Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Parinti Vegan - Copil Mort Prin Infometare
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Corpul Uman: Sanatate si Mister
axel
Prostia umana n-are limite...

Vegan parents guilty in infant murder
6-week-old died of starvation after being fed diet of soy milk, apple juice

By BETH WARREN
The Atlanta Journal-Constitution

Published on: 05/02/07

The parents of a baby that died of starvation after being fed a vegan diet have been found guilty of malice murder, felony murder and first degree cruelty to children.

Jade Sanders, 27, and Lamont Thomas, 31, will get an automatic life sentence for the death of their 6-week-old infant, Crown. After being fed a diet largely consisting of soy milk and apple juice, he weighed only 3 1/2 pounds when he died.

The Fulton County jury deliberated the case for about seven hours.

Prosecutors said it was a chilling case of murder by starvation, a painful and prolonged death. Attorneys representing Sanders and Thomas told jurors the first-time parents did the best they could while adhering to their vegan lifestyle. Vegans typically live free of animal products.

"They're not vegans, they're baby killers," Fulton prosecutor Mike Carlson told the jury Tuesday during his closing arguments.

The couple's attorneys said they didn't realize their baby, born at home, was in danger until minutes before he died.

http://www.ajc.com/metro/content/metro/atl...0502vegans.html
Jazz
Axel,
De ce ai pus discutia asta la "Corpul Uman: Sanatate si Mister"?... sad.gif A fi "vegan" nu e acelasi lucru cu "baby killers" inseamna ca parintii habar nu aveau ce fac sau ca baby asta avea alte probleme de sanatate si dieta asta doar a inrautatit lucrurile.
axel
Copilu' avea alte probleme de sanatate cand avea 1.6 kg? blink.gif
Jazz
Da, ma refeream la malformatii ale inimii, boli ale tractului digestiv... you name it!
Am uitat sa adaug mai sus ca sunt o multime de copii care provin din familii "omnivore" si care sufera de malnutritie... habar nu am de ce tocmai asta a ajuns la ziar...
Raman la parerea mea: articolul asta trebuia probabil postat la ceva de genul "stirea zilei" sau "prostia zilei".
Eclectic
boli ale tractului digestiv... you name it!

Iar bolile astea nu ar avea nimic de-a face cu dieta, nu ?

Gizas, unde s-a ajuns... Dieta vegetariana inca din primele saptamani de viata... hh.gif
axel
Jazz, vad ca esti tare infocata sa iei apararea veganilor, orice ar fi. Dar articolul te-ai obosit sa-l citesti? rolleyes.gif Sau ti-era frica ca o sa spuna lucruri care nu-ti convin despre veganism? wink.gif
andra_v
QUOTE (Jazz @ 4 May 2007, 01:23 PM)
[...]A fi "vegan" nu e acelasi lucru cu "baby killers" inseamna ca parintii habar nu aveau ce fac sau ca baby asta avea alte probleme de sanatate si dieta asta doar a inrautatit lucrurile.

Daca nu aveau habar ce fac ar trebui incadrati la omor din culpa. Sau exonerati de raspunderea penala pe motivul lipsei discernamantului. Dar nu cred. Medicul legist va hotari daca sunt bolnavi psihic si nu aveau discernamant in momentul savarsirii infractiunii (cand isi hraneau copilul care suferea de malnutritie cu lapte de soia).

Inclin spre ipoteza omorului, adica a actiunilor/inactiunilor criminale, savarsite cu intentie. Sub forma intentiei indirecte, adica au prevazut rezultatul socialmente periculos al faptei ilicite, au acceptat posibilitatea producerii lui (adica au acceptat ideea mortii copilului), fara sa-l urmaresca. Adica dieta vegetariana n-a avut drept scop moartea bebelusului, dar parintii au prevazut si au acceptat riscul decesului. Intentia indirecta se prezuma. Doar n-o sa-mi spuneti ca vreun adult din lumea asta este atat de ignorant incat sa nu-si dea seama ca daca nu hranesti corespunzator un prunc slab-bat creste riscul mortii acestuia. Parintilor si avocatilor acestora le revine sarcina probarii nebuniei/subdezvoltarii mintale.

Ipoteza omorului persista si in cazul in care copilul avea alte afectiuni, dieta inrautatindu-i situatia. Chiar daca fapta criminala constituia singura cauza, sau doar a favorizat decesul, parintii vor fi condamnati pt. omor.
andra_v
QUOTE (axel @ 5 May 2007, 12:11 AM)
Jazz, vad ca esti tare infocata sa iei apararea veganilor, orice ar fi. Dar articolul te-ai obosit sa-l citesti?  rolleyes.gif Sau ti-era frica ca o sa spuna lucruri care nu-ti convin despre veganism? wink.gif

Da axel, aici iti dau dreptate: toate "ismele" sunt proaste. Cand aplici fanatic o doctrina, mai presus de iubirea/respectul pt. fiinta umana, ne aflam in fata unui fanatism, indiferent de culoare. Parintii sufereau, cred eu, de o manie religioasa care a condus la moartea copilului. Precum cei care nu-si duc rudele bolnave la doctor din considerente religioase, tin post fiind bolnavi, fara discernamant, se "trateaza" de cancer cu medicamente "naturiste", recurg la meditatie in cazul afectiunilor psihice, isi ucid cu pietre fiica indragostita de un starin (Irak) si alte tampenii, fie traditionaliste, fie new-age-iste.
axel
QUOTE (andra_v @ 5 May 2007, 04:12 PM)
Daca nu aveau habar ce fac ar trebui incadrati la omor din culpa. Sau exonerati de raspunderea penala pe motivul lipsei discernamantului. Dar nu cred. Medicul legist va hotari daca sunt bolnavi psihic si nu aveau discernamant in momentul savarsirii infractiunii (cand isi hraneau copilul care suferea de malnutritie cu lapte de soia).

Inclin spre ipoteza omorului, adica a actiunilor/inactiunilor criminale, savarsite cu intentie. Sub forma intentiei indirecte, adica au prevazut rezultatul socialmente periculos al faptei ilicite, au acceptat posibilitatea producerii lui (adica au acceptat ideea mortii copilului), fara sa-l urmaresca. Adica dieta vegetariana n-a avut drept scop moartea bebelusului, dar parintii au prevazut si au acceptat riscul decesului. Intentia indirecta se prezuma. Doar n-o sa-mi spuneti ca vreun adult din lumea asta este atat de ignorant incat sa nu-si dea seama ca daca nu hranesti corespunzator un prunc slab-bat creste riscul mortii acestuia. Parintilor si avocatilor acestora le revine sarcina probarii nebuniei/subdezvoltarii mintale.

Ipoteza omorului persista si in cazul in care copilul avea alte afectiuni, dieta inrautatindu-i situatia. Chiar daca fapta criminala constituia singura cauza, sau doar a favorizat decesul, parintii vor fi condamnati pt. omor.

andra_v, suferi cumva de probleme de vedere?
Ca articolul (si mesajul meu) spune clar:

[i]The parents of a baby that died of starvation after being fed a vegan diet have been found guilty of malice murder, felony murder and first degree cruelty to children.

[...]

The Fulton County jury deliberated the case for about seven hours.
Jazz
Axel,
Lasa speculatiile... Nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, vreau sa atrag atentia asupra faptului ca articolul este scris intr-o maniera de: hh.gif
Parintii trebuiesc judecati pentru omor in culpa, neglijenta sau care naiba mai sunt termenii (ceea ce s-a si intamplat!). Habar nu am care sunt statisticile pentru ca nu m-am specializat in nevoile nutritionale ale nou-nascutului dar sunt sigura ca sunt preponderente decesele cauzata de malnutritie si nicidecum din cauza laptelul de soia sau veganismului.
Personal cred ca cel mai important ingredient in dieta nou-nascutului trebuie sa fie laptele matern.

Eclectic
In cateva cuvinte... exista cazuri in care intestinul subtire nu e "echipat" din diferite motive cu ce trebuie ca sa absoarba bunataturile din mancare. Te asigur ca la asta m-am gandit cand am spus "boli ale tractului digestiv". spoton.gif
Exemplul care imi vine in minte acum este celiac disease.
andra_v
Nu omor din culta, ci omor, cu intentie. Culpa trebuie dovedita. Eventual intr-o cale de atac, din moment ce s-a dat verdictul.
Mutati subiectul pe Ars Juridica, tot pe Exploratorium.Este un topic juridic 100%, n-are nimic comun cu sanatate, mister.
axel
QUOTE (andra_v)
Nu omor din culta, ci omor, cu intentie.

have been found guilty of malice murder, felony murder and first degree cruelty to children
[...] will get an automatic life sentence [...]
rolleyes.gif

Culpa trebuie dovedita

Tu citesti vreodata inainte sa scrii? blink.gif
Uite, scrie foarte clar:
The parents of a baby that died of starvation after being fed a vegan diet have been found guilty of malice murder, felony murder and first degree cruelty to children.
Si mai sint inca cateva locuri in articol in care spune ca culpa a fost dovedita!

Este un topic juridic 100%, n-are nimic comun cu sanatate, mister.

Zau? rolleyes.gif
andra_v
N-ai inteles termenul de "culpa".
axel
"Felony murder" e "1st degree murder" in SUA!!!
Mai studiaza un pic de legislatie... o sa-ti prinda bine... poate o sa postezi mai putin cand nu e cazul sa postezi wink.gif

Apropos, in caz ca nu stiai, un exemplu ipotetic de felony murder:
X taie degetele lui Y, cu intentie, ca asa vrea el (X). Dar Y moare din cauza de sangerare. X a comis felony murder.
Sushi
in hostelul unde lucrez eu vin de 2 ori pe luna niste veganitze (ca-s majoritar femei, rar se rataceste si cate-un barbat pe-acolo). cateodata gatesc si ma servesc si pe mine. mancarea e ok asa, ocazional, dar n-as vrea-o pe masa permanent. Doamnele sunt destul de linistite, poate si pentru ca-s in grup mic (orasul este mic!) nu fac nustiuce demonstratii. Pun afara cate un afis mare cu un cap de miel care te roaga sa nu-l mananci si cam atat.
Ce am observat de-a lungul celor 5 ani de cand le cunosc: ca nu-s foarte normale la cap doamnele. Nu fac galagie sau asa ceva, dar se vede pe ochii lor ca au o caramida alunecata la cap.

Oare de ce nu si-a hranit mama vegana copilul la san?
Mistinguett
Pentru ca laptele ei ar fi fost de origine animal(ic)a si contrazice veganismul. laugh.gif

Jazz, daca bebelusul avea probleme de sanatate cu atat mai mult parintilor ar fi trebuit sa le pese de dieta lui - mai ales ca veganismul are ca ipoteza "hrana sanatoasa pentru un corp sanatos". Dubla crima in cazul asta.
Sushi
QUOTE (Mistinguett @ 6 May 2007, 10:01 PM)
Pentru ca laptele ei ar fi fost de origine animal(ic)a si contrazice veganismul. laugh.gif

da dar ei nu consuma nika de la animale ca sa nu le exploateze. ori daca femeia avea lapte i-a venit pentru bebe nu pentru altceva...
Superunknown
Cred ca nu l-a alaptat ca sa-l obisnuiasca de mic cu regimu' vegan... daca l-ar fi alaptat copilu' ar fi simtit si mai tirziu nevoia de lapte. Si io-s de parere ca veganii-s dusi cu pluta. Poate-s bine intentionati da' le lipseste o doaga.
axel
Inserez cateva pasaje din articolul din Wikipedia despre veganism, legate de perioada de sarcina si de perioada copilariei:

Vegan pregnancies

The American Dietetic Association considers well planned vegan diets "appropriate for all stages of the life cycle, including pregnancy and lactation,"[29] but recommends vegan mothers supplement for iron, vitamin D, and vitamin B12.[73][74] Severe vitamin B12 deficiency in lactating vegetarian mothers has been linked to deficiencies and neurological disorders in their children.[75][76] A 2006 study found that vegan mothers are five times less likely to have twins than those who eat animal products.[77]

The position of the American Dietetic Association is that "appropriately planned" vegan diets "are healthful, nutritionally adequate, and provide health benefits in the prevention and treatment of certain diseases."[29] Vegans are potentially at risk for being deficient in nutrients such as vitamin B12,[51] vitamin D,[52] calcium,[53][52] iodine[54] and omega-3 fatty acids.[55] These deficiencies can have potentially serious consequences, including anemia,[56] rickets[57] and cretinism[58] in children, and osteomalacia[57] and hyperthyroidism[58] in adults. Supplementation, particularly for vitamin B12, is highly recommended for vegans.[59]
http://en.wikipedia.org/wiki/Veganism

In plus, recomand cu caldura a se citi despre deficienta legata de diverse vitamine si nutrienti, cum ar fi vitamina D, vitamina B12, iod.

Sincer, ce sens are sa mananci numai ierburi cat timp ai nevoie de un pumn de vitamine si minerale zilnic ca sa te mentii sanatos?
axel
QUOTE (Superunknown @ 7 May 2007, 01:38 AM)
Cred ca nu l-a alaptat ca sa-l obisnuiasca de mic cu regimu' vegan...

Mi-ai adus aminte de povestea lui Nastratin Hogea legata de magar: ca sa economiseasca bani, i-a dat magarului sa manance din ce in ce mai putin. Pana la urma magarul nu mai manca deloc. Nastratin - foarte fericit - nu-l costa nimic mancarea magarului. Dar peste cateva zile magarul a murit. Nastratin, foarte suparat: "tocmai acum a murit, cand l-am convins sa nu mai manance?"

daca l-ar fi alaptat copilu' ar fi simtit si mai tirziu nevoia de lapte.

blink.gif
De ce?

In plus, la ce bun sa ai copil care nu bea lapte, dar care sufera de cretinism si anemie, din cauza ca nu a fost hranit cum trebuie si nu este hranit cum trebuie?
Mistinguett
QUOTE (Carmelita @ 6 May 2007, 05:14 PM)
da dar ei nu consuma nika de la animale ca sa nu le exploateze. ori daca femeia avea lapte i-a venit pentru bebe nu pentru altceva...

Si vacilor le vine laptele tot pentru bebele lor (si noi da, le exploatam, se numeste food chain).
S-o fi simtind femeia exploatata daca il hranea laptele ei, eu stiu ce era in boaba aia de soia care ii tine loc de creier?

Plus ca exista o tendinta aici sa nu alaptezi copilul (desi vad ca se revine foarte incet la alaptarea naturala, chiar sunt campanii pro-alaptare), n-as putea sa explic de ce. Nu vor sa-si strice sanii, n-au lapte... habar n-am.
Jazz
QUOTE (axel @ 7 May 2007, 12:53 AM)
Sincer, ce sens are sa mananci numai ierburi cat timp ai nevoie de un pumn de vitamine si minerale zilnic ca sa te mentii sanatos?

Pentru ca a fi vegan nu inseamna neaparat sa "mananci ierburi" rolleyes.gif Da' pana la urma e o chestie de gust, banuiesc. laugh.gif

Nu numai mamele vegan au nevoie de suplimente... toate mamele sau viitoarele mame ar trebui sa aiba o dieta sanatoasa pentru ca de ce mananca ele depinde sanatatea bebe-ilor. Guess what? Unele mai si fumeaza, altele beau si alcool in timp ce sunt insarcinate... iar altele se drogheaza cu chestii serioase nu marijuana...

Misti,
Banuiesc ca e mai mult o chestie de cum sunt privite de cei din jur, de timp (multe mame se intorc la munca imediat dupa nastere).
Jazz
QUOTE (Superunknown @ 7 May 2007, 12:38 AM)
Si io-s de parere ca veganii-s dusi cu pluta. Poate-s bine intentionati da' le lipseste o doaga.

Io as zice ca decizia unei persoane de a deveni vegan are legatura cu... etica, sanatatea, grija de mediul inconjurator, uneori religia nicidecum de sanatatea mintala.

Cre' ca pe mine m-ar deranja mai mult daca o persoana ar fuma langa mine decat daca ar manca iarba, furnici sau un double whopper... Da' asta e un alt subiect, cred! biggrin.gif
gypsyhart
Bebeul are nevoie de lapte de mama. Nu am auzit de efecte adverse ale acestui aliment:). Asa ca asta e principala greseala a mamei respective, ca nu a hranit copilul cu laptele propriu.
Plus ca, un parinte care isi respecta copilul ii lasa sa aleaga nu ii baga pe gat ce crede el ca bine....
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.