Cumparaturile (mancarea) sunt ceva mai scumpe decat in mod normal, chiar si la 'supermarket'. Asta inseamna ca nu e mai ieftin sa cumperi mancarea de acolo - cel putin nu cu mult. Preturile la mancarea din magazin sunt cu 10% - 30% mai mari decat intr-un magazin de la noi.
La cort cazarea era anul trecut 15 lei de cort, ceea ce e super, avand in vedere ca sunt disponibile dusuri cu apa calda si bai care sunt foarte curate. Exista acces internet pentru cei care au nevoie de asa ceva.
La casute cazarea e de 60-70 de lei pe noapte, nu stiu exact ce conditii ofera, inafara e pat, priza, lampa, spatiu si niste pereti pentru ca eu am stat doar la cort. De camerele de 3-4 stele chiar nu stiu nimic. Localnicii reprezinta o alternativa ok, mai ales ca nu cer foarte multi bani - cel putin nu inca, iar mancarea de la ei e buna si ieftina.
Mancarea din camping este pe sistemul autoservire... oarecum. Preturile nu sunt extraordinar de mari si rezultatul e rezonabil. Exista si varianta de restaurant, dar iar, nu stiu nimic de asta.
Tantarii: sunt o pacoste numai o ora, seara, cand se schimba briza. Ziua, fiind aproape relativ de mare, briza ii matura la o parte, seara se schimba directia brizei si atunci vantul se potoleste. E jumatatea de ora cand trebuie sa stai ascuns, nici un spray sau crema nu te ajuta. Dupa schimbarea brizei, numarul lor scade semnificativ, restul ratacitilor fiind goniti daca ai niste Autan (crema anti tantar). E bine sa iei crema de la plecare, nu din camping, unde e scumpa si nu indeajuns pentru toti uitucii
.
Filmele se proiecteaza noaptea in aer liber si ziua in sali de cinema modenre, cu aer conditionat si scaune comode.
Marea este foarte curata, plaja la 1.5 km de camping, pustie si curata. Noaptea e bezna pe plaja, iar daca prinzi perioada care trebuie, prin apa sunt niste microorganisme fosforescente care se aprind cand inoti printre ele. Practic se aprind in apa pe care o agiti. Lasi o dara verzuie de lumini cand inoti noaptea. Sunt prea mici ca sa le simti pe piele sau sa le tii in mana, deci nu sunt scarboase sau ceva creaturile alea.
Anul asta, daca totul merge bine o sa am la mine un telescop astfel incat doritorii sa poata privi galaxii, planete, nebuloase etc. mai ales ca e un cer senin pe acolo mai tot timpul, in perioada respectiva.
edit: Ca sa ajungi acolo iei vaporul din Tulcea, care costa vreo 10 lei, si mergi pe Dunare cam 3 ore cu el.