Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Hpv
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Corpul Uman: Sanatate si Mister
adi
Prietena mea cea mai buna a fost diagnosticata cu "condiloma acuminata" si a primit tratament local cu Podofilina, fara a i se explica insa ce inseamna aceasta afectiune virala. Eu am cautat pe internet si am aflat o multime de lucruri care m-au cam ingrozit si nu stiu cum s-o ajut, mai ales ca ea spune ca tratamentul nu prea da rezultate. Eu i-am spus sa merga la un alt medic si sa ceara o parere "mai" avizata, eventual sa primeasca un alt tratament care sa o ajute sa se trateze, desi eu stiu ca condiloamele acestea pot disparea intre 2 si 16 saptamani sad.gif
Voi ce parere aveti?
TriRegnum
Din cate stiu daca nu sunt tratate cum trebuie pot dezvolta si cancer.
Trebuie sa existe tratamente, iar ea ar trebui sa aiba o alimentatie bogata astfel sa nu-si puna in pericol sistemul imunitar; poate lua vitamine(+ vi. C) si spirulina cresc rezistenta organismului si astfel lupta mai usor cu virusurile.
Multa sanateate in putere lupta cu virusul.(o sa treaca daca urmeaza tratamentul corect)
miha
Vorbesc din experienta proprie sad.gif
Cit timp s-a uns cu podofilina???

Daca dupa 1-2 luni tot nu da semne de disparitie neaparat mergi la alt medic. Este o boala cu care nu trebuie sa te joci, sa o tratezi cu indiferenta devil.gif

Ti-as recomanda Condilin (asta iti va spune si doctorul daca podofilina nu actioneaza). Este o sticluta mica , are niste spatule speciale ... iti va spune despre modul de administrare medicul ... costa multttttt ... era peste 800 mii sticluta.

Alte alternative ar fi cauterizare/taiere cu laser sau inghetare (daca mai tin bine minte)

TriRegnum are dreptate ... daca nu sunt tratate se dezvolta in celule canceroase. Tot atit de grav este ca se transmit nu numai prin sex dar si prin folosirea prosoapelor etc ...

" desi eu stiu ca condiloamele acestea pot disparea intre 2 si 16 saptamani "

Sa fii fericit daca trece in 4 luni ... poate sa tina ani de zile tratamentul ... neaparat trebuie consultat medicul. Trebuie sa vada cum reactioneaza la fiecare medicament etc. Merg si produsele naturiste de intarire a organismului. Pina nu trec condiloamele sexul interzis yikes.gif doar cu folosirea prezervativului se poate ... dar dupa 2 zile de tratament cu Condilin (ca trebuie facute si pauze) nu o sa-i mai arda de nimic citeva zile ohmy.gif ... arde condilinul ala 50.gif

Insanatosire cit mai rapida
GooGoo
Din pacate condylin-ul, podifilina, laserul, acidul tricloroacetic rezolva doar problema la suprafata - adica fac condiloamele sa dispara - virusul hpv insa ramine in organism - posibil pt.toata viata - singurul lucru ce se poate face este tratament de intarire a sistemului imunitar - care rareste frecventa aparitiei condiloamelor.Si cacao-ul asta de virus nu-i adevarat ca se ia prin contact sexual - se poate lua prin contact piele-piele sau orice alt obiect infectat - prosop, wc etc.Sint peste 100 tipuri de hpv - o mica parte din ele pot cauza leziuni canceroase - cancer de col uterin la femei si de penis la barbati(asta mult mai rar).Marea majoritate insa sint benigne, manifestarea neplacuta a lor rezumindu-se la aparitia condiloamelor.
contraste
Am intrat sa vad ce continut are respectiva fila, nu ma pricep, dar nu plec de aici pana nu-i spun lui GOOGOO Bine ai venit printre noi ! flowers.gif han.gif
rsi
blink.gif
buna ziua si un an nou plin de sanatate ... caci tot suntem la capitolul HPV....
cam acum o lun ami-a aparut un condilom. m-am dus la medic cam dupa o saptamana, mi-a pus diagnosticul si a inceput sa ma unga cu podofilina...am tot tinut-o asa, totul parea sub control, in sensul ca nu mai imi apareau altele dar nici nu regresa. saptamana trecuta in schimb, in decurs de 3 zile mi-au aparut in progresie geometrica cred ca vreo 10-12 condiloame. sunt disperata, am continuat sa aplic podofilina, ma ustura si ma doare zona respectiva de nu mai pot nici sa ma asez ca lumea pe scaun. vroiam s ava intreb din experienta voastra sau din ce ati mai auzit daca est enormal asa ceva....
multumesc, unsure.gif
eu
secunda
din pacate, putini sunt cei care stiu ca HPV fac parte din bolile cu transmisie sexuala.
mai intotdeauna auzim de SIDA, de herpes sau hepatite....HPV-urile au ramas cumva in tacere, sau umbra.
cel putin eu, cat am citit, avand o viata sexuala activa, despre protectie in acest sens, nu am vazut-citit-auzit despre acesti negi, caci asa ceva sunt pana la urma.

ceea ce am citit azi pe internet m-a ingrozit as putea spune.
am ramas cu impresia ca orice contact sexual poate duce la declansarea unei boli venerice, chiar daca se foloseste prezervativul intr-un mod corect, caci, stiut e, acesta nu acopera intreaga suprafata a organului genital care vine in contact cu cealalta persoana.
ori, acesti negi, care la unele persoane desi le au, ar putea sa nu fie vizibile cu ochiul liber, se iau prin contactul cu pielea.

in corpul nostru sunt cu siguranta multi virusi, dar, ca ei sa devina activi depinde doar de puterea sistemului imunitar al fiecaruia.
asa si cu acesti negi carnosi. datorita unui sistem imunitar mai slab, apar.

tratamentul este in adevar cu gel dar si prin cauterizare.
a doua varianta mi se pare cea mai folositoare. desi suna ingrozitor ... cred ca e cea mai buna solutie.

detalii importante despre HPV

la finalul articolului veti gasi urmatoarele cuvinte care pe mine, sincer, m-au emotionat, chiar nu am asteptam sa le gasesc.

"Is it normal to feel upset about genital warts?
Yes, it is normal. Some people feel very upset. They feel ashamed, fearful, confused, less attractive or less interested in sex. They feel angry at their sex partner(s), even though it is usually not possible to know exactly when or from whom the virus was spread.
Some people are afraid that the genital warts could lead to cancer (they cannot) or that they will never be able to find a sexual partner again. It is normal to have all, some or none of these feelings. It may take some time, but it is important to know that it is still possible to have a normal, healthy life, even with warts "

morocanelu
Am citit ce ati vorbit voi pe aici si trebuie sa va spun ca si eu am aceeasi problema ca si baiatul care a deschis subiectul... Adica prietena mea are condiloma acuminata. Chestia e ca medicul ei i-a zis ca putem face sex linistiti si cu prezervativ,dar eu am auzit si altceva si sunt cam speriat cry.gif Vreau sa va intreb care sunt semnele aparitiei bolii la barbat (pentru ca am observat si ceva schimbari unde nu trebuie), cum se manifesta boala si cum se trateaza ? Ar fi bine daca ati putea sa imi raspundeti imediat cum vedeti mesajul ca-s in prag de disperare... ohmy.gif rofl.gif
morocanelu
QUOTE (secunda @ 14 Jan 2005, 11:08 PM)
din pacate, putini sunt cei care stiu ca HPV fac parte din bolile cu transmisie sexuala.
mai intotdeauna auzim de SIDA, de herpes sau hepatite....HPV-urile au ramas cumva in tacere, sau umbra.
cel putin eu, cat am citit, avand o viata sexuala activa, despre protectie in acest sens, nu am vazut-citit-auzit despre acesti negi, caci asa ceva sunt pana la urma.

ceea ce am citit azi pe internet m-a ingrozit as putea spune.
am ramas cu impresia ca orice contact sexual poate duce la declansarea unei boli venerice, chiar daca se foloseste prezervativul intr-un mod corect, caci, stiut e, acesta nu acopera intreaga suprafata a organului genital care vine in contact cu cealalta persoana.
ori, acesti negi, care la unele persoane desi le au, ar putea sa nu fie vizibile cu ochiul liber, se iau prin contactul cu pielea.

in corpul nostru sunt cu siguranta multi virusi, dar, ca ei sa devina activi depinde doar de puterea sistemului imunitar al fiecaruia.
asa si cu acesti negi carnosi. datorita unui sistem imunitar mai slab, apar.

tratamentul este in adevar cu gel dar si prin cauterizare.
a doua varianta mi se pare cea mai folositoare. desi suna ingrozitor ... cred ca e cea mai buna solutie.

detalii importante despre HPV

la finalul articolului veti gasi urmatoarele cuvinte care pe mine, sincer, m-au emotionat, chiar nu am asteptam sa le gasesc.

"Is it normal to feel upset about genital warts?
Yes, it is normal. Some people feel very upset. They feel ashamed, fearful, confused, less attractive or less interested in sex. They feel angry at their sex partner(s), even though it is usually not possible to know exactly when or from whom the virus was spread.
Some people are afraid that the genital warts could lead to cancer (they cannot) or that they will never be able to find a sexual partner again. It is normal to have all, some or none of these feelings. It may take some time, but it is important to know that it is still possible to have a normal, healthy life, even with warts "

am vazut ca tu esti unul dintre cei mai actici membri de pe aici, si eu cum as fi vrut un raspuns cat mai rapid la intrebarea mea, voiam sa iti spun sa te uiti la subiectul ala mai vechi despre "condiloma acuminata" ca m-ar fi interesat ceva si pe mine...daca ai putea sa imi raspunzi ar fi excelent.multumesc
helpthegrass
QUOTE (morocanelu @ 23 Apr 2005, 11:02 AM)
Am citit ce ati vorbit voi pe aici si trebuie sa va spun ca si eu am aceeasi problema ca si baiatul care a deschis subiectul... Adica prietena mea are condiloma acuminata. Chestia e ca medicul ei i-a zis ca putem face sex linistiti si cu prezervativ,dar eu am auzit si altceva si sunt cam speriat cry.gif Vreau sa va intreb care sunt semnele aparitiei bolii la barbat (pentru ca am observat si ceva schimbari unde nu trebuie), cum se manifesta boala si cum se trateaza ? Ar fi bine daca ati putea sa imi raspundeti imediat cum vedeti mesajul ca-s in prag de disperare... ohmy.gif rofl.gif

Ma si eu am aceeasi problema. Dar la mine este alta situatia. Intrebarea este DA SAU NU. Care sunt riscurile.
Vreau si eu un raspuns. Care sunt riscurile la barbati, cum este tratamentul, etc. Astept si eu un raspuns
Contessina
Cindiloamele acuminate sau vegetatiile veneriene sunt tumorete benigne extrem de contagioase si dificil de tratat din cauza localizarii si tendintei de recidiva.Cand apar pe mucoasa uterina pot favioriza un cancer al uterului.tratamentul este local dar adesea deceptionant si consta in principal in aplicatii cu podofilotoxina.
Contessina
Perioada de incubatie este de 6saptamani pana la cateva luni.Se pot lua si prin atingere epidermica.Apar sub forma unor mici excrescente roze dar ulterior se pot mari.
Contessina
In prezent nu sunt disponibile nici un fel de metode eficiente pentru preventia infectiei cu HPV(papilomavirusul uman)altele decat evitarea contactului cu leziunile infectioase, mai ales ca ele sunt autoinoculabile.
Contessina
Chiar tehnicile serologice pentru diagnosticarea infectiei cu HPV sunt in curs de pefectionare si nu sunt inca larg raspandite.
Felina
QUOTE (Actilyse @ 10 Jun 2005, 04:29 PM)
Apar sub forma unor mici excrescente roze dar ulterior se pot mari.

Si unde anume apar?
Michelle
Pe mucoasa vulvovaginala,col uterin,uter.Se mai pot cauteriza si cu acid tricloracetic .
Mistinguett
Mi se pare mie din tot ce am citit aici ca exista o oarecare confuzie privitor la HPV.
Va dau un link unde puteti citi mai mult (din pacate in engleza, si daca nu functioneaza link-ul,mergeti la webmd.com si bagati HPV in casuta de cautare).
Pe scurt, corecturi la ce am citit aici: HPV nu inseamna negi genitali, ci este un virus care ii poate cauza. Deasemeni poate cauza celule anormale, care desi nu neaparat cancerigene, netratate duc aproape sigur la cancer de col sau uter.
Negii pot fi vazuti de un ginecolog la un control de rutina.

Chiar tehnicile serologice pentru diagnosticarea infectiei cu HPV sunt in curs de pefectionare si nu sunt inca larg raspandite.

Una din cele mai mari dezinformari posibile. HPV poate fi diagnosticat cu un simplu test Papanicolau, care este rapid, simplu si nedureros (se recolteaza tesut de pe suprafata colului uterin si este trimis la laborator). Si asta inca de la jumatatea secolului trecut - doar ca in ziua de azi laboratoarele sunt mult mai dotate si rezultatele sunt mult mai precise.

In articolul de sub link scrie mai multe, dar pe scurt mentionez ca acuratetea rezultatului Papanicolau depinde de mai multi factori, deopotriva controlati de pacienta cat si de doctor. Un dr. ginecolog bun si care lucreaza intr-un cabinet curat este esential. Pacienta trebuie sa aibe grija ca inainte de testare sa nu se spele intra-vaginal cel putin 24 de ore, sa nu se duca la testare in timpul ciclului (de fapt, in general este cel mai bine sa vizitati ginecologul la 10-15 zile dupa inceperea ultimului ciclu, fie si pentru un control de rutina), ideal sa nu aibe sex in seara inainte de control.

HPV se intampla prin contact sexual, barbatii fiind doar purtatori. La barbati HPV poate influenta cancerul de prostata. HPV este un STD (boala transmisa sexual).
Deasemeni am mai auzit/citit (culmea, chiar din partea cuiva care zicea ca este doctora ginecolog) ca daca ai HPV inseamna ca ai avut o viata sexuala hiperactiva. Total gresit desi tehnic corect - cei cu o viata sexuala hiperactiva si care au sex neprotejat sunt mai expusi pericolului. Dar nu e nevoie decat de o partida de sex neprotejata cu un purtator/toare a virusului ca el sa fie transmis.
De ce am mentionat asta? pentru ca dupa afirmatia "doctorei" de mai sus, daca esti intr-o relatie stabila ar trebui sa fii in siguranta. Nimic mai gresit, oricine are nevoie sa fac un simplu Papanicolau ca sa stabileasca cu certitudine daca HPV exista in organism sau nu.

Asa ca fetelor, un control ginecologic anual si un test nu strica. HPV poate fi in organism si doar la un moment dat sa apara celulele anormale pe cervix (care pot fi si cenusii, nu numai roze), deci anual e de maxima importanta.
Michelle
Mistinguett ,nimeni n-a zis ca n-ar fi cauzat de un virus ...numa ca sunt nenumarate tulpini si numai unele sunt cancerigene .Dar popular au aceasta denumire de negi genitali...mai corect se numesc papiloame sau condiloame...uite aici
Mistinguett
Da, Michelle, de acord cu tine. Doar ca subiectul se cheama HPV si cum spuneam, am vrut sa clarific unele chestiuni. Postul meu se refera la HPV in general si nu la negi in particular.
Am facut ceva rau? rolleyes.gif
Michelle
Nu,nu! ...chiar e bine ca ai trimis discutia catre cancerul de col uterin si diagnosticarea lui precoce...este bine de stiut ca testul Papanicolau este necesar a fi facut macar o data pe an,chiar daca nu au aparut intre timp nici un fel de modificari la examenul clinic sau la colposcopie..
Contessina
"Chiar tehnicile serologice pentru diagnosticarea infectiei cu HPV sunt in curs de pefectionare si nu sunt inca larg raspandite."
Principiile medicinei interne de Harrison
Asa spune Harrison.Tot ceea ce spune Harrison este litera de lege.Intra in examenul de rezidentiat.

"HPV poate fi diagnosticat cu un simplu test Papanicolau, care este rapid, simplu si nedureros (se recolteaza tesut de pe suprafata colului uterin si este trimis la laborator). "
Una din cele mai mari prostii pe care le-am citit.Testul Babes-Papanicolau poate indica modificarile celulelor colului dar nu si prezenta HVP.

Anumite papilomavirusuri umane (tipurile 16, 18,31, si 45 iata niste nr bune de jucat la loto) pot produce displazii cu celule scuamoase si carcinom cervical, anal, vulvar,vaginal sau penian.
Cum ar fi sa faci testul BP la o pacienta cu condiloame acuminate conopidiforme?Se vede clar ce are , chiar si fara test.

Nu exista nici o confuzie referitor la HPV, vorbim de tipurile genitale.Mai sunt si alte tipuri , of course, dar nu fac obiectul discutiei de fata.
"Majoritatea condiloamelor genitale sunt determinate de tipurile 6 si 11 de HPV care sunt rar sau deloc asociate cu cancerelel invazive.Totusi dovezi in curs de cercetare implica anumite tipuri de HPV (16,18,31,33,35,39,45,52,55,56,58)in dezvolatrea displaziei scuamoase de la moderata pana la severa si a cancerului evident de col, anus,vulva , vagin si penis.
Tratamentul condiloamelor genitale externe simptomatice consta in general in crioterapie sau podofilina rezina (Condyline si mai este un produs Wartec, parca, nu mai sunt sigura)administrate de personal auxiliar iar ultima chiar de pacient.In circumstante speciale e utilizata si interventia chirurgicala (excizia prin forfecare,electrodisecarea, vaporizarea cu laser).Tratamentul este destul de costisitor.
Totusi,indepartarea chirurgicala nu va vindeca infectia subclinica a tesuturilor adiacente.(logic, nu?)
Deci, primul scop al tratamentului condiloamelor genitale este unul cosmetic.
In concluzie,
deci condiloamele genitale nu au o putere de predictie pentru displazia cervicala severa(cancer) mai mare decat o au celelalte BTS sau STD , din moment ce tipurile de HPV care determina de obicei condiloamele genitale nu sunt tipurile care determina cancer invaziv sau displazie severa(suna linistitor , nu?)
absolut toate femeile cu orice tip de BTS trebuie sa efectueze screening citologic cervical de rutina."
De acord Michelle?

Societatea americana a cancerului recomanda ca femeile aflate dupa debutul activitatii sexuale sau dupa varsta de 20 de ani sa efectueze 2 examene BP anuale.Daca este negativ trebuie repetat la fiecare 3 ani.
HVP are un rol etiologic important in producerea cancerului de col uterin, dar au fost izolate peste 66 de tipuri HVP si un numar relativ scazut se asociaza cu neoplazia intraepiteliala cervicala NIC.

-Am editat si unit mesajele consecutive trimise. Puteti adauga noi informatii primului mesaj prin editarea acestuia. wink.gif -
contraste
Daca ar sti mai multa lume si ar practica cele indicate de tine cat si de foarte multi medici, multi s-ar salva de cancer...
Poate ar trebui ca intreaga populatie sa isi faca un examen medical o data pe an, precum cel care se face in armata...
Multi ar lua bolile ivite din stadiul incipient, si multi ar fi salvati....
Mistinguett
Actilyse, eu nu ma contrazic cu tine, care evident esti medic si ai multe carti din care citezi. Nu stiu cine e Harrison si cand a trait el, dar la link-ul care l-am dat si care este unul din cele mai complete site-uri de informatie medicala, scrie asa:
Fortunately, though, a Pap smear will detect HPV.

Cat despre
Testul Babes-Papanicolau poate indica modificarile celulelor colului dar nu si prezenta HVP.

Iar dispazia celulelor colului este cauzata de HPV... deci hai sa o lasam cum a cazut. Un Papanicolau este recomandat femeilor oricum o dai, asa cum recunosti si tu.

Cum ar fi sa faci testul BP la o pacienta cu condiloame acuminate conopidiforme?Se vede clar ce are , chiar si fara test.

Cred ca am zis acelasi lucru, doar ca in termeni umani:
Negii pot fi vazuti de un ginecolog la un control de rutina.

Si scuza-ma, dar gluma cu numerele de jucat la loto este chiar de prost gust. Bag seama ca nu ai fost in situatia sa fii diagnosticata cu "displazii cu celule scuamoase si carcinom cervical, anal, vulvar,vaginal sau penian" - te asigur ca nu ti se mai parea amuzant atunci.
absolut toate femeile cu orice tip de BTS trebuie sa efectueze screening citologic cervical de rutina

Eu zic ca orice femeie activa sexual trebuie sa efectueze screening citologic cervical de rutina. Ca altfel nu are cum sa stie daca are BTS sau nu. Gresesc?

Hai sa fac clar un lucru. Cand am intervenit prima data, am facut-o pentru ca din toata discutia se tragea concluzia ca HPV=negi si pentru ca intr-un fel se intelegea ca daca n-ai negi, n-ai HPV. Ori dupa cum bine picam cu totii de acord, HPV este mult mai complex - da, sunt multe tipuri sau tulpini, unii zic 66, altii zic 100. Iar in cazul tulpinii care provoaca negi, este singura care ofera simptome.
Nu am vrut decat sa aduc in evidenta faptul ca HPV este mai mult decat negi si ca un Papanicolau nu numai ca nu strica, dar este absolut necesar oricarei femei.
Acestea fiind spuse, cate dintre voi (care nu ati avut probleme gen negi) ati avut un Papanicolau in ultimii 2 ani?
Mircea22
Actilyse ca medic a spus foarte multe acolo si este bine de citit
Am vorbit cu un medic ginecolog, serios, care a spus ca in mare parte totul se rezuma la apa si sapun. El a spus despre condiloame ca trebuiesc cauterizate in mai multe etape in functie de marimea lor. Tratamentul medicamentos da rezultate indoielnice. Dupa ce ai scapat de ele si de orice secretie patologica, o toaleta zilnica cu apa si sapun este suficienta. Boala se ia numai prin contact sexual la fel ca trichomonasul. Asa ca cereti si partnerului sa aiba o igiena corespunzatoare. Spalare obligator inainte si dupa contact. A mai spus ca orice femeie civilizata merge la control ginecologic de doua ori pe an.
In rest bafta. cool.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.