:42 PM) |
A se lua o felie de pâine. A se adauga un ceai. A se mânji o pâine cu margarina. A se pune pe pâine pateu de ficat. A se deschide fereastra. A muri din cauza margarinei si a porcului.
March, nu te pune nimeni sa manânci margarina, cine te opreste sa te-ndopi cu unt?? |
Bre Cla,
Matali o bajbai cu margarina asta ! Si nu-i bine deoarece cei interesati pot fi dusi in eroare !
Deci nu orice margarina e benefica pentru sanatea omului . Marea majoritate care se gaseste in magazine e compusa din grasimi hidrogenate care cresc colesterolul rau LDL si il scad pe cel bun HDL !!
Dar exista un tip de margarina ce contine grasimi ne-hidrogenate ce este recomandata, dar nici asta in cantitati mari ! Ca altfel iti dai fierea peste cap !
Aceste margarine ne-hidrogenate sunt :
·Becel
·Benecol
·Blue Bonnet Soft Spread
·Canola Harvest Non-Hydrogenated
Io folosesc din a doua si ultima
Pofta buna si spor la redus colesterolul rau si crescut cel bun !
@Sorin si altii: Mie nu-mi place untul, prefer margarina si uleiul de masline.
edit: ca echivalent iau untura de la porc sau gâsca
fis_tic
5 Dec 2006, 08:41 PM
Comparam ficat de gasca cu margarina?
alysoft2003
6 Dec 2006, 02:18 AM
Crustaceele, fructele de mare au un continut ridicat de colesterol ( in special crevetii).
Uleiurile vegetale din nuca de cocos sunt metabolizate in ficat fix in colesterol.
axel
6 Dec 2006, 02:26 AM
QUOTE (toxic @ 5 Dec 2006, 06:50 PM) |
Uleiurile vegetale nu contin colesterol, la fel si margarina vegetala. Nici o leguma sau fruct nu contine colesterol , asa ca atunci cand citesti pe o sticla de ulei "fara colesterol" este ceva ce goes without saying , adica nici n-ar mai fi necesar sa scrie . |
Nu zau!
Many sources (including textbooks) incorrectly assert that there is no cholesterol in plants. This misperception is made worse in the United States, where Food and Drug Administration rules allow for cholesterol quantities less than 2 mg/serving to be ignored in labelling. While plant sources contain much less cholesterol (Behrman and Gopalan suggest 50mg/kg of total lipids, as opposed to 5g/kg in animals), they still contain the substance.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.