Si eu care credeam ca ateii si budistii sunt aia. Nu-i nimic, urmeaza si ei, nu?
In momentul de fata cel mai mare pericol pentru lumea islamica este o armata a unor state crestine. (mai putin China, dar ei nu se pun inca).
Budistii in niciun caz, ateistii au dat-o in bara dupa cel de al-II-lea razboi mondial (vezi fascistii, nazistii, comunistii) poate ca rolul anarhistilor sa creasca in urmatorii ani. Daca iei in considerare numarul de credinciosi (reali) crestinismul ca si credinta este net dezavantajat, nu ca nivel de civilizatie, tehnologie. China! are principii solide, o filozofie care nu este nici acum inteleasa de occidentali. Totusi o forta de care trebuie sa se tina seama la un moment dat.
Sunt si alte interese. Nu mai stiu exact cine facea lobby pentru cumpararea de blindate din strainatate, dar sigur gasim in presa indicii, acuma nu imi amintesc. Blindajul te poate apara intr-o oarecare masura, dar daca bomba e mare, sansele sunt destul de mari sa mori. Adica si americanii au blindate, mai bune ca ale noastre pare-se, si tot cad victime acestor atacuri simple: bomba care explodeaza sub vehicul.
Nimic nu te poate apara eficient de o mina sau de o bomba puternica, daca nu te omoara explozia in sine te poate omora efectele ei. Americanii au si ei blidate, si pierderi dar daca ai sa observi atent, patrularea de zi cu zi nu se face cu tancuri ci cu vehicule usor blindate. Asa se face ca ori esti intr-un TAB ori intr-un Hummer rezultatul este acelasi.
Eu sunt de parere ca daca tot am intrat in hora, sa jucam pana la capat. Poate ne alegem si noi cu ceva, daca plecam acum am arata ca nu suntem in stare sa ne tinem promisiunile bla bla bla. Nu cred ca un stat, orice stat, intra in sau conitnua un razboi doar pentru ca a semnat un acord.
Da asta ar fi ceva nou pentru romani, sa mearga pana la capat. Dar la sfarsit ne alegem cu ceva? Va trece o conducta cu petrol irakian pe la Constanta? Din pacate, da, Romania este parte a unui acord si trebuie sa demonstreze ca-si tine cuvantul dat. Nu ai pomenit nimic despre visele celor care pleaca la moarte. Cel putin comentariile din presa arata clar, ca toti visau la o casa, o situatie mai buna pentru familie. Pana acum nu am auzit ca dintre cei morti sa fi plecat din credinta, din dorinta de a demonstra patriotismul romanesc, etc.