Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Diplomatia
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
tontoi
Cum vedem diplomati si diplomatia din Romania?

Ce rol joaca Romania pe scena Relatiilor Internationale ?

Tind sa cred ca diplomatia din Romania, care a existat doar in perioada primelor decinii a secolului trecut, a ajuns pe marginea prapastiei.
Ce solutii avem la-ndemana??(Geoana,Cioroianu, Comanescu)

Consider ca Romania nu are o scoala care sa formeze adevarati diplomati...
andra_v
Bun venit, tontoi!
Lucrezi/ai lucrat in diplomatia romaneasca, la MAE sau in alta parte? Ai trecut printr-o scoala diplomatica? Poti sa ne impartasesti vreo experienta mai mult sau mai putin placuta?

Ce ne poti spune despre istoria diplomatiei romanesti moderne?
tontoi
In momentul de fata parcurg pasi in acest domeniu, dar adevarata diplomatie se-nvata practic...poate peste zece ani ajung si eu secretar la Ministerul de Externe. Din cate observ, incepand cu anii 90 si terminand cu 2007, numai persoane bine intentionate s-au perindat pe la Externe...incepand cu Sergiu Celac si culminand cu Cioroianu.

In zilele urmatoare am sa atasez un articol(scris de Corneliu Florea)....care prezinta ministrii de externe din epoca postcomunista.
costelino1967
QUOTE(tontoi @ 15 Apr 2008, 04:09 PM) *
Cum vedem diplomati si diplomatia din Romania?

Ce rol joaca Romania pe scena Relatiilor Internationale ?

Tind sa cred ca diplomatia din Romania, care a existat doar in perioada primelor decinii a secolului trecut, a ajuns pe marginea prapastiei.
Ce solutii avem la-ndemana??(Geoana,Cioroianu, Comanescu)

Consider ca Romania nu are o scoala care sa formeze adevarati diplomati...

si eu cred la fel ! dar mai important este: ce facem cu cei pe care ii avem ?
tontoi
QUOTE(costelino1967 @ 3 May 2008, 01:04 AM) *
si eu cred la fel ! dar mai important este: ce facem cu cei pe care ii avem ?

Valorile īn ţara asta sunt promovate ori cu forţa ori deloc. Īn Romānia soluţii nu sunt, pe un teren arid creşte doar ciulini. Să spunem că avem 100 de diplomaţi. Dacă nu sunt promovaţi şi investiţi īn funcţii importante putem să-i avem.
Să nu uităm că cei mai bine văzuţi pānă la urmă sunt miniştrii de externe (īnafară de Cioroianu, care a intrat īn sistem prea devreme).
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.