Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Laboratorul De Acasa
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Stiinta si Tehnica
Erwin
Vă invit să ne jucăm puţin de-a ştiinţa, postānd descrieri, imagini, filmuleţe cu experimentele pe care le-aţi făcut acasă, cu sau fără voie, din curiozitate ştiinţifică sau pentru amuzament, īncercānd să improvizaţi o reparaţie casnică sau să elucidaţi vreun fenomen misterios... smile.gif

Blakut, te rog să ne povesteşti ce se īntāmplă cu CD-ul īn microunde! jamie.gif
Papadie_62

Un pahar de plastic tare, un fasung normal, 2,5 m cablu cu stecher (din recuperări, de la diverse casnice stricate) si un bec economic de 9W.
Īmi rămăseseră 3 pahare (amintire din vremi străvechi) şi le-am găsit īntrebuinţare.
Improvizaţie de moment, care mi-a luat o oră (cel mai mult durānd decuparea paharelor), dar fac economie la curent... biggrin.gif
Mai nou, le-am confecţionat şi abajururi din hartie...
Blakut
Ok, asta se intampla:
http://www.youtube.com/watch?v=EyRnEEKPXg8
Asta nu sunt eu, dar e un exemplu elocvent. Cd-ul rezultat este acum decoratiune de lampa in camin la o colega.

Any metal or conductive object placed into the microwave will act as an antenna to some degree, resulting in an electric current. This causes the object to act as a heating element. This effect varies with the object's shape and composition.[...]The effect can be seen clearly on a CD or DVD. The electric current heats the metal film, melting the plastic in the disc and leaving a visible pattern of concentric and radial scars. It can also be illustrated by placing a radiometer inside the cooking chamber, creating plasma inside the vacuum chamber.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.