QUOTE(khali @ 9 Sep 2008, 09:10 AM)
Serenity:
"Nu zic, e important sa fi creativ, dar e important si sa te automotivezi pentru a duce la bun sfarsit
ceea ce e important pentru tine. Credeti-ma pe cuvant, problema asta e chiar o problema, pentru ca desi ai un potential foarte mare, nu ajungi nicaieri, nu te distantezi prin nimic de ceilalti si desi tu (si poate cei foarte apropiati) iti cunosc potentialul, acesta nu incalzeste cu nimic daca nu exista si rezoltate. Oamenii de genu asta sunt cei ce ar putea schimba lumea, dar care vor duce o viata aparent stearsa si nu se vor remarca prin nimic, pentru ca nu au motivatia si
ambitia de a dovedi lumii ce pot. Stiu pentru ca sufar de problema asta de cand ma stiu... ma pasioneaza o mie de chestii si incep o suta de mii, dar termin foarte putine."
Remarc o contradictie, ne spui ca e important sa duci la bun sfarsit ce e important pentru tine (de acord), ca apoi sa revii la numitorul comun al majoritatii. "Sa dovedesti lumii ce poti", "nu ajungi nicaieri", "nu te distantezi cu nimic de ceilalti" sugereaza adoptarea criteriilor de succes ale majoritatii, completata de necesitatea validarii externe a "reusitelor" personale
Din punctul meu de vedere
conteaza doar auto-validarea, doar multumirea si satisfactia personala. Desigur, criteriile noastre de succes se suprapun in mai mare sau mai mica masura peste cele mainstream si tine de capacitatea fiecaruia de a selecta si jongla cu diversele presiuni externe si interne.
Khali, eu sunt absolut de acord cu ce spui tu si sustin in totalitate punctul tau de vedere. Ce conteaza e autoperceptia, autovalidarea, starea ta de bine si de multumire in ceea ce te priveste. Vreau sa fac doar cateva precizari:
2. Eu ma raportez la majoritate, in general, cand vreau sa exprim o idee sau sa dau un exemplu. Vorbeam despre problema "superficialitatii" (cum i-a spus humanoidb) in general, nu despre mine. Pentru majoritate "ceea ce e important" sunt rezultatele, remarcarea, distantarea de ceilalti pe o anumita dimensiune, etc.
2. Si pentru autovalidare, multumire si satisfactie personala ai nevoie de rezultate. Trebuie sa-ti dovedesti tie ca esti asa si pe dincolo.
3. Cine crede ca nu are nevoie de validare externa a reusitelor pentru satisfactia personala traieste cu o mare iluzie;
Pentru fiecare "realizarea" si "succesul" au intelesuri diferite, sunt complet de acord. Daca scopul tau e sa ajungi ministru si nu reusesti esti mai "nerealizat" decat cineva al carui scop in viata e sa-si faca un copil si si-l face. De-aia spun ca e important sa duci la bun sfarsit ceea ce e important pentru tine, ceea ce e relevant pentru persoana ta. Nu e deloc o tragedie daca te apuci de ceva, iti dai seama ca nu e ceea ce iti imaginai sau doreai si abandonezi. E chiar benefic sa incerci cat mai multe, chiar daca pe majoritatea nu le vei duce la "capat"... in felul asta iti clarifici ce e important si ce nu e, ce ti se potriveste si ce nu, ce te pasioneaza si ce detesti, s.a.m.d. Insa e grav cand din anumite motive abandonezi principalele tale obiective.
QUOTE(freeman)
Serenity, din ce spui, tu pari a fi indecis, nu superficial.
Nimeni nu m-a mai confundat pana acum cu un barbat
Ce te-a indus in eroare?